Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

>> peezeet

Wiesz już z jaką wkładką zaprezentujesz swój napęd. Na pewno wpadnę, bez względu na nią.

pozdr.

Wielkiego wyboru nie mam, posiadam Lyrę Dorian a drugie ramię chyba będzie z Denonem 103R Miniabyr'a (jak się zgodzi). Pozdrawiam

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Wielkiego wyboru nie mam, posiadam Lyrę Dorian a drugie ramię chyba będzie z Denonem 103R Miniabyr'a (jak się zgodzi). Pozdrawiam

Spoko Paweł powiesimy taniego dl103r i....też będzie grać pięknie.

Szacunek :D Peezeet po co Wam była ta multiszlifierka ?:)

Byłem widziałeś słyszałem , jako nie liczni [może miałem pecha] graliście normalną muzykę[flojdów] a nie jakieś smętne pierdzenie w struny . Szkoda tylko dlaczego sąsiedzi natarczywie zagłuszali :(

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Szacunek :D Peezeet po co Wam była ta multiszlifierka ?:)

Byłem widziałeś słyszałem , jako nie liczni [może miałem pecha] graliście normalną muzykę[flojdów] a nie jakieś smętne pierdzenie w struny . Szkoda tylko dlaczego sąsiedzi natarczywie zagłuszali :(

Dzięki, o jakiej szlifierce piszesz?

Teraz już przymykamy drzwi ale wcześniej faktycznie z naprzeciwka koledzy grali głośno.

też tam byłem, miód i wino.. lał się w uszy ;)

a tak na poważnie;

koledzy z 323 nie lali łiskacza jak w Fonice.. bo nie było takiej potrzeby..

tutaj prym wiódł "drapak" i o to chodzi..

zdjęcia absolutnie nie oddają tego czym ów "drapak" jest w rzeczywistości.. powala potęga i jakość wykonania..

precyzja i piękno to główne cechy tego gramofonu.. konstruktor (nota bene, bardzo miły i otwarty człowiek) twierdzi, że stworzył swój gramofon tylko po to żeby móc testować ramiona, ale jak na zwykłe narzędzie, młotek to to nie jest ;)

hebanowe ramiona robią ogromne wrażenie, zmyślna regulacja VTA, dopracowany napęd i zawieszenie całości.. wszystko zasługuje na słowa uznania dla konstruktora..

mały minus - nie podobają mi się "trzecie nóżki".. ale to naprawdę kropla w morzu..

gratuluję konstruktorowi wspaniałego tworu :)

peezet

gratuluje grało dobrze, nawet lepiej niż dobrze.

Jeden z czterech dobrze grających gramiaków na wystawie w sobotę.

VPI grał lepiej ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

byłem -widziałem -słyszałem -gratulowałem -szacun wielki.

piękny i pięknie gra -zjadł większość wystawionych graniaków -jeden z kilku dobrze grających

-i to grający normalną wymagającą muzykę... "trudną" -pozwalającą oceniać -a nie jakieś pojedyncze instrumenty czy malutkie składy -co zawsze dobrze brzmi -nawet na gramiakach rodem z PRL...

pozdrawiam.

Ja tylko napisze iz AS traktuje za nieudana glownie z wlasnego powodu,bylen do niej kompletnie nieprzygotowany a czas gonil, przegapilem pokoj 323 (nie wiem jakim cudem...) jestem wsciekly i musze sie ogarnac po tym wszystkim.

Stracilismy 3 gdz na obiad i przejazd do durnego Bristolu z ktorego juz nie dalo sie szybko wrocic przez durne demonstracje i policje ktora zamknela droge autobusom (wole przemilczec te inwektywy ktorymi zasypalem kierowce zamykajacego nam drzwi przed nosem!) na dodatek niczego nie posluchalismy z powodu pokazow w okreslonych godzinach i zwiazana z tym strata czasu :(

Nie da sie niestety w jeden dzien bez sensownego planu zobaczyc i posluchac wszystkiego.

Mam poczucie niesmaku i niedosytu a wszystko z mojej winy , tym razem moja piekniejsza polowa mi w tym niestety nie pomogla ,rozrywkowe zycie w ostatnim okresie najwidoczniej przelozylo sie na logiczne myslenie ,jest mi wstyd poniewaz musialem z braku czasu uskuteczniac buractwo gawiedzi czyli na ,,skoczka,, .

robix

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Gra wyśmienicie, wygląda zacnie. Kawał dobrej roboty. Gratulacje!

Była mała konsternacja, Kajtek wybrał "The Wall" do odsłuchania, ale co się dziwić, dziecko jest pod wrażeniem - wczoraj obejrzał film po raz pierwszy...

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

To mały Kajtek ma dobry gust.Należy również pogratulować.

Z jaką elektroniką grał ten gramofon?

Czy widzę tam monobloki Leaka?

W samej rzeczy to były odrestaurowane monobloki Leaka

Bardzo bardzo wszystkim dziękuję za pochwały, było mi niezmiernie miło spotkać kolegów z forum.

A tak reasumując jestem bardzo zadowolony z wzięcia udziału w tej imprezie. Nasz pokój odwiedziło setki osób chwilami było naprawdę ful ciasno. Staraliśmy się dopasować muzykę do oczekiwań odwiedzających i z tym chyba naprawdę mieliśmy największy problem bo jak jedni chcieli jazz to inni rocka a jeszcze inni klasykę, uff nie było łatwo. Największym zaszczytem były dwukrotne odwiedziny samego Wally'ego Malewicza długo rozmawialiśmy na temat mojej konstrukcji, chyba mu się bardzo spodobała bo otrzymałem szczere gratulacje i pochwały, wymieniliśmy się wizytówkami i mamy się jeszcze z sobą kontaktować. Na dosyć długo zawitała do nas również para znanych recenzentów z audiofilskiego portalu www.6moons.com (Pan z brodą jak z Zz top a Pani też o charakterystycznym wyglądzie) najpierw długo oglądali i fotografowali drapaka z każdej strony, wypytywał o szczegóły budowy. Chyba najbardziej podobały im się ramiona.

Następnie zasiedli w ostatnim rzędzie krzeseł i wyjątkowo długo słuchali dyskutując czasami ze sobą. Obserwowałem ich bacznie "kątem" oka z nutą niepewności ale gdy w geście pożegnania ujrzałem skierowany do góry kciuk oraz promienny uśmiech obojga to odetchnąłem z ulgą.

Bardzo byłem szczęśliwy również słysząc wiele słów uznania z ust ludzi z branży a porównywanie mojego drapaka z takimi firami jak VPI czy innymi znamienitymi, których nazw teraz nie pamiętam, nawet mi się nie śniło. Nie wiem również jakim cudem udało nam się uzyskać na tyle dobry dźwięk że niektórzy twierdzą że to dźwięk wystawy albo przynajmniej w jej czołówce. Wspomnę jeszcze że losy mojego uczestnictwa w AS prawie do ostatnej chwili były nieco zagrożone z powodu zastosowania tego bardzo ciężkiego talerza i jego napędzenia. Udało mi się zdobyć właściwy, mocny silnik dosłownie w ostatniej chwili. Phono stage Linnart też w zasadzie rzutem na taśmę udało się przygotować a końcówki Leaca grały wcześniej tylko kilkadziesiąt godzin. Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję za wizytę. A niebawem przygotuję zdjęcia produktu finalnego ze szczegółami. Pozdrawiam.

Zgodnie z obietnicą załączam kilka zdjęć drapaka już gotowego, nieco wizualnie różni się od tego z pierwszej strony i dlatego wszelkie opinie bardzo mile widziane. Pozdrawiam

odfr.jpg

odgm.jpg

odpl.jpg

napu.jpg

wwerv.jpg

talfy.jpglogoey.jpgwindbb.jpg

Ufff...Robi wielkie wrażenie. Szczerze podziwiam. Choć nie jestem wielbicielem czarnych talerzy, ten wygląda bardzo dobrze.Zamierzasz stosować jakąś matę czy sam talerz wystarczy?

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.