Skocz do zawartości
IGNORED

Czy McGyver zaginął w akcji?

Rekrut

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Kiedyś nawet myślałem o jego przetworniku ale wątki takie jak ten utwierdzają mnie że dobrze że pozostało to w sferze rozmyślań.

100% przedpłaty i kilkumiesięczny czas oczekiwania na przetwornik też mnie z tego pomysłu skutecznie uleczyło :)

Przecież mówię....Sosnowiec dziwne miasto...ludziska mają tam dziwaczną mentalność...pewnie uważa że nic się nie stało i kiedyś się odezwie jak mu się zechce.....nie wiem z czego to wynika, ale niewielu tam normalnych....

McG się odezwał: padł sterownik serwa napędu i trzeba było sprowadzać kostkę z zagranicy. Po tej wiadomości, jak na razie cisza...

Grunt, że się odezwał - znaczy żyje :)

Proszę was przecież to już nie pierwsza taka historia z udziałem tego forumowicza.

Facet może i ma pojęcie co robi ale to ile razy czytałem że ma czyjeś części lub z czymś zwleka to dziwię się że cokolwiek ktoś mu jeszcze daje do zrobienia.

Kiedyś jeszcze były jakieś tłumaczenia na forum, że coś tam się stało itd.

Ale teraz to głucha cisza widzę.

Kiedyś nawet myślałem o jego przetworniku ale wątki takie jak ten utwierdzają mnie że dobrze że pozostało to w sferze rozmyślań.

widocznie znalazl zbyt i robi dla okreslonych osob/firm i nie musi juz naprawiac modyfikowac przypadkowym ludziom zeby zyc...

chwilowy brak działalności w audio.

A dojechało? "trzeba było sprowadzać" to niby czas przeszły ale czasownik niedokonany:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 23 Czerwca 2012 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 23 Czerwca 2012 - nie na temat

McGyver (myślę że się już na mnie nie gniewasz) jakie zastosować głośniki (bas 18 cm) 3 way aby uzyskać brzmienie (charakter) takie jak w słuchawkach Sennheiser HD 600?

Niby pozostało tylko wlutowanie, więc można wnioskować, że dojechało... Tak czy siak od niedzieli cisza w eterze.

Lutownicy nima, właśnie jedzie z Rosji :D

McGyver (myślę że się już na mnie nie gniewasz) jakie zastosować głośniki (bas 18 cm) 3 way aby uzyskać brzmienie (charakter) takie jak w słuchawkach Sennheiser HD 600?

Nie da się :-) sorry za zastępstwo.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

dlaczego?

W pokoju nie da się odtworzyć warunków akustycznych panujących między uchem a słuchawką. Witek po 2469 postów Ty na pewno wiesz dla czego (to badanie mojej skromnej osoby jest bezcelowe). Pozdrawiam :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Die Unendliche Geschichte...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

W pokoju nie da się odtworzyć warunków akustycznych panujących między uchem a słuchawką. Witek po 2469 postów Ty na pewno wiesz dla czego (to badanie mojej skromnej osoby jest bezcelowe). Pozdrawiam :-).

Nie chodzi o akustykę słuchawek i pokoju lecz o charakter brzmienia.

W Sennheiser HD 600 góra jest "dobitna" i analityczna ale też miła w odsłuchu czyli są to słuchawki tzw. muzykalne.

Średnica bardzo neutralna i muzykalna a bas mimo że nie schodzi nisko i brak w nim potęgi to jest również bardzo muzykalny i miękki.

Chodzi więc o to aby zrobić taką kolumnę jak wyżej opisane.

a co Ci po takiej kolumnie, na wzmaku słuchawkowym jej nie posłuchasz, a z każdym innym zagra inaczej

kabelek sobie jakiś kup, pomieszaj, pewnie taniej wyjdzie a przy dużym szczęściu może i dobrze :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

a co Ci po takiej kolumnie, na wzmaku słuchawkowym jej nie posłuchasz, a z każdym innym zagra inaczej

kabelek sobie jakiś kup, pomieszaj, pewnie taniej wyjdzie a przy dużym szczęściu może i dobrze :)

Och Mamel , Mamel ...

Mam takie typy ale nie wiem czy się sprawdzi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Sennheiser HD 600 góra jest "dobitna" i analityczna ale też miła w odsłuchu czyli są to słuchawki tzw. muzykalne.

Średnica bardzo neutralna i muzykalna a bas mimo że nie schodzi nisko i brak w nim potęgi to jest również bardzo muzykalny i miękki.

Witek a skąd wiesz jak będzie charakter brzmienia Twoich (moich) kolumn słuchanych w podobnych warunkach jak słuchawki nałożone na uszy (pomijalnie mały wpływ dźwięków odbitych). Najbliższy temu prawdopodobnie byłby odsłuch w komorze bezechowej ale pewnie nikt albo bardzo niewielu z tu piszących mogło tego doświadczyć (ja niestety nie - podobno bardzo ciekawe doświadczenie).

Hola, hola Panowie!

Jak te Wasze zenki i kolumny mają się do zaginięcia McGyvera? Może te Wasze pytania lepiej byłoby skierować prosto do ich adresata, bo tu raczej odpowiedzi Wam nie udzieli. Co nie znaczy, że zrobi to w PW.

Pozdr

<br />

Cześć wszystkim!<br />

<br />

Czy ktoś miał ostatnio kontakt z McGyverem?<br />

<br />

Wrzuciłem mu na początku kwietnia TEAC'a CD-Z5000 do zlampizowania. Miało to trwać jakieś 2 tygodnie. Minęło raptem 2,5 miesiąca a CD-ka ani widu ani słychu.<br />

<br />

Kontakt z McGyverem urwał się na dobre jakieś 3 tygodnie temu - przestał odpowiadać na maile wysyłane za pośrednictwem jego strony Audiosurgery. Kontakt telefoniczny i za pośrednictwem Audiostereo urwał się jeszcze wcześniej.<br />

<br />

Jeśli ktoś ma jakieś informacje co też się McGyverowi przytrafiło lub też miał okazję się z nim kontaktować w ciągu ostatnich 3 tygodni to proszę o info.<br />

<br />

Pozdrawiam,<br />

mhgawel<br />

<br />

czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego Pan Adam zwany McGyverem ,tak mi się wydaje ze zmienił na swoją kozyść cały wątek ,który to założył ( mhgawel) zapytując co się dzieje z jego TEAC cytuję ( Wrzuciłem mu na początku kwietnia TEAC'a CD-Z5000 do zlampizowania. Miało to trwać jakieś 2 tygodnie. Minęło raptem 2,5 miesiąca a CD-ka ani widu ani słychu). Po co jest zakładany wątek jesli i tak ktoś ma możliwości obrócenia kota ogonem

Pozdrawiam

Tomasz

Och Mamel , Mamel ...

oj Witek, Witek - a słuchałeś któregoś accutona vis góra z HD600?

hi-end Ci się marzy czy słuchanie muzy

<br />

Hola, hola Panowie!<br />

<br />

Jak te Wasze zenki i kolumny mają się do zaginięcia McGyvera? Może te Wasze pytania lepiej byłoby skierować prosto do ich adresata, bo tu raczej odpowiedzi Wam nie udzieli. Co nie znaczy, że zrobi to w PW.<br />

<br />

Pozdr<br />

<br />

i tu kolege popieram  bo co ma wspólnego to ze został zmieniony pytanie które  w pierwotnej wersji brzmiało przez założyciela tego wątku Pan amhgawel  z pytaniem (co się dzieje z Panem McGiverwm ze nie ma zamiaru oddać mi mojego TEAC którego to miał zlapizować ) na pytanie Pana Rekrut( Cześć<br />

jestem tu nowy i czytając wasze informacje dowiedziałem sie że McGyver robi sprzęt na zamówienie.<br />

Wysłem mu maila na ten adres z profilu ale nie dostałem odpowiedzi niewiecie czy to jest aktualny adres ?)<br />

czy możecie napisać o co chodzi i kto za tym stoi ze na korzyść McGivera został tak obrócony cały wątek

Pozdrawiam

Tomasz

Gość rochu

(Konto usunięte)
  • Użytkownicy+

Na wysokie sprawdzą się głośniki z jedwabną kopułką. Na średnie i bas- papier.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Moim skromnym zdaniem, na wysokich i średnich najlepiej sprawdzają się AMT Heila.

A jeżeli nie mamy Heila to jedwab i papier, tak jak napisano powyżej.

AMT Heila.

nie mogę znaleźć.

oj Witek, Witek - a słuchałeś któregoś accutona vis góra z HD600?

nie słuchałem ale słuchałem ceramika visatona - jest analityczny i ciepły tak jak góra hd 600 tylko trochę mniej muzykalny więc myślę że jak kupię głośnik z wyższej półki to będzie OK.

Szmata na wysokich na pewno ma muzykalność ale nie może być taka analityczna jak ceramik.

A może diament?

Dziwne to co piszecie ponieważ w HD 600 membrany są aluminiowe.

Tak to chyba nawet wasz guru nie potrafi zepsuć brzmienia :)

ps. Tak poza tym jakim trzeba być łatwowiernym w każde gołosłowne zapewnienia, żeby zlecać robotę człowiekowi, który się co jakiś czas "gubi" i długo nie potrafi odnaleźć?

Dziwne to co piszecie ponieważ w HD 600 membrany są aluminiowe.

i to jest dla mnie jedynie słuszny materiał na górę

i tej wersji będę się trzymał

(bo za miękki źle a za twardy jeszcze gorzej)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.