Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kable sieciowe (hit czy kit?)

corner

Rekomendowane odpowiedzi

najlepiej przydałyby sie dowody co do stosowania chińszczyzny a nie tylko zdjęcia. a może furutech by zaoszczędzić nie tylko stosuje chińskie wtyczki. ale skupuje swe podróbki daje lepszy napis i sprzedaje?

uff...shunyata jednak jest kryta. stosuje własne wtyczki. tylko zaraz się pojawi wpis że plastik jest chiński

Gość pokazał ewidentnie, że używa się wtyków za grosze.

Niejednokrotnie wypowiadający tutaj gardzą chińszczyzną.

Ale jak widać polskie kabelki w chińskich wtyczkach to już rewelacja, a jaki dźwięk....

>"Zamysłem autora wątku, co ma 2 posty, było stać się popularnym :) co jak widać łatwo osiągnał dzięki wrodzonemu infantylizmowi misjonarzy, krzyżowców i mierniczych z sekty antykablarskiej."

Tak, to jest pewnie albo jakiś sfrustrowany brakiem sprzedaży dystrybutor/producent, albo typowy forumowy pieniacz z typu "hit and run", z raptem dwoma rewelacyjnymi postami :-)

chodzi o to że polski z chińskimi wtykami jest zły... bo jak tak polak polaka moze robic w (...)

ale taki sam zagraniczny z inna metką z tej samej chińskiej fabryki już jest OK

bo jest hamerykanski i firmowy, ma fajną znaną nazwę... można się pochalić chłopakom na forum

warto też zostawić naklejke z ceną żeby wszyscy widzieli:)))

"Rewelacje" to nie są. mozna było o nich przeczytać w komentarzach do blogu XYZ pawla. A zamieścił je tam człowiek który dawno temu na tym forum ostro dyskutował z XYZ Pawlem. Co więcej nawet mu próbował jako redaktor Wikipedii zmienić definicje "audiofila". Niestety poszedł do pracy w przemyśle i sam sie przekonał na czym polega taka rózna hi-endowa produkcja :-)

Więc o co takiego kociokwiku dostałeś?

Przecież audiofile kablowi twierdza ze wszystko gra zwłaszcza kable a płaca za brzmienie. No to chyba te wtyczki chińskie za 2,8zł. sztuka i te zwłaszcza od kabli technicznych widocznie graja za swoja cenę 400 złotych. A że kosztują 1,8zł. to co z tego?

Może kac po odkryciu że jednak nie powstają w laboratoriach NASA, a audiofile niczego nie słyszą :-)

Zamysłem autora wątku, co ma 2 posty, było stać się popularnym :) co jak widać łatwo osiągnał dzięki wrodzonemu infantylizmowi misjonarzy, krzyżowców i mierniczych z sekty antykablarskiej.

Autor miał jakiś zamysł ty nie masz żadnego poza obracaniem się za własnym ogonem. Jego dwa wpisy są na razie bardziej wartościowe niż twoje 4829.

"Autor miał jakiś zamysł ty nie masz żadnego poza obracaniem się za własnym ogonem. Jego dwa wpisy są na razie bardziej wartościowe niż twoje 4829"

.Zgadzam się z kolegą "Kubri" prawda czasami potrafi strasznie boleć.

Pozdrawiam

Autor miał jakiś zamysł ty nie masz żadnego poza obracaniem się za własnym ogonem. Jego dwa wpisy są na razie bardziej wartościowe niż twoje 4829.

Zapytaj autora po chińsku kiedy będzie miał 3 posta :) I nie wiem z jakiej racji tu na Made in China w nerwach naganiacie razem z tym dwupostowym popularnym. Nie możecie naganiać na polskie...Popularne? :)

Zgadzam się z kolegą "Kubri" prawda czasami potrafi strasznie boleć.

Kowal, gadaj zaraz co cię "strasznie" boli, bo najwyraźniej coś cię boli lub swędzi. Ktoś cię skrzywdził?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.Zgadzam się z kolegą "Kubri" prawda czasami potrafi strasznie boleć.

Jak prawda? Czyja i kto za tym stoi? Do czego komu to potrzebne?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, chodzi o to że zza rogu czai się niejaki "corner", który się pomylił, bo chciał pisać o polskich kablach, ale zaczął pisać o chińskich wtykach, których używa cały świat - i to go bardzo boli :-).

Zwłaszcza, że polscy producenci powinni przecież korzystać z wtyków zrobionych w Polsce, z polskich komponentów - z szynki i wódki :-)

Dobrze by było gdyby Polscy producenci wreszcie nauczyli się cos sensownego produkować, zamiast tylko skręcać kable do wtyczek po parę złotych i pierdzielić jakie to hi-endowe jest i drogie bo niespotykane..

Takiego hi-enda ma każdy. Tylko niektórzy są naiwni płacąc za ładną wtyczkę 400 złotych.

jak jesteś taki mądrala, to wyprodukuj najpierw TAKI kabel (zamawiany w kilometrach) według twoich specyfikacji i twoim napisem na koszulce. Potem wyprodukuj lub zamów TAKI wtyk według twoich dokładnych wymagań no i z wytłoczonym twoim logo. Tylko wcześniej zanim to zrobisz odwiedź najbliższy bank, bo nie wiem czy cię na to w ogóle stać lub czy masz aż TAKĄ zdolność - kredytową :-).

Stefan ale uszło z ciebie powietrze :)

Jak bylem na wystawie w monachium wystawiał się tam chiński producent wtyków. Bardzo podobne widziałem w kablu po kilka tyś zł. Wtyk kosztował 18 $ minimalna ilość zamówienia to 1000 szt.

Handełe z Chinami robi się przez brokerów i zamówienie 1000 wtyczek z nadrukiem po 2,8 złotego to jest ogromny koszt 2800 złotych. po prostu produkcja taka ze łeb urywa od nadmiaru kapitału.

Nie wspominając że większość tych nadruków wygląda jak kalkomania albo tampodruk do którego nie trzeba chińczyka. Jak sie dobrze uprzyezć taka "produkcję" można zrobić od jednej sztuki wystarczy zlecić usługę grawerowania.

Tylko o czym ta czerstwa gadka? O tym że napis na wtyczce zagra ???

wygrawerować możesz na jednej sztuce. Aby wytłoczyć w plastiku swoje logo musisz wykonać nową formę do wtrysku wtyku, która kosztuje około 3000USD, a minimalna ilość to 1000szt. Trochę przegryzłem ten temat bo chciałem zrobić swoje wtyki, ale po kalkulacji kosztów poddałem się od razu.

Polscy producenci wreszcie nauczyli się cos sensownego produkować, zamiast tylko skręcać kable do wtyczek po parę złotych

Jak to mozliwe? Polacy tylko skręcają, Amerykanie skręcają i inni skręcają i to wszystko po to by założyć na dwa końce w końcu, koniec z końcem japońskie wtyczki.

Chińczycy kopiują i skręcają i wtyki zakładają a efekt taki jak chińskie skarpetki farbujące na czarno.

Zachwycony tym stanem rzeczy jest tylko chiński producent mydła i chiński GUS..

wygrawerować możesz na jednej sztuce. Aby wytłoczyć w plastiku swoje logo musisz wykonać nową formę do wtrysku wtyku, która kosztuje około 3000USD, a minimalna ilość to 1000szt. Trochę przegryzłem ten temat bo chciałem zrobić swoje wtyki, ale po kalkulacji kosztów poddałem się od razu.

Pęknie napisane tylko ze guzikprawda. Nawet w formach odlewniczych są wkładki na przykład zmieniające rozmiar, żeby produkować niskie serie, a co dopiero we wtryskarkach plastiku gdzie widać wyraźnie osobny obszar przeznaczony na wytłoczenie napisów.

Grawerem zrobić można dziesiątki napisów. Logo na pen drivie, to koszt dwóch złotych. Tampodruk jeszcze taniej. Robią to firmy wykonujące gadżety reklamowe w cenie nie przekraczającej ceny chińskiej samej wtyczki w hurcie.

Namierzyłem niedawno fabrykę w Tajwanie wtyki takie – minimalne zamówienie 200 szt ( 100 Schuko + 100 IEC ) Własne logo na wtyku ( guma gdzie wychodzi kabel ) + 500 dolarów za formę.

Cena wtyków złoconych standard 16,5 USD Para ( Shuko + IEC ) + 300 USD transport + cło + vat.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Ale po co Panowie ten spór.Nikt nie musi kupować drogich kabli.

Uważacie że kable nie mają wpływu na systemy audio?...OK

Uważacie że są za drogie?....OK

Uważacie że lepiej włożyć kasę w lepsze wzmacniacze i kolumny?...OK

To kupcie te lepsze sprzęty, nie kupujcie drogich kabli i będziecie zadowoleni.

Ale czas skończyć gadanie i przejść do czynów.

To kupcie te lepsze sprzęty, nie kupujcie drogich kabli i będziecie zadowoleni.

...ale po co skoro bez różnicy, obudowy robione w chinach, bebechy w chinach...lepiej kupić z chin za 300 dolar z cłem i watą lub części tylko i złożyć w karton po butach - zagra tak samo.

Np tutaj (Europa) można kupić wszystko by stać się producentem kabli:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Krytykować można wszystko, dyskutować też, choć tu raczej dyskusji nie ma a jest atak na to hobby, sensowne czy nie, bo to różnie bywa.

Jak pisałem wcześniej nie ma musu kupowania drogich dodatków do systemów audio ale chyba nikt mi nie powie że wzmacniacz, kolumny czy źródło nie mają znaczenia!!

Tak więc parafrazując fajny tekst Dorna "pokaż lekarzu co masz w garażu" powiem.."pokaż krytyku co masz na stoliku?".

Nikt nie namawia na zakup drogich bajerów ale lepszy sprzęt to jednak chyba warto co?

To panowie krytycy pochwalcie się swoimi systemami!

Cierpiący na audiophilia nervosa stawiają się w roli wyroczni na temat tego co jest lepszym a co gorszym sprzętem i jako jedyni dają sobie prawo uzasadniania dlaczego.

A co to. audiofil w fazie wyparcia?

Pochwal się swoimi kablami a powiem ci kim jesteś?

Cierpiący na audiophilia nervosa stawiają się w roli wyroczni na temat tego co jest lepszym a co gorszym sprzętem i jako jedyni dają sobie prawo uzasadniania dlaczego.

A co to. audiofil w fazie wyparcia?

Pochwal się swoimi kablami a powiem ci kim jesteś?

Ale ja nic nie krytykuję stąd jestem ciekaw jaki ma kolega system.

To może być pomocne innym osobom, które nie chcą ładować kasy w drogie kable a wolą w lepszy sprzęt.

Mam różne kable, MITy, Acrolinki, Synergistici i jestem zadowolony.

A kolega na jakim sprzęcie ocenia że te wszystkie kable są nic nie warte?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.