Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie chodzą po domach i proszą o jedzenie.

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

W przeciągu ok. miesiąca do drzwi mieszkania w którym mieszkam zapukały już trzy osoby proszące o jedzenie. Zazwyczaj takie coś działo się raz na kilka lat.

Czyżby przypadek? Może nowa moda... Czy u was jest podobnie?

Dziwne, nie ma tam opieki społecznej? Z tego co wiem to u nas w okolicy żywność i opał dają.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie ma i nie będzie! Bo wybraliście Tuska finansowanego przez lodziarzy z lewiatana i BCC, fana Korwina Mikke.

Wiec teraz możemy się pocieszać że jeszcze jest po kim chodzić i prosić o jedzenie, bo wkrótce sami będziemy w takiej potrzebie.

Kaczyński padł ofiarą zamachu... ;-)

A co mnie obchodzi Kaczyński? Czy on może rządzi??? Nie? wiec jest mniej znany od unabombera.

jak chodza to widocznie dostaja.A jak dostaja to..chodzom.

No bo dobrobyt jest... Tuskowy. jakby nie dostawali to by nie chodzili. L

udzie to normalnie wstydu nie majom, panie. Będą łazić po jedzenie po ludziach zamiast sobie z głodu umrzeć!

Dziwne, nie ma tam opieki społecznej? Z tego co wiem to u nas w okolicy żywność i opał dają.

Pierwsze slysze zeby panstwo dalo cos obywatelowi. To chyba nie u nas takie rzeczy som? Ja to zawsze bylem zdania ze panstwo tylko zabiera.

?👈

moze zainteresujecie sie opieka spoleczna to wam troche szczeka opadnie ze zdziwienia.Ci co chodza to beda chodzic do konca swiata.Zaproponujcie im cós do zrobienia......za to jedzenie.Juz wiecej nie przyjda.

jak rafalku kcesz sie popisac to wyndz na ulice to moze palom...dostaniesz.

mialem kiedys odwiedziny cotygodniowe chlopca 15 letniego zbierajacego pieniadze dla ciezko chorej siostry.Dwa razy dalem, za trzecim razem zaproponowalem ze pojde z nim i razem kupimy to lekarstwo za 50 zl .Zwial po zrobieniu dwoch krokow za brame.....

Oni przyszli po jedzenie a nie po pracę proszę ich słuchać ze zrozumieniem ;)

Co do opieki społecznej to menelom dają wszystko jak pójdzie tam osoba naprawdę potrzebujaca czy w ciężkiej sytacji to nie do stanie bo dzieci są zadbane w domu czysto mona sprzedac np tv i takie tam gadanie.Jak przyjdzie do nich zachlany menel ktremu robic się niechce do dostanie talony na obiady w jakiej stołowce .tych co pracują nie stac zeby na codzień jesc w restauracji oto cała opieka.

pozdrawiam

Ciekawe,że najwięcej o opiece społecznej wypowiadaja się osoby,które jej kompletnie nie znają i nie korzystają z niej.Ja z racji wykonywanego zawodu coś niecoś wiem.I nie jest tak jak tu wypisujecie.

• Użytkownicy+

Daję tylko ulicznym muzycznym samoukom.

W naszym kraju nie ma prawdziwych bezrobotnych. Połowa zarejestrowanych wyjeżdża za granicę do pracy, reszta nie ma najmniejszego zamiaru pracować. Proponowałem kilku takim, żeby mi pomogli przy budowie altany. Nie było chętnych...

mam czlonka rodziny po studiach ktora odbywala praktyki w licznych osrodkach pomocy spolecznej.Dla dzieci i doroslych.Nie ma sie czego wstydzic a ze pieniedze rowniez biora menele ...Opieka o tym wie i nic nie da sie zrobic w wiekszosci sytuacji.Alkoholizm to choroba...

Oni przyszli po jedzenie a nie po pracę proszę ich słuchać ze zrozumieniem>>>jak przyjda po twoja zone to postaraj sie tez wysluchac ze zrozumieniem.

Faktem jest, że u mnie coraz więcej "śmietnikowców". Przybywa ich z roku na rok.

Taki się nam robi śmietnikowy dobrobyt jak i śmieciowe hifi, śmieciowe samochody itd. Śmieciowe społeczeństwo.

Alleluja i do przodu... !

A tępoty coraz więcej.

W przeciągu ok. miesiąca do drzwi mieszkania w którym mieszkam zapukały już trzy osoby proszące o jedzenie. Zazwyczaj takie coś działo się raz na kilka lat.

Czyżby przypadek? Może nowa moda... Czy u was jest podobnie?

to efekt pseudokapitalizmu, w normalnym systemie a nawet prawidlowym kapitalizmie takie rzeczy nie wystepuja, chyba ze jednostka ma na tyle duze problemy ze soba ze zamiast pojsc do pracy albo jesli nie moze czy nie chce to zamiast od systemu dostac jedzenie chodzi po domach czy smietnikach....

u nas to nagminne bo pseudokapitalizm jest szczegolnie zdegradowany ale w rozwinietych krajach to jest marginalna syruacja, za wyjatkiem hameryki bo tamci rzadzacy to kapitalisci i najwieksze firmy, a wiec degradacja kapitalizmu nastapila ale w druga strone

chwilowy brak działalności w audio.

jak rafalku kcesz sie popisac to wyndz na ulice to moze palom...dostaniesz.

Palom to napewno. Choc za darmo to tez bedzie ciezko.

rafal735r

To wypisz się z tego państwa.

Pracuje nad tym, bo tu przyszlosc raczej maluje sie szarymi barwami. Na ktorym my jestesmy miescu w Europie pod wzgledem opieki panstwa nad obywatelem? Ostatnim czy przed ostatnim?

Zeby nie prywane fundacje nie wiem skad bym wzial kase na rechabiltacje syna. No, ale panstwo bardzo mocno nam pomaga. Daja az 152zł miesiecznie! Nie wiem czasem co mam zrobic z taka gotówą.

Daję tylko ulicznym muzycznym samoukom.

W naszym kraju nie ma prawdziwych bezrobotnych. Połowa zarejestrowanych wyjeżdża za granicę do pracy, reszta nie ma najmniejszego zamiaru pracować. Proponowałem kilku takim, żeby mi pomogli przy budowie altany. Nie było chętnych...

Mogles zaproponowac wino, a nie PLNy :) U nas za 2 wina skopia ci caly ogrod :) Ale to oczywiscie wyjatki. Zazywczaj nawijka zaczyna sie "daj pan..."

?👈

Nie no skąd! 3,5 miliona ludzi bez pracy drugie tyle na jakichś głodowych fuchach i trzecie tyle emigrantów. Nie ma w Polsce bezrobotnych w ogóle! Czy ktoś widział jakiegoś bezrobotnego??? NIE!

No zapytajcie w sejmie czy widzieli jakiegoś bezrobotnego!

Nie widzieli!

Czyli bezrobotnych nie ma!

A jak się jeszcze zliftinguje trochę statystykę to się okaże, że tak z 9 milionów ludzi za mało do pracy w Polsce jest, tacy som leniwi!

Nie no skąd! 3,5 miliona ludzi bez pracy drugie tyle na jakichś głodowych fuchach i trzecie tyle emigrantów. Nie ma w Polsce bezrobotnych w ogóle! Czy ktoś widział jakiegoś bezrobotnego??? NIE!

Nie widzieli!

A jak się jeszcze zliftinguje trochę statystykę to się okaże, że tak z 9 milionów ludzi za mało do pracy w Polsce jest, tacy som leniwi!

Dobre brata kobita rok szukala pracy oczywiscie mloda po studiach i juz w zyciu pracowala to tu to tam.... i w koncu ja do kapitalistycznej organizacji nr 1 z trudem ja kolezanka wkrecila i uchronila przed kolejnymi poszukiwaniami.... takze mysle ze bezrobocia nie ma ale w glowie pseudokapitalistow, wiadomo sa ludzie ktorzy nie chca robic ale to tylko mala czesc bezrobotnych (juz sporo wieksza czesc nie chce robic za grosze - i to jest problem w obecnym systemie dla obydwu stron kapitalistow ktorzy najchetniej na prostsze stanowiska by za darmo zatrudniali i bezrobotnych ktorzy chcieli by dostac kase nie jalmuzne starczajaca na oplaty i jedzenie albo nawet nie...

chwilowy brak działalności w audio.

Nie widzieli!

jeszcze jest duzo lysych i glupich.

i siedzom po forumach.

jak na razie to tabuny zyja z opiekalni.....Zyja pija i narzekaja.

I żaden z nich nie przyszedł do mulsa

może nie wiedzom że jezd taki jeden co nie narzeka i on bardzo chętnie kupuje wszystkim co potrzebujom.

Ze sercem na dłoni wychodzi.

udzie to normalnie wstydu nie majom, panie. Będą łazić po jedzenie po ludziach zamiast sobie z głodu umrzeć!
W naszym kraju nie ma prawdziwych bezrobotnych.

a średnia jest 3750zł

stydu nie majom

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

a średnia jest 3750zł

stydu nie majom

A gdzie tam! 3750 to w koncernach zachodnich jest!

W małych firmach, jak podał główny urząd propagandy tusku jest 4000zł.

a u was k*tas.

U nasz na takich nie mówili tylko psami szczuli

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.