Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Publicznie odszczekuje to co powiedziałem o braku kontaktu z firmą zajmującą się rozprowadzaniem klubowych zabawek.

Dzięki Exilir za kontakt do Pana Janka z 4HiFi.

Przy okazji czekam na Anamero.

Jeszcze parę innych tematów odszczekasz i wyjdziesz na ludzi Przemysław :)

Co na ten przykład kolega ma na myśli?

Jakoś nie bardzo widzę powodów do szczekania.

Przy okazji Piopio nie rób tylę klonów bo się pogubisz albo rozdwojenia jaźni się nabawisz.

Edytowane przez Przemysław_51508

Mnie trochę denerwuje słabe dogadywanie się Via z adum. Niby mało mam plików powyżej 24/48 trochę nie daje mi to spokoju. A poza tym korci trochę spróbować.

Jeśli będzie lepiej to dobrze jeśli nie to przynajmniej będzie lepiej dogadywał się z Adum4160.

Przy okazji Piopio nie rób tylę klonów bo się pogubisz albo rozdwojenia jaźni się nabawisz.

Drogi Przemysławie! Człowiek Cię pochwalił, a Ty jak nie narzekasz i marudzisz na coś tam w sklepie, to pomawiasz znowu kolegów:)

Co z Ciebie za człowiek jest? :)

Mnie trochę denerwuje słabe dogadywanie się Via z adum

Z tym akurat kłopotu nie miałem na poprawnych kablach USB , lub nie stosując na wyjściu izolatora żadnego kabla, tylko przejściówkę i bezpośrednio do gniazda DAC,

Zmartwię Cię, podłączyłem Amanero przez Adum i zonk. Komp nie widzi konwertera.

Ciekawi mnie jak AGD zamierza zasilać kity. Z zasilaniem po USB nie ma problemu. Problem pojawia się kiedy Amanero ma być zasilany zewnętrznym napięciem.

AGD zasila VIA napięciem 3.3V zaś Amanero wymaga 5V, z którego własnymi bardzo dobrymi regulatorami o niskich szumach wytwarza 3.3 i 1.8V.

Obecnie mam oba konwertery w NFB 7.32 i do rozwiązania problem zasilania. Na razie Amanero zasilam przez pożyczony Ifi iUSB Power / świetny ale drogi/.

Edytowane przez marekzawa

Z tym akurat kłopotu nie miałem na poprawnych kablach USB , lub nie stosując na wyjściu izolatora żadnego kabla, tylko przejściówkę i bezpośrednio do gniazda DAC,

Jeśli chodzi o via to na izolatorze działa ale z ograniczeniem do 24/48 przynajmniej tak widzi go Ostatnia wersja daphile.

Kabel usb mam dobry ale spróbować krótszego pewnie nie zaszkodzi. Co do anamero to myślałem że on akurat lepiej radzi sobie w trybie UAC 1.0. Pożyjemy zobaczymy.

Trochę tak ale co tam to jest przynajmniej coś co teoretycznie może być lepsze. A jeśli jeszcze będzie to można usłyszeć to już naprawdę dobrze.

Marek mam jeszcze pytanie jaki max bitrate masz przy via i izolatorze w Daphile? Jeśli jeszcze go używasz.

Nie korzystam z Daphile. Używam Shadow.

Bitrate podobnie jak u Ciebie. Przy izolatorze automatyczny downsampling do 48kHz.

Tu znajdziesz pełne pomiary, jakie wykonałem : http://www.audiostereo.pl/linuxowe-granie_109378.html/page__st__570

Czyli wszystko w normie.

Konwerter A to ten oparty o via?

Ciekawi mnie jak AGD zamierza zasilać kity. Z zasilaniem po USB nie ma problemu. Problem pojawia się kiedy Amanero ma być zasilany zewnętrznym napięciem.

AGD zasila VIA napięciem 3.3V zaś Amanero wymaga 5V, z którego własnymi bardzo dobrymi regulatorami o niskich szumach wytwarza 3.3 i 1.8V.

Obecnie mam oba konwertery w NFB 7.32 i do rozwiązania problem zasilania. Na razie Amanero zasilam przez pożyczony Ifi iUSB Power / świetny ale drogi/.

Też jestem ciekawy. Czekam na odpowiedź z 4hifi.

Co do zasilania jest jeszcze coś takiego https://www.thomann.de/pl/aqvox_usb_low_noise_power_supply.htm. Tanie nie jest ale to i tak mniej niż połowa ceny ifi a nie sądze by było to gorsze rozwiązanie.

Konwerter A to ten oparty o via?

Zgadłeś ! Konwerter B to JarekC, który z izolatorem lepiej sobie radził z downsamplingiem.

http://www.audio-gd.com/Pro/dac/Amanero/AmaneroEN.htm

Z tego co napisali na stronie producenta ich moduł na amanero nie wymaga zasilania z komputera.

Na stronie 4Hifi jest że zasilanie jest 5v z komputera.

Ale z tego co widzę opis polskiego dystrybutora dotyczy oryginalnego modułu a nie tego od AGD.

Edytowane przez Przemysław_51508

Z opisu na stronie AGD:

Users can setting the module power supply from USB of computer or from external power (If customer want to pre-setting, please inform while place the order .

No tak tego nie doczytałem. Zmyliłó mnie In "Audio-gd products, the Amanero Combo 384 have not power supply from computer for the less disturb"

Poczekam do poniedziałku i zobaczę co ustalili ludzie z 4hifi.

a

No i widzisz kolego drogi....tak się plułeś o i2s ..najmądrzejszy byłeś - biłeś pianę do upadłego - a teraz " czym się różni moduł montowany od...."..... po co to było....

Moje zdanie co do łączenia dwóch klocków za pomocą i2s nie zmienia się ani trochę.

Jak byś trochę znał to zagadnienie to pewnie wiedział byś że w moim nfb10es3 konwerter usb łączy się z kością dac poprzez i2s.

Dlatego Twoja uwago co do zmiany moich poglądów z d... wzięta. Zdarza się ;)

aMoje zdanie co do łączenia dwóch klocków za pomocą i2s nie zmienia się ani trochę.

Jak byś trochę znał to zagadnienie to pewnie wiedział byś że w moim nfb10es3 konwerter usb łączy się z kością dac poprzez i2s.

Dlatego Twoja uwago co do zmiany moich poglądów z d... wzięta. Zdarza się ;)

znowu się znafca w tobie odezwał....szkoda...

Prosta zmiana via na amanero nie jest możliwa. Taką odpowiedź dostałem od 4hifi. Trochę szkoda ale wysłałem dac'a do firmy niech działają.

Mam nadzieje że dostane go szubko z powrotem bo bez muzyki i już człowieka trafia;)

Tak całkiem prosto się nie da. Coś trzeba polutować, wiedzieć co z czym połączyć oraz podnieść napięcie zasilacza modułu USB z 3.3 na 5V.

Można korzystać z zasilania USB ale to nie ta klasa jakości dzwięku jaką można uzyskać z porządnego zasilania..

• 2 tygodnie później...

Mam już u siebie NFB-10es3 z wymienionym via na amanero.

Powiem jedno jeśli mogę wierzyć własnym zmysłom to warto było.

Mam wrażenie że jest bardziej selektywnie z lepszą lokalizacją źródeł pozornych.

Zasilanie tego konwertera w moim dac jest niezależne od zasilania z usb.

Z daphile nie sprawia żadnych problemów na windozie nie odpalam bo nie chce mi się dogrywać sterowników.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.