Skocz do zawartości
IGNORED

Ktory lepszy przez USB Ayre QB9 czy Calyx DAC 24/192

Wojtek76

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, ktos slyszal, ktos porownywal?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Arcam D33.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sam się zastanawiam nad wyborem DAC'a i te które wymieniłeś są również w moim kręgu zainteresowań, i jednego i drugiego zamierzam wziąć na odsłuch.

QB-9 podobno gra dźwiękiem bardzo zbliżonym do CD CX7-eMP, którego znam bardzo dobrze i mogę powiedzieć, że jest to świetne granie.

Ale znam też opinie, że nie warto dokładać aż tyle kasy (ok.11000zł) do Hegel'a HD20, którego chyba Ty znasz bardzo dobrze...

Tu masz test QB-9 do ściągniecia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...ale pewnie i tak już go czytałeś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

yoachim HD20 jest bardzo fajny, ale niestety nie testowalem, go na USB a jedynie przez coax. Ayre i Calyx sa bardzo chwalone. Szczerze powiedziawszy to z opini w necie i na forum Calyx wydaje sie najlepszym rozwiazaniem, tym bardziej, ze juz ze standardowym zasilaczem podbno bardzo dobry.

Recke juz kiedys czytalem, ale nie odnosza brzmienia tego DACKa do zadnego mi znanego.

mirek10. M2Tech slyszalem, ze wymaga dodatkowego zasilacza by stawac w szranki z Calyxem i wtedy juz jest drozszy.

Elberoth ale ze Arcam jako kolejny do rozwazenia czy twierdzisz, ze lepszy?

Moze dodam PS Audio Perfectwave dac

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Cena obecnie Calyx jest swietna,mysle ze po USB to najlepszy DAC,znalazlem strone internetowa ze maja w ofercie po (1000eur) z zwyklym serynym zasilaczem w komplecie, na ebay.de tez jest po( 1080eur) tak ze cena do jakosci super,jak ktos chce dokupic do Calyx dedykowany zasilacz CLPS to musi doplacic ok 1500zl,chociaz na niemieckim ebay.de widzialem inny bardzo dobry, tak podaja za 130eur!

Wow 1000 E to naprawde bardzo malo! Dasz jakies namiary na te strone?

Postaram się na dniach pożyczyć PS AUdio Perfect Wave. Słuchałem kilka razy, ale jeszcze nie u siebie w domu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Słyszałem i Ayre i Calyxa. Tego drugiego posiadam na stałe. Stąd głos oddaję na literkę C.

Słucham go typowo z PCta, więc równocześnie odnoszę się do pytania o granie via USB ;>

Dzieki Chrees) Moglbys troche rozwinac, jakie roznice w brzmieniu?

yoachim HD20 jest bardzo fajny, ale niestety nie testowalem, go na USB a jedynie przez coax. Ayre i Calyx sa bardzo chwalone. Szczerze powiedziawszy to z opini w necie i na forum Calyx wydaje sie najlepszym rozwiazaniem, tym bardziej, ze juz ze standardowym zasilaczem podbno bardzo dobry.

Recke juz kiedys czytalem, ale nie odnosza brzmienia tego DACKa do zadnego mi znanego.

mirek10. M2Tech slyszalem, ze wymaga dodatkowego zasilacza by stawac w szranki z Calyxem i wtedy juz jest drozszy.

Elberoth ale ze Arcam jako kolejny do rozwazenia czy twierdzisz, ze lepszy?

Wojtek76 ,mam w tej chwili m2techa + dedykowany palmer [w zastępstwie ponieważ mój calyx pojechał na moda] i mogę śmiało powiedzieć że nawet z palmerem m2tech jest gorszy od calyxa ,oczywiście w moim systemie i moim skromnym zdaniem.Pozdrawiam

Moze dodam PS Audio Perfectwave dac

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

A co z MSB i La Source? Czekamy na opinie a tu nic i jeszcze inne chce kolega testować?

Czekam na drivery do MSB bo nie mam jak kompa podłączyć.

jak w przedszkolu ,gorszy ,nie jest gorszy jest inny, zupelnie inny i nie ma co porownywac ze soba tych dwoch Dackow, Young to torpeda a Calyx taki żółwik,oba sa swietne ,ale nigdy gorsze jeden od drugiego

pozdro

Wielkich rozwinięć nie poczynię. Nie nadaję się do pisania recenzji.

Calyxa używam z dedykowanym zasilaczem CLPS czy jakoś tak.

W zestawie Staxa (SRM-717 + SR-507) sprawdza się lepiej z uwagi na lepsze wypełnienie, ładne barwy. W porównaniu do Ayre nie jest demonem szybkości, tym niemniej ze Staxami, biorąc pod uwagę ich charakter brzmienia, sprawdza się lepiej.

Dobra rozdzielczość, nisko schodzący bas, który nie przekształca się w jakieś bezkształtne mięso :>

Ayre (u mnie) grał w sposób lżejszy, szybszy, bardziej przywodzący na myśl stereotypowo pojmowaną "cyfrę". To takie moje osobiste przybliżenie sposobu grania tych urządzeń n i e aspirujące do bycia opinią "obiektywną i bezdyskusyjną", a jedynie opinią wynikającą z moich preferencji i (przede wszystkim) sprzętu towarzyszącego. Obydwa urządzenia b a r d z o podobały mi się jako źródła karmione po USB (w Ayre zresztą nie ma innego wyjścia ;P). Uważam, że są to bardzo dobre źródła "komputerowe". Wybór jednego z nich absolutnie nie dyskredytował w moich oczach/uszach "rywala". Calyx jest również całkiem sporo tańszy od Ayre, co nie pozostaje dla mnie bez znaczenia, choć wyboru dokonałem nie kierując się ceną.

jak w przedszkolu ,gorszy ,nie jest gorszy jest inny, zupelnie inny i nie ma co porownywac ze soba tych dwoch Dackow, Young to torpeda a Calyx taki żółwik,oba sa swietne ,ale nigdy gorsze jeden od drugiego

pozdro

Amores ,przeciez napisałem że w moim systemie calyx jest lepszy ,czytamy ze zrozumieniem hehehe .Gra bardziej trójwymiarowo ,ma ładniejsza dla mnie barwę i troche lepsza rozdzielczosc.Miałes u siebie calyxa? Mam dobry obraz sytuacji poniewaz długo miałem u siebie oba daci i stąd moje opinie .Pozdawiam

nergal666666-czy swojego Calyxa masz z zasilaczem dedykowanym CLPS? czy z tym zwyklym co jest w zestawie.

Tak mam z dedykowanym CLPS.Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Dzieki chrees za rozwiniecie. Mialem tez zestaw STAX 4040. Do elektrostatow potrzeba cieplego zrodelka. Tak wiec sklaniam sie coraz bardziej za Calyxem.

Mnie także, ale na razie nie jest dostępny.

widziałem gdzieś cenę : 5900PLN czyli wygląda ciekawie jak na technologie

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.