Skocz do zawartości
IGNORED

HI END CZY NIE

Gość HarpiaAcoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mnie także B&W szczególnie aktywny Nautilus zawsze się najbardziej podobał i inspirował mnie jak robiłem swoje kolumny. Podoba mi się zastosowanie linii transmisyjnych, kształt obudów, budowa głośnikow, aktywne zwrotnice itp

Nowe B&W serii 800 dostały tyle nowych rozwiązań , że można powiedzieć że są to inne kolumny:

- zwrotnice

- kondenatory

- cewki

- magnesy neodymowe

- membrany itp.itd.

a nawet zaciski do kabli (dla mnie osobiście najładniejsze na rynku). Porównać wystarczy z kosmicznie drogimi Magico czy Wilsonami - porażka żeby w takich drogich kolumnach proponować taki syf jako zaciski. No ale to przecież made in USA - więc nie powinno dziwić.

Skoro nie cenisz "okręcających" to faktycznie muszę się poprawić!!...:-)

Nic nikomu nie zarzucam ani nie uważam że B&W są złe i nic nie chcę nikomu udowodnić.

Byłem tylko ciekaw co jest źródłem uznania, szacunku czy wręcz podziwu w tym

że ktoś wybrał i kupił jakiś tam sprzęt.W tym przypadku akurat B&W ale nie o B&W tu chodziło.

Ja nie widzę nic zasługującego na takie uznanie.

Ktoś po prostu miał kasę, coś tam wybrał i sobie kupił. Co w tym takiego godnego uznania?

A co do Ayona to po prostu świetnie gra ten CD-5s a czy jest lampowy czy nie jak się okazuje

w tym przypadku nie ma znaczenia.

Potwierdza się opinia że nie jest ważne czy sprzęt jest lampowy czy SS, bo ważna jest tylko

konkretna konstrukcja danego urządzenia.

Ufffff........ no w końcu udało mi się choć w tym temacie porozumieć z tobą ;)

Lampa a raczej hybryda ma swoje wady (awaryjność lamp szumy) ale ma na pewno więcej zalet niż wad - DŻWIĘK .

Tak więc przybiję tobie piątkę za szczere wyznanie ;)

sly30

''Ktoś po prostu miał kasę, coś tam wybrał i sobie kupił. Co w tym takiego godnego uznania?''

I jak na dłoni widać,jak Ty oceniasz.Rzeczywiście postawa godna neutralnie oceniającego...

sly30

''Ktoś po prostu miał kasę, coś tam wybrał i sobie kupił. Co w tym takiego godnego uznania?''

I jak na dłoni widać,jak Ty oceniasz.Rzeczywiście postawa godna neutralnie oceniającego...

hehehe...chłopie...nie załamuj mnie! Posiadanie odpowiedniej kwoty jest podstawą żeby myśleć o takim

czy innym sprzęcie.Jeśli kolega kupił sobie czy też zamierza kupić 800D to conditio sine qua non musi mieć na to

bilety....bilety narodowego banku polskiego....hehehe.

To nie jest oczywiste?

Człowieku,że ten ktos musiał mieć pieniądze,to nawet imbecyl rozumie.Zas Ty nadal twierdzisz że ja nie czytam ze zrozumieniem i nie myślę.

Skoro coś sobie wybrał,ale akurat B&W 802D,a nie Monki,to znaczy że jest gdzieś przed tobą...

Ktoś miał kasę,wybrał to co mógł kupić najlepszego za tą kasę,na domiar dobrego wie co kupił i rozumie jak to jest dobre.

Twój post zabrzmiał bardzo lekceważąco.Mogę myśleć że Ty miałeś kasę,wybrałeś rozważnie,inteligentnie ponieważ posiadłeś sporo doświadczenia,wiedzy,no i wybrałes nie byle co.W końcu Charpie Monk kosztują mniej,czyli oczywiście sa lepsze...Niech Ci będą najlepsze.

A czy człowiek który ma mniej pieniędzy i je wyda,może napisać-sly30 ja wydałem dwa razy mniej niż ty na Charpie Monk,a dzwiękiem moje kładą twoje Monki...?

Jeśli on tak będzie uważać,to czy nie jest oczywistym że nawet Monki są nic nie warte?Jeżeli tak pięknie myślisz,to zostawiam Ciebie z tymi pytaniami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolumny zrobione w 3 minuty i 18 sekund a takie drogie!! I to razem z zapakowaniem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sly30

Tak czytam co napisałeś i normalnie śmiać mi się chce.

Poważanie to można mieć do kogoś kto zamiast wymarzonych B&W, Harpii czy innych sprzętów pieniądze wyda na jakikolwiek cel charytatywny.

Takiego człowieka można poważać za to, że zrezygnował z własnych przyjemności dla zmniejszenia cudzych krzywd.

Tutaj możemy mówić o jego postępowaniu, wartościach życiowych itd.

Znajdują się jeszcze ludzie którzy dużą cześć własnego życia oddają po to by móc robić coś dobrego.

To jest coś co zasługuje na uznanie i podziw.

Ty zaś cieszysz się tworem prostej inżynierii, który ma bardzo słabe ratio cena/jakość.

Zwykłe urządzenie które pozwala słuchać muzyki. Wybacz ale twoje uwielbienie dla osoby posiadającej sprzęt bardzo słabo wypada.

Nawet nie chce snuć hipotez na twój temat skoro cudzy sprzęt jest dla Ciebie tak wielkim wyznacznikiem.

ja nie mam ani Harpii ani B&W.

A masz te Focale co xyz się z nich nabijał? Tak tylko z ciekawości pytam, nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A masz te Focale co xyz się z nich nabijał? Tak tylko z ciekawości pytam, nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz.

Tak mam Focale, nie dokładnie te ale Focale w jednym systemie i Infinity Prelude w drugim.

Czyli nie ma co nawet porównywać do Monków, areczek niepotrzebnie na Ciebie najeżdżał:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak czytam co napisałeś i normalnie śmiać mi się chce.

Poważanie to można mieć do kogoś kto zamiast wymarzonych B&W, Harpii czy innych sprzętów pieniądze wyda na jakikolwiek cel charytatywny.

Takiego człowieka można poważać za to, że zrezygnował z własnych przyjemności dla zmniejszenia cudzych krzywd.

Tutaj możemy mówić o jego postępowaniu, wartościach życiowych itd.

Znajdują się jeszcze ludzie którzy dużą cześć własnego życia oddają po to by móc robić coś dobrego.

To jest coś co zasługuje na uznanie i podziw.

Ty zaś cieszysz się tworem prostej inżynierii, który ma bardzo słabe ratio cena/jakość.

Zwykłe urządzenie które pozwala słuchać muzyki. Wybacz ale twoje uwielbienie dla osoby posiadającej sprzęt bardzo słabo wypada.

Nawet nie chce snuć hipotez na twój temat skoro cudzy sprzęt jest dla Ciebie tak wielkim wyznacznikiem.

A kolega to reinkarnacja Matki Teresy z Kalkuty?

Co ma piernik do wiatraka?

Nie dorabiaj kolego ideologii do postów na forum o sprzęcie bo nie o to na tym forum chodzi.

Ludzie rozmawiają na temat audio a nie na temat ideologii życiowej.

To ,że ktoś kupuje drogi sprzęt. samochód czy inne dobra luksusowe nie znaczy od razu ,że jest snobem lub egoistą.

Czy pomaga/pomoże komuś w potrzebie jest jego prywatną sprawą. Nikt mu nie karze tego robić a na pewno nie jest to kryterium oceny tego człowieka.

Jest wielu ludzi , którzy na pokaz afiszują się ze swoją dobrocią dla innych a w rzeczywistości są ostatnimi chamami lub złodziejami.

Tak więc nie oceniaj ludzi po tym co mają lecz po tym kim są , bo to jest zasadnicza różnica.

Czyli nie ma co nawet porównywać do Monków, areczek niepotrzebnie na Ciebie najeżdżał:)

Tak, ale to taki urok forum że możemy się trochę pospierać.Nie ma w tym nic złego jeśli nie pojawia się chamstwo.

Wiadomo że ludzie mają różne gusty, różne oczekiwania i różne możliwości i ja to doskonale rozumiem.

Dlatego wcale nie uważam że B&W 800D czy Harpie Monki albo jeszcze lepiej Grand Monki to złe kolumny.

W odpowiednich dla siebie konfiguracjach zapewne mogą świetnie zagrać jako najważniejsze elementy systemów

w które będą wpięte.

Tak więc nie oceniaj ludzi po tym co mają lecz po tym kim są , bo to jest zasadnicza różnica.

I tu podzielam zdanie kolegi!

A kolega to reinkarnacja Matki Teresy z Kalkuty?

Co ma piernik do wiatraka?

Nie dorabiaj kolego ideologii do postów na forum o sprzęcie bo nie o to na tym forum chodzi.

Ludzie rozmawiają na temat audio a nie na temat ideologii życiowej.

To ,że ktoś kupuje drogi sprzęt. samochód czy inne dobra luksusowe nie znaczy od razu ,że jest snobem lub egoistą.

Czy pomaga/pomoże komuś w potrzebie jest jego prywatną sprawą. Nikt mu nie karze tego robić a na pewno nie jest to kryterium oceny tego człowieka.

Jest wielu ludzi , którzy na pokaz afiszują się ze swoją dobrocią dla innych a w rzeczywistości są ostatnimi chamami lub złodziejami.

Ale arczek wypowiedział się, że poważa ludzi którzy wybrali B&W .

No a to jest dość prozaiczna sprawa, wybór sprzętu do odtwarzania muzyki.

No a on mówi o Tym jak by wydał 10 mln na remont zabytkowej kamienicy która należy do miasta...

Przeczytaj wszystko jeszcze raz zobacz co Ci pogrubiłem w wypowiedzi.

Bo właśnie kolega areczek ocenia kogoś po tym jaki sprzęt kupuje.

Zaś ja mu odpisałem, że poważać można nie za wybór sprzętu audio, czy kuchenki gazowej.

Tylko za jakieś większe, cele czy wyrzeczenia.

Więc zarzut który kierujesz do mnie zupełnie bezpodstawnie i bezsensownie powinieneś skierować do kolegi Areczek.

"..,Jest wielu ludzi , którzy na pokaz afiszują się ze swoją dobrocią dla innych a w rzeczywistości są ostatnimi chamami lub złodziejami. Tak więc nie oceniaj ludzi po tym co mają lecz po tym kim są , bo to jest zasadnicza różnica."

Prawda.Nic nowego, ale często się o tym zapomina, niestety...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ale arczek wypowiedział się, że poważa ludzi którzy wybrali B&W .

No a to jest dość prozaiczna sprawa, wybór sprzętu do odtwarzania muzyki.

No a on mówi o Tym jak by wydał 10 mln na remont zabytkowej kamienicy która należy do miasta...

Przeczytaj wszystko jeszcze raz zobacz co Ci pogrubiłem w wypowiedzi.

Bo właśnie kolega areczek ocenia kogoś po tym jaki sprzęt kupuje.

Zaś ja mu odpisałem, że poważać można nie za wybór sprzętu audio, czy kuchenki gazowej.

Tylko za jakieś większe, cele czy wyrzeczenia.

Więc zarzut który kierujesz do mnie zupełnie bezpodstawnie i bezsensownie powinieneś skierować do kolegi Areczek.

Dobrze przeczytałem i zrozumiałem co napisał kolega areczek.

Ty niestety nie.

Napisał,że ma "szacunek" dla tego konkretnego wyboru bo świadczy on o tym , że dokonałem dobrego (w jego mniemaniu) wyboru przy wydawaniu pieniędzy.

Co w tym dziwnego jest dla ciebie?

Kolega areczek nie napisał , że ma generalny szacunek do mnie jako osoby w personalnym tego słowa znaczeniu tylko miał na myśli obiektywne aspekty.

Jak może mieć on szacunek personalnie do kogoś kogo na oczy nie widział ani nie zna osobiście?

Przecież to oczywista sprawa.

Po prostu zamiast się od razu podniecać i pisać na forum krytykę pod adresem kogoś należy zrozumieć o co tej drugiej osobie chodziło.

Nie jest tak, że na świecie jest tylko kolor czarny i biały. KUMASZ?

"..,Jest wielu ludzi , którzy na pokaz afiszują się ze swoją dobrocią dla innych a w rzeczywistości są ostatnimi chamami lub złodziejami. Tak więc nie oceniaj ludzi po tym co mają lecz po tym kim są , bo to jest zasadnicza różnica."

Prawda.Nic nowego, ale często się o tym zapomina, niestety...

Piano, masz kolejkę.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

he,he..,dzięki, choć wydaje się, że bardziej należy się j&a

Tak czy inaczej, mnie to by się flacha dziś przydała!!!

a nawet zaciski do kabli (dla mnie osobiście najładniejsze na rynku)

Wrzuciłbyś jaką fotkę?

Dziękuję:)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

he,he..,dzięki, choć wydaje się, że bardziej należy się j&a

Tak czy inaczej, mnie to by się flacha dziś przydała!!!

Wrzuciłbyś jaką fotkę?

Dziękuję:)

Może w weekend dam radę :)

Muszę spakować 802 bo jadą na wymianę na 800 tak więc podczas pakowania spróbuję pstryknąć fotkę.

Już się pocę na myśl pakowania tych klamotów do kartonów ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dzięki,:)

Myślę, że pocić to się dopiero będziesz(na wskutek emocji)-przed wypakowaniem 800-tek:))

Ale to dopiero w przyszłym tygodniu.

Sam jestem ciekaw czy i jaka różnica będzie w odbiorze dżwięku.

802D grały super więc 2 krotna różnica w cenie myślę, że nie do końca przy obecnej serii jest uzasadniona.

W starej serii różnica między 802 a 800 była porażająca (oczywiście na korzyść 800D) ;)

Wcale się nie dziwię ciekawości- sam bym posłuchał:)

oj..,kiedyś się z nimi zetknąłem, ale już nie pamiętam z którym modelem z serii 800

Wiesz..,obcowanie z muzyką i szeleszczącymi reklamówkami na AS nie służy ich ocenie,zresztą każdej innej, więc dobrze byłoby ich posłuchać w domowym, zaadaptowanym zaciszu.

Tylko nie zapomnij się podzielić wrażeniami:)

Życzę udanej wymiany,

Pozdr,M.

jarek&ania

Słyszałem nową wersję 801D podłączoną do integry Classe,jako CD był podłączony jakiś model Krella.Wspaniały naturalny dzwięk!Bas bardzo różnorodny,choć czasem odrobinę poluzowany(twierdzę jednoznacznie że to z powodu zbyt małej mocy integry)

Wydaje się że w porównaniu do 800D bas 801D może być nieco''luzniejszy'',albo''obszerniejszy''.Przynajmniej tak przypuszczam.

Proszę skrobnij większy opis brzmienia przyszłych 800D.

Nie może jeszcze skrobnąć opisu brzmienia przyszłych 800D....wpierw muszą do niego dojechać, potem musi je dobrze wygrzać

a to długo trwa i dopiero potem na spokojnie może je opisać.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jarek&ania

Słyszałem nową wersję 801D podłączoną do integry Classe,jako CD był podłączony jakiś model Krella.Wspaniały naturalny dzwięk!Bas bardzo różnorodny,choć czasem odrobinę poluzowany(twierdzę jednoznacznie że to z powodu zbyt małej mocy integry)

Wydaje się że w porównaniu do 800D bas 801D może być nieco''luzniejszy'',albo''obszerniejszy''.Przynajmniej tak przypuszczam.

Proszę skrobnij większy opis brzmienia przyszłych 800D.

O.K. w środę będę miał już kolumny w domu.

W weekend po przesłuchaniu kilku znanych płyt napiszę wrażenia.

Bas w 801D w porównaniu do 800D jest obszerniejszy i b.poluzowany bo 801D miały większe membrany niż 800D.

Jeżeli napisałeś ,że słuchałeś 801D to słuchałeś starej wersji.

W nowej serii 801D już nie są produkowane.

I jeżeli w starej wersji podobał się tobie dżwięk B&W to w porównaniu z nową wersją (aktualną) byłbyś zaskoczony różnicą - oczywiście na plus ;)

jarek&ania

Słuchałem 801D około 3 lata temu.Podoba mi się dzwięk''diamentowych osiemsetek''.Powtórzę się,bardzo precyzyjny i szybki dzwięk,bez wprowadzania''sztuczności'',czy tak zwanego cyfrowego brzmienia.Wyśmienicie odwzorowane szczegóły i naturalny charakter barw.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.