Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie mam problemów z via gra to równie dobrze z windowsem jak i linuxem. Pewnie można lepiej jeśli chodzi o konwerter ale na ile to się przełoży na poprawę dźwięku to inna para kaloszy ;)

A ja przyznam, że na 2 DAC z VIA miałem problem... nie była to wina komputera (sprawdzałem na różnych kompach i różnych OS). Wysokie Latency i po jakimś czasie zmrożenie systemu.

W nowszych wersjach SW dla VIA problem chyba już nie występuje.

Co do brzmienia jestem ciekaw porównania i czekam aż dojdzie do mnie NFB7 z Amanero.

Edytowane przez Different

Tak się zastanawiam czy przypadkiem problemy niektórych użytkowników AGD z via nie biorą się z zastosowanego firmware.

A ja przyznam, że na 2 DAC z VIA miałem problem... nie była to wina komputera (sprawdzałem na różnych kompach i różnych OS).

Które wersje firmware miałeś zainstalowane?

marekzawa - gratuluje samozadowolenia, racjonalizacji zakupu i dobrego samopoczucia. może po prostu nie chcesz żeby było lepiej, a najważniejsze jest żeby zagadać kogoś marnej jakości argumentami - powiedziałbym...ocenami.Nie moja rola kopać się z koniem. Chwała Bogu Twoja mowa nie wpływa na to że karmienie daca z i2s działa zdecydowanie lepiej od usb.....sprawdź to sobie nawet na ayonie s-5. W końcu jego kupiłem - to zdecydowanie lepsze granie niż Master 7 - powiedziałbym bez porównania- do tego tidal wprost z sieci. Mój post tutaj na temat Master 7 wziął się z tego że czytam i czytam o dacach audio-gd ( słabe elmenty wejścia i niedopracowany stopień końcowy ) - podobno rewelacyjny stosunek jakości do ceny - myślę sobie zatem - spróbuje hi-endu za 8 tys.....niestety....nie ma czegoś takiego. Tylko w chwili obecnej najwyższy Lumin, Naim NDS , Linn i Ayon S-5 ...reszta....nie gra.

Edytowane przez amppG

Jak porównujesz S-5 do Mastera 7 to gratuluję wyobraźni... W swojej cenie urządzenia Audio Gd wyróżniają się zdecydowanie jakością brzmienia więc stosunek cena/jakość jest bardzo dobry.

Też jestem ciekawy amanero. Ale gdy do głosu dochodzi rozsądek to uświadamiam sobie że na jakość dźwięku nie wpłynie to na tyle istotnie by było warte zabawy. Ale mimo to ciekawość pewnie i tak weźmie górę;)

Inna sprawa czy akurat warto kupować wersje AGD jak jest coś takiego

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=amanero&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-uni-1-1-0807

No tak mając wybór wybrał bym amanero zamiast via.

Na razie czekam na fizyczne pojawienie się kit'a amanero no i wiadomości jak to jest z moim dac tzn. da się go upgreadować w prosty sposób czy będzie to wymagało odesłania sprzętu.

Wiecie może dokładniej na czym polegają różnice między nfb-1P a prawie dwa razy droższym nfb-1? Odtwarzanie DSD to jedno, ale czy są jeszcze jakieś istotniejsze odmienności w konstrukcji?

Panowie, pomożecie skonfigurować foobara pod sacd? Wtyczki ściągnięte i zainstalowane, ale coś robię źle bo wyskakuje komunikat "Could not query sample rate". DAC NFB28.

Pytanie tak trochę z innej beczki, pewnie gdzieś to już było ale nie mogę się dogrzebać.

DAC to NFB-1.32

Komputer mam daleko (w drugim pokoju) więc 15m kabel USB odpada. Stawiać drugiego PC w pobliżu DACa niby można ale to są koszty. Wolałbym raczej TV-box'a (np. Minix Neo X8). Tyle że NFB-1.32 po optyku łyknie max 96kHz, trochę mało, musiałbym poszukać TV-box'a z coaxialem.

Albo podejść do tematu inaczej - po USB. Pytanie tylko czy android będzie gadać z NFB-1.32? Albo jeśli nie android to coś bliżej czystego linuxa (ale nadal na TV-box'ie). Będzie toto działać? Ktoś próbował?

Ostatnią opcją byłby mini-PC (wielkości TV-box'a ale z windowsem), może tędy droga?

Pytanie do dystrybutorów: kiedy nowe wersje daców? Kupić przez internet we Francji, np. http://www.audiophonics.fr/fr/appareils-hifi-dac-c-389.html, czy czekać na swoją kolej w "gorszej" Europie, a może wykupić wykupić stare modele w ojczyźnie?

@Asiki tu masz komputerek z procesorem x86 możesz postawić na nim postawić wszystkie normalne systemy. Cena też nie jest zaporowa łączysz to z dac normalnie po usb. Komputerek jest mały i pasywnie chłodzony wiec przeszkadzać nie powinien.

https://eco-gadzet.eu/pl/glowna/17-minix-z64w-windows-81-10.html

Edytowane przez Przemysław_51508

kiedy nowe wersje daców?

Właśnie czekam na nowego NFB7 z Amanero - pisałem o tym kilka postów wyżej więc wcale nie trzeba kupować za granicą. Nie myśl, że nowe modele są wszędzie dostępne od ręki - np. Holenderski dystrybutor Audio Gd też część ma na miejscu, a większość sprowadza na życzenie.

@Przemysław - dzięki, ostatecznie kupuję PIPO X8 - te same bebechy, 2 systemy (android 4.4 oraz windows 8.1), ale przede wszystkim dodatkowo ma dotykowy ekranik 7" więc można obsługiwać bez potrzeby włączania TV, dokładnie o to mi chodziło :)

Myślę, że to nie jest kwestia tego, że jesteśmy w gorszej/lepszej Europie. Po linku mogę na pewno stwierdzić iż można złożyć zamówienie - ale czy otrzymać od razu to już inna kwestia. Nie chce nikogo bronić, ale czy jakikolwiek dystrybutor ma pełną ofertę na stanie ? Może dzięki temu, nie musimy kupować starych produktów których w jakiś sposób trzeba by się pozbyć z magazynu :) ale to tylko moja opinia.

Z drugiej strony gdy chciałem kupić swojego dac'a wszyscy na stanie mieli tylko fizycznie było go brak.

Zawartość sklepu internetowego da się aktualizować na bieżąco a nie ściemniać o dostępności towaru od ręki. Nie jest to poważne traktowanie klienta.

Oczywiście można dzwonić się i upewniać czy aby na pewno jest ale nie tak chyba powinno być.

Z punktu widzenia klienta masz rację, tak powinno być. Z punktu widzenia biznesu, czy zamroził byś dużą ilość pieniędzy w każdy egzemplarz, czy zatowarował tylko w to co idzie, rotuje, plus jakiś mały bonus - a rzeczy na które zapytania nie są częste z natury raczej są na zamówienie :)

Reasumując, jako klient się zgadzam - i chciałbym aby było tak jak mówisz z punktu widzenia biznesu, śmiem polemizować.

Ale jaki problem dopisać towar na zamówienie, zamiast stan mamy dużo.

Jest moim zdaniem wprowadzanie klienta w błąd i mnie np. bardzo skutecznie zachęca do poszukiwania innego źródła danego towaru.

A do mnie dla odmiany nie doszła odpowiedź na zadane (kilkakrotnie) pół roku temu pytania. Można różnie podchodzić do handlu. Z mojego doświadczenia najgorzej gdy jakaś firma ma monopol na rynku. Ale Polska dopiero cywilizuje się pod tym względem, może kiedyś będzie lepiej.

Edytowane przez Przemysław_51508

A do mnie dla odmiany nie doszła odpowiedź na zadane (kilkakrotnie) pół roku temu pytania. Można różnie podchodzić do handlu. Z mojego doświadczenia najgorzej gdy jakaś firma ma monopol na rynku. Ale Polska dopiero cywilizuje się pod tym względem, może kiedyś będzie lepiej.

To jestem zaskoczony, bo z tego co słyszałem od wielu ludzi, to właśnie kontakt był najmocniejszą stroną tej firmy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.