Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś Bogiem debilnych dyskusji o niczym połączonym ze wszystkim.

Lepiej włącz sobie Męskie Granie, leci streaming z Żywca.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

jak donosza amerykanscy specjalisci cyrk szczepionkowy podsycany jest przez znane rosyjskie portale.Co specjalnie nie dziwi.....

W USA sprawdzono prawie 1,8 mln tweetów dotyczących szczepień. Aż 93 proc. z nich mogło zostać wyprodukowanych przez boty lub trolle - wynika z badań American Public Health Association, która skupia ekspertów od zdrowia publicznego.

Do tego, że Rosjanie uwielbiają mącić, zwłaszcza w internecie, trochę - o zgrozo - przywykliśmy. W Stanach Zjednoczonych od kilku lat jednym z głównych tematów jest rosyjska ingerencja w wybory prezydenckie z 2016 roku, a na horyzoncie są te do Kongresu, w których też palce maczać mogą sponsorowane przez Kreml trolle i armia botów.

Dotychczas pojawiały się jednak informacje o tym, że Rosjanie rzucali internetowe trolle do siania zamętu np. w sprawach uchodźców czy w szeroko rozumianej polityce. Jak się jednak okazuje, nie tylko.

Rosyjskie trolle i boty tworzą zamieszanie wokół szczepionek

American Public Health Association (APHA), organizacja skupiająca ekspertów od zdrowia publicznego, opublikowała raport, z którego wynika, że Rosjanie obrali sobie nowy cel: tematy wokół szczepionek, próbując wywołać tam zamieszanie, wspierając też ruchy antyszczepionkowe.

Publikacja nosi zresztą wymowny tytuł: "Uzbrojona komunikacja o zdrowiu: Twitterowe

Więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Publikacja nosi zresztą wymowny tytuł

Debilny czytelnik GW uwierzy w dowolny kretynizm

Łącznie sprawdzono prawie 1,8 miliona tweetów (...)

znane wcześniej rosyjskie trolle (...) były powiązane z 253 tweetami

Spośród 253 wspomnianych tweetów wyprodukowanych przez rosyjskie trolle na temat szczepionek, 43 proc. było "za" szczepionkami, gdy 38 proc. opowiadało się po stronie ruchu antyszczepionkowego, natomiast 19 proc. pozostało neutralnych.

( atak personalny ) ze wszystko jest rosyjkie dobre..Od razu wpadasz jak sliwko w ..gowno.Twoi koledzy sa inteligentniejsi ...bo wiecej im placa jako kierunek zachod.Nawet ty bys wpadł na mysli ze nawet rosjanie nie moga byc zgodniw 100%.Bo to z daleka smierdzi lipa.Nawet ty misza a co dopiero amerykanin.

pytanie podstawowe co rosyjskie boty maja do gadania w sprawie szczepionek w stanach>

ostatnio jakbys nieco sie opuscił misza.Zaczeli ciac premie?

Hohoho, nawet tutaj trafił nasz wielbiciel bandyckiego reżimu Putina. Jak kiedyś tłumaczyłem jak działa w internecie kremlowska machina propagandowa to te same debilne teksty wstawiał.

Paszoł stąd...

Jestem Europejczykiem.

Ech ci piloci i reszta lotników! Nie chcą się szczepić, pewnie ciemnogród, tak jak lekarze i pielęgniarki też łobuzy nie chcą sie obowiązkowo szczepić co roku od grypy nie wspominając odnowienia szczepień żeby pacjentów i dzieciakó nie zarażać chodzące rezerwuary chorób zakaźnych jedne... Co to się porobiło.

41001129_2322802098008335_2876593520892706816_n.png?_nc_cat=0&oh=724b0e096852a2d733304b0c95308744&oe=5BED2A18

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

...i tak to dzięki szczepieniom zażegnaliśmy epidemię ;-) dobrze że literatura fachowa i roczniki statystyczne nie spalone na stosie to można samemu sprawdzić...jeszcze.

Dla słabszych podane źródło.

41195645_2323856567902888_1319412991258525696_n.png?_nc_cat=0&oh=6466ceac7d82225e21c25495e8601b01&oe=5BEE6762

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ech ci piloci i reszta lotników! [...]

Idiotyzm idiotyzmem pogania, a idiota powtarza.

Zgodnie z przepisami personel podróżujący za granicę jest zobowiązany do szczepień z powodu oczywistych restrykcji sanitarnych, które każde państwo ustala dla własnego bezpieczeństwa epidemiologicznego.

problem w tym ze oni przeczesuja wszystko co im podsuwaja pod nos i powielaja dalej.I po co komu boty.

Edytowane przez muls
  • 2 tygodnie później...

Brydzia w formie i zawsze w punkt:

Polska profesor bada grypę całe życie. "Nie szczepisz się, to płać sam za leczenie" i słusznie, wszystkie dziadki i pożyteczni idioci wykrzykujący o szczepieniach cudzych dzieci do pielęgniarek na szczepienia albo nie przyłazić potem zachechłani do dochtóra po pomoc na zabójczą morderczą bezwzględną grypę :-)

Ukryta Zawartość

Najgorsze jest to że największymi antyszczepionkowcami są lekarze i cały personel medyczny!!! Wyszczepialność tej grupy na poziomie 6%!!! Co za ciemnogród... a nie czekaj to oni wyzywają od ciemnogrodów tych którzy się nie szczepią a oni nie muszą bo wiedzą co to za gó...o i bardziej szkodzi niż pomaga :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

juz niebawem wezma wa za morde ..bakterie i wirusy.Bedziecie blagac o szczepionki..W tym takze ciemny personel medyczny.

Edytowane przez muls

Wasza, Nieszczepieniaki, wiarygodność jest adekwatna do prawdomówności tego idioty Jaśkowskiego. Oskarża syna Pani Profesor i Ją samą, że knują ze szczepionkami, że hurtownia, że to, że tamto.

Tylko fakt, że ta Pani nie ma syna - już macie w dupie.

Byle sobie popier..lić po swojemu.

We Francji, thraku, już by Twego wnuka do legalnego przedszkola nie przyjęto. Do jakiejś prywatnej przechowalni, prowadzonej przez bliżej niezydentyfikowaną czarną babę - owszem, tak.

Istnieje możliwość, że nie masz wnuka. Wtedy tym bardziej by go nie przyjęto!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Wasza, Nieszczepieniaki, wiarygodność jest adekwatna do prawdomówności tego idioty Jaśkowskiego. Oskarża syna Pani Profesor i Ją samą, że knują ze szczepionkami, że hurtownia, że to, że tamto.

Tylko fakt, że ta Pani nie ma syna - już macie w dupie.

Byle sobie popier..lić po swojemu.

We Francji, thraku, już by Twego wnuka do legalnego przedszkola nie przyjęto. Do jakiejś prywatnej przechowalni, prowadzonej przez bliżej niezydentyfikowaną czarną babę - owszem, tak.

Istnieje możliwość, że nie masz wnuka. Wtedy tym bardziej by go nie przyjęto!

No patrz pan: "Francuzi są najbardziej sceptycznie nastawionym do obowiązkowym szczepieniom narodem na świecie - wynika z badań przeprowadzonych wśród 65 tys. osób z 67 kraków na świecie. Aż 41 proc. francuskiego społeczeństwa deklaruje, że nie zgadza się ze stwierdzeniem, że "szczepionki są bezpieczne". Średnia, którą udało się osiągnąć w innych państwach plasuje się w tej kwestii na poziomie 13 procent."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i są rezultaty.

"Niepokojący powrót odry we Francji. Od początku roku zapadło na te chorobę już blisko 2000 osób. Według francuskiego Ministerstwa Zdrowia liczba przypadków odry, które zostały odnotowane od początku tego roku, jest już prawie czterokrotnie wyższa, niż w całym poprzednim roku. Jedna osoba zmarła. Co piaty chory musiał być hospitalizowany.

Blisko 90 procent pacjentów stanowią osoby niezaszczepione lub zaszczepione częściowo."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

No patrz pan: "Francuzi są najbardziej sceptycznie nastawionym do obowiązkowym szczepieniom narodem na świecie - wynika z badań przeprowadzonych wśród 65 tys. osób z 67 kraków na świecie. Aż 41 proc. francuskiego społeczeństwa deklaruje, że nie zgadza się ze stwierdzeniem, że "szczepionki są bezpieczne". Średnia, którą udało się osiągnąć w innych państwach plasuje się w tej kwestii na poziomie 13 procent."

Ukryta Zawartość

Thraku - jeśli to coś, co cytujesz ma takie samo pojęcie o ewentualnych szczepieniach, jak o języku polskim...

... to mi się nawet doczytać do końca nie chce.

Ale - ponieważ "za demokracji wszystko niczyje" i wolno Ci - nie posyłaj i nie zmuszaj dzieci/wnuków/prawnuków (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Thraku - jeśli to coś, co cytujesz ma takie samo pojęcie o ewentualnych szczepieniach, jak o języku polskim...

... to mi się nawet doczytać do końca nie chce.

Ale - ponieważ "za demokracji wszystko niczyje" i wolno Ci - nie posyłaj i nie zmuszaj dzieci/wnuków/prawnuków (������) na szczepienia jakiekolwiek.

Tylko potem nie jazgocz, że Ci potomki ciężko chorują.

Cholerka "problem" jest taki że te moje nie chorują ni huhu nic a nic nie chcą łobuziaki, dookoła chechłaki płuca wypluwają, ostre dyżury, hospitalizacje, SORy a u mnie nic, ale to pewnie koincydencja a te zdechlaki pewno "lżej przechodzą" te swoje wszystkie choroby jak mówią sprzedawcy wyrobów medycznych w białych fartuchach ;-)

Edytowane przez thrak

Zdrowiem swoim i Twoich kochanieńkich!

A co z tym przedszkolem? Że tak namolnie zapytam...

Wszystko w porządku. Dane medyczne nie są do wglądu jakiejś tam pani przedszkolanki za przeproszeniem i na szczęście jeszcze jestetśmy w tyle za Francją ;-) w Polsce nie ma i raczej nie będzie takiej głupoty żeby dzieci nie przyjmować do przedszkola, czy szkoły zresztą Włochy już sie z tego wycofały po masowych protestach na ulicach największych miast, niestety w głównym ścieku medialnym cicho sza o tym ;-)

Edytowane przez thrak

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.