Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do 2000 zł - który wybrać?

POLLOK

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Jestem tu nowy, więc witam wszystkich Forumowiczów :-)

Potrzebuję Waszej pomocy w wyborze subwoofera. Salon ma 30 m2 i jest otwarty na hall i kuchnię, więc akustycznie tak sobie...

Mam zamontowane w ścianach głośniki instalacyjne JBL HTI 8, SP 5 i HTI 55.

Pożyczyłem na miesiąc suba JBL 150 - w sumie dość przyjemnie grał, ale czułem niedosyt, więc zastanawiam się nad JBL ES 250 PW.

A może warto dopłacić za Klipsch RW-12d?

Co sądzicie? Pomóżcie proszę w wyborze :-)

Naglosnienie_salon.jpg

Witaj,

w Twojej konfiguracji zwróciłbym uwagę na subwoofer JBL SUB 550 (niestety trochę powyżej założonego budżetu) lub bezkompromisowo REL T9. Musisz brać pod uwagę fakt, że masz bardzo dużą powierzchnię do nagłośnienia w dodatku niezbyt dobrą pod względem akustycznym.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W tym segmencie cenowym nie brałbym raczej pod uwagę suba od JBL. W graniach 2k możesz już kupić wspaniale grające i dynamiczne suby Velodyne, chociażby Impact 12.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witaj,

w Twojej konfiguracji zwróciłbym uwagę na subwoofer JBL SUB 550 (niestety trochę powyżej założonego budżetu) lub bezkompromisowo REL T9. Musisz brać pod uwagę fakt, że masz bardzo dużą powierzchnię do nagłośnienia w dodatku niezbyt dobrą pod względem akustycznym.

Dziękuję za odpowiedź.

Zaproponowane przez Ciebie subwoofery niestety przekraczają mój budżet :-(

Czy możesz mi wytłumaczyć, w czym zaproponowane suby są lepsze od Klipsch RW-12d czy JBL ES 250 PW? Mój kolega ma ten sub JBL 250 w pomieszczeniu około 35 m2 i fajnie gra (a może ja jeszcze nie słyszałem, jak fajnie brzmi dobry subwoofer ;-)

W każdym razie będę wdzięczny za wszelkie informacje dodatkowe i sugestie.

Pozdrawiam

POLLOK

W tym segmencie cenowym nie brałbym raczej pod uwagę suba od JBL. W graniach 2k możesz już kupić wspaniale grające i dynamiczne suby Velodyne, chociażby Impact 12.

Witaj,

Dziękuję za odpowiedź.

Czy możesz mi wytłumaczyć, w czym zaproponowany sub jest lepszy od Klipsch RW-12d czy JBL ES 250 PW? Mój kolega ma ten sub JBL 250 w pomieszczeniu około 35 m2 i fajnie gra (a może ja jeszcze nie słyszałem, jak fajnie brzmi dobry subwoofer ;-)

W każdym razie będę wdzięczny za wszelkie informacje dodatkowe i sugestie.

Pozdrawiam

POLLOK

POLLOK, Velodyne będzie dynamiczniejszy i nie będzie miał opóźnień, w przeciwieństwie do JBL'a. Również jest bardziej punktowy i precyzyjny. DSP-3200 trochę inna półka, ze względu na zakładany przez założyciela topicu budżet nawet nie biorę go pod uwagę.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

POLLOK, Velodyne będzie dynamiczniejszy i nie będzie miał opóźnień, w przeciwieństwie do JBL'a. Również jest bardziej punktowy i precyzyjny. DSP-3200 trochę inna półka, ze względu na zakładany przez założyciela topicu budżet nawet nie biorę go pod uwagę.

Dziękuję za info. Nie jestem znawcą sprzętu, więc marka Velodyne brzmi obco ;)

Z jakiego kraju jest ten producent? Jak się wymawia tą nazwę?

Pozdrawiam

POLLOK

Velodyne i REL to bodaj najlepsi producenci subów.

Mnie zastanawia czy nie lepiej byłoby umieścić głośniki tylne efektowe na ścianie za stołem? Wydaje mi się, że miałbyś lepsze efekty (opóźnienie i dystans można ustawić na ampli kd).

Powrót po dłuższej przerwie...

Polecam SUB JBL 250 mam jest super miałem Jamo ale kiepawy zabardzo pływa, JBL dobry i do filmów i do muzyki tylko trzeba go dobrze wykalibrować .

ten model JBL co najwyżej do muzyki typu Rap i Hip Hop :)

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 14 Lipca 2012 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 14 Lipca 2012 - spam

Witam mam do sprzedania Subwoofer Yamaha NS-SW700 jest to najlepszy Subwoofer według EISA 2008-2009.

Kolor czarny piano

Moc 300W

Typ - Aktywny subwoofer

Głośnik niskotonowy - 25 cm Advanced YST II Technologia QD-Bass BASS (Bass Action Selector System)

Zakres częstotliwości - 20-160Hz

Moc wyjściowa - 300W Wymiary (SzxWxGł) - 406 x 445 x 406 mm

Waga - 21 kg

Gratis dodaję wysokiej jakości kabel firmy QED Subwoofer otrzymałam jako prezent lecz większość czasu stał nieużywany stąd decyzja o sprzedaży.

Proszę przeczytać opinie użytkowników

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zainteresowane osoby moga pisać na email :[email protected]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.