Skocz do zawartości
IGNORED

EURO 2012 obstawiamy wyniki.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

możliwe i powiedz dlaczego mam kibicować Niemcom ?

Niemcy?, Niemców jest coraz mniej, ludność napływowa obcych wyznań im nie pomoże, raczej skomplikuje ich przyszłość.

Cała nadzieja dla Niemców jest w Polakach, takich właśnie jak Pan Łukasz Podolski.

Niemcy są bogaci, kupują sobie więc różne rzeczy oraz ludzi, są inteligentni, wiedzą jak postępować.

Zapewnili rozwój Podolskiemu.

Możemy kibicować wielkiemu polskiemu piłkarzowi, który nie ze swej winy, gra w reprezentacji innego kraju, akurat wrogiego, niszczącemu innych, teraz państwo Greckie

misiomor

Pełna zgoda , nawet sukces na tej imprezie mnie przerażał. PZPN miałoby mocny argument a tak może nareszcie im się dobiorą do pupy . Pojawią się nowi oby tylko nie w osobie Świerczewskiego i kilku jego egzaltowanych kumpli

Niemcy?, Niemców jest coraz mniej, ludność napływowa obcych wyznań im nie pomoże, raczej skomplikuje ich przyszłość.

Cała nadzieja dla Niemców jest w Polakach, takich właśnie jak Pan Łukasz Podolski.

Niemcy są bogaci, kupują sobie więc różne rzeczy oraz ludzi, są inteligentni, wiedzą jak postępować.

Zapewnili rozwój Podolskiemu.

Możemy kibicować wielkiemu polskiemu piłkarzowi, który nie ze swej winy, gra w reprezentacji innego kraju, akurat wrogiego, niszczącemu innych, teraz państwo Greckie

znowu .ierdolisz

Pierdo....m dwa lata, aby przekonać innych do uniknięcia takiego scenariusza jaki zgotował nam wszystkim Donald T. ze swoimi mocodawcami i przyjaciółmi.

Mam nadzieję, że upadek podczas Euro, będzie pierwszym krokiem do upadku III RP.

Reprezentacja PO, zajęła ostatnie miejsce w grupie grając u siebie, mając do pomocy wszystkie atrybuty gospodarza, wsparcie w przygotowaniach, etc.

To czysty "upadek" , Bareja lepiej by tego nie ułożył.

Donald T., nie ODTRĄBI SUKCESU EURO 2012 -- BEZCENNE!!!

możliwe i powiedz dlaczego mam kibicować Niemcom ?

Polska produkuje podzespoły na potrzeby niemieckiej gospodarki.

Państwo greckie to akurat samo się zniszczyło, przep(***)ąc miliardy € unijnej pomocy które napływały tam przez lata... Przejedli to i przepili. Czy wiesz np. że każdemu emerytowi w Grecji "się należy" miesiąc wakacji na koszt państwa, czyli de facto Twój, bo cały ten kraj - bankrut jest obecnie na garnuszku Unii?

Jak można zniszczyć ekonomię kraju, w którym wszystko samo rośnie w tym śródziemnomorskim klimacie, kraju gdzie z samej turystyki można by się utrzymać, gdzie jest tyle wspaniałych lokalnych produktów żywnościowych? Oliwa, wino, sery...

Zastanów się... Tysiące lat temu to Grecy stworzyli podwaliny europejskiej cywilizacji, kultury, sztuki i tożsamości - co z tego zostało?

Brud i cwaniactwo.

I dobry team piłkarski. :)

Skoro Niemcy ich tak męczą i dręczą to OK: won ze strefy Euro, niech mają swoją drachmę i niech spróbują oddać tę kasę, którą wiszą (także i Polsce) i nie zdechnąć przy tym z głodu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Holandia - Portugalia 0 : 2

Niemcy - Dania 2 : 1

i na dobranoc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

Żeby u nas było lepiej to trzeba zacząć od początku, najlepiej zaczynając od PZPN i wysiedleniu pierników i krętaczy, którzy tam funkcjonują. A PZPN to jest duża szczebel w tej drabinie, która długo się ciągnie.

Sam nie kopię, ale mam kontakt z niższymi ligami u nas i cwaniactwo oraz przekręty to wychodzą nam najlepiej. Profesjonalizmem nasze niższe ligi to biją szkoły podstawowe w UK :). Tam przynajmniej nie próbują przekupywać grillem, kiełbaskami i kratą piwa.

Co do naszych cech w grach zespołowych to przeważnie Polacy to nieoszlifowane diamenty, które nie współpracują razem. Brak komunikacji i brak cech przywódczych u liderów to nasze minusy. U nas przeważnie nikt nie chce wyjść przed szereg i poprowadzić zespół.

Dwie sprawy nieznajacego się na pilce:

- pelna zgoda z Jankiem Tomaszewskim (sam jestem zaskoczony) - znow w tyte i znow nowy trener, zadnej kontynuacji. I pompujemy balonik do nastepnej imprezy.

- fajne mamy wladze PZPN, zwlaszcza prezesa. Propunje posluchac wypowiedzi GL w nowej aferze "Bilety dla rodzinki". Zwlaszcza fragmentu w stylu: byla uchwala, mieli dostac po 4 pozniej dostali 8 a na koniec 11 na kazdy mecz. W sumie kazdy dostal ...(I tu nastepuje dluzsza przerwa, musial się chlopina spocic) 33 bilety. I taki bystrzacha rzadzi polska pilka.

A, 747, prezes nie poszedl na zaden z meczy bo się stresuje przy hymnie.

szkoda , że bez głowy za to z dobrym samopoczuciem. Żałosny , prymitywny trener który ambicje rodaków sprowadził do swojego poziomu...tylko nie przegrać jak jego pierwszy mecz z Hiszpanią

" Zostają Grecy i Czesi, my kończymy. Kończymy, ale z klasą. Nie było blamażu, nie polegliśmy po 0:4, 0:5."

pogonić , zakazać piłki, zabrać obywatelstwo.Przecież ten człowiek rozumu się pozbył

"Zmiany, taktyka?

- Jeszcze raz powtórzę: ani taktycznie, ani osobowo niczego bym nie zmienił. Poprowadziłbym wszystko tak samo. Nie spieprzyłem niczego, byłem, gdzie mogłem, by znaleźć najlepszych ludzi, czy to w Polsce, czy za granicą. Kto na nas pluł, będzie to robił nadal, ale teraz przestaje to mieć znaczenie. Wiem, ile radości i nadziei daliśmy ludziom, nasz zespół pociągnął za sobą całą Polskę, wszyscy mówili o nas, za nas trzymali kciuki, wszystko inne przestało się liczyć.

Co działo się z drużyną po meczu z Czechami?

- Było fatalnie. Właściwie chłopaki ciągle siedzą i żałują szansy, jaką mieli. Popatrzyłem na nich i zrobiło mi się żal. Wszystkich bez wyjątku - piłkarzy, mojego sztabu, pomocników, każdego, kto choć trochę zdrowia w tę kadrę włożył. Była umowa, że jak wyjdziemy z grupy, to pracujemy dalej i od razu zaczynamy walkę o mundial. Dlatego szkoda mi cholernie, bo widzę, jak im na tym zależało, byśmy tą samą grupą podjęli się kolejnego wyzwania."

szkoda , że bez głowy za to z dobrym samopoczuciem. Żałosny , prymitywny trener który ambicje rodaków sprowadził do swojego poziomu...tylko nie przegrać jak jego pierwszy mecz z Hiszpanią

" Zostają Grecy i Czesi, my kończymy. Kończymy, ale z klasą. Nie było blamażu, nie polegliśmy po 0:4, 0:5."

pogonić , zakazać piłki, zabrać obywatelstwo.Przecież ten człowiek rozumu się pozbył

Dokładnie. Kończymy z klasą? Bez wygranego meczu w grupie? Bardzo się cieszyłem, jak Czesi nam strzelili gola, bo zasłużyli. Atakowali, grali aktywnie. A nasi czekali aż Czechom bramka sama wpadnie... Porażka. A potem wielkie łzy, zakrywanie twarzy w bólu... Chociaż tego teatru by oszczędzili.

Wiem, ile radości i nadziei daliśmy ludziom, nasz zespół pociągnął za sobą całą Polskę, wszyscy mówili o nas, za nas trzymali kciuki, wszystko inne ]

A o kim mieli mówić Polacy i za kogo trzymać kciuki?! Reprezentacja narodowa jest tylko jedna, więc wyboru specjalnie nie było. Jak to jest dla Smudy wyznacznikiem klasy zespołu i potwierdzeniem jego klasy i osiągnięć, to nie mam pytań...

Dobrze, że już się skończyło i więcej wstydu nie będzie.

Powrót po dłuższej przerwie...

A nad czym tu tak rozpaczać ? W końcu nie przegraliśmy wszystkich meczów na euro. U nas niestety jest tak że na każdych mistrzostwach wierzymy na jakiś cud, że nasza reprezentacja będzie grała jak w latach 70-tych. Ale niestety, piłkarzy mamy innych i nasza reprezentacja jeśli chodzi o umiejętności jest daleeeko w tyle. Może i kwestia psychologii jest tu dla naszych zawodników przytłaczająca. Jak graliśmy z nastawieniem że dostaniemy łomot od ruskich, to nasi piłkarze zagrali naprawdę ładny mecz. Jak wszyscy dziennikarze, kibice twierdzili że mecz z czechami jest wygrany i w ćwierćfinale zagramy z niemcami, to nagle czar prysł i nasi grali jakby z nich uszło powietrze. Gdzieś w necie jest mp3ka jak nasza reprezentacja wygrywa mistrzostwa świata bo trener im mówi że grają towarzyski mecz z jakimiś leszczami, a puchar "world cup" oznacza jakiś tam puchar Cupiała. Coś w tym jednak jest.

Kubek, zgoda.

To przeciętna (może nawet poniżej przeciętności) drużyna.

Problemem jest dymanie medialnego balonu i nadymanie się kibiców piłkarskich.

Np. taki Piszczek. Jak twierdzę, że to przeciętny gracz, to sypią się na mnie przekleństwa, a czescy zawodnicy robili z nim co chcieli! Podobnie Błaszczykowski i Lewandowski.

Jeśli nie zgadzacie się ze mną to czemu biadolicie na polską reprezentację?

Albo są dobrzy i wówczas trzeba ich rozliczyć z dania kolejny raz dupy…

Albo są średnio słabi i wówczas grali na miarę swoich możliwości.

Nie ma inaczej.

PS: Jak patrzę na te mecze Euro, jakoś nie widzę aby którykolwiek z naszych zawodników mógł zasilić jakikolwiek inny skład narodowy. Popatrzcie na jakość gry nawet zupełnie nieznanych zawodników, ot choćby Danii, Szwecji,…

Myślę, że z tyloma stratami żaden z Polaków nie miałby szans na grę w innej reprezentacji.

A wiec skończmy dymać tę medialną bańkę. Polska piłka nożna jest słaba!

I teraz weźmy się za doping na miarę i możliwości naszego kraju. Najpierw zróbmy może porządek z tymi PZPN`ami… ;)

Kubek, zgoda.

To przeciętna (może nawet poniżej przeciętności) drużyna.

Problemem jest dymanie medialnego balonu i nadymanie się kibiców piłkarskich.

Np. taki Piszczek. Jak twierdzę, że to przeciętny gracz, to sypią się na mnie przekleństwa, a czescy zawodnicy robili z nim co chcieli! Podobnie Błaszczykowski i Lewandowski.

Jeśli nie zgadzacie się ze mną to czemu biadolicie na polską reprezentację?

Albo są dobrzy i wówczas trzeba ich rozliczyć z dania kolejny raz dupy…

Albo są średnio słabi i wówczas grali na miarę swoich możliwości.

Nie ma inaczej.

PS: Jak patrzę na te mecze Euro, jakoś nie widzę aby którykolwiek z naszych zawodników mógł zasilić jakikolwiek inny skład narodowy. Popatrzcie na jakość gry nawet zupełnie nieznanych zawodników, ot choćby Danii, Szwecji,…

Myślę, że z tyloma stratami żaden z Polaków nie miałby szans na grę w innej reprezentacji.

A wiec skończmy dymać tę medialną bańkę. Polska piłka nożna jest słaba!

I teraz weźmy się za doping na miarę i możliwości naszego kraju. Najpierw zróbmy może porządek z tymi PZPN`ami… ;)

Grzegorz, pełna zgoda z mojej strony. Ja przez grę polskiej reprezentacji dawno temu straciłem zainteresowanie piłką nożną, a krajową to już zupełnie. Krew mnie zalewa jak czytam jakie premie dostają działacze, piłkarze, etc. za samo wybiegnięcie na boisko i nadstawianie się.

Podobnie żygać mi się chcę, jak słyszę po tzw. 'meczu otwarcia' jak dobrze zagraliśmy i z kim będziemy grać w ćwierć i półfinałach (specjalizują się w tym nasi komentatorzy). A potem tradyyjnie, mecz o wsyzskto, mecz o honor. I po trzech meczach do domu. I wszyscy to wiedzą, i liczy się tylko by przebiegać te 90 min., zgarnąć kasę i na Teneryfę z rodziną, bo przed kolejnym sezonem w zagranicznej lidze trzeba odpocząć... Smuda będzie dalej smęcił, jaki to on dobry i jak dobrze przygotował, PZPN będzie biadolił na Smudę, a wszystko zostanie po staremu, bo każdy w tym układzie ma interes do ugrania, tylko nikogo nie obchodzi piłka. Taka tragedio-farsa po polsku, powtarzana od lat. I od lat wielkie publiczne oburzenie, a potem okazuje się, że nic nie można zrobić, i PZPN dyma wszystkich dalej, łącznie z wymiarem sprawiedliwości, państwem etc.

Ja nie rozpaczam po polskiej drużynie, ani trochę. Uważam, że dobrze iż odpadliśmy teraz, bo każdy mecz dalej byłby dla nas solidnym blamażem. Już teraz śmiali sie z Polaków i robili żarty na BBC, TV holenderskiej i niemieckiej. Aż przykro patrzeć i słuchać, bo niestety mieli rację.

nie zgadzam się .Umiejętności naszych graczy są na poziomie Czech, Grecji i powinniśmy bez problemu wyjść z grupy.Zaważyła prymitywna mentalność trenera i otoczka działalności PZPN....przecież on robiąc zmiany wstawiał Brożka który od roku w meczach nie gra.Zostawia słabego Murawskiego zdejmując Polańskiego.

Wygląda że Lato z kumplami i Smudą wygrali dużą kasę a ,że drużyna odpadła kogo obchodzi.Zawsze mogą zwalić na wyszkolenie piłkarzy a publika przytaknie.

nie zgadzam się .Umiejętności naszych graczy są na poziomie Czech, Grecji i powinniśmy bez problemu wyjść z grupy.Zaważyła prymitywna mentalność trenera i otoczka działalności PZPN....przecież on robiąc zmiany wstawiał Brożka który od roku w meczach nie gra.Zostawia słabego Murawskiego zdejmując Polańskiego.

Wygląda że Lato z kumplami i Smudą wygrali dużą kasę a ,że drużyna odpadła kogo obchodzi.Zawsze mogą zwalić na wyszkolenie piłkarzy a publika przytaknie.

Władz, być może. Jak napisałem na piłce się nie znam (należę do tego 1% polskiego społeczeństwa). Jednak moje odczucia się nie zmieniają. Piszesz o indywidulanych umiejętnościach - niby Lewandowski taki dobry, a nic nie pokazał. Inni też - perły łowione w zagranicznych ligach. Wiem, pisałem sam, że sam Lewandowski z przodu to sobie może pobiegać co najwyżej, bo nic nie ugra. Ale imho to wszystko razem: trenerowanie i zawodnicy. Mielismy obcych trenerów i jakoś nigdy nie przynosiło to wielkich sukcesów. Mieliśmy zagranicznych, naturalizowanych zawodników i też bez efektów.

lata oglądania , trochę grania i coś o kopanej wiem.Rozumiem twoje wnioski osoby dla której mecze są sporadycznym wydarzeniem i faktycznie z Lewandowskim wyglądało jak piszesz. Tylko drużyna to zgrany i poukładany kolektyw któremu taktykę ustala trener.A trener postawił go w otoczeniu kilku obrońców i nawet gdy wygrał piłkę nie miał komu odegrać bowiem pomiędzy nim a resztą była ogromna dziura wypełniona graczami przeciwnej drużyny.

w taktyce ustalonej przez Smudę nawet Messi nic by nie zrobił....facet zabił radość ofensywnego grania.Zawsze początki była fajne z naszymi hurra atakami.Po kilkunastu minutach pary brakowało i wszystko wracało do normy czyli taktyka.

Na nieszczęście pamiętam lata 70.

Na szczęście nie uległem lękom marzeń. Dla mnie remis na własnym stadionie to słaby wynik. Z kimże to takim wielkim żeśmy zremisowali?

W piłce promuje się zwycięstwa.

Taki śmieszny Smuda dając sygnał piłkarzom, że zadawala go remis, staje się zwyczajnym tchórzem. Ludzie bez wiary w zwycięstwo i adekwatne do możliwości ustawienie drużyny nie powinni być trenerami. A tu mówimy o reprezentacji kraju!

Jednak zawodnicy również nie dorośli.

To nie tylko lata 70. W takim 82 roku wygrywaliśmy z taką Francją jak chcieliśmy. Pomijając MŚ, zaraz potem w takim Paryżu wsadzamy Francji 4:0! Francji w najsilniejszym składzie z Platinim!

Ktoś pamięta nazwiska: Kupcewicz, Buncol…

Za przeproszeniem trójka z Dortmundu mogła im buty wiązać.

Wstyd, podniecać się remisami… !

;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.