Skocz do zawartości
IGNORED

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?

Gość partick

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy islam opanuje Europę?

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Może się już boją pisać.<br />

A co tu pisać? Ciekawe, czy na jakimś angielskim portalu typu AS dużo piszą o naszych: prezesuniu, Madzi W. lub Antku policmajstrze?

spiralka jakby nie było się nakręca

komentarze w Anglii też ciekawe - ludzie piszą że dość już tego i ze znowu pewnie zostanie to przypisane jako wyjątek 2 ekstremistów i że jeszcze pewnie będzie rząd przepraszał muzułmanów za to że ludzie o nich źle mówią w imię odpowiedzialności zbiorowej - ale Anglicy to nie głupi naród i myśle że oni się pierwsi wezmą do roboty - poza tym każdy mówi że takie wydarzenia jak te tylko podbiją notowania prawicy - czyli EU pod znakiem zapytania i mocne cięcie socjalu i praw imigrantów

a jeżeli chodzi o Szwecję to zaszło już to tak daleko że granica została dawno przekroczona i ani widu ani słychu

masakra, idziesz ulicą w Londynie i masz szansę że ktoś obetnie łeb, ja w to nie wierzę......

Im szybciej uwierzysz, tym lepiej... Oto islam stał się elementem kultury europejskiej! :)

W Irlandii w imię poprawności politycznej, nie był to dziś rano główny news w radio.

Najpierw podano bardzo istotną informację, że procent cesarskich cięć w Irlandii jest dużo wyższy w prywatnych klinikach położniczych niż w państwowych szpitalach, ubierając to w genialny komentarz: "too posh to push".

Nie na darmo mówi się, że najwięksi mistrzowie języka angielskiego to Irlandczycy... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W Irlandii w imię poprawności politycznej, nie był to dziś rano główny news w radio.

Najpierw podano bardzo istotną informację, że procent cesarskich cięć w Irlandii jest dużo wyższy w prywatnych klinikach położniczych niż w państwowych szpitalach, ubierając to w genialny komentarz: "too posh to push".

Nie na darmo mówi się, że najwięksi mistrzowie języka angielskiego to Irlandczycy... :)

U nas niestety przoduje w tym radiowa Trójka - coś na kształt BBC. Słuchałem ostatnio audycje podsumowującą zamach w Bostonie, trwała 25min, wypowiadało się kilku specy i dziennikarz prowadzący - słuchałem dokładnie - tylko raz padło słowo islam, a potem "organizacje dżihadystyczne", i to wszystko... dalej same sformułowania w stylu "ekstremiści kaukazcy", terroryści itp. , no i zero o motywacji zamachowców.

Jeśli wpuszcza się do kraju takie ryje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to nie dziwota, że później w kraju coraz gorzej. W zwykłych knajpach jest coś takiego jak bramka i nie przepuszcza się przez nią podejrzanie wyglądających, nikt nie płacze że to rasizm czy szowinizm.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

przecież wszędzie piszą:

Ukryta Zawartość

masakra, idziesz ulicą w Londynie i masz szansę że ktoś obetnie łeb, ja w to nie wierzę......

jak w Krakowie normalnie ;)

Ukryta Zawartość

Ja pier**lę, zaczyna się "głaskanie" muzułmanów, najgorsza rzecz jaką mogą robić w tej chwili politycy :

Ukryta Zawartość

...To był atak nie tylko na Brytyjczyków i brytyjski styl życia, ale też zdrada islamu i muzułmańskiej społeczności, której ten kraj wiele zawdzięcza. W samym islamie nie ma nic, co uzasadniałoby ten okropny akt - mówił Cameron...

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

spiralka jakby nie było się nakręca

komentarze w Anglii też ciekawe - ludzie piszą że dość już tego i ze znowu pewnie zostanie to przypisane jako wyjątek 2 ekstremistów i że jeszcze pewnie będzie rząd przepraszał muzułmanów za to że ludzie o nich źle mówią w imię odpowiedzialności zbiorowej - ale Anglicy to nie głupi naród i myśle że oni się pierwsi wezmą do roboty - poza tym każdy mówi że takie wydarzenia jak te tylko podbiją notowania prawicy - czyli EU pod znakiem zapytania i mocne cięcie socjalu i praw imigrantów

a jeżeli chodzi o Szwecję to zaszło już to tak daleko że granica została dawno przekroczona i ani widu ani słychu

dokładnie....Anglicy zdzierżą to jeszcze przez chwilę ....potem zrobią muzułmanom podział majątku....

..To był atak nie tylko na Brytyjczyków i brytyjski styl życia, ale też zdrada islamu i muzułmańskiej społeczności, której ten kraj wiele zawdzięcza. W samym islamie nie ma nic, co uzasadniałoby ten okropny akt - mówił Cameron..

chyba nie czytał koranu...

chyba nie czytał koranu...

Czytał, tylko to jest właśnie poprawność polityczna. Nie wolno mu nawet powiedzieć w tym kontekście, że w Koranie jest o zabijaniu niewiernych, bo zostałby okrzyknięty nawołującym do zemsty ekstremistą. Dlatego musi to angielski premier sam wybielać Koran; takich czasów dożyliśmy, że oni mordują, a my sami szukamy jeszcze usprawiedliwienia.

Powrót po dłuższej przerwie...

Co za paranoja - brytyjski premier staje się nagle znawcą koranu i islamu i orzeka kto go zdradza - ma k**wa chronić brytyjskich obywateli i brytyjską kulturę, a nie islam!

Jest dramatyczna sytuacja w kraju, która będzie się pogarszać, a rządzący dba o swoją dupę a nie o społeczeństwo. Ale cóż, to kolejna kwestia, która leży w rękach Brytyjczyków, jak zareagują na takie oświadczenie premiera.

Pocztówka ze Sztokholmu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ...Premier Szwecji Fredrik Reinfeldt powiedział we wtorek, że "nie można wykluczyć kolejnych zamieszek". Według niego kluczem do uzdrowienia sytuacji w dłuższej perspektywie jest wzrost nakładów na edukację... Ha, ha, ha, ha...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czyli to co wczoraj było gadane wyszło w 100% - ale ludzie będą wiedzieli na kogo głosować a są tam tacy co nie będą się bali straty muzułmańskich głosów i powiedzą co myślą

Ja pier**lę, zaczyna się "głaskanie" muzułmanów, najgorsza rzecz jaką mogą robić w tej chwili politycy :

Ukryta Zawartość

...To był atak nie tylko na Brytyjczyków i brytyjski styl życia, ale też zdrada islamu i muzułmańskiej społeczności, której ten kraj wiele zawdzięcza. W samym islamie nie ma nic, co uzasadniałoby ten okropny akt - mówił Cameron...

Jest jeszcze gorzej. Slyszalem dzisiaj ze rzad (albo wojsko) kaze zolnierzom chodzi w cywilnych ciuchach po miescie! To jest paranoja aby we wlsnym kraju ci co maja go bronic bali sie chodzic w mundurach. No jaja k''rwa!!!

Ukryta Zawartość

Jackk, to jest faktycznie dobre... Chodzi o to by 'nie prowokować', by nie obrazić przypadkiem, etc. Szok. Problem w tym, że wielu powie, że to jest racjonalne, odpowiedzialne zachowanie władz: premier nie prowokuje, nie zaostrza, jest poprawny, wojsko podobnie.. To są właśnie drobne ustępstwa, których suma doprowadzi nas niebawem albo do wycuchu otwartego konfliktu, albo do stopniowego podporządkowania się Europy islamowi.

Powrót po dłuższej przerwie...

Jackk, to jest faktycznie dobre... Chodzi o to by 'nie prowokować', by nie obrazić przypadkiem, etc. Szok. Problem w tym, że wielu powie, że to jest racjonalne, odpowiedzialne zachowanie władz: premier nie prowokuje, nie zaostrza, jest poprawny, wojsko podobnie.. To są właśnie drobne ustępstwa, których suma doprowadzi nas niebawem albo do wycuchu otwartego konfliktu, albo do stopniowego podporządkowania się Europy islamowi.

Masz ode mnie plusa. Wg mnie to jest najwiekszy blad. Wlasnie w takich sytuacjach trzeba rozmawiac z pozycji sily, nie ma zmiluj sie. Bo sytuacja sie powtorzy.

Muzułmanie "rozumieją" tylko siłę - ustępstwa traktują nie jako dobrą wolę, lecz jako oznakę słabości, zachętę do zwiększania presji - i nie jest to regionalne, narodowościowe, lecz wynika właśnie z koranu.

W tym kontekście przemówienie Camerona jest właściwie islamistyczne.

Gość partick

(Konto usunięte)

Jest jeszcze gorzej. Slyszalem dzisiaj ze rzad (albo wojsko) kaze zolnierzom chodzi w cywilnych ciuchach po miescie! To jest paranoja aby we wlsnym kraju ci co maja go bronic bali sie chodzic w mundurach. No jaja k''rwa!!!

http://www.bbc.co.uk/news/uk-22642441

Muzułmanie "rozumieją" tylko siłę

dlatego my chrześcijanie zabijamy ich w Afganistanie. Brawo! Pokojowo oczywiście i humanitarnie.

Na refundacje zabijania obcych nam ludzi forsę mamy a na leczenie rodaków brak.

dlatego my chrześcijanie zabijamy ich w Afganistanie. Brawo! Pokojowo oczywiście i humanitarnie.

Gdybyś znał pobieżnie chociaż historię Afganistanu, to wiedziałbyś, że tłukli się tam od stuleci, a teraz mają po prostu nowych "sparingpartnerów", wczesniej bestialskich sowietów, a teraz zdecydowanie bardziej humanitarnych Amerykanów i resztę sił. Zresztą jak się wycofają z Afganistanu to powróci on do stanu brutalnego islamskiego średniowiecza. Twój post jest zwyczajnie głupi i ignorancki.

Kolonko o autocenzurze, wręcz oszustwie w temacie zabójstwa żołnierza w Anglii:

Taka dygresja z mojej strony - poprawność polityczna w kwestii islamu jest w gruncie rzeczy propagandą lansującą zakłamany obraz tej religii.

Przy okazji, nadchodzi obszerny film dokumentalny na temat tego o czym mówił Kolonko i o paru innych powiązanych sprawach:

Ukryta Zawartość

Rzeczpospolita się wyłamała, tytuł artykułu:

Ukryta Zawartość

"Bunt MUZUŁMAŃSKICH imigrantów dotarł nawet do Sztokholmu" - to już nie osobnicy o "nieeuropejskich" rysach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie - co Polska tam robi, za Chiny Ludowe pojąć nie potrafię. I proszę mi nie pepsić o "wojnie z terroryzmem",

Jakoś nie widziałem islamskich bomb wybuchających w PL ale mam wrażenie że Polska się o to prosi... jak coś w końcu pierdyknie w Wawie czy w Krakowie, to powiem: "a nie mówiłem?", choć wcale nie będę miał pewności, czy nie będzie to kolejna "false flag operation"...

Jeśli pewne siły rządzące USA były w stanie wywalić w powietrze WTC to co ich powstrzyma przed zorganizowaniem "zamachu terrorystycznego" w tym stylu i u nas?

Gdybyś znał pobieżnie chociaż historię Afganistanu, to wiedziałbyś, że tłukli się tam od stuleci, a teraz mają po prostu nowych "sparingpartnerów", wczesniej bestialskich sowietów, a teraz zdecydowanie bardziej humanitarnych Amerykanów i resztę sił. Zresztą jak się wycofają z Afganistanu to powróci on do stanu brutalnego islamskiego średniowiecza. Twój post jest zwyczajnie głupi i ignorancki.

Jego post uważam za bardzo mądry i przenikliwy.

Twój natomiast wieje ignorancją na kilometr - szczanie na zwłoki zabitych przeciwników jest dla Ciebie przejawem humanitaryzmu?

Nie twierdzę że talibowie są humanitarni, o nie... :)

Ale oni bronią swojego kraju przed agresją a w tym przypadku cel uświęca środki.

Żeby mnie źle nie zrozumieć - nie popieram islamistycznych kretynów, nie uważam za słuszne jakichkolwiek ustępstw względem muzułmanów w Europie. Nie podoba mi się wycofywanie wieprzowiny z menu francuskich szkół, nie uznaję "Seasons Greetings" w miejsce "Merry Christmas", Krótko mówiąc: jak długo w Arabii Saudyjskiej europejskie kobiety będą musiały zasłaniać nogi i ramiona na ulicy, tak długo wieprzowina POWINNA być głównym daniem we francuskich szkołach. W nosie mam polityczną poprawność i multikulti. Oni powinni wiedzieć gdzie są u siebie i my też powinniśmy to wiedzieć. Europa jest nasza. Koniec i kropka.

Ale to wina samych Europejczyków,że tak się dali muzułmanom stłamsić. Głupie i słabe rządy, ciągłe odcinanie ludzi w Europie od chrześcijańskich i narodowych korzeni... gdy ludzie tracą własną tożsamość, to władzę NATYCHMIAST przejmują obcy. To oczywiste.

A mi się marzy powrót do stosunków z islamem na wzór II Rzeczpospolitej. Gdy tatarskie rody służyły wiernie Polsce i nikt nie bronił im wyznawać islamu w naszych granicach. A im nie przeszkadzała wieprzowinka na szlacheckich ucztach. Gdy w pałacu sułtańskim w Stambule w czasie rozbiorów przez 120 lat stało puste krzesło "zarezerwowane dla polskiego posła". Tak - walczyliśmy. Raz braliśmy w d***, raz łoiliśmy im skórę, ale SZANOWALIŚMY SIĘ. I każdy dobrze wiedział, kiedy jest u siebie.

Mam bardzo dobrego kolegę Egipcjanina, jeden z najporządniejszych ludzi, jakich znam. Pobożny muzułmanin. Nie świr, nie debil, za to bardzo dobry człowiek. U mnie jest karmiony drobiem, baraniną, wołowiną i rybami a dla mnie zawsze trzyma w swojej lodówce... polską kiełbasę! :) Można? Można! :)

Co do straszliwego wydarzenia na londyńskiej ulicy... red. Janusz Zagórski słusznie podnosi fakt, że TO NIE JEST NORMALNE, że po popełnieniu takiej straszliwej zbrodni goście stoją sobie z okrwawionym sprzętem na ulicy, proszą aby ich fotografować i spokojnie czekają na policję. Zatem znowu pojawia się kwestia mind control... Takie zachowania zdecydowanie wykraczają poza normę. Ja rozumiem - podłożona bomba, nawet atak samobójczy... ale tak stać sobie i czekać na przedstawicieli władzy z rzeźnickim tasakiem w ręku?

Zgadzam się z J. Zagórskim, że to co najmniej dziwne.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Było, znaczy - był link. Gość zrobi karierę na viralach... :) Mówię o tym Nigeryjczyku z tasakiem a nie o Maksie Kolonko.

Ale oni bronią swojego kraju przed agresją a w tym przypadku cel uświęca środki.

Talibowie są tam z importu - Pakistan miał ambicje być mocarstwem regionalnym i po wycofaniu się ZSRR "wyeksportował" przeszkadzające im w kraju środowiska z medres w Karachi - to tam do dzisiaj uczy się "ideologów" talibanu. Początkowo ostro grzmoceni przez mudżahedinów wykorzystali rozpadającą się jedność organizacji plemion i po kolei zaczęli zdobyć przewagę od południa. Ostatnim większym ruchem oporu przeciwko talibom (z reguły ani to Pasztuni ani Tadżycy tylko aktywne gołodupce z Pakistanu) był Sojusz Północny pod dowództwem bohatera walk z ZSRR - Ahmada Szaha Masuda. Po jego śmierci sojusz plemion podzieliły interesy i wszystko się rozpadło.

To jest przykład tego jak karna ideologiczna organizacja potrafi opanować skłócone społeczności złożone z różnych grup etnicznych, językowych etc. Kolejnym elementem rządów talibanu jest wymuszanie stosowania języka arabskiego (innych nie należy zapisywać) w celu wykorzenienia języków którymi nie spisano koranu. No i parę innych przyjemności.

W Afganistanie nie był i nie ma narodu bo to pojęcia europejskie. Każda dolina żyje po swojemu, nomadzi sobie, kilkanaście języków i grup etnicznych które z reguły się nie krzyżują. Tam nie ma miejsca na państwo a rojenia o demokracji to już idiotyzm wyższego rzędu.

W Afganistanie nie był i nie ma narodu bo to pojęcia europejskie. /.../Tam nie ma miejsca na państwo a rojenia o demokracji to już idiotyzm wyższego rzędu.

Jest dokładnie jak mówisz, zgadzam się w 100%.

Tylko, że mieszkańcy tych dolin mają ten feler, że nie lubią obcych na swojej ziemi, kimkolwiek oni nie są.

Pogonią US-manów, wezmą się i za talibów, spoko. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.