Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo rozsądna wypowiedź w temacie szczepień...

Coś w tym jest. Moja Żona, która zajmuje się zawodowo dziećmi ze spektrum autyzmu mówi, że praktycznie z roku na rok jest takich więcej.

Taaa...

Kolega jakieś wykształcenie posiada? Takie ogólne, które powinien posiąść każdy inteligentny człowiek.

Takie, które daje pewne podstawy do samodzielnego wnioskowania.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Bardzo rozsądna wypowiedź w temacie szczepień...

Rozsądne dla nieuków, podających dalej wynaturzenia kolesia sprzedającego trawę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Coś w tym jest. Moja Żona, która zajmuje się zawodowo dziećmi ze spektrum autyzmu mówi, że praktycznie z roku na rok jest takich więcej.

wiecej czego i w stosunku??Do czego.

Obejrzyj film który wkleiłem, będziesz wiedział... Więcej dzieci ze zdiagnozowanymi zaburzeniami ze spektrum autyzmu w stosunku do tych zdrowych.

Kolega jakieś wykształcenie posiada?

A co ma do tego moje wykształcenie? Podstawówkę skończyłem, maturę też mam ;) Dla niektórych nawet tytuł profesora będzie nieważny jeśli dana osoba mówi coś innego, niż chcą albo gotowi są usłyszeć.

Edytowane przez marcin316

Obejrzyj film który wkleiłem, będziesz wiedział... Więcej dzieci ze zdiagnozowanymi zaburzeniami ze spektrum autyzmu w stosunku do tych zdrowych.

Większa liczba zdiagnozowanych nie musi oznaczać większą liczbę chorych.

Nie mówiąc już o wydumanym związku miedzy zachorowaniem na cokolwiek ze spektrum autyzmu, a szczepieniami.

Pytanie o wykształcenie jak najbardziej na miejscu.

Żaden porządnie wykształcony człowiek nie da wiary w spekulacje naciągacza.

Tuman i owszem uwierzy, uzna za rozsądną i poda dalej.

A że tumanów jest więcej niż wykształconych, potrzebny jest przymusy i zakazy by tumany sobie lub innym krzywdy nie zrobiły.

A co ma do tego moje wykształcenie? Podstawówkę skończyłem, maturę też mam ;) Dla niektórych nawet tytuł profesora będzie nieważny jeśli dana osoba mówi coś innego, niż chcą albo gotowi są usłyszeć.

Aha. No to mam nadzieję, że coś tam w głowie zostało. Teraz pytanie - czy zjawiska autyzmu nie można wiązać z czymś takim, co widzimy na poniższym obrazku?

796da7bd502e733c9e612eb35e6a4648.jpg

A konkretnie chodzi mi o spożywanie alkoholi i palenie papierosów przez kobiety w ciąży?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Czy oponęci w tym wątku sa swiadomi, że Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej orzekł, że sądy mogą uznawać szczepionki za przyczynę choroby nawet wtedy, gdy nie ma na to jednoznacznych dowodów naukowych?

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

Przypominam. Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej orzekł, że sądy mogą uznawać szczepionki za przyczynę choroby nawet wtedy, gdy nie ma na to jednoznacznych dowodów naukowych.

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

Czy oponęci w tym wątku sa swiadomi...

Ja oponę czasem zmieniam, jak bieżnik już słaby. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

zekł, że sądy mogą uznawać szczepionki za przyczynę choroby nawet wtedy,

i co w zwiazku z tym ??przestales sie szczepic?nie widze po wyroku zeby firmy ze strachu przestały produkowac szczepionki.Na cale szczescie/

czekam na jedyny przekonwywujacy wyrok naszego trybunału.

Przypominam. Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej orzekł, że sądy mogą uznawać szczepionki za przyczynę choroby nawet wtedy, gdy nie ma na to jednoznacznych dowodów naukowych.

Raczej nie wiedzą o tym go w głównym ścieku medialnym o tym nie było. Tak jak nie wiedzą że te memy z patolami są na opak ponieważ w większości osoby które nie szczepią swoich dzieci mają wykształcenie wyższe i są z tzw. bogatymi. Te patole szczepią jak leci wszystkim po kolei.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Te patole szczepią jak leci wszystkim po kolei.

Szczególnie wtedy gdy część zalecanych szczepień jest płatnych.

"Z badań socjologa Uniwersytetu Warszawskiego dr. Tomasza Sobierajskiego wynika, że w naszym kraju najbardziej niechętni szczepieniom - przede wszystkim dodatkowym, czyli płatnym, są rodzice najlepiej sytuowani."

Wg. ciebie lepiej sytuowany automatycznie równa się wykształcony?

Na moich terenach najlepiej sytuowani są sadownicy, których w większości ciężko nazwać ludźmi gruntownie wykształconymi. ;)

Powinna być wprowadzona zasada, że jak ktoś nie przyjął obowiązkowego szczepienia to za ew.leczenie płaci sam. Proste.

Jestem Europejczykiem.

A ten, który w wyniku powikłań poszczepiennych zachoruje to też płaci za siebie?

Widzisz udowodnić że ktoś zachorował a nie był szczepiony łatwo jest.

Udowodnić że choroba jest wynikiem powikłania poszczepiennego nie tak łatwo.

Równie dobrze można by się doszukać przyczyn choroby w tym, że ktoś parę lat temu przeszedł obok chorego.

A to bylo do przewidzenie, ze zaczna niszczyc Ziebe, coz jeden przeciw kartelowi farmaceutycznemu, nie jestem jego zwolennikiem, ale jak poczytalem o ig farben to sam nie wiem co mam myslec

A to bylo do przewidzenie, ze zaczna niszczyc Ziebe, coz jeden przeciw kartelowi farmaceutycznemu, nie jestem jego zwolennikiem, ale jak poczytalem o ig farben to sam nie wiem co mam myslec

Ważne żebyś tak na początek w ogóle zaczął myśleć, to już będzie dużo.

Jestem Europejczykiem.

Film zrobiony dla półdebebili, tak by półdebil zrozumiał ale tak nie do końca i podał dalej. I interes się kręci.

No ale odbiorcom tej papki nawet nie przychodzi do głowy, że cała "medycyna alternatywna" to dobry interes.

Nieograniczony przepływ informacji, plus bazowanie na niedouczeniu przeciętnego odbiorcy, plus trochę pseudonaukowego bełkotu i szczypta strachu przed niezrozumiałym. To wszystko tworzy rynek dla wszelkiego typu szarlatanów dużych i małych, od producentów homeopatii po sprzedawców "leczniczej trawy".

A farma pewnie dopłaca do produkcji ;)

Jest różnica w kosztach opracowania leku i wprowadzeniu go do sprzedaży, a kosztami takiej dajmy na to trawy.

Ukryta Zawartość

Znajdź różnicę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakim trzeba być "gruntownie wykształconym" by dawać się nabrać producentom suplementów i innym wszelkiej maści szarlatanom?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest różnica w kosztach opracowania leku i wprowadzeniu go do sprzedaży, a kosztami takiej dajmy na to trawy.

Szczególnie leku np. na zespół niespokojnych nóg. ;)

Szczególnie leku np. na zespół niespokojnych nóg. ;)

Koszty wprowadzenia nawet starego leku ale dla innego przypadku to przede wszystkim dodatkowe badania. Badań nikt nie robi za darmo.

Bo pewnie chodzi ci o lek przeciwpadaczkowy stosowany w zespole niespokojnych nóg.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.