Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wiem, gdzie są ;-) Trzeba zajrzeć do łepetyny niejakiego dejfa.

Dejf. Jakie Ty masz wykształcenie? Ja nie mam nawet zawodowego i zakładam, że z nauk przyrodniczych wiem więcej od Ciebie :-P

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Choć szarlatanów - i owszem.

Mam straszną awersję do stawiania kropki nad "i".

Dopiero by się zrobiła afera, gdybym postawił!:-)))

Ja wiem, gdzie są ;-) Trzeba zajrzeć do łepetyny niejakiego dejfa.

Dejf. Jakie Ty masz wykształcenie? Ja nie mam nawet zawodowego i zakładam, że z nauk przyrodniczych wiem więcej od Ciebie :-P

No. Ja też.

Jakieś z biologii - wodniczki tętniące i inna budowa pantofelka...

Na uj mi to dziś?:)

Nie wiem, ja się zastanawiam, po co mi wszystkie prądy morskie, za Chiny na to nie wpadnę, ale jestem ulubieńcem nauczycielki od gegry (chyba za nonszalancję ;-)) więc raz na jakiś czas muszę się ładnie przygotować :-D

Jacku. A po co mi to całe biadolenie o częściach mowy? Natyw jestem, jest mi to całkowicie zbędne, i tak dobrze piszę egazminy :-D

A enzymy też znasz? ;-) Najpotrzebniejszę są te, które występują w czasie podziału komórki. Zawsze je mieszam :-P

Edytowane przez Keef'98

O mitochondriach i aparacie Golgiego pogadamy może?

Jezu! Za co mnie to spotyka???!!!:-)))

Ps. Podział komórki to nieskomplikowana rzecz.

Ot - czasem nieopatrznie ukształtuje się polityk...

Trza z tym jakoś żyć.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Wolę genetykę ;-) Możemy też porozmawiać o chemii :-D Mam taki fajny związek chemiczny, wabi się luminol, jak się nim spryska miejsce, gdzie była krew i zgasi światło, to świeci :-D Mam to na Akademię Projektów Chemicznych :-D Jak ja lubię takie rzeczy.

Wiem, jest jeszcze BlueStar, który "wytwarza się" z luminolu :-D Luminol dostałam od znajomgo technika kryminalistyki :-D Jeszcze reaguje z niektórymi środkami czystości oraz siarczanem (VI) miedzi (II) oraz z większością związków, które zawierają żelazo.

Edytowane przez Keef'98

Szczepiłam się na wszystko + dodatkowo na raka szyjki macicy, bo dużo bliskich na raka poumierało :-( Straszny widok...

Oberwać za offtopa? Wow... :-D

Edytowane przez Keef'98

Szczepiłam się na wszystko + dodatkowo na raka szyjki macicy, bo dużo bliskich na raka poumierało :-( Straszny widok...

Oberwać za offtopa? Wow... :-D

no nauki przyrodnicze ..... wzruszyła mnie Twoja historia !!!!

Masz coś na priv, Keef.

A przymuły powielają teksty z łoneta. Tak mają.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

nauki przyrodnicze oparte na "jako takiej " wiedzy maja raptem dopiero około 100 lat

wczesniej przez co najmniej kilka tysięcy lat nie była potrzebna jakakolwiek nauka do głoszenia podobnych dyrdymałow , opierali sie jedynie na czystej spekulacji czyli sprzedawalnosci swoich pomyslow

nie przeszkadzało to nikomu w uprawianiu nauk medycznych , moze jedynie ofiary byly niezadowolone z efektu ale nieswiadome

ludzki mózg łyknie wszystko co jest dobrze sprzedane , zwlaszcza jak się nie ma podstaw tak więc podobne madrości z palca wyssane sa sprzedawane od wieków z dobrym wynikiem

sprzedawalnosc jest proporcjonalna do stopnia zamożności społeczeństwa i jego ogólnego wykształcenia to tez prawda znana od dawna

sprzedawalnosc cudów i znakow w świecie religii ma zreszta podobny rozklad :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

A propos szczepionek, bo zapomnę.

Wiecie kto je wymyślił? ;-) Żaden naukowiec, lekarz czy inny wariat.

(werble)

...

Napoleon Bonaparte!

A propos szczepionek, bo zapomnę.

Wiecie kto je wymyślił? ;-) Żaden naukowiec, lekarz czy inny wariat.

(werble)

...

Napoleon Bonaparte!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czytałaś te komenty pod pięknym artykułem ? lubisz sporty ekstremalne ? ...chyba tak ..

Ukryta Zawartość

Szczepiłam się na początku gimby (czyli jakieś 3 lata temu). Nie mam problemów, z niczym.

Nie czytam "rzeczy", które mają kolorki i nazwy rodem z Barbie, nie budzi to zaufania.

same brednie , zaszczepiłam sie w wieku 35 lat :) zero zrozumienia tematu więc komentarze nawet nie staraja sie byc wiarygodne w problemach które poruszają

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gdy tak czytam Ciebie, Drogi Moderatorze Cir - to zaczynam wątpić w "ogólne wykształcenie społeczeństwa"...

Jako żywo.

Szczepiłam się na początku gimby (czyli jakieś 3 lata temu). Nie mam problemów, z niczym.

Nie czytam "rzeczy", które mają kolorki i nazwy rodem z Barbie, nie budzi to zaufania.

Za tą kasę nie lepiej było sobie zapas koncentratu pomidorowego na 5 lat kupić ? A jak Ci kolorki nie pasują to mogę Tobie sam tekst do worda wkleić .

Edytowane przez dejf

Ja to nie całe społeczeństwo.

Czy jest szczepionka na głupotę?

Pozostaje tylko ubolewać nad tym, że dostęp do internetu ni jak nie przekłada się u Ciebie na dostęp do wiedzy, świadomości i logicznego myślenia pozwalając jedynie myśleć o sobie jako o człowieku rozwijającym się lub nawet już rozwiniętym z powodu opanowania umiejętności klikania myszką :)

W twoim przypadku, gdy przychodzi czas, kiedy posiadana wiedza musi się zmierzyć z zabobonem, przesądem i dezinformacją, wszelka materia edukacyjna przegrywa na całej linii. Będąc zwolennikiem nieustannego poszukiwania wszelkich teorii spiskowych w swym malkontenckim wydaniu, przypominasz swym zachowaniem przeciwników szczepionki MMR (łac. Measles-Mumps-Rubella). Nie jest moją sprawą, z jakim duchem tego świata zawarłeś przymierze, skoro poza negacją wszystkiego nie jesteś w stanie niczego więcej wykrzesać w swym pojmowaniu otaczającej rzeczywistości. Nie mniej jednak możesz pracować dalej w tym swoim trudzie ostrzegania przed niebezpieczeństwami wynikającymi z zastawianych pułapek przez szatana ludzkości ostrzegając, że cały świat leży w jego mocy. Trzeba mieć jednak nadzieję, że w końcu jakaś szczepionka przeciw głupocie znajdzie kiedyś swoje zastosowanie:

translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fvaccineforstupidity.com%2F

Niektórzy doraźnie zalecają terapię składającą się z chlorku potasu, chlorku wapnia i chlorku sodu (32) oraz zielonych liści kapusty :))

--

Nie mylcie zwykłych odruchów serca poczciwych i na ogół dobrych ludzi z cyniczna polityką ich władz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W sumie to może i słusznie że gimbaza nie będzie się rozmnażała?

Środa, 10 kwietnia 2013 r. - Alternatywa dla zdrowia z dr Lind, Peter Lind

Peter Lind

Ukryta Zawartość

Zadaj mi pytanie

WASZYNGTON, 10 kwietnia 2013 r. Gardasil (w Polsce Silgard - przypis tłumacza), szczepionka przeciwko HPV (wirus brodawczaka ludzkiego, ang. human papillomavirus), może nie być tak bezpieczna, jak przedstawiają jej zwolennicy.

Organizacja Judicial Watch oznajmiła, że otrzymała z Departamentu Zdrowia i Opieki Społecznej dokumenty poświadczające, że narodowy Program Odszkodowań za Powikłania Poszczepienne (ang. Vaccine Injury Compensation Program) przyznał 5 877 710 USD odszkodowań 49 ofiarom wysoce kontrowersyjnych szczepień przeciwko HPV. Dotychczas w ramach Programu Odszkodowań za Powikłania Poszczepienne złożono 200 wniosków o odszkodowanie, z których rozpatrzono zaledwie połowę.

„Te nowe informacje rządowe pokazują, że poważne obawy o bezpieczeństwo stosowania Gardasilu były uzasadnione. Urzędnicy odpowiedzialni za zdrowie publiczne powinni zaprzestać wciskania Gardasilu dzieciom”, powiedział prezes Judicial Watch, Tom Fitton.

Centrum Zwalczania i Zapobiegania Chorobom (ang. Centers for Disease Control and Prevention, w skrócie CDC) zaleca podawanie szczepionki Gardasil wyprodukowanej przez Merck Pharmaceuticals wszystkim dziewczętom i kobietom pomiędzy 9 a 26 rokiem życia w celu ochrony przed wirusem HPV. Co więcej, według CDC Gardasil jest zarejestrowany, bezpieczny i skuteczny u tej grupy docelowej.

Wygląda na to, że powyższe twierdzenia stoją w sprzeczności z deklaracjami bezpieczeństwa wydanymi przez Agencję ds. Żywności i Leków (ang. Food and Drug Administration, w skrócie FDA). Raporty o skutkach ubocznych zawierają opisy kolejnych 26 śmierci pomiędzy 1 września 2010 r. a 15 września 2011 r., a ponadto przypadki napadów padaczkowych, paraliżu, ślepoty, zapalenia trzustki, zaburzeń mowy, utraty pamięci krótkotrwałej i zespołu Guillaina-Barrégo. Raporty pochodzą z Systemu Zgłaszania Skutków Ubocznych Szczepionek (ang. Vaccine Adverse Event Reporting System, w skrócie VAERS), narzędzia monitorowania bezpieczeństwa szczepień przez FDA.

26 śmierci młodych, wcześniej zdrowych dziewcząt, po szczepieniu Gardasilem, odnotowano w ciągu zaledwie roku.

W odpowiedzi na poruszenie raportami o zgonach osób zaszczepionych Gardasilem CDC przekonuje, że „nie pojawił się niestandardowy wzorzec zgonów wskazujący na to, że były one spowodowane przez szczepionkę”.

Choć nie jest dokładnie jasne, co powoduje tyle skutków ubocznych, faktem jest, że Gardasil zawiera genetycznie modyfikowane wirusopodobne cząsteczki białka oraz aluminium, które mogą wpłynąć na funkcjonowanie układu immunologicznego.

Co więcej, zgodnie z charakterystyką produktu dostarczaną w opakowaniu przez producenta „Gardasil [...] nie został sprawdzony pod kątem kancerogenności ani wpływu na płodność.” (2007)

W rzeczy samej, przed wypuszczeniem szczepionki Gardasil na rynek, w przyspieszonym trybie rejestracji, Merck badał ją na mniej niż 1200 dziewczętach w wieku poniżej 16 lat. Po dziś dzień badacze Merck oraz państwowi urzędnicy ds. zdrowia przypisują większość poważnych skutków ubocznych, w tym śmierci, które wystąpiły w okresach testów klinicznych przed rejestracją oraz kontroli po wprowadzeniu na rynek „przypadkowi”.

Neurolog Ian Sutton zgłaszał neurologiczne efekty uboczne Gardasilu. Zgłosił pięć przypadków symptomów objawów takich, jak w stwardnieniu rozsianym, które wystąpiły po otrzymaniu przez kobiety Gardasilu, zauważając:

„Zgłaszamy pięć pacjentek o objawach zespołu mielinozy atypowej lub wieloogniskowej (ang. multifocal or atypical demyelinating syndrome), które wystąpiły w okresie do 21 dni od szczepienia czterowalentną szczepionką przeciwko HPV, Gardasilem. Chociaż populacja docelowa do tych szczepień, czyli młode kobiety, jest w grupie podwyższonego ryzyka zachorowania na stwardnienie rozsiane, zbieżność czasowa procesów demielinizacji w tych przypadkach może być tłumaczona silnym działaniem wirusopodobnych cząsteczek w szczepieniu przeciwko HPV, stymulującym układ immunologiczny.”

Od samego początku gorąco dyskutowano stosowanie szczepionek przeciwko HPV w związku z chorobami przenoszonymi drogą płciową. Według autorów artykułu „Human papillomavirus (HPV) vaccine policy and evidence-basedmedicine: Are they at odds?” opublikowanego w czasopiśmie Annals of Medicine (Lucija Tomljenovic, Christopher A. Shaw, 2011, pp.1-12): „Aktualnie brak istotnych danych wskazujących na to, że Gardasil czy też Cervarix (preparat produkowany przez firmę GlaxoSmithKline) może zapobiec jakiemukolwiek rodzajowi raka szyjki macicy, ponieważ okres badań klinicznych był zbyt krótki, by oszacować długotrwałe korzyści szczepienia przeciwko HPV.”

Istnieje ponad 100 rodzajów wirusa brodawczaka ludzkiego (HPV). Około 40 z nich jest przenoszonych drogą płciową, a z tych 15 jest najczęściej łączonych z rakami szyjki macicy oraz brodawkami narządów płciowych u kobiet i mężczyzn.

Szczepionki przeciwko HPV podawano milionom osób nielegalnie, bez poinformowanej zgody, jako że rzadko ujawniano istniejące ryzyko skutków ubocznych.

Powstają pytania nie tylko o bezpieczeństwo stosowania, ale też o zapotrzebowanie na te preparaty. U ponad 90% kobiet z infekcją HPV organizm pozbywa się jej w sposób naturalny w ciągu dwóch lat, w ciągu których komórki szyjki macicy powracają do normalnego stanu.

Tymczasem firma Merck czerpie ogromne zyski ze sprzedaży szczepionek. Według analityków Wall Street w przyszłym roku oczekuje się sprzedaży o wartości 1 mld dolarów, a w ciągu 5 lat nawet 4 mld.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Za tą kasę nie lepiej było sobie zapas koncentratu pomidorowego na 5 lat kupić ? A jak Ci kolorki nie pasują to mogę Tobie sam tekst do worda wkleić .

Nic nie zapłaciłam, w mojej okolicy było to za darmo.

1257638506_by_darties_500.jpg

Koncerny farmaceutyczne zarobiłyby więcej na lekach niż na szczepionkach, maks. pół godziny liczenia i do tego dojdziesz. Wystarczy, że umiesz dodawać. Mam nadzieję, że potrafisz, zawsze zostaje kalkulator :-P

Wątek posprzątany na prośbę autora.

Keefa'98 i Skynard ostrzeżenie za trollowanie. W przypadku kontunuacji tego zachowania będą kary regulaminowe.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ukryta Zawartość

Koczkodan zielony to małpa, z której nerek zapoczątkowano kiedyś linię komórkową VERO. Linię tę stosuje się m.in. do produkcji szczepionki przeciw polio. Firma Merck produkowała też już na niej szczepionkę przeciw grypie.

1430166462.59.jpg

Oto przykład: społeczność naukowa potrzebowała około 40 lat, by przyznać, że zetknęliśmy się z poważnym problemem na skutek zarażenia szczepionki przeciw polio wirusem małpim (SV-40), co miało miejsce pod koniec lat pięćdziesiątych i na początku lat sześćdziesiątych XX wieku. Bez względu na posiadane informacje, że niektóre nowotwory mózgu człowieka i inne nowotwory zawierają tego wirusa (32, 33), medycy nie spieszyli się by przyznać, że istnieje niewątpliwy związek między SV-40 i rakiem człowieka. Jednak dwa niezależne badania wykryły niedawno tego wirusa w 43 procentach przypadków chłoniaka nie-Hodgkina (34, 35). Inne badanie wykryło jego obecność w 36 procentach nowotworów mózgu, w 16 procentach normalnych analiz krwi i w 22 procentach normalnych analiz spermy (36). Co ciekawe, ustalono że wirusem SV-40 były zakażone dzieci (37). Uwzględniając fakt, że dzieci w naszych czasach nie powinny otrzymywać wirusa ze szczepionką, oznacza to, że SV-40 przenosi się od jednego człowieka do drugiego nieznaną dotąd drogą.

Inne wirusy małpie również mogą zanieczyszczać małpie linie komórkowe VERO stosowane do produkcji szczepionek. Na przykład donosi się o zanieczyszczeniu wirusem SV-20 – onkogennym adenowirusem małpim (38).

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.