Skocz do zawartości
IGNORED

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?

Gość partick

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy islam opanuje Europę?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, mnożą się, BO dostają socjal, BO za każde dziecko sa benefity, BO można z tego komfortowo żyć, podczas gdy reszta społ. płaci.

Nic by nie było prawdopodobnie. Byłby podbój militarny, nastąpiła by w końću odpowiedź zbrojna i tyle.

To co dzieje się obecnie, to tzw. cichy podbój. Dalece bardziej skuteczny, bo jesteśmy pokonywani naszym własnym orężem - demokracją.

Tak bo demokracja to wymysł biedoty, która chciała się wzbogacić i niestety rządów których IQ nie przekracza 30 pkt. i de facto rządzą rządem mafie i lobbyści nikt rozsądny nie dostanie się do rządu. Czym demokracja teraz różni się od Socjalizmu/Kapitalizmu ? tym, że każdy jest niewolnikiem na własną prośbę. za to z mieszkaniem, samochodem itd. na kredyt.

<br /> Czym demokracja teraz różni się od Socjalizmu/Kapitalizmu ?<br />
Mylisz pojęcia.

<br /> tym, że każdy jest niewolnikiem na własną prośbę. za to z mieszkaniem, samochodem itd. na kredyt.<br />

Wyjedź do Korei Płn, dostaniesz wszystko bez kredytu.

Mylisz pojęcia.

to była przenośnia w stosunku do tego co mają ludzie, nic swojego wszystko na kredyt. A pracują na spłatę. Różnice pojmuję nadzwyczaj dobrze.

Mylisz pojęcia.

bez kredytu, serio, jadę bo nie mam kredytów :) będę miał więcej.

<br />nic swojego wszystko na kredyt. A pracują na spłatę.<br />
Multum ludzi na Zachodzie korzysta z kredytów w życiu codziennym, firmy również. Tak samo jak w Polsce. Instytucja kredytu pozwoliła gospodarkom się rozwinąć. Bez kredytu byłoby zero. Gospodarka naturalna - ja tobie orzechy, ty mi kozie mleko.

Multum ludzi na Zachodzie korzysta z kredytów w życiu codziennym, firmy również. Tak samo jak w Polsce. Instytucja kredytu pozwoliła gospodarkom się rozwinąć. Bez kredytu byłoby zero. Gospodarka naturalna - ja tobie orzechy, ty mi kozie mleko.

Życie też na kredyt, współczuję,

świat niewolników

Najnowsze badania dotyczące stosunku Europejczyków do islamu opublikowała Fundacja Bertelsmanna. Wyniki jednoznacznie wskazują, że świat zachodni boi się muzułmanów.

Islam jako zagrożenie postrzega m.in. więcej niż połowa Niemców. – Powód? Brak osobistego kontaktu między chrześcijanami i muzułmanami. Podam przykład: większe obawy mają mieszkańcy wschodnich Niemiec niż zachodnich, mimo że na Wschodzie żyje tylko 2 proc. spośród wszystkich muzułmanów w tym kraju – tłumaczy na łamach portalu dw.de Detlef Pollack, współautor badania przeprowadzonego przez Fundację Bertelsmanna.

Groźbę islamizacji odczuwa dziś m.in. 60 proc. Hiszpanów. Dla porównania, podobnego zdania jest niewiele ponad 40 proc. mieszkańców Stanów Zjednoczonych. Wyższy wynik odnotowano oczywiście w Izraelu – tam rosnącej pozycji muzułmanów obawia się więcej niż trzy czwarte społeczeństwa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

<br />Tak bo demokracja to wymysł biedoty, która chciała się wzbogacić i<br />

Hasła demokratyczne w historii to dzieło klasy inteligenckiej, warstwy średniej, która chciała mieć wpływ na bieg wydarzeń.

Coś Ci się pomieszało. Nie miałeś lekcji historii w tej zawodówce?

Nie, mnożą się, BO dostają socjal, BO za każde dziecko sa benefity, BO można z tego komfortowo żyć, podczas gdy reszta społ. płaci.

Romku, podziwiam przenikliwość Twoich opinii w tym poście i tym wyżej.

Podpisuję się "obydwoma recami". ;) I stawiam kolejkę.

Ale OK - skoro mamy już diagnozę to może pora na leczenie?

Co proponujesz?

Co i jak powinna Unia zmienić w swoim prawie, by nie zamienić się za 20 lat w kalifat?

Bo "kiedy" to wiadomo: natychmiast!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Hasła demokratyczne w historii to dzieło klasy inteligenckiej, warstwy średniej, która chciała mieć wpływ na bieg wydarzeń.

nie bo nie mam nawet matury, niestety.

I bardzo proszę nie insynuować niczego, ja nie wytykam Tobie poglądów które prezentujesz i którymi się nie zgadzam. Nie jest to grzeczne.

Ja nie dopytuję się o Twoje wykształcenie, nie interesuje mnie to, ponieważ jestem jak widzisz teraz klasą niższą bez wykształcenia to pozwalam sobie na zabieranie głosu w imię popieranej przez Ciebie demokracji. Grzecznie dyskutuję, słucham mądrzejszych. Proszę na przyszłość bez personalnych wycieczek.

Romku, podziwiam przenikliwość Twoich opinii w tym poście i tym wyżej.

Podpisuję się "obydwoma recami". ;) I stawiam kolejkę.

Ale OK - skoro mamy już diagnozę to może pora na leczenie?

Co proponujesz?

Co i jak powinna Unia zmienić w swoim prawie, by nie zamienić się za 20 lat w kalifat?

Bo "kiedy" to wiadomo: natychmiast!

leczenia nie ma jest za późno.

Ukryta Zawartość

Wydziały arabistyki stają się powoli islamskimi oddziałami propagandowymi. Polecam poczytać o przypadku dr. Bartłomieja Grysy:

Ukryta Zawartość

...Gdyby w sprawie któregoś pracownika uczelni interweniowała powiedzmy kuria, i ten pracownik straciłby później pracę, podniosłoby się wielkie larum o naruszeniu autonomii uniwersytetu. Dla podobnych interwencji ze strony muzułmanów jesteśmy bardziej wyrozumiali...

I jeszcze ze Szwecji:

Ukryta Zawartość

I z Polski:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

wydaje mi się, że tej propagandzie ulegają masowo Europejczycy, a w tym i bywalcy tegoż forum również (mogą przecież nie być Europejczykami).

P.S.

przepraszam założyciela wątku za odejście chwilowe od tematu głównego.

<br />ja nie wytykam Tobie poglądów które prezentujesz i  którymi się nie zgadzam<br />

Wytykaj, proszę bardzo. Na przyszłość pisz jednak z sensem. Prawo do pisania na Bocznicy nie oznacza, że ma się rację. Twoje poglądy na kredyt i deomokrację są, za przeproszeniem, prostackie i dziecinne.

Zwróc uwagę, że napisałem - "Twoje poglądy".

Gość partick

(Konto usunięte)

toptwenty, zachowuj się! bo przyleję banem i będzie płacz ;-)

bo w końcu naprawdę skini się wk*** i bez czekania na policję pokażą im czym jest Biała Siła.

Problem polega tylko na tym, że bić będą wszystkich śniadych - nieważne czy islamistycznych kretynów czy normalnych spokojnych ludzi.

Dla mnie to jest problem.

ja, od czasu jak zastrzelili tego Brazylijczyka w metrze, nie opalam się.

pierdzielę, dyrektywa jest krótka - shoot to kill.

Życie też na kredyt, współczuję,

świat niewolników

Ktoś, kiedyś, na jakimś etapie rozwoju, wmówił ludziom, że ich naczelnym zadaniem na tym łez padole jest gromadzenie dóbr doczesnych.

Więcej i więcej...

A potem człowiek zdycha otoczony gadżetami, które w ostatecznym rozrachunku naprawdę nie mają żadnego znaczenia. :)

Kwestia priorytetów. Każdy sam musi sobie odpowiedzieć: "co jest dla mnie w życiu ważne"?

I albo skoncentrować się na rzeczach, które uzna za istotne (miłość, rodzina, rozwój osobisty i duchowy - co tam komu przychodzi do głowy...) albo dalej gromadzić gadźety.

Kto jest szczęśliwszy w jesieni życia? Ten co powie: "miałem w życiu kilku wspaniałych przyjaciół", czy ten co powie "miałem w życiu kilkadziesiąt zajebistych telefonów komórkowych"?

Dlatego ja wolę spotykać się z przyjaciółmi niż tracić życie na zarabianie na wciąż nowe gadżety. To prowadzi donikąd.

Pewno, że każdy musi w życiu jeść, kupić sobie buty (współczesny odpowiednik to samochód) ale bez przesady! Ważne, by znać umiar.

Biedaczynom, którzy właśnie kupili jakieś tam superauto i tokują, że jazda nim jest lepsza od seksu, zawsze serdecznie współczuję ubogiego życia seksualnego. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ktoś, kiedyś, na jakimś etapie rozwoju, wmówił ludziom, że ich naczelnym zadaniem na tym łez padole jest gromadzenie dóbr doczesnych.

Więcej i więcej...

A potem człowiek zdycha otoczony gadżetami, które w ostatecznym rozrachunku naprawdę nie mają żadnego znaczenia. :)

Kwestia priorytetów. Każdy sam musi sobie odpowiedzieć: "co jest dla mnie w życiu ważne"?

I albo skoncentrować się na rzeczach, które uzna za istotne (miłość, rodzina, rozwój osobisty i duchowy - co tam komu przychodzi do głowy...) albo dalej gromadzić gadźety.

Kto jest szczęśliwszy w jesieni życia? Ten co powie: "miałem w życiu kilku wspaniałych przyjaciół", czy ten co powie "miałem w życiu kilkadziesiąt zajebistych telefonów komórkowych"?

Dlatego ja wolę spotykać się z przyjaciółmi niż tracić życie na zarabianie na wciąż nowe gadżety. To prowadzi donikąd.

Pewno, że każdy musi w życiu jeść, kupić sobie buty (współczesny odpowiednik to samochód) ale bez przesady! Ważne, by znać umiar.

Biedaczynom, którzy właśnie kupili jakieś tam superauto i tokują, że jazda nim jest lepsza od seksu, zawsze serdecznie współczuję ubogiego życia seksualnego. :)

PIĘKNIE POWIEDZIANE !

To jedna z najlepszych recept , jakie wystawiono na tym forum , oby każdy ją wykupił , pozdrawiam serdecznie ,Piotrek.

Piotr

Wytykaj, proszę bardzo. Na przyszłość pisz jednak z sensem. Prawo do pisania na Bocznicy nie oznacza, że ma się rację. Twoje poglądy na kredyt i deomokrację są, za przeproszeniem, prostackie i dziecinne.

Zwróc uwagę, że napisałem - "Twoje poglądy".

zastanawiam się tylko jaki jest sens w kredytach? nie znam się na zagadnieniach finansowych ale jako chłopek roztropek słuchający mądrych wywnioskowałem, że właśnie obecny kryzys jest wynikiem takowych machinacji. Nakręcanych przez odpowiednie instytucje. Ciekaw jestem kto brałby kredyt gdyby prezentował wartości o których pisze kolega wyżej. A ile osób dla których wartości pozamaterialne taki kredyt by brało i pozwalało ogłupiać się instytucjom finansowym. Ile osób popełniło błąd biorąc kredyt dzięki namowom banków, ofertom omamiających ludzi i własnej próżności. O to chodzi aby poniewierać ludźmi, grać na ich emocjach i chęci posiadania. Zwłaszcza w czasach bezrobocia i kryzysu. Tak , teraz napędzają gospodarkę tych najbogatszych, najbiedniejsi są jeszcze biedniejsi.

chm...skąd wzięło się powiedzenie jeszcze sprzed wojny: "z przodu łata z tyłu łata drogą idzie demokrata" może to była zubożała klasa średnia broniąca demokracji?

I znowu sorry za off topic.

A ile osób /.../ taki kredyt by brało i pozwalało ogłupiać się instytucjom finansowym. Ile osób popełniło błąd biorąc kredyt dzięki namowom banków, ofertom omamiających ludzi i własnej próżności. O to chodzi aby poniewierać ludźmi, grać na ich emocjach i chęci posiadania. Zwłaszcza w czasach bezrobocia i kryzysu

Nie do końca, czasem po prostu trzeba, bo nie ma innej drogi by kupić to czy owo.

Natomiast wiem jedno: nie warto się pałować dla posiadania rzeczy.

Czasem się bardzo cieszę, że w Irlandii nie ma nic na raty - tylko samochody, bo pewnie już dawno bym miał jakiś tam megawypas wzmacniacz czy kolumny.

I spłacał za to raty.

Ale nie ma tutaj takiej możliwości, więc kupuję sprzęt na jaki mnie stać - używany. I nie muszę się pałować. Albo mnie stać, albo nie.

Za to nie mam żadnego kredytu do spłacania za wyjątkiem 100-200€ z karty kredytowej co miesiąc, bo dzieci używają jej do kupowania ubrań, filmów i gier przez internet.

A tatuś musi spłacać potem na koniec miesiąca... :)

Pamiętajmy, że suma pieniędzy na rynku jest stała. Kredyt oznacza procenty. Bank chce zwrotu kredytu i odsetek. Czyli z tej stałej kwoty pieniędzy, jaka jest na rynku ja muszę wyrwać dodatkowo jeszcze kasę na odsetki. A tej kasy na rynku nie ma, nie ma ona bowiem pokrycia w wyprodukowanym towarze, czyjejś pracy, istnieje ona tylko na papierze, jako zobowiązanie.

A przecież skądś trzeba ją wytrzasnąć!

To dlatego bańki kredytowe pękają od czasu do czasu. Suma zobowiązań kredytobiorców wobec banku/banków przekracza ilość kasy dostępnej na rynku.

<br />toptwenty, zachowuj się! bo przyleję banem i będzie płacz ;-)<br />

Już się robi, sire. (Ale płaczu by nie było, chyba że cudzy...)

A tej kasy na rynku nie ma

Jest bo wydają ją bankierzy na dziwki. Odsetki to nowa forma niewolnictwa.

Zadaje sobie pytanie: kto ma tyle kasy i jest w stanie pożyczać ją biednej USA.

Pamiętajmy, że suma pieniędzy na rynku jest stała.

Ilość pieniędzy w obiegu ciągle się powiększa, od starożytności. Jednocześnie maleje wartość pieniądza, w większości przypadków w tempie mniejszym niż emisja (wyjątkiem jest galopująca i hiperinflacja a propo - pozdrawiam Wenezuelę!).

Wszystkie rządy socjalistyczne (w stanach demokraci) żyją w symbiozie z bankami. Państwo tworzy potrzebujących i pożycza od banków pieniądze na ich potrzeby. Banki się bogacą, socjaliści mają powód by być u władzy, a potrzebujący się cieszą bo mają na dżemik do chlebka - a państwo biednieje. W EU tymi potrzebującymi stają się głównie muzułmańscy imigranci - piszę, żeby płynnie powrócić do tematu wątku :)

Mamy już wywlekanie z łóżek w środku nocy za antyislamskie wpisy w sieci:

Ukryta Zawartość

Rewelacyjny film umieszczony w komentarzach, wręcz esencjonalny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - legalna demonstracja w W. Brytanii. Wszyscy jej uczestnicy zapewne śpią spokojnie, a socjal spływa regularnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Islam nie jest elementem kultury europejskiej bo kultura ta stoi w dokładnej opozycji do islamu.

W kulturze europejskiej człowiek dostosowywuje się do prawa miejsca gdzie przebywa

W kulturze islamu człowiek przestrzega swojego prawa ( szariat) w miejscu gdzie przebywa.

Asymilacja i współistnienie nie jest możliwe a rozwiązanie problemu leży poza wartościami promowanymi przez unię czyli jakby nie patrzeć nasz świat europejski jest w ślepej uliczce.

... a rozwiązanie problemu leży poza wartościami promowanymi przez unię czyli jakby nie patrzeć nasz świat europejski jest w ślepej uliczce.

Jest rozwiązanie zgodne z wartościami których trzyma się unia - wystarczy uznać islam nie jako religię, lecz jako doktrynę o podłożu religijnym niezgodną z wartościami demokratycznymi. To by całkowicie rozwiązało problem - obróciłoby polityczno-biurokratyczną machinę przeciwko nim.. Dlatego świat islamu tak intensywnie promuje swój "pokojowy" wizerunek, wykorzystując przy tym swobody demokratyczne, wpływy polityczne itp.

O tym prostym rozwiązaniu możemy sobie raczej, puki co, pomarzyć.

Nowe projekty flagi Szwecji, bardziej dopasowanej do współczesnych realiów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozostaje nam modlić się o narodziny Jana IV Sobieskiego i wskrzeszenie husarii.

Wystarczy nie przeszkadzać Amerykanom i Brytyjczykom na Bliskim Wschodzie, nie gardłować przeciwko Guantanamo, poprzeć Kwasniewskiego i Millera za pomoc dla CIA, popierać Izrael w walce z islamistami.

Przyjdzie czas, gdy na Damaszek i Teheran spadną bomby - jeśli świat nie przejrzy na oczy. Hitlera i Japonię trzeba było zrównać z ziemią, gdy nie było innego wyjścia.

Wystarczy nie przeszkadzać Amerykanom i Brytyjczykom na Bliskim Wschodzie, nie gardłować przeciwko Guantanamo, poprzeć Kwasniewskiego i Millera za pomoc dla CIA, popierać Izrael w walce z islamistami.

Przyjdzie czas, gdy na Damaszek i Teheran spadną bomby - jeśli świat nie przejrzy na oczy. Hitlera i Japonię trzeba było zrównać z ziemią, gdy nie było innego wyjścia.

tak!!! ich lizusostwo wobec zachodu jest wręcz cudowne :) ale czego możemy wymagać od tych panów, wystarczy popatrzeć na ich polityczne cudowne przemiany a Polakom pogratulować ślepoty.

tylko niestety tak się składa, że władcy islamscy popierają swoich obywateli a władcy europejscy jak widać islam :)

A może w Anglii powinni zarządzić noszenie kefiji angielskim żołnierzom chodzącym w mundurach, byliby bezpieczni.

tylko niestety tak się składa, że władcy islamscy popierają swoich obywateli

Tam nie znają pojęcia obywatel, podobnie jak w XVII-wiecznej Europie. Równie dobrze możesz tam porozmawiać o UFOkach oraz różnych metodach przygotowania giczy wieprzowych.

Są klany, głowa klanu może skazać na śmierć czarną owcę w rodzinie i lokalnej władzy nic do tego bo i nie chce jej się czegokolwiek robić w sprawie jednostki, szczególnie bez odpowiednich ku temu łapówek (bez nich administracja tych krajów i fają nie pomacha).

Klany i grupy etniczne. Co prawda są problemy w małżeństwach mieszanych ale to promil odrzucany przez innych i tacy z reguły emigrują do Europy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.