Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

"Zestawienie sporządzone przez kogoś w grupie internetowej w temacie wirusa Zika, o którym twierdzi się, że spowodował ponad 4000 przypadków małogłowia u dzieci w Ameryca Południowej. Czy na pewno jest to spowodowane przez ten wirus?

Małogłowie (Microcephaly) – nowy „Autyzm” ?

W maju 2015r. Brazylia wprowadziła nakaz szczepienia kobiet w ciąży nowym rodzajem szczepionek DTP, które należało podawać im w 20-22 tygodniu ciąży. Czyli 22 + 18 oznacza, że pierwsze dzieci urodziły się na przełomie października i listopada – i z wielkim zaskoczeniem odkryto pierwsze przypadki dzieci z małogłowiem. Liczba wzrosła już do 3,530 dzieci (dane z połowy stycznia 2016r.)

Afrykański wirus Zika, który jest roznoszony przez komary, został oficjalnie uznany za przyczynę tej tragedii . Jednak wirus ten infekował ludzi od 1954 r. i nigdy wcześniej nie był związany z małogłowiem u noworodków, a objawy zachorowania były zupełnie inne. Jednym przykładem tego jest przypadek z 2007r., kiedy na wyspie Yap, Micronesji zidentyfikowano 49 potwierdzonych przypadków choroby wirusowej Zíka. Objawami była wysypka, zapalenie spojówek i ból stawów. Odnotowano brak hospitalizacji, objawów krwotocznych, czy zgonów z powodu wirusa Zíka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podobno te komary naturalnie przeniosły chorobę wzdłuż niemal całej Południowej i Środkowej Ameryki w ciągu zaledwie sześciu miesięcy. To jednak przeczy wszelkiej logice, ponieważ komary mają cykl życia, który jest zbyt długi dla bezpośredniej propagacji i nie latają dalej, niż milę od miejsc, w których wylęgają się ich larwy, co ograniczyłoby przemieszczanie się tej całkowicie nowej choroby do 1 mili na miesiąc, nie 30 mil na dobę. Wybuch epidemii całkowicie nowego wirusa na całym kontynencie to nie to samo, co ogniska malarii, które są już wszędzie i tylko potrzebne są odpowiednie warunki, aby je na nowo pobudzić. Jednak jeśli jest to zupełnie nowa choroba przenoszona przez insekty, to nie jest to możliwe, aby propagowała się w tak szybki sposób.

Wystarczy spojrzeć na to, jak długo zajęło to pszczołom "zabójcom", które nie potrzebują pośredniego żywiciela, aby się rozprzestrzenić na Amerykę Południową i Środkową. Zajęło im to dziesięciolecia, a pszczoły mogą latać wiele mil dziennie. Dodatkowo, jeśli wirus Zika tak łatwo się przemieszcza, to powinien był juz dotrzeć do Brazylii z Afryki w pierwszych okresach ruchu lotniczego 50 lat temu, za pośrednictwem zakażonych pasażerów. Jeśli on jest aż tak zaraźliwy, jak twierdzą media, to wiadomości o skurczonych mózgach dzieci powinny już się pojawić wiele dekad temu.

A co najważniejsze, wirus Zika nigdy wcześniej nie był związany ze skurczonymi mózgami u dzieci. Po prostu potrzebny był, jako kozioł ofiarny, aby odwrócić uwagę od najistotniejszego faktu, jakim jest podawanie kobietom szczepień DTaP przed 22 tygodniem ciąży.

Co o tym myśleć?"

11224772_1710965595849296_3955621474801097468_n.png?oh=6eed8525d56d6c4db4bd32e0e4946510&oe=576FC1E6&__gda__=1462174175_d22d3197ac9bbcfc6e912305768e8a2e

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Moderatorzy

thrak, moja jest w ciąży a ja zaczynam się nerwowo rozglądać wokół , co robić ?

znam nowy , aktualny kalendarz szczepień i wiem, że poprzedni rząd (po) zaostrzył restrykcje wobec uchylających się.

jdyne co mi przychodzi do głowy to rozwlec plan roczny na 2 lata.

dziś jedyne co będę mógł rrobić to wklejać tu i na fb info o powikłaniach (tfu) i negatywnych interakcjach małego.

Edytowane przez stench

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W szczególności jak PO zaostrzyła... co innego gdyby to PIS zrobił...

Ale poważnie...

Przecież krajowa konsultant szczepień (czy jakoś tak) jasno nawołuje do powszechnych szczepień...

Są podobno bezpieczne.

Napisz pismo w którym wskażesz winnego zmuszenia do szczepień i w razie powikłań zasądzisz odszkodowanie.

Wiem, że stoi za tym państwo, ale ponaglenia będzie Ci przysyłała konkretna instytucja, gdzie pod pismem będzie wskazana z nazwiska podpisująca osoba reprezentująca ową instytucję.

Oprócz ustaw są również prawa obywateli, w tym scedowanie kosztowych rehabilitacji po ew. powikłaniach na państwo...

W razie przymuszenia można egzekwować wiele działań zapobiegawczych, których nie stosuje się.

Jak ich wystraszysz to cały cykl może przejść bezboleśnie.

U mojej Córki nie przeprowadzono próby tuberkulinowej przed szczepieniem na gruźlicę i zrobiły się problemy...

Nie muszę dodawać, że udowodnienie błędów mafii medycznej graniczyło z cudem (ginące rejestry szczepień...). Notabene pomogli mi lekarze przeciwni standardowym szczepieniom...

Potem nie pozwoliłem na żadne szczepienia "strasząc" służbę zdrowia konsekwencjami postępowań sądowych.

Ale czasy się zmieniają. Myślę, że jest obecnie gorzej.

Czytaj o szczepieniach i uwarunkowaniach. Pilnuj towarzyszących procedur. A będzie dobrze.

Zawsze możesz trafić na jakichś pożytecznych przestępców w przychodni, którzy zamiast szczepionek będą wstrzykiwać sól fizjologiczną...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

thrak, moja jest w ciąży a ja zaczynam się nerwowo rozglądać wokół , co robić ?

znam nowy , aktualny kalendarz szczepień i wiem, że poprzedni rząd (po) zaostrzył restrykcje wobec uchylających się.

jdyne co mi przychodzi do głowy to rozwlec plan roczny na 2 lata.

dziś jedyne co będę mógł rrobić to wklejać tu i na fb info o powikłaniach (tfu) i negatywnych interakcjach małego.

Nie musisz nic podawać :-) nikt Cię do tego nie zmusi, kary mogą sobie wsadzić w buty bo są bezprawne, wojewoda może sobie karać swoją starą co najwyżej ;-) jeśli już dostaniesz coś takiego to wystarczy się odwołać i po krzyku. STOP NOP pomaga, podpowiada co i kiedy składać, terminy, wzory pism, wszystko co potrzeba żeby się opędzić przed tymi bydlakami. Jeśli jesteś z miejscowości gdzie są prywatne placówki medyczne jak Lux Med czy inne Medy to nie zapisuj dzieciaka do przychodni państwowej - wtedy przestaje ono istnieć dla systemu szczepień ;-) proste ale działa :-D

W szczególności jak PO zaostrzyła... co innego gdyby to PIS zrobił...

Ale poważnie...

Przecież krajowa konsultant szczepień (czy jakoś tak) jasno nawołuje do powszechnych szczepień...

Są podobno bezpieczne.

Napisz pismo w którym wskażesz winnego zmuszenia do szczepień i w razie powikłań zasądzisz odszkodowanie.

Wiem, że stoi za tym państwo, ale ponaglenia będzie Ci przysyłała konkretna instytucja, gdzie pod pismem będzie wskazana z nazwiska podpisująca osoba reprezentująca ową instytucję.

Oprócz ustaw są również prawa obywateli, w tym scedowanie kosztowych rehabilitacji po ew. powikłaniach na państwo...

W razie przymuszenia można egzekwować wiele działań zapobiegawczych, których nie stosuje się.

Jak ich wystraszysz to cały cykl może przejść bezboleśnie.

U mojej Córki nie przeprowadzono próby tuberkulinowej przed szczepieniem na gruźlicę i zrobiły się problemy...

Nie muszę dodawać, że udowodnienie błędów mafii medycznej graniczyło z cudem (ginące rejestry szczepień...). Notabene pomogli mi lekarze przeciwni standardowym szczepieniom...

Potem nie pozwoliłem na żadne szczepienia "strasząc" służbę zdrowia konsekwencjami postępowań sądowych.

Ale czasy się zmieniają. Myślę, że jest obecnie gorzej.

Czytaj o szczepieniach i uwarunkowaniach. Pilnuj towarzyszących procedur. A będzie dobrze.

Zawsze możesz trafić na jakichś pożytecznych przestępców w przychodni, którzy zamiast szczepionek będą wstrzykiwać sól fizjologiczną...

Ukryta Zawartość

Obydwie partie są takie same pod tym względem. Pamietam wypowiedzi ówczesnego misterka Piechy Bolka na temat zagrożeń szczepień czy osób nie szczepiących. Poza tym wczoraj chyba w telewizorach książe Radziwiłł wychwalał pod niebiosa jak to cudowna jest szczepionka od grypy i jak toto zapobiega ale jeśli nie zapobiega to przynajmniej osłabia skutki zachorowań :-))) hahaha :-) dzięki tym szczepionkom grypa cały czas jest i to co roku kolejny szczep :-) a i świńska grypka panie pandemia jak potrzebna to i proszę - voila :-)

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Najlepszy jest ten dziennikarz Newsweeka; "...jestem za unikaniem antybiotyków ale jestem za szczepionkami..."

Niedługo dotrze do niego, że i szczepionki należy minimalizować...

Ukryta Zawartość

Panstwo istnieje tylko teoretycznie, zadnych konsekwencji w stosunku do rodzicow za narazenie dzieci na smierc, zadnych konsekwencji za narazenie personelu medycznego na zarazenie zapomnianymi juz chorobami....

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Dawno nie czytałem takich bzdur. Przeciez w tym "artykule" nic się kupy nie trzyma. Kolego poszukaj sobie w Internecie wyroku sądu, wyroku opartego na badaniach, wyroku skazującego producenta szczepionek za autyzm. A tu celowo klamia ze to mit. Byl proces. Byly badania które to potwierdzily. Byl wyrok. A wyborcza pisze ze to mit...

Edytowane przez Dominic2509

Zakuty łeb ojca nie powińien decydowac o stanie bezpieczenstwa zdrowotnego dzieci w szkole i przedszkolu. Niektore dzieci maja ojcow uposledzonych umyslowo, a mimo tego byly szczeopine zgodnie z kalendarzem i bezpieczne, nie zagrazaly tez inym mimo ciezkiego uposledzenia ojca. Nie dajmy sie zwariowac, musimy wrocic do panstwa prawa i etosu panstwa.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Orędownicy szczepień może niech zaczną od siebie?! :-) Czy strach obleciał?

ryc_xi.m.2-1.pso_2013_male.jpg

Ryc. 1. Schemat programu szczepień ochronnych dla dorosłych w zależności od wieku

Po ok. 3 latach prowacki głoszą wygasanie dobroczynności szczepień, więc a piać powtórzyć wszystko. Gotowi jeden z drugim czy tylko mocni w gębie? ;-)

... a electro będzie uszczęśliwiał innych na siłę.

Byli już tacy, którzy na siłę, szczepili, eksperymentowali na ludziach, utylizowali umysłowo chorych, w musztardowych mundurkach biegali ;-) sporo szkód narobili. Niech się kolega jeden z drugim orędownik z foruma zaszczepi o wszystkiego i da dobry przykład jak się umiera pięknie na stwardnienie rozsiane, czy innego pięknego raka, kibicuję im :-)

Takie to chyba zboczone jest...

Gazela i inne prowacki wycierają się tym zdjęciem od dawna. Jakoś nie podają informacji za gazetami z UK dokładnie tłumacząc artykuły bydlaki jedne sprzedajne:

A oryginał:

"Mason Timmins had been vaccinated against the disease but fell ill last weekend with a rare form and passed away within hours."

Boy, 7, dies of rare form of meningitis in just two days despite being vaccinated against the disease.

Mason Timmins, aged seven, died of a rare form of meningitis.

Read more:

Ukryta Zawartość

Ale to jest cała gazeta i prowacki, łżą za pieniądze i trują dzieciaki, nie swoje bo sami ich nie mają, większość to jakaś gimba wynajęta za grosze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

Potwierdzone przez samo CDC, czyli Centers for Disease Control and Prevention – jedna z agencji rządu federalnego Stanów Zjednoczonych wchodząca w skład Department of Health and Human Services.

Gdyby któryś z rodziców podał taki koktajl dziecku sam w domu to kryminał i odebranie praw rodzicielskich murowane ale jak przyklepane przez CDC i później na tej podstawie WHO zalecenia i nasze Sanepidy to łykają to już cacy taki koktajlik ;-)

10152651_10208350943359485_4854148216136822615_n.jpg?oh=513cc1f96dcafc5c162379dfc41523df&oe=5754770F&__gda__=1464837210_a7e492b4eb4443d53110ccdf0ae0f388

Nie o szczepieniach ale jeden pies, ta sama branża w US...

"Sąd w Missouri orzekł 72 mln dol. odszkodowania dla rodziny kobiety, która zmarła na raka w związku z wieloletnim stosowaniem kosmetyków do higieny intymnej firmy J&J"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Łże prasy ;-)))

Jak ktoś się dał nabrać, że gdzieś tam wyrodni rodzice zaprowadzili dziecka na "ospa party", to tu jest dementi szpitala. Była to SEPSA !!! Ale swoje zrobili takimi wypierdykułami ;-) bezmózgi rzucą się na szczepionki od ospy wietrznej i poszprycują dzieciaki...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

Łże prasy ;-)))

Jak ktoś się dał nabrać, że gdzieś tam wyrodni rodzice zaprowadzili dziecka na "ospa party", to tu jest dementi szpitala. Była to SEPSA !!! Ale swoje zrobili takimi wypierdykułami ;-) bezmózgi rzucą się na szczepionki od ospy wietrznej i poszprycują dzieciaki...

Ukryta Zawartość

Musisz sam sprawdzić. Potem czekają Cię wyrzuty sumienia i kilka lat w więzieniu.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.