Skocz do zawartości
IGNORED

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?

Gość partick

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy islam opanuje Europę?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Już Ci wykazałem, że Zachód nie okupuje i nie grabi państw arabskich z powodu zapotrzebowania na ropę.

Nic nie wykazałeś, po prostu przedstawiłeś tylko swój punt widzenia.

A skoro wg Ciebie nie grabi i nie okupuje, to po co tam stacjonują armie koalicyjne ?

Tylko zacznij od początku, czyli kto i z jakiego powodu podjął takie a nie inne decyzje.

A dyskutować dalej nie musimy, ponieważ nie umiesz tego robić.

Rozumiem że niewygodne pytania i poglądy można skwitować właśnie takim stwierdzeniem - nie umiesz dyskutować, a w domyśle moja racja jest najmojsza.

<br />A skoro wg Ciebie nie grabi i nie okupuje, to po co tam stacjonują armie koalicyjne ?<br />

OK, chętnie to zrobię, tylko nie wiem co rozumiesz pod słowem "tam".

<br />Tylko zacznij od początku, czyli kto i z jakiego powodu podjął takie a nie inne decyzje.<br />

Które decyzje masz na myśli?

I uważam że nie tylko islam jest zagrożeniem dla cywilizacji europejskiej.

Jak widać religie są różne i to na ich tle zawsze występowały konflikty.

Przecież to samo można powiedzieć o Żydach i o ich sposobie postrzegania innych nacji.

Wkraczanie w przestrzeń publiczną Europy innych religii niż ta najliczniejsza a więc chrześcijańska, jest tylko zapalnikiem i przyczynkiem do wybuchu ogólnoeuropejskich zamieszek - i to się już dzieje.

Ale zwróćcie uwagę na jedno, jaka by to nie była religia to zawsze muszą być jej ofiary.

Bo KAŻDA religia to patologia sposobu myślenia.

Stary Beju, to jakie inne jeszcze cywilizacje czy ideologie nam zagrażają jako Europie?

Jakie inne ugrupowania religijne są tak agresywne w swoich zachowaniach, tak ekspansywne?

Jakie inne ugrupowania religijne negują prawo lokalne? Nawołują do nienawiści? Grożą śmiercią? I są chronione przez lokalne siły policyjne?

Żydzi?! Naprawdę?!

Powrót po dłuższej przerwie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.

Cameron chce wspierać meczety by wydalały/w wydalaniu ekstremistów.... Nie jestem radykałem, ekstremistą, ale jak słyszę takie wypowiedzi, to się załamuję naiwnością mówcy i jego tez... Obawiam się też, że głosząc niewywrotowe poglądy, a proste fakty o islamie, bez lukrowania, bez ogródek zostanę uznany za ekstremistę i spotkają mnie być może sankcje policyjne i konsekwencje prawne. Tego typu wypowiedzi premiera mają potencjał godzenia w wolność słowa i wypowiedzi. oczywiście nie ma co lamentować i dramatyzować na zapas, jednak tak naprawdę jest to kontynuacja przeszłej ściezki 'poprawności politycznej, która tak naprawdę może nie przynieść żadnego wymiernego efektu, poza byciem pożywką dla kolejnych męczenników i bojowników islamu, którzy teraz mają na tacy oficjalną (choć w rzeczywistości bardzo nieszkodliwą i słabą) deklarację wojny --> a wojna usprawiedliwa wszystko, tym bardziej gdy jest 'święta'.

Nie wiem też, czy oglądając wypowiedź Camerona zauważyliście różnicę w tonie wypowiedzi, gdy mówił o muzułmańskich ekstremistach (bardzo powściągliwie), a gdy mówił o "radykałach prawicowych szerzących nienawiść i wprowadzających nieporządek do naszego społeczeństwa". Sama retoryka wskazuje, że Cameron po prostu boi się powiedzieć wprost, sprowokować islamistów, obrazić ich jakimkolwiek słowem. Swoich rodzimych obywateli krytykować ostro za reakcję, natomiast, to już można bez ogródek.

I najlepsze na koniec: perwersyjną, zdeprawowaną ideologię która doprowadziła do zabójstwa w Woolwich oddziela (bo nie nazywa po imieniu) od religii islamu, traktując je jako zupęłnie odrębne ideologie czy płaszczyzny. Znowu poprawność polityczna, bo

a) sami zabójcy głośno krzyczeli dlaczego to zrobili i że sa wojownikami islamu; (Cameron im tego odmawia; ciekawe na jakiej podstawie?);

b) organizacje islamskie nie potępiły tego zabójstwa, a jedynie się od niego odżegnały - niby subtelna, ale wymowna różnica.

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

@toptwenty

Ja już więcej Ciebie o nic nie będę pytał bo lecisz sobie ze mną w pióro chyba, więc skończmy tą dyskusję.

@romekjagoda

Nie będę wklejał tego filmu z YT gdyż nie dotyczy on tego tematu i prawdopodobnie uznany byłby przez autora tematu za trollowanie.

Dlatego zechciej sam wpisać w YT frazę "zniesławienie" a następnie obejrzyj w całości ten film.

Kolejnym filmem będzie z wyszukanej przez Ciebie pozycji film pt. "Ofiara Auschwitz mówi prawdę o Auschwitz".

Resztę pominę milczeniem.

@romekjagoda

Nie będę wklejał tego filmu z YT gdyż nie dotyczy on tego tematu i prawdopodobnie uznany byłby przez autora tematu za trollowanie.

Dlatego zechciej sam wpisać w YT frazę "zniesławienie" a następnie obejrzyj w całości ten film.

Kolejnym filmem będzie z wyszukanej przez Ciebie pozycji film pt. "Ofiara Auschwitz mówi prawdę o Auschwitz".

Resztę pominę milczeniem.

Ale zdajesz sobie sprawę, ze w ogóle nie odpowiadasz na moje pytania? To nie jest możliwość bycia uznanym za trolla, to jest trollowanie w czystej podręcznikowej formie.

Poza tym jest to brak szacunku dla dyskutantów: odsyłasz mnie do filmiku "Zniesławienie", który ma 18 odcinków i piszesz, że resztę pominiesz milczeniem. Racz najpierw przedstawić swoją odpowiedź, podeprzyj się filmikiem, ale nie rzucaj słów na wiatr, by potem twierdzić, że nie musisz ich wyjasniać.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ale zdajesz sobie sprawę, ze w ogóle nie odpowiadasz na moje pytania? To nie jest możliwość bycia uznanym za trolla, to jest trollowanie w czystej podręcznikowej formie.

A zdajesz sobie sprawę z tego że ta definicja trollowania jest tylko Twoją definicją ?

Jeśli bym odpowiedział na którekolwiek z Twoich pytań to i tak nie dasz temu wiary, więc pooglądaj sobie filmy i pomyśl sam nad odpowiedzią na swoje pytania.

Po co mam się z Tobą przemawiać na w sumie nic nie znaczące zdania, skoro każdy z nas ma własną teorię i jeden drugiego nie przekona.

Jeśli chodzi o film "zniesławienie" to da się znaleźć wszystko w jednym opracowaniu, ale widać i z tym masz problem.

<br />Ja już więcej Ciebie o nic nie będę pytał bo lecisz sobie ze mną w pióro chyba, więc skończmy tą dyskusję.<br />@romekjagoda<br />

OK, ale to ja pytałem Ciebie, miszczu.

Bej -

OK, chętnie to zrobię, tylko nie wiem co rozumiesz pod słowem "tam".

Które decyzje masz na myśli?

Gdzie tutaj widzisz prowokację? Po prostu odpowiedz na moje pytania. 1. Które kraje arabskie Zachód grabi i okupuje dla ropy? 2. Które decyzje - podjęte na jakimś początku - masz na myśli?

Obie kwestie Ty sam podniosłeś, więc chyba wiedziałeś, co masz na myśli.

PS: - dobrze wiesz, że nie popieram ani islamu, ani terroryzmu, ale również daleki jestem od takiej krytyki Zachodu, jaką tutaj prezentujesz.

Miejmy nadzieję, że Brytyjczycy nie wezmą pod uwage obaw Yodzisława i zrobią u siebie porządek z ekstremistami z obu stron. Internet jako absolutnie niekontrolowana sfera wymiany informacji potrafi doskonale służyć terrorystom i państwom bandyckim - należy im w tym przeszkadzać.

Chciałem coś napisać, ale remekjagoda mnie całkowicie wyręczył:

Ukryta Zawartość

Łapanie bandytów a inwigilacja to dwie różne sprawy. Czego się obawiam? Tego o czym mówił Kolonko w swoim filmie o "burkach i scyzorykach". Za "walkę" z islamem zapłacimy utratą własnych swobód obywatelskich. I dlaczego ten hujek Cameron piętnuje EDL? - ucięli komuś głowę, czy co? Czy EDL zmieniło poglądy w ciągu ostatniego, powiedzmy, półrocza? Ale nagle jest powód żeby zrobić z nich kryminalistów.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

<br />Łapanie bandytów a inwigilacja to dwie różne sprawy. <br />

Nie tak znowu różne. Lepiej złapać bandytę przed niż po zabójstwie. Utrudnianie pracy policji pod hasłem obrony wolności jest chwytliwe, ale groźne dla obywateli. Mówa oczywiście o policji w krajach demokratycznych, a nie na Białorusi czy w Korei Płn.

Mylisz pojęcia - prewencja, a inwigilacja to dwie różne sprawy. Inwigilacja to ograniczenie swobód całego społeczeństwa po to żeby złapać kilku bandytów. Inwigilacja to otwieranie furtki dla totalitaryzmu. Na końcu tej drogi będzie sytuacja w której zostaniesz oskarżony o podżeganie do nienawiści religijnej za swoje wpisy na audiostereo.

Celem ma być islam, meczety i imamowie, a nie całe społeczeństwo.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

<br />Na końcu tej drogi będzie sytuacja w której zostaniesz oskarżony o podżeganie do nienawiści religijnej za swoje wpisy na audiostereo.<br />

Podżeganie do nienawiści religijnej jest naganne zarówno w Internecie jak i gdzie indziej. Jeśli ktos mi wykaże, że podżegam do nienawiści religijnej, natychmiast przestanę to robić. Na razie do nienawiści podżega o. Rydzyk i jemu podobni w kościołach i nie tylko.

Prewencja i inwiligilacja w rękach demokratycznych władz to świetne metody walki z bandytami, popieram je w 100%.

A zdajesz sobie sprawę z tego że ta definicja trollowania jest tylko Twoją definicją ?

Zarzucanie tematu/linku niezwiązanego z tematem i nie wyjaśnianie go to trollowanie. I nie jest to moja definicja.

Jeśli bym odpowiedział na którekolwiek z Twoich pytań to i tak nie dasz temu wiary, więc pooglądaj sobie filmy i pomyśl sam nad odpowiedzią na swoje pytania.

Po co mam się z Tobą przemawiać na w sumie nic nie znaczące zdania, skoro każdy z nas ma własną teorię i jeden drugiego nie przekona.

Jeśli chodzi o film "zniesławienie" to da się znaleźć wszystko w jednym opracowaniu, ale widać i z tym masz problem.

Skąd wiesz co bym powiedział na ten filmik? Prorok, szklana kula? Po prostu nie mam czasu i zaufania do Ciebie na tyle, by w ciemno poświęcać czas na oglądanie filmików, co do których nawet nie raczysz wspomnieć o czym są, jaki punkt Twojej wypowiedzi wspierają, etc. Rozumiesz o czym piszę? To się nazywa szacunek do innych - ja nie piszę do Ciebie w odpowiedzi 'przeczytaj książkę X, tam znajdziesz odpowiedź'. Jeśli już to napiszę Ci co ona udowadnia, w czym może być pomocna, etc. Ale takie subtelności Tobie widze uciekają.

FYI nie mam problemu ze znaleziem informacji. Zapewniam Cię. Mam problem z marnowaniem czasu na przeglądanie informacji, ich filtrowanie jeśli nie mam żadnej przesłanki by uznać, że ta informacja będzie wartościowa czy pomocna. Po prostu szanuję swój i innych czas.

A na koniec: wymiana argumentów to narzędzie i meritum dyskusji. Jeśli Tobie kojarzy się to tylko z przegadywaniem się nawzajem, to sorry, ale wiele mówi to o Twoim pojęciu dyskusji i kulturze tejże.

Tony Blair do rzeczy. Ciekaw jestem na ile na zasadzie przeciwstawienia się oponentowi politycznemu. Ale mimo wszystko to mocna wypowiedź, i to z ust zachowawczego polityka:

Ukryta Zawartość

“...Musimy jasno postawić sprawę i podejść do tego uczciwie, niczego nie ukrywając. Oczywiście istnieją ekstremiści chrześcijańscy, a także żydowscy, buddyjscy i hinduistyczni. Obawiam się jednak, że nurt, o którym mowa, to nie domena garstki ekstremistów. Reprezentuje on pogląd na religię, a także na relacje między religią a polityką, którego nie da się pogodzić z pluralistycznymi, liberalnymi i otwartymi społeczeństwami.” Blair dodaje: “Na końcu tego spektrum znajdują się terroryści, jednak ów światopogląd tkwi głębiej i ma szerszy zasięg, niż mamy odwagę to przyznać. Więc zazwyczaj nie przyjmujemy tego do wiadomości...”

Tylko takie postawienie sprawy jest w stanie przeciwstawić się muzułmańskiej ekspansji. Każde inne utonie w pseudohumanistycznym i pseudodemokratycznym bełkocie i takimiż idącymi za nim działaniami (np. inwigilacja społeczeństwa).

Ciekawe jaka będzie reakcja establishmentu.

Ukryta Zawartość

<br />Tylko takie postawienie sprawy jest w stanie przeciwstawić się muzułmańskiej ekspansji<br />

To oznacza również zgodę na inwigilację nie tylko meczetów, ale również stacji metra i szkół katolickich oraz jakąś kontrolę Internetu.

I dobrze.

Cieszę się że masz swoje zdanie.

Tymczasem w Puławach:

Ukryta Zawartość

Nóż się w kieszeni otwiera:

Ukryta Zawartość

Są tutaj wszystkie klasyczne zagrania "arabistów", oskarżenia o islamofobię, szowinizm, twierdzenie że Europa jest winna braku asymilacji imigrantów i że "...Kodeks moralny i etyczny islamu jest bardzo zbliżony do chrześcijańskiego (!!!)..." i ten hujek ma tytuły naukowe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znowu poprawność polityczna, bo

a) sami zabójcy głośno krzyczeli dlaczego to zrobili i że sa wojownikami islamu; (Cameron im tego odmawia; ciekawe na jakiej podstawie?);

Będą jajka, jeśli ci mordercy wytoczą Cameronowi proces o zniesławienie i obrazę uczuć religijnych. Jak znam życie, natychmiast ich przeprosi, aby nie drażnić środowisk muzułmańskich.

Są tutaj wszystkie klasyczne zagrania "arabistów", oskarżenia o islamofobię, szowinizm, twierdzenie że Europa jest winna braku asymilacji imigrantów

Zapomniano podać iż ten ekspert jest muzułmaninem, a do tego działaczem polityczno-religijnym. Równie dobrze mogliby o ekspertyzę poprosić Miśkiewicza.

Zapomniano podać iż ten ekspert jest muzułmaninem, a do tego działaczem polityczno-religijnym. Równie dobrze mogliby o ekspertyzę poprosić Miśkiewicza.

Ha! Ciekawe, nie wiedziałem. Znowu ciśnie mi się przekleństwo na klawiaturę.

Ukryta Zawartość

- cytat z artu: "...Angielskie władze boją się go aresztować, tak aby w mieście nie wybuchły większe zamieszki..." Ktoś tam sprawuje jakąś władzę?

To trzeba zobaczyć [a propos filmu o mahomecie na który Katar chce wyłożyć miliard] :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Flegmatyczni Angole budzą się. Najwyższy czas.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Flegmatyczni Angole budzą się. Najwyższy czas.

Oni nie są tacy flegmatyczni gdy chodzi o wolności obywatelskie. To kraj wyczulony na tym punkcie: nigdzie policja nie dba tak o swój wizerunek i nie pracuje na swój szacunek jak w UK, a jednocześnie nigdzie nie widziałem takich negatywnych zachowań wobec policji jak w UK. Ciężko mają, ale to właśnie stąd wynika, że wolności osobiste i prawa obywatela stoją w UK tak wysoko. Problem w tym, czy nie zostanie to użyte przez islamistów, czy nie będą zwalczać UK ich własną bronią...

No raczej już robią to od dawna.

A społeczeństwo brytyjskie raczej się nie obudziło, chyba nie odbyła się żadna spontaniczna demonstracja sprzeciwu - tylko te organizowane przez EDL i jakąś drugą grupę. Chociaż właśnie "przebudzenie" społeczeństwa jest najważniejszą rzeczą w wojnie z islamizacją Europy. Jeszcze raz wkleję ten link:

Ukryta Zawartość

...Każda próba budowy meczetu w Moskwie wywołuje falę demonstracji prawosławnych Rosjan. Tak było i tym razem - mieszkańcy wyszli spontanicznie protestować na ulicę. W rezultacie władze ugięły się i zdecydowały, że minaretów w Mitino na razie nie będzie... coś takiego do dziś nie wydarzyło się nigdzie w Europie Zach. a efektem jest to że politycy robią co im się podoba (nie robią nic).

Ukryta Zawartość

Kuźwa, własnej manipulacji to chyba sami pismacy już nie zauważają. Tytuł: "Przedstawiciel Ligi Muzułmańskiej w Polsce: "Nigdy nie będziemy w Polsce wprowadzać szariatu"

A w tekście: ...Oczywiście, że taką deklarację możemy złożyć. Spokojnie żyjemy tutaj w Polsce i domagamy się naszych praw jako obywatele. Nic więcej... - ale jej nie złożyli. Niby detal, ale jednak cwaniak się wywinął, mimo że był dwa razy pytany. Dziennikarz za to dopowiedział swoje za niego.

Resztę tekstu, rzecz jasna, szkoda komentować.

Jeden z "gości" zjazdu w Puławach: "...Szejk, dr Omar Abd al-Kafi (Omar Abdel Kafi), jest wymieniany jako jeden z pięciu najlepiej zarabiających kaznodziejów w arabskim świecie. W końcu lat 80-tych odegrał istotną rolę w islamizacji egipskiego społeczeństwa. Uznany został za osobę, która przyczyniła się do salafityzacji Bractwa Muzułmańskiego. Znany szerzej jako „szejk gwiazd”, które namówił do założenia chusty i porzucenia kariery. Stał się ulubionym nauczycielem elit, wśród których szerzył islamski fundamentalizm. Pomimo zakazu działalności w 1993 roku, po tym jak nawoływał muzułmanów do nie podawania ręki Koptom, jego popularność wciąż rosła, między innymi dzięki dystrybuowanym nagraniom kasetowym. Popierał fatwę na Salmana Rushdiego, a nawet deklarował gotowość jej wykonania. Oddziaływał nie tylko na społeczeństwo muzułmańskie w Egipcie, ale także na radykalnych muzułmanów w innych krajach. Jak podaje „The Telegraph”, niedoszły terrorysta-samobójca Taimour Abdulwahab al-Abdaly zamieścił w internecie liczne kazania Abdel Kafiego..."

Celem ma być islam, meczety i imamowie, a nie całe społeczeństwo.

Obawiam się, że islam, meczety i imamowie dla nowoczesnych społeczeństw europejskich to sprawa do rozwiązania w 5 minut. Trzeba chcieć.

Jeśli kretyni biegają po ulicach i urzynają ludziom łby, to nie dlatego, że aparat państwa jest sparaliżowany. Jakoś w innych sprawach radzi sobie, czemu akurat nie w tej?

Otóż - nie radzi sobie bo nie chce sobie poradzić.

Wariaci z maczetami na ulicach to współczesny odpowiednik działań mądrego hodowcy ryb, który do stawu z tłustymi leniwymi karpiami zawsze wpuści jednego czy 2 szczupaki.

Ponoć wtedy ryby lepiej rosną.

Te zabiegi hodowlane stosuje się również i na populacji państw europejskich.

Tylko co nasi hodowcy chcą osiągnąć?

Chyba pretekst do ograniczenia praw obywatelskich - taki wariat w turbanie i z brodą to wymarzona wymówka.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Oczywiście, że "technicznie" to nie problem. Francuzi np. poradzili sobie swojego czasu całkowicie z mafią w Marsylii. Ale teoretycznie faszyzm i Hitlera można było również zatrzymać..., ale cóż, tylko teoretycznie. Nie pierwszy to i nie ostatni raz w historii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.