Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Ref 5.32 będzie dużo lepszy od irDaca czy rDaca?

Edytowane przez maxglow

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Jeśli chodzi o jakość wykonania to są dwa nieporównywalne światy.

Arcam - syfiaste zasilacze, opampy

Ref 5.32 - tor zbalansowany, 4xPCM1704UK, zasilanie dyskretne w klasie A, analog na elementach dyskretnych bez jednego opampa.

Jeśli chodzi o dźwięk - nie słuchałem Arcam'ów, więc się nie wypowiadam.

Edytowane przez fakamada

Są dobre i ludzie ich nie zmieniają albo mało sztuk się sprzedaje i stąd posucha na rynku wtórnym ;) Wszystko można zawsze wytłumaczyć na różne sposoby ;)

A teraz tak już całkiem serio, zostanie mi chyba faktycznie porozglądać się za używką, ale zapytam jeszcze co z modelem NFB-3? Orientujecie się może jak wypada w porównaniu z 10ES3?

Na allegr jest nfb 10es2 do wzięcia. Myślę że wartę jest rozważenia. Cena pewnie do zbicia.

Jest 10ES2 - ale jego cena to trochę przesada.

2-3 lata temu sprzedawałem ten model ( tylko z 2 pilotami małymi ) za ok 1800zł.

Widziałem, ale też wydawało mi się, że cena jest przesadzona, Twoja opinia tylko mnie w tym upewniła.

Widziałem, ale też wydawało mi się, że cena jest przesadzona, Twoja opinia tylko mnie w tym upewniła.

Ja bym urealnił cenę i się mocno zastanowił bo te daci poniżej modelu nfb28 to najniższa półka w ofercie (mowa tych opartych na sabre). Za 1500 za tego 10es2 nie było by złą ceną zostaje na upgrade via do amanero i zegar a i parę groszy poniżej zakładanego budżetu. Kwestia ile jeszcze sprzedawca byłby w stanie opuścić.

Jeśli chodzi o jakość wykonania to są dwa nieporównywalne światy.

Arcam - syfiaste zasilacze, opampy

Ref 5.32 - tor zbalansowany, 4xPCM1704UK, zasilanie dyskretne w klasie A, analog na elementach dyskretnych bez jednego opampa.

Jeśli chodzi o dźwięk - nie słuchałem Arcam'ów, więc się nie wypowiadam.

Ref 5.32 będzie dużo lepszy od irDaca czy rDaca?

A-gd zaje...cie lepszy, w 100% prawda co fakamada napisał!

Zasilanie mam z akumulatora. To już dużo daje. Po prostu muszę być pewny że to będzie pólka wyżej.

Musiałbym sprzedać rDaca i dołożyć jeszcze 2k do tego A-gd.Dlatego to dla mnie tak ważne.

Nie wątpię że ten 5.32 jest lepszy, ale czy na pewno w moim zestawie? albo czy dokładając 2k po wymianie wzmacniacza ( MF A3) nie zyskam więcej ( na jakości) ??

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

czy dokładając 2k po wymianie wzmacniacza ( MF A3) nie zyskam więcej ( na jakości) ??

Uważam, że zmiana wzmacniacza na początek wniesie więcej.. Akustyka + kolumny + wzmacniacz - od tego ja zaczynam. Źródło jest oczywiście bardzo ważne, ale kolumny w danym pomieszczeniu najwięcej zmieniają.

Witam Panów

Jestem zielony jeśli chodzi o Dac'i i bardzo proszę o pomoc.

Niech któryś z szanownych Panów opisze mi charakterystykę brzmienia Audio gd NFB 1 2014?

I jaki jest najlepszy program na Windows 7 do odtwarzania muzyki może być płatny, coś jakości Audirvany Plus?

Bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie.

Czy zdarzył się komuś może problem z zakłócaniem przez telewizor lcd samsunga?

U mnie występuje ciekawy objaw. Gdy mam włączony tv i włączę nfb 28 zaczyna szaleć regulacja głośności. Potrafi automatycznie podgłośnić do 99 a w przypadku regulacji pilotem głośność przy - od razu zlatuje do 00 a przy + do 99. Czasami także pilot od nfb nie działa.

Po wyłączeniu tv pilot zaczyna reagować, regulacja głośności działa normalnie.

Przy ponownym włączeniu tv głośność spada do 00 ale teraz pilot jak i regulacja działa normalnie.

Nie są to zakłócenia od pilota tv ale od samego tv.

Zasłoń czujnik IR w DACu i sprawdz czy efekt nadal będzie występował.

Może występuje odbicie od jakiegoś elementu w pomieszczeniu promieniowania ekranu, które trafia do czujnika DACa. Przypadkowo zgodne z kodem pilota.

Jeśli to jest przyczyną to powinno pomóc lekkie skręcenie ekranu względem DACa.

Edytowane przez marekzawa
  • 2 tygodnie później...

Witam

Proszę o poradę, bo rozglądam się za dobrym DAC i trochę zgłupiałem oglądając ofertę (skąd inąnd bardzo rozbudowaną i interesującą).

Pytania:

1 Czym się różni NFB-1-2014 od NFB-1P konstrukcyjnie i brzmieniowo?

2. Czym się różni DAC-19 od powyższych brzmieniowo (konstrukcyjnie to widzę i przeczytałem)?

3. Czym się różni NFB-17.32 od 3 powyższych brzmieniowo (kostrukcyjnie to widzę i przeczytałem)?

4. Jaki DAC w wersji slim, bez wzmacniacza słuchawkowego, bez przedwzmacniacza, polecielibyście do Hegel H300 i kolumn oparych na ScanSpeak Revelator aby dodać ciepła, wypełnienia i słodyczy?

Lubię słuchać muzyki! :)

1 Czym się różni NFB-1-2014 od NFB-1P konstrukcyjnie i brzmieniowo?

2. Czym się różni DAC-19 od powyższych brzmieniowo (konstrukcyjnie to widzę i przeczytałem)?

3. Czym się różni NFB-17.32 od 3 powyższych brzmieniowo (kostrukcyjnie to widzę i przeczytałem)?

Te pytania chyba tylko do dystrybutora :) Nie sądzę aby ktoś ich wszystkich słuchał...

4. Jaki DAC w wersji slim, bez wzmacniacza słuchawkowego, bez przedwzmacniacza, polecielibyście do Hegel H300 i kolumn oparych na ScanSpeak Revelator aby dodać ciepła, wypełnienia i słodyczy?

H300 gra raczej chłodno.. Może zmień wzmacniacz, a nie DAC ?

Jeśli jednak coś lekko dociążonego to Ref 10.32, Master 7 .

Wzmacniacz Hegla do kolumn z głośnikami Scan Speak jest ok.Problemem jest to,że Revelatory mają kilka aspektów niezbyt przyjaznych dla uszu.

Ze stajni Audio-gd to chyba tylko na kości pcm1704.

Szukaj raczej starszego typy dac NOS na kości TDA lub lampowych typu Audio Note.

A taki moduł low jitter ktoś próbował? Ciekaw jestem czy da radę zainstalować go w nfb 1.32, czy jest sens i wymierny efekt :P

http://www.4hifi.pl/audio-gd-mod-jz-1_4051.html

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Pytanie do posiadaczy , czy moduł amanero faktycznie tyle wnosi do jakości urządzenia, i czy pliki dsd na nfb28 chodzą bez problemu?

I jaka jest ogólnie jakość tego daca bo chyba zakupie

A taki moduł low jitter ktoś próbował? Ciekaw jestem czy da radę zainstalować go w nfb 1.32, czy jest sens i wymierny efekt :P

Nikt nie próbował, ponieważ to nie są zegary do Sabre ESS9018, który jest sercem NFB-1.

Edytowane przez marekzawa
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.