Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Nauczyciel z Norfolk, Tim Sullivan został uznany za winnego wykroczenia zawodowego podczas rozprawy dyscyplinarnej przed Ontario College of Teachers. Sullivan jest nauczycielem fizyki i biologii z 17-letnim stażem, który uznał, że klinika szczepień w szkole "była dobrą okazją, aby dokształcić studentów na temat nauki i nauczyć ich umiejętności krytycznego myślenia". 9 marca 2015 roku, poszedł do pielęgniarek i poprosił je o materiały informacyjne związane z różnymi szczepionkami. Następnie przeczytał swoim uczniom, jakie są potencjalne skutki uboczne, m.in. : zapalenie naczyń krwionośnych, zespół Guillain-Barré, encefalopatia, a w przypadku szczepionki MMR - śmierć.

Sullivan odkrył, że jego studenci nie byli świadomi tych zagrożeń. Zapytał pielęgniarki podające te szczepienia, czy informowały studentów o tym, na co one mu odpowiedziały, że nie.

Dwa dni później został poproszony o spotkanie z dyrektorem szkoły i został poinformowany, że oskarżono go o nękanie pielęgniarek jednostki sanitarnej i że musi się stawić na przesłuchanie dyscyplinarne.

"Nigdy nie powiedziałem niczego, co by nie było wymienione w ulotce producenta," powiedział Sullivan. "Byłem bardzo ostrożny pod tym względem. I faktycznie ostrzegano mnie wcześniej, abym nie rozmawiał o szczepionkach. Ale ja muszę. Jest to część mojego curriculum. "

"Od kiedy czytanie ulotek studentom stało się nieprofesjonalne? Kiedy pytanie pielęgniarki o skutki uboczne produktu medycznego stało się nękaniem? Kiedy stało się to nękaniem, żeby zadać pytanie pielęgniarkom, czy honorują swoją zawodową etykę świadomej zgody? "

"Mam zamiar kontynuować czytanie ulotek i zadawanie pytań. I będę zachęcał swoich uczniów, aby robili to samo. Robienie czegokolwiek innego byłoby nieodpowiedzialne, nieetyczne i stanowi naruszenie naszych praw i odpowiedzialności. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Proste pytanie - co to za koleś przez pięć lat przygotowywał badanie wynikiem którego była ankieta którą wypełniło 415 kobiet???

Jakiś fajtłapa, czy niewidomy na wózku? Czy facet, który naciągał sponsorów?

Poza tym gołym okiem, nawet okiem Raya Charlesa widać, że próbka nie jest reprezentatywna - badano wyłącznie dzieci uczące się w domu, z których aż 39% nie było szczepionych. Z tego wynikałoby, że w większości były to rodziny antyszczepionkowych sekciarzy.

Takie badania to można sobie Kolego A. zwinąć w rulon i wsadzić w d..., a dla pewności najlepiej jeszcze podpalić.

serdecznie pozdrawiam

Jestem Europejczykiem.

Gość A&T

(Konto usunięte)

To co ja zamieściłem a ty to taka różnica jak między dr Anthonym Mawsonem a pospolitym politykierem.

Nie mam powodów by kwestionować te badania. Dr Anthony Mawson jest dla mnie specjalistą i autorytetem w temacie medycyny.

Ponadto artykuł ten merytorycznie jest jasny i na wymaga dodatkowego tłumaczenia.

Edytowane przez A&T

Należy tylko dodać, że badania te dotyczą dzieci nie uczących się w szkolnictwie powszechnym więc ich wyników nie można ich przenieść na takowe.

Jestem Europejczykiem.

I dotyczą określonej, bardzo specyficznej populacji. Dlatego nie można ich uogólniać.

A ich "medyczność" to niby na czym polega, skoro ankiety były wypełniane przez matki, a nie ma słowa o jakiejś weryfikacji danych.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Prawidłowo oceniono szczepionych i nieszczepionych. I prawidłowo., że wypowiadały się matki. Chciałeś by zajmowały się tym dzieci i niemowlaki? Nie rozumiem zastrzeżeń. Przedstaw jakąś sensowną analizę a nie zajmuj się puszczaniem bąków.

• Moderatorzy

Proste pytanie - co to za koleś przez pięć lat przygotowywał badanie wynikiem którego była ankieta którą wypełniło 415 kobiet???

Jakiś fajtłapa, czy niewidomy na wózku? Czy facet, który naciągał sponsorów?

Poza tym gołym okiem, nawet okiem Raya Charlesa widać, że próbka nie jest reprezentatywna - badano wyłącznie dzieci uczące się w domu, z których aż 39% nie było szczepionych. Z tego wynikałoby, że w większości były to rodziny antyszczepionkowych sekciarzy.

Takie badania to można sobie Kolego A. zwinąć w rulon i wsadzić w d..., a dla pewności najlepiej jeszcze podpalić.

serdecznie pozdrawiam

Jaro nie oglądałem filmu....bo mi się nie chciało.

Natomiast metodologia i próba ( w oparciu o Twój wpis)są słuszne np:

badanie obejmuje wyłącznie dzieci uczące się w domu ,

z pierwotnej grupy np 1000 (50/50% szczepieni/nieszczepieni) do końca 5 letniego badania dojeżdża 41,5% , z czego nieszczepionych mniej (bo odpadli przypadkowo lub zostali zaszczepieni),

itd.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jaro nie oglądałem filmu....bo mi się nie chciało.

Natomiast metodologia i próba ( w oparciu o Twój wpis)są słuszne np:

badanie obejmuje wyłącznie dzieci uczące się w domu ,

z pierwotnej grupy np 1000 (50/50% szczepieni/nieszczepieni) do końca 5 letniego badania dojeżdża 41,5% , z czego nieszczepionych mniej (bo odpadli przypadkowo lub zostali zaszczepieni),

itd.

Wydaje mi się, że dosyć wyraźnie napisałem, o co mi chodzi. Zwracałem uwagę, że wyniki badań prowadzonych na dzieciach uczących się w domu w sposób według mnie nieuprawniony ekstrapolowane są na całą populację.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość A&T

(Konto usunięte)

To nie są pierwsze informacje. Według mnie te badania potwierdzają zaobserwowane wcześniej skutki szczepień.

Żałosne jest co co wyprawia się z naszymi obywatelami. TO NIE JEST WOLNOŚĆ. TO NIE JEST DEMOKRACJA. TO JEST UBEZWŁASNOWOLNIENIE.

Wypowiedż dużymi literami tyczy obowiązku szczepień.

Żałosne jest co co wyprawia się z naszymi obywatelami. TO NIE JEST WOLNOŚĆ. TO NIE JEST DEMOKRACJA. TO JEST UBEZWŁASNOWOLNIENIE.

Wypowiedż dużymi literami tyczy obowiązku szczepień.

Czy ruchy antyszczepionkowe biorą odpowiedzialność za powikłania wywołane chorobami, na które nie zaszczepią się zmanipulowani przez nich ludzie?

To nie są pierwsze informacje. Według mnie te badania potwierdzają zaobserwowane wcześniej skutki szczepień.

Tak przeprowadzone badania były by odrzucone nawet gdyby robił je student, jako bezwartościowe ze względu na niereprezentatywną badaną grupę. Tym samym wnioski z takiego "badania" też nie mogą być brane jako ogólne.
Czy ruchy antyszczepionkowe biorą odpowiedzialność za powikłania wywołane chorobami, na które nie zaszczepią się zmanipulowani przez nich ludzie?

Jak na razie więcej słyszymy o powikłaniach poszczepiennych i chorobach wywołanych przez szczepionki mające im zapobiegać.

Jak na razie więcej słyszymy o powikłaniach poszczepiennych i chorobach wywołanych przez szczepionki mające im zapobiegać.

Gdzie słyszymy?

Podaj jakiś poważne źródło informacji na ten temat. Jakieś recenzowane publikację naukowe. Bo to co na razie podajecie ma tą samą wartość co doniesienia o porwaniach przez ufo.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Wszystko jest tutaj zamieszczanie. Proponuję cofnąć się i zapoznać ze wcześniejszymi wpisami. Dziwią mię również pretensje co do jakości badań. Nie kto inny jak ja pisałem o braku badań. Również odsyłam do wcześniejszych postów. Więc pytam się do kogo kierowane są zarzuty? Do kogo kierowane są pretensje? Proszę się zastanowić nad swoją absurdalną i nielogiczną postawą. Bo wobec niewłaściwiej postawy rządu to bezmyślność i ignorancja są często przyczyną tragedii.

Brak wyników badań potwierdzających szkodliwość szczepionek nie równa się z brakiem badań. Wskazuje tylko na to że badania nie wykazały szkodliwego działania szczepionek lub nie można bezpośrednio połączyć faktu zachorowania ze szczepieniem.

Czyli wystąpienie autyzmu w kilka godzin po zaszczepieniu dziecka nie ma ze sobą związku? Dodam, że takich zdarzeń jest dużo więcej.

Znasz potwierdzony przypadek, którego bezpośrednią przyczyną wystąpienia autyzmu było szczepienie?

Doniesień o ufo też jest cała masa, tylko dziwnym trafem jakoś dowody na jego istnienie okazują się kiepskie.

a mnie padła zarowka ledowa w momencie jak wlaczyłem piec indukcyjny.Zaraz napisałem w internecie ze piece szkodza zarowką.Juz sie rozeszło w milonach... idiotów.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Masz na to jakieś badania? Najlepiej reprezentatywne.

Czyli wystąpienie autyzmu w kilka godzin po zaszczepieniu dziecka nie ma ze sobą związku? Dodam, że takich zdarzeń jest dużo więcej.

Może Chazan szczepił? Jak dziecko zobaczyło takiego Golluma to od razu mu się pogorszyło.

Jestem Europejczykiem.

Tymczasem CDC strzela sobie w kolano:

"dwoje naukowców z samego CDC opublikowało badania, których wyniki dowodzą czegoś dokładnie przeciwnego. Metaprzegląd został przeprowadzony przez dr. Johna F. Rishera i dr n. med. Pamelę Tucker z Wydziału Toksykologii i Studiów Zdrowia Ludzkiego, Agencji ds. Substancji Toksycznych i Rejestru Chorób CDC i został opublikowany w ubiegłym miesiącu w czasopiśmie Reviews of Environmental Contamination and Toxicology (Alkyl Mercury-Induced Toxicity: Multiple Mechanisms of Action;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Badania wykazały, że tiomersal jest bardzo toksyczny dla ludzi, nawet przy bardzo niskich dawkach, oraz że w niektórych przypadkach jest w rzeczywistości bardziej niebezpieczny niż metylortęć. Jest na przykład bardziej szkodliwy niż metylortęć dla mitochondriów komórkowych."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.