Skocz do zawartości
IGNORED

Pliki wysokiej rozdzielczośći - skok jakościowy czy nabijanie w butelkę?

Harrold1986

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pod warunkiem, że jest to zgodne z prawdą. A tu można mieć sporo wątpliwości.

Tak sądzisz? No cóż. Masz swoje zdanie. Ale nie wiedzieć to nie jest nic złego. Tak jak zwrócić komuś uwagę. Zgadasz się z MrArkowskim że firma Sony nie ma żadnych osiągnięć jeśli chodzi o magnetofony? I może się wstydzić przy Nakamichi.

Tak sądzisz? No cóż. Masz swoje zdanie. Ale nie wiedzieć to nie jest nic złego. Tak jak zwrócić komuś uwagę. Zgadasz się z MrArkowskim że firma Sony nie ma żadnych osiągnięć jeśli chodzi o magnetofony? I może się wstydzić przy Nakamichi.

Tu można dyskutować. Natomiast wiedzę można zweryfikować bardzo prosto. Zadajemy pytanie. Nie chodzi mi tu o katalogowe przekomarzanki lub wiadomości historyczne, tylko wiedzę, która jest niezbędna do wypowiadania się na tematy techniczne.

Na zachodzie i w USA docieniane są bardziej sprzęty Nakamichi niż Sony. I jakoś przychylam się skromnie do tych opinii, niz do opinii ludzi znad Wisły.

Dobrze skalibrowany i sprawny kaseciak Sony niczym się nie różni od podobnej klasy również dobrze skalibrowanego i sprawnego kaseciaka Nakamichi. Inne opinie to mity. Oczywiście jedne i drugie to świetne sprzęty.

Powyżej magnetofon do którego ani Dragon ani CR-7E ani inne topowe Nakamichi nie mają startu: Tandberg TCD 3014.

Bez przesady. Podobna klasa do wysokich Nakamichi i wysokich kaseciaków innych firm.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dobrze skalibrowany i sprawny kaseciak Sony niczym się nie różni od podobnej klasy również dobrze skalibrowanego i sprawnego kaseciaka Nakamichi.

Oczywiście do tego potrzebne są prawidłowo przeprowadzone techniczne testy porównawcze. ;-)

Oczywiście do tego potrzebne są prawidłowo przeprowadzone techniczne testy porównawcze. ;-)

Nie, do tego potrzebna jest wiedza i trochę sprzętu służącego do kalibracji magnetofonów.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bez przesady. Podobna klasa do wysokich Nakamichi i wysokich kaseciaków innych firm.

Nie miałem tego magnetonu nigdy choć proponowano mi zakup fabrycznie nowego z Norwegii. Słuchałem go jednak i myślę że bardzo się mylisz. To wyjątkowy magnetofon. Decki potrafią się bardzo różnić od siebie. Wg mnie kluczowa jest jakość sygnału który przez nie przechodzi. No i elektroniki która odpowiada za zapis.

To kto miał najwięcej decków życiu? Ile te dacki razem ważyły? Ile to było w walucie? Pytam, bo to się wiąże z hiresami.

Zwykłe pytanie do MrArkowskiego. Nie do ciebie.

Ale jakie pytanie? Pokazałes mi zdjęcie i??? Odpowiedziałem Ci, że gdybyś mi pokazał fotkę najdroższego decka i najdroższego wzmacniacza to mnie to nie interesuje i nie kręci. I uzasadniłem w obszerny sposób dlaczego.

Natomiast Ty swoim zwyczajem zjechałes mnie bez podstaw, ze nie mam bladego pojecia o tym o czym tutaj się pisze.

Sorry ale taki sposób myslenie jest co najmniej idiotyczny. Mnie na dziś nie interesują stare, leciwe graty audio. mogło to miec nawet funkcje zaparzacza do kawy i robienia lodów oraz frytownice. I co z tego?!

..................................................................................................wymoderowano

To kto miał najwięcej decków życiu? Ile te dacki razem ważyły? Ile to było w walucie? Pytam, bo to się wiąże z hiresami.

Hahahaha! Dobre! Podawać w systemie metrycznym Francuskim czy może być w Angielskim Imperialnym? ;)

A tak poważnie to osoba, która będzie chciała dowiedzieć się coś o HiRes na pewno dowie się, że:

1. HiRes to pliki a pliki używają tylko złodzieje

2. Pliki to zło nad zło i to nie gra

3. Nie gra bo masz albo sprzęt za tani i do dupy, albo masz za drogi i się chwalisz…a nawet jak masz drogi, to tez pliki nie grają jak CD

4. CD tylko vintage, im starszy z większą ilością przeszczepów tym lepszy.

5. Od CD może byc lepszy tylko magnetofon kasetowy lub szpulowy

6. Magnetofon musi byc obowiązkowo tylko z listy tych, których uzywa pewna grupa na Forum AS.

7. Inne magnetofony, nawet bardzo uznane na rynku od lat - nie grają i już.

8. Masz inne zdanie? Nie znasz się, nie stac cię (lub jestes za bogaty), musisz się wiele nauczyć…a w ogóle zamknij ryj i już.

9. Jak stac cię było za komuny na cos lepszego to albo ty albo twój stary byliście z SB, komuchami albo cinkciarzami. Inaczej nie ma szans.

10. Na Forum panuje zasada, że nawet post nigdy nie napisany może zostac uzyty przeciwko tobie.

I tyle wiadomo o jakości HiRes.

Dobrze skalibrowany i sprawny kaseciak Sony niczym się nie różni od podobnej klasy również dobrze skalibrowanego i sprawnego kaseciaka Nakamichi.

Napisałem, że są bardziej docenianie. Nie, że są najlepsze. Sony Deck nie był nigdy w moim posiadaniu. Decki - miałem ich aż 3 sztuki. I na tyle było z moją przygodą kaset magnetofonowych.

Krótka przygoda z DAT oraz z DCC Philipsa. Na tyle krótka, że aż cieszyłem się na ich sprzedaż. By pozostać na długie lata z CD.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Jak stac cię było za komuny na cos lepszego to albo ty albo twój stary byliście z SB, komuchami albo cinkciarzami. Inaczej nie ma szans.

Bo "lud pracujący miast i wsi" kupował w Londynie magnetofony po tysiąc dwieście funtów szterlingów sztuka - ROTFL :D

MrArkowski ja to cię podziwiam. Fajnie, że nie dajesz za wygrane ale w tej "wojnie" i tak nie będzie zwyciezców. Ja tylko przyglądam się z boku ale coraz cześciej odczuwam niesmak aby zaglądać i tracić mój bardzo cenny czas na czytanie tego forum. Z uwagi na to, iż mamy podobne poglądy na tematy audio zalecam wyluzować się i posłuchać muzyki. Dla innych słuchanie muzyki jest na drugim planie. Ja bez względu na sytuację materialną (rożnie w życiu bywało a kto wie jak będzie) dalej będę wierny moim idolom artystycznym nawet gdybym był zmuszony odsłuchu na głośnikach z laptopa bądź na "jamniku".

Wiem ,że lubisz dużo pisać ale jak widzisz tu nie ma z kim (przynajmniej w tym temacie).

Co do tematu. Ja dziś testowałem/testuję nadal zupełnie nową konfigurację na bazie gramofonu i kolumn DIY. Konstruktorem jest znany człowiek z Katowic. Jestem pod ogromnym wrażeniem i cały mój dotychczasowy pogląd na temat audio jest pod znakiem zapytania.

Mogę zdradzić na dzień dzisiejszy tylko tyle, że sprzęt jest na nowoczesnych rozwiązaniach dostosowanych pod własne potrzeby i preferencje. To co dziś usłyszałem/słucham to przechodzi ludzkie pojęcie.

MrArkowski, tak nawiasem, jakiego używasz wzmacniacza do napędzenia swoich kolumn i jakie są to kolumny.

Pytam z ciekawości, bo może mi po drodze coś umknęło i nie znam Twojego zestawienia.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

MrArkowski, tak nawiasem, jakiego używasz wzmacniacza do napędzenia swoich kolumn i jakie są to kolumny.

Pytam z ciekawości, bo może mi po drodze coś umknęło i nie znam Twojego zestawienia.

I tak masz lepszy więc po co pytasz ?

Nie tylko Tobie umknęło. Zresztą nie było tematu by miało coś "umknąć".

I nie odbierz tego osobiście. Ot, nie mam w zwyczaju zamieszczać anonsów i fotek.

Pozdrawiam.

:)

Bo "lud pracujący miast i wsi" kupował w Londynie magnetofony po tysiąc dwieście funtów szterlingów sztuka - ROTFL :D

"Lud pracujący miast i wsi" powiadasz :) No cóż niestety nie uważam za konieczne rozpisywac się jak to było mozliwe i dlaczego tak było w moim przypadku. Forum AS to nie NK, a i tam nie ma mojego profilu w którym opisuję swoje życie by komuś udowodnić, że człowiek nie wielbłąd.

jestem ciekawy - to jakaś tajemnica jaki kto ma "set" ?

Po drugie, Ciebie Piotr_57210 nie pytałem, a nie pytany - wiadomo kim zwany.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

MrArkowski ja to cię podziwiam. Fajnie, że nie dajesz za wygrane ale w tej "wojnie" i tak nie będzie zwyciezców. Ja tylko przyglądam się z boku ale coraz cześciej odczuwam niesmak aby zaglądać i tracić mój bardzo cenny czas na czytanie tego forum. Z uwagi na to, iż mamy podobne poglądy na tematy audio zalecam wyluzować się i posłuchać muzyki. Dla innych słuchanie muzyki jest na drugim planie. Ja bez względu na sytuację materialną (rożnie w życiu bywało a kto wie jak będzie) dalej będę wierny moim idolom artystycznym nawet gdybym był zmuszony odsłuchu na głośnikach z laptopa bądź na "jamniku".

Wiem ,że lubisz dużo pisać ale jak widzisz tu nie ma z kim (przynajmniej w tym temacie).

Piotrze dzis rozmawiającvia tel. z mego sympatycznym melomanem a może i audiofilem z Gdańska (pozdrawiam Panie Z.) doszedłem do tego samego wniosku. Masz rację bo albo wyniknie z tego ogólna awantura, albo dyskusja jak zawsze zostanie sprowadzona do poziomu małego bagienka po to, by wymusic na Moderacji najlepiej zamknięcie lub usunięcie na bocznice tematu. klasyka w wykonaniu pewnego towarzystwa.

Dlatego odpuszczam sobie, tym bardziej gdy nagle pojawiaja się oczekiwania tłumaczenia sie ze swojego zycia i podteksty związane z tym kim mógł byc mój ojciec.

Bez względu na temat na AS zawsze ta sama grupa osób rozwala w mak wszystko to, co mogło by stanowic fajne miejsce do wymiany doświadczeń (w tym przypadku pliki HiRes i znane nam realizacje gdzie ten HiRes słychać).

No ale zeszło na to, co zawsze - pliki są tylko dla złodziei itd.

Najwięcej o plikach mają do powiedzenia ludzie, którzy plikami się brzydzą i uważają, że posiadanie systemu pod pliki nie ma sensu i oni tego nie uznają.

Czyli najwięcej o kolorach mają do powiedzenia ślepi.

Pozdrawiam.

jestem ciekawy - to jakaś tajemnica jaki kto ma "set" ?

Dla jednych żadna, dla innych temat kompletnie nie do podejmowania w sieci. Kwestia gustu i podejścia do własnego zycia.

Ani jedno, ani drugie nie podlega pod komentarz lub negowanie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ale jakie pytanie? Pokazałes mi zdjęcie i??? Odpowiedziałem Ci, że gdybyś mi pokazał fotkę najdroższego decka i najdroższego wzmacniacza to mnie to nie interesuje i nie kręci. I uzasadniłem w obszerny sposób dlaczego.

Natomiast Ty swoim zwyczajem zjechałes mnie bez podstaw, ze nie mam bladego pojecia o tym o czym tutaj się pisze.

Sorry ale taki sposób myslenie jest co najmniej idiotyczny. Mnie na dziś nie interesują stare, leciwe graty audio. mogło to miec nawet funkcje zaparzacza do kawy i robienia lodów oraz frytownice. I co z tego?!

Nie. Ja Ci tylko udowodniłem że po raz kolejny piszesz o rzeczach o których nie masz pojęcia.

Krótka przygoda z DAT oraz z DCC Philipsa. Na tyle krótka, że aż cieszyłem się na ich sprzedaż. By pozostać na długie lata z CD.

Jakiego to DATa posiadałeś i pod jakim względem był gorszy od CD?

Dla jednych żadna, dla innych temat kompletnie nie do podejmowania w sieci. Kwestia gustu i podejścia do własnego zycia.

Ani jedno, ani drugie nie podlega pod komentarz lub negowanie.

tu powstaje zasadność o twoją aktywność na forum audio. na pewno jesteś przekonany, że to dziedzina dla Ciebie panie tajemniczy?

Nie. Ja Ci tylko udowodniłem że po raz kolejny piszesz o rzeczach o których nie masz pojęcia.

disco, nie dowiesz się niczego, zapewniam :-)

Przepraszam Królu.

nie ironizuj błaźnie!

"Udowodniłem"…masakra. Gośc zamieścił zdjęcie kaseciaka na które dostał odpowiedz, że cokolwiek znalezione w sieci zamieści na Forum jest poza moim zainteresowaniem, bo z vintage'u wyrosłem dawno temu…pisze, że to oznacza brak mojej wiedzy.

Bez komentarza.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

"Udowodniłem"…masakra. Gośc zamieścił zdjęcie kaseciaka na które dostał odpowiedz, że cokolwiek znalezione w sieci zamieści na Forum jest poza moim zainteresowaniem, bo z vintage'u wyrosłem dawno temu…pisze, że to oznacza brak mojej wiedzy.

Bez komentarza.

Kto napisał że firma Sony to przy Nakamichi może sobie tylko ładnie wyglądać? Nie odwracaj kota ogonem. I nie o zdjęcie tutaj chodzi.

To w czym ten DAT był gorszy od CD?

Przy pomocy zdjęcia z internetu?

Moje gratulacje, bardzo, bardzo oryginalny dowód. Zapytam tylko: czego?

Niczego mu nie udowodniłeś.

Udowodniłeś natomiast całemu forum żeś megaloman bez pokrycia.

Twoja wiedza jest wyssana z palca. Jesteś tu zwykłym trollem.

Tak Cię odbieram po tym jak czytam Twoje często kretyńskie wpisy.

Co do tematu. Ja dziś testowałem/testuję nadal zupełnie nową konfigurację na bazie gramofonu i kolumn DIY.

Hi-res?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wiesz ja nie muszę nikomu nic udowadniać. A że ty nie wiesz co MrArkowski napisał nie tak to wcale mnie nie dziwi.

tu powstaje zasadność o twoją aktywność na forum audio. na pewno jesteś przekonany, że to dziedzina dla Ciebie panie tajemniczy?

Jak rozumiem by udzielac sie na forum wymagane jest przedstawienie faktur z zakupów sprzętu audio?

Za ostatnie 5 lat wystarczy, czy może 10 lat (więcej niz wymaga Sakrbówka)?

Oczywiście jak rozumiem pełen opis "co, jak, gdzie i kiedy" a następnie fotka uwiarygadniająca stan faktyczny…

No popatrz, a tego nie znalazłem nigdzie w Regulaminie Forum Audio Stereo.

Jak rozumiem kiedy wymieniam się poglądami na tematy związane z inwestycjami na rynkach, muszę wpierw pokazać stan konta, wskazac biuro maklerskie które obsługuje moje środki i do tego koniecznie zdjęcie z akcjami w ręce…inaczej zachodzi pytanie "czy to słuszna dziedzina".

Istne przedszkole "pochwal się, to może cię polubimy".

disco ma swoje za uszami, ale nie można negować tego że coś w życiu słyszał i nie ma praktyki.

działacie trochę na buddyjskiej zasadzie, że aby samemu być mistrzem trzeba zabić swojego mistrza

lecz droga daleka ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.