Skocz do zawartości
IGNORED

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?

Gość partick

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy islam opanuje Europę?

Rekomendowane odpowiedzi

Jego post uważam za bardzo mądry i przenikliwy.

Twój natomiast wieje ignorancją na kilometr - szczanie na zwłoki zabitych przeciwników jest dla Ciebie przejawem humanitaryzmu

Czy siły międzynarodowe, w tym Polskie stacjonują tam pod szyldem "Święta Krucjata Przeciwko Innowiercom", a cały naród polski im przyklaskuje i nienawidzi afgańczyków? Czy Polacy szerzą tam chrześcijaństwo? O sikaniu na zwłoki to już bez komentarza.

"Interwencja Międzynarodowa (głównie USA)" w Afganistanie jest nieudana, ale to właśnie tam wahabici od lat 80' rozkręcają terrorystyczną aktywność przeciwko naszej kulturze. Jestem całkowicie za tym żeby Polacy brali udział w zwalczaniu tej aktywności w Afganistanie, ale żeby robili to skutecznie - zarówno militarnie, jak i politycznie.

A mi się marzy powrót do stosunków z islamem na wzór II Rzeczpospolitej.

Fajnie że ci się marzy, bo mnie nie i wątpię, żeby ktoś tam się kiedyś szanował. A polscy Tatarzy się zasymilowali tylko z jednego powodu - bo są w skrajnej mniejszości. Zresztą teraz są wypierani z rady muzułmańskiej, czy jak to się nazywa, przez swoich radykalnych "kolegów" z bliskiego wschodu.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Przy okazji, nadchodzi obszerny film dokumentalny na temat tego o czym mówił Kolonko i o paru innych powiązanych sprawach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Plus za link. B. ciekawe. Dzięki.

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

<br />"Interwencja Międzynarodowa (głównie USA)" w Afganistanie jest nieudana,<br />

Według mnie jest udana. Ta wojna toczy się na terenie muzułmanów i o to chodziło. Ofiary po "naszej" stronie są też w Europie i USA, ale ich skala jest o wiele mniejsza, niż byłoby bez tej interewencji. Kolejno padają arabscy dyktatorzy, co na dłuższą metę będzie korzystne. Turcja coraz bardziej przypomina państwa europejskie i może stać się wzorem dla sąsiadów. Izrael trzyma muzułmanów za pysk mimo wielu trudności i antysemityzmu, stworzonego i podtrzymywanego tutaj przez KK i "mochery."

Może kiedyś dojdzie tam do przesilenia, tak jak w Japonii w sierpniu 1945 i w Niemczech w maju 1945, kiedy spadły bomby atomowe, a 1000-letnia Rzesza obróciła się w perzynę.

Tak zwana "opinia publiczna" przeszkadza USA i Wlk. Brytanii w rozprawierniu się z terroryzmem, na szczęście władze tych państw, a także Polski i innych, mają odwagę posyłać swoich obywateli na front.

Oriana Fallaci miała 110% racji.

Ukryta Zawartość

Co do alternews - trochę ten ich kanał jest ezoteryczno-spiskowy:

Ukryta Zawartość

Według mnie jest udana. Wojna się toczy na terenie muzułmanów i o to chodziło.

Nie jest udana, bo niczego nie zmieniła w regionie, a po wycofaniu się wojsk zachodnich bajzel będzie jeszcze większy. Kolejne obozy szkoleniowe dalej będą powstawać.

Jeszcze do il Dottore - marzą ci się dawne stosunki z muzułmanami, ale im się one nie marzą :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Mnie zastanawia jedna kluczowa kwestia: czy Anglicy, Francuzi, Niemcy i inni wyjdą w końcu na ulice, czy nie? Jak sądzicie - czy jako Europejczycy mamy jeszcze jaja bronić swojej tożsamości, czy w imię licznych wymówek i zasłon dymnych będziemy stopniowo przesuwać granice tolerancji na korzyść islamu?

Moim zdaniem "europejczycy zachodni" dłuuugo jeszcze nie wyjdą na ulicę, ciągle jeszcze chcą słuchać różnych Cameronów mówiących że atak na demokrację jest atakiem na islam ha, ha, ha . Chociaż b. jestem ciekaw czy coś jednak troszkę drgnie teraz w Anglii.

Co innego Europa słowiańska i Rosja. U nas będzie inaczej, z drugiej strony prawie ich u siebie nie mamy i raczej długo ich nie przybędzie więcej. A ruscy już traktują ich inaczej niż na zachodzie mimo że maja ich dużo - w Moskwie mieszka aż 2mln muzułmanów, a jednak mer Moskwy nie zezwolił na wybudowanie kolejnego meczetu bo stwierdził że są agresywni i się nie integrują - masz to w EU? :)

Podobnie jak Polacy w Niemczech jak i w Anglii nie są reprezentantami kultury Polskiej lub chrześcijańskiej tak samo bandyci, którzy pod płaszczykiem religijności Muzułmańskiej nie są reprezentatywni Islamu.

Islam powstał 700 lat po Chrystusie w czasach w których przyszli Muzułmanie mieli prawo do obrony swej wiary.

My byliśmy też bandytami i mordowaliśmy w imieniu Boga oraz palono niemiłych nam ludzi.

Bandyci są bandytami i nie ma różnicy czy to będzie kibol, obrońca życia nienarodzonego chrześcijanin żołnierz Nato itd. itp.

Ich motyw jest jeden: zabijać bo mają doła.

po ostatim wydarzeniu w londynie,powinno sie wprowadzic calkowity zakaz wjazdu do europy ludziom wyznania islamskiego,pozamykac meczety czy jak to tam sie nazywa,zdelegalizowac ta wiare w calej europie, a jak beda sie rzucac to poczestowac ich bombkami atomowymi

a tych co zabili tego chlopaka publicznie polamac kolem i zrobic z tego transmisje na kraje islamskie

Islam powstał 700 lat po Chrystusie w czasach w których przyszli Muzułmanie mieli prawo do obrony swej wiary.

To muzułmanie atakowali inne wiary.

Zainteresuj się historią islamu, poznaj kultury które zniszczyli i przyjrzyj się ogólnej jakości życia w krajach, w których islam "osiadł na dobre" (chwilowo można wyłączyć Emiraty itp. z powodu pieniędzy z ropy - ale już prawa człowieka to tragedia, mimo wysokich standardów finansowych)

Poczytaj koran, poznaj kontekst powstania części powstałej w Mekce i w Medynie i drastyczne różnice między oboma częściami, poczytaj o zasadzie abrogacji...

<br />tak samo bandyci, którzy pod płaszczykiem religijności Muzułmańskiej nie są reprezentatywni Islamu.<br />

Są.

Każde tego rodzaju zabójstwo z ich strony wszczyna radosne manifestacje muzułmanów na całym świecie.

<br />Nie jest udana, bo niczego nie zmieniła w regionie<br />
Zmeiniła. Nie ma Husseina i innych dyktatorów - to na początek. W samym Afganistanie powstaja demokratyczne struktury, powoli, ale nieustannie.

Idź i usuń jakiegoś dyktatora na Wschodzie bez rozlewu krwi. Może da się namówić.

<br />Ich motyw jest jeden: zabijać bo mają doła.<br />

Co Ty powiesz? Oni twierdzą, że chcą do raju z dziewicami. Poza tym zazdroszczą bogatszym i pracowitszym, jak każdy nieudacznik. Idź do Mekki i pogadaj z nimi, takimi zwykłymi, co nie mają doła.

Doczekają się prawdziwego doła - promieniotwórczego.

Podsumowanie medialnego matactwa z Euroislamu:

Ukryta Zawartość

...Doczekaliśmy zadziwiających czasów. Kiedy muzułmanin obcina głowę brytyjskiemu żołnierzowi na ulicach Londynu, premier Wielkiej Brytanii mówi o tym, że to… islam został zaatakowany. Trwoga!...

toptwenty - demokracja się tam nie utrzyma, może gdyby podzielono Afganistan na odrębne państewka, jak Jugosławię, to może demokratyczny Kabul by przetrwał.

A tak się to robi w Rosji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bandyci są bandytami i nie ma różnicy czy to będzie kibol, obrońca życia nienarodzonego chrześcijanin żołnierz Nato itd. itp.

Ich motyw jest jeden: zabijać bo mają doła.

Nie zgadzam się. Bandyta to bandyta - on wie, że czyni zło, ale decyduje się, bo tego chce/chce coż zdobyć, osiągnąć. Fanatyk religijny czyni zło, bo wierzy, że pójdzie do nieba; z nim nie ma z nim dyskusji, a jego motywem jest zbawienie duszy własnej, życie wieczne, etc. On wierzy, że tak nakazał mu jego bóg, że zabija bo jest to bogu miłe, a nie dlatego, bo ma doła.

PS.

2 dni temu przyszła do mnie przesyłka - Salman Rushdi 'Satanic verses'. Wstyd przyznać, ale dotąd nie przeczytałem; będzie czekać w kolejce na stosiku do przecytaniaa.

Co do alternews - trochę ten ich kanał jest ezoteryczno-spiskowy

Prawda!

J. Zagórski ma takie skrzywienie ale opowiada ciekawie! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Prawda!

J. Zagórski ma takie skrzywienie ale opowiada ciekawie! :)

Jak dla mnie gościu niemożebnie ględzi, przeciąga. A to nie jest skrzywienie tylko raczej obsesja albo optyka, przez którą patrzy na cały otaczający go świat.

Poza tym zazdroszczą bogatszym i pracowitszym, jak każdy nieudacznik.

A powiedz czym Ty się od nich różnisz. Jedynie tym, że boisz się kary więzienia i wiecznego potępienia w kościele. Oni mają tę odwagę bo obiecano im że dostaną się do raju (męskiego z dużą ilością dup).

Problem w tym że w nas tylko agresja wynikająca z frustracji.

Prawdziwy chrześcijanin nie dba o dobra doczesna tak jak to czyni i dobry muzułmanin.

Właśnie nasza cywilizacja, nasz wyścig szczurów doprowadza do tego, że poprzez samoocenę musisz się oskarżać o nieudolność i poprzez to zazdrościsz lepszym. A jak już coś osiągnąłeś to boisz się stracić co masz. I dlatego ciężko umierać a kościół łagodzi ten lęk pod warunkiem bezwzględnego posłuszeństwa.

A powiedz czym Ty się od nich różnisz. Jedynie tym, że boisz się kary więzienia i wiecznego potępienia w kościele. Oni mają tę odwagę bo obiecano im że dostaną się do raju (męskiego z dużą ilością dup).

Problem w tym że w nas tylko agresja wynikająca z frustracji.

Prawdziwy chrześcijanin nie dba o dobra doczesna tak jak to czyni i dobry muzułmanin.

Właśnie nasza cywilizacja, nasz wyścig szczurów doprowadza do tego, że poprzez samoocenę musisz się oskarżać o nieudolność i poprzez to zazdrościsz lepszym. A jak już coś osiągnąłeś to boisz się stracić co masz. I dlatego ciężko umierać a kościół łagodzi ten lęk pod warunkiem bezwzględnego posłuszeństwa.

Że co proszę? Ile ty masz lat?

Ziemkiewicz o wypowiedzi Camerona:

Ukryta Zawartość

O dziwo masa debilnych komentarzy pod artykułem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no comments.

Ja pier**lę, wierzyć się nie chce.

Bełkot z gazety:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To nie Anglicy tylko populistyczni politycy - tyle że mylą się w swoich działaniach bo Anglicy to nie głupki i od teraz będzie jazda bez względu na Policję - pisałem wcześniej o komentarzach na świeżo w których ludzie pisali że dokładnie tak będzie

w następnych wyborach polecą za to ze stołków

Ani słowa o islamie. A ten fragment powala: ...To dlatego urzędy pracy zostały zobowiązane do opieki nad nowo przybyłymi imigrantami z krajów pozaeuropejskich. Na przykład w Etiopii postanowiono otworzyć szwedzki urząd pracy (!!!), tak, aby już zawczasu starających się o przyjazd do Szwecji informować, jakie mają szanse na znalezienie zatrudnienia w swoim zawodzie... Ciekaw jestem jakie zawody wykonuje się w Etiopi, główny to zdaje się poszukiwanie wody.

Kolejne ekstrasy z gazety:

Ukryta Zawartość

...To oczywiście przejaw fanatyzmu. Także niezwykłego barbarzyństwa, dla którego nie ma żadnego usprawiedliwienia. Ale prawdopodobnie również gest rozpaczy ludzi, którzy nie mogli się pogodzić z poczuciem krzywdy i niesprawiedliwości. I to zarówno w wymiarze losów pewnej wspólnoty, z którą się utożsamiali (muzułmanie, a może po prostu cierpiący gdzieś tam, poza horyzontem uwagi sytych i bezpiecznych ludzi Zachodu), ale chyba także w wymiarze osobistych losów naznaczonych poczuciem upokorzenia i dyskryminacji...

- tako rzecze profesorek.

Świat można podbijać na różne sposoby:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Atak na lotnisku w Paryżu. Próba poderżnięcia gardła żołnierzowi na służbie. Na szczęście nie udana ( tzn. odwieziony do szpitala wojskowego przeżyje ). Napastnik uciekł. Z opisu na podstawie monitoringu - czapka modlitewna ( nie wiem jak inaczej przetłumaczyć ), broda, kurtka w stylu południowo-afrykańskim ( cokolwiek to znaczy ). Komentować nie potrzeba.

<br />Zachód potrzebuje ropy więc okupuje i grabi kraje arabskie, a te w odwecie mordują w biały dzień ludzi na ulicach.<br />

Jesteś na etacie u Talibów?

1. Nie tylko "Zachód" potrzebuje ropy, wszyscy jej potrzebują.

2. Zachód nie okupuje ani nie grabi krajów arabskich, produkujacych ropę. Arabia Sauydyjska nie jest okupowana, Iran nie jest krajem arabskim. W swoim czasie Irak okupował Kuwejt, a dyktatorzy Egiptu, Libii i Syrii okupowali lub okupują własne narody. Afganistan nie produkuje ropy.

3. "Zachód" chce zwyczajnie kupować, czyli płacić za ropę, która Bozia dała tamjtym ziemiom, a nie ich władcom.

4. Co powiesz, jeśli "Zachód" odpuści sobie arabską ropę wskutek odkrycia nowych złóż gdzied indziej i cena benzyny w Polsce podskoczy do 10 zł/litr?

Islamiści nie potrzebują powodów, żeby mordować ludzi na ulicach, mordują wyłacznie pod pretekstem.

Ciesz się, że jest państwo, które dba, aby cena benzyny w Polsce i gdzie indziej była niska.

Algieria-spotkanie z o. Darkiem - Dailymotion Wideo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakby nie patrzeć to prawda leży po środku.

Zachód potrzebuje ropy więc okupuje i grabi kraje arabskie, a te w odwecie mordują w biały dzień ludzi na ulicach.

100% racja! Tak to można najkrócej podsumować. Jedni warci drugich.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"Atak w Londynie - Max Kolonko Mówię Jak Jest" na youtubie ma już ponad 1 000 000 wyświetleń. To średnio ponad 5x więcej niż inne jego filmy. Naród jak widać zainteresowany tematem i autocenzurą - de facto promocją islamu w światowych i polskich mass mediach.

100% racja! Tak to można najkrócej podsumować. Jedni warci drugich.

Jedni warci drugich? Której kultury częścią jesteś i z której przywilejów korzystasz? A może przeprowadzisz się do Afganistanu albo Iranu? Nie wiem czy w takich wypowiedziach jest więcej głupoty, czy dekadencji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.