Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawa propozycja wzmacniaczodaca do PC

SZROT

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i jeszcze tylko dobrze dobrane kolumienki...

Ukryta Zawartość

Z mojego punktu widzenia - bez sensu. Ani to dobry DAC, ani wzmak - jako kolumny typowo do komputera wykorzystuje się rozwiązania z wbudowanym wzmakiem a jeśli ktoś poważnie podchodzi do PC Audio to i tak kupi duże kolumny HiFi i do tego odpowiedni piecyk bo te kilkanaście W z tej konstrukcji załapie zadyszkę po "pierwszej nutce".

I niby sprzęt "pod komputer" a brak USB.

Ten ma "odrobine" wieksza funkcjonalnosc. Jedna z najbardziej istotnych informacji przy tycg urzadzeniach bylaby tabliczka znamionowa z poborem mocy. :)

Co oznacza -nieskonczonosc na pokretle glosnosci?

server unreachable;--

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Z mojego punktu widzenia - bez sensu. Ani to dobry DAC, ani wzmak ...

Dokładnie tak, ani DAC, ani wzmak. To się przecież do niczego rozsądnego nie nadaje. To taka typowa "świnka morska", ani to świnka, ani morska ;).

• 9 miesięcy później...

a ja tam slucham muzyki z Teac A-H01 i zyje :)

i jak na moje amatorskie ucho w kwestii brzmienia - jest lepiej niz dobrze.

zapas mocy? nie wiem no.. mam pokoj okolo 15m2 i zadko kiedy wychodze z galka glosnosci wiecej niz na godzine 11, bo po prostu jest zbyt glosno (a Teac A-H01 to tylko 20wat @ 8ohm na kanal)

oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze audiofile slyszacy bezpieczniki, czy tez zjawiska analogowe w ukladach cyfworych o_O uslysza same zle rzeczy z tego Teac'a, ale Ci co maja normalny sluch - powinni sie nie zawiezc.

jak juz ktos chce kupic tego nuforce, to ja bym sie zastanowil i dolozyl do Teac'a, ktory ma wysokiej klasy asynchroniczny konwerter USB, i koncowki mocy pracujace w klasie D Bang & Olufsen ICEpower, ktore zbieraja dobre opinie za jakosc dzwieku, brzmienie itp

dla onanistow wykresow i tabelek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

ale nuforce jest bez wzmacniacza sluchawkowego, bez tradycyjnego analogowego wejscia liniowego oraz bez wyjscia na sub.

pod tym wzgledem Teac jest o wiele bardziej funkcjonalny ;]

Jeszcze Teac niebawem ma wypuscic cos takiego:

ai-501da-b_color.jpg

Wiecej tutaj:

Ukryta Zawartość

Watpie, czy to bedzie jakas rewolucja w dzwieku (wzgledem A-H01), ale na pewno wygladem bedzie dlugo dlugo cieszyc oko :)

Ciekawe jaka cene sobie zarzycza heh.. to juz A-H01 kosztuje 2300 pln, to to pewnie z tysiak albo i wiecej drozej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Delivering a maximum of 90W + 90W of output power at a maximum 55W of power consumption,
Normalnie perpetuum mobile ... a weźcie ten szajs ... :)

Ukryta Zawartość

Normalnie perpetuum mobile ... a weźcie ten szajs ... :)

Nie ma co marudzić zanim sie nie posłucha;] Pewnie nie będzie rewelacji ale na pewno będzie tanio. Wzmacniacze w klasie D są bardzo fajne moim zdaniem ale za lepszy trzeba też swoje zapłacić.

Chinole wypuszczą go bez znaczka TEAC i będzie kosztował max 100~150$

I za to ich właśnie kocham;] Można za pół darmo mieć przyzwoite sprzęty, no chyba że ktoś lubi chwalić się jaki ma znaczek na wzmacniaczu czy dacu;]

Chinole wypuszczą go bez znaczka TEAC i będzie kosztował max 100~150$

mozesz podac linka do tego chinczyka - podrobke Teac A-H01 ?

Pewno, że cudów nie ma się co spodziewać, ale lubię te wskaźniki wychyłowe! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

no "analogowy", oldschool'owy wizualny design w sprzecie audio, zawsze bedzie cieszyl moje oko :D

analog vu meter rulez! ;)

mozesz podac linka do tego chinczyka - podrobke Teac A-H01 ?

Zerknij na tabliczkę znamionową, skąd pochodzi Twój sprzęt, albo zajrzyj do środka i porzuć zbędne złudzenia ;]

Wzmacniacze w klasie D podobne do twojego kosztują po 50$, DAC z tenorem kolejne 50$. Reszta ceny to znaczek TEAC i lubiane tak przez nas wskaźniki :)

uzywana koncowka mocy:

Ukryta Zawartość

tzn ja sie domyslam, ze kupujac to na czesci wyjdzie znacznie taniej.

ale poskladac tego do kupy nie poskladam, juz nie wpominajac o zorganizowaniu jakiejs pozadnie wygladajacej obudowy.

mi chodzi o to, czy chinczyki zrobili tansza podrobe Teac A-H01 ? (kompletne, zmontowane urzadzenie)

bo jezeli nie, to co mi po tym ze czesci/moduly sa po grosze..

Ukryta Zawartość

od wczoraj jestem posiadaczem tego malenstwa nuforce dia. gra to świetnie. analogowego teaca ktorego mialem do tej pory rozklada na łopatki. jestem zaskoczony ze z takiego malenstwa jest taki duzy dzwiek

Ciekawe jaka cene sobie zarzycza heh

Ukryta Zawartość

850$ to nie jest koszmar...

Ukryta Zawartość

tylko, ze to jest cena z usa.

w polandzie to pewnie bedzie ze 30% drozej (jak nie wiecej)

i wyjdzie ponad tysiak wiecej niz Teac A-H01 ;)

od wczoraj jestem posiadaczem tego malenstwa nuforce dia. gra to świetnie. analogowego teaca ktorego mialem do tej pory rozklada na łopatki. jestem zaskoczony ze z takiego malenstwa jest taki duzy dzwiek

Napisz prosze cos wiecej... z czym to gra itp... dzieki

U mnie gra to z Pylonami Pearl i bałem się że ich niewysteruje a spokojnie sobie z nimi radzi. Sprawdziłem dużo budżetowych rozwiązań i to moim zdaniem jest najlepsze. Jeszcze rozglądam się za jakimś transportem cyfrowym do niego. Szczerze polecam sprawdzenie bo może trafi w czyjeś potrzeby jak moje w 100%. Sklep Audiomagic ma egzemplarze testowe które wysyła do klientów w celu sprawdzenia - nie ma ryzyka a można się miło rozczarować.

TEn TEAC A-H01 wysteruje spokojnie i większe paczki. Cantonami Vento 880 DC pomiatał, aż miło.

Jako transport możesz wypróbowac Apple Airport Express badź AppleTV.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ukryta Zawartość

i jeszcze tylko dobrze dobrane kolumienki...

Wolałbym dołożyć ten tysiąc do aktywnych kolumn.

Ukryta Zawartość

Gdybym dla siebie szukał kolumn do 2 tys. to zacząłbym od przetestowania Yamaha MSP5 Studio (miałem je kiedyś kupować, ale dołożyłem do ADAM A7X), Tannoy 601A - na temat tych trochę opinii jest (na tym forum nawet bardzo chwalone były przez niektórych te Tannoy, warto dodać że w tej chwili jest promocja na te modele). Z bardziej egzotycznych, jednak wciąż nie byle jakiej firmy, to spróbowałbym Pioneer S-DJ05 . Są tacy, którzy bardzo polecają Yamaha HS80 - ale to inny typ (niższa klasa niż MSP Studio, ale z masywniejszym dołem). Co kto woli - ja celowałbym w mniejsze, wyższej klasy, jak ma to być do odsłuchu z niewielkiej odległości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.