Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

Wnioskuję excelku, że moje skromne, lecz uczciwe porady, oraz deklaracje pomocy Thorogood'a, raczysz mieć w "głębokim poważaniu" nie racząc zaszczycić choćby zwyczajowym "pocałujta w dupę wójta".

Faktycznie oryginalna z Ciebie ikona, fanatyzmu lokalnego pojmowania miłości do analogu.

Z życzeniami zdrowia, Wlodek.

- to Ty napisałeś ! - ja wszystkie rady czytam i bardzo je sobie cenię... pzdr.

Oczywiście, że ja. Zawsze się podpisuję pod wpisem kierowanym bezpośrednio do osoby, którą uważam za godną konwersacji. Jednocześnie noszę w sobie nadzieję, na choćby kurtuazyjną odpowiedź.

Excelu, na tym forum uchodzisz za osobę kulturalną, dobrze wychowaną, i poważną. Nie psuj tego wizerunku proszę.

Włodek.

- udało mi się zrobić ładne ujęcia mojej wkładki - niezwłocznie je publikuję - płyta Mantovaniego "Mexico" z 6- płytowego boxu - niestety mam tylko 5....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dla mnie ta MF-100 nie wygląda jak produkt wysoko zaawansowanej technologii a raczej jak z takiej bajki dla dzieci.

Gdzie wszystko jest z plasteliny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

płyta Mantovaniego "Mexico" z 6- płytowego boxu - niestety mam tylko 5....

My tu gadu gadu, a najważniejsze informacje uciekają.

Co się stało z 6 pozycją ?

Widzę, że drodzy koledzy nabijają sobię reputację kosztem kochanego Excela.

Przykro :(((

Pozdrawiam wszystkich winylomaniaków.

Ciiiiii.

To wy się kochajcie dalej.

My nie przeszkadzamy

z12562052Q,Teczowa-flaga---symbol-ruchow-gejowskich.jpg

My tu gadu gadu, a najważniejsze informacje uciekają.

- kto to wie ? kto to wie ? tyle lat minęło... box Decca firmowany przez Reader's Digest - brakuje Nr. 3 "In Paris" - gorzej jakby było odwrotnie - fotki kiedyś wrzuciłem w winylmanii...pzdr.

excelvinyl winylmania blog szukaj

Pytam, gdyż sam mam podobną sytuacje z boxem 60's Soul 3 LP Box , gdzie dwie płyty były z w/w boxu a jedna to jakiś osobny album.

Ale kosztowało to 10 zł, philipsa, więc pod pachę poszło.

Miłego dnia .

<br />Wnioskuję excelku, że moje skromne, lecz uczciwe porady, oraz deklaracje pomocy Thorogood'a, raczysz mieć w "głębokim poważaniu" nie racząc zaszczycić choćby zwyczajowym "pocałujta w dupę wójta".<br />
- drogi vlado - nie bardzo rozumiem czego ode mnie oczekujesz ? - skoro chcesz mnie uszczęśliwić na siłę, to stwierdzam, że jesteś słabo przygotowany - a przecież można szeroko czerpać z wypróbowanych metod - wrzuć sobie w googla takie zwroty jak : średniowieczne tortury heretyków, palenie na stosie, łamanie kołem, skuteczne wypędzanie diabła - dosyć drastyczne, ale jakże skuteczne :) Pozwól mi również udzielić Tobie rady : wytnij sobie ładny szablon, poustawiaj coś tam, otwórz puszkę, zapuść winyla i wyluzuj ! :) pozdrawiam jak zwykle serdecznie...

- drogi vlado - nie bardzo rozumiem czego ode mnie oczekujesz ? -

Miałem nadzieję na odrobinę kultury, cóż osadziłeś mnie z powrotem na ziemi:-)

Co do Twoich audiofilsko-analogowych aspiracji, również już niczego od Ciebie nie oczekuję.

Pozdrawiam serdecznie cytatem z Bareji: "Oby Twój słoń kąpał się w mleku" :-)

Sly30 - Zrozumiałem, przykre, ale masz rację:-((

W.

Thorogood - wybacz, że bez Twojej zgody posłużyłem się Twoją osobą.

Pozdrawiam Włodek.

Nikt nie wie . Podejrzewam , że nawet właściciel !:) U mnie z brakiem szóstej "pozycji" - było tak : "Jarmarek" w Lille (Yul - pozdrawiam , wiesz czemu) - stuletnia baba sprzedaje płyty. Patrzę , gmeram , sonduję... Wydłubałem pięć płyt Jarretta - te niebieskie z koncertów w Japonii. Pytam - GDZIE SZÓSTA ???!!! (cholero - w domyśle). Ano , wicie panocku , jegomość kupił sekundkę tymu i poszoł w lewo... Po prawej - tysiąc ludzi , po lewej - ze cztery tysiące... A PUDEŁKO JEST ? Ni ma , panie szanowny , chłop wywalił jesce za zycia - ale za to - tanio , rzekła baba stuletnia , uśmiechając się lisio. Pogadaliśmy serdecznie i - za pięć euro - mam brak pozycji szóstej , moiściewy ! Excel wybaczy , mam nadzieję - chodziło o te cholerne kompakty :) Pozdrawiam - Jacek PS - Ma ktoś na zbyciu , niekoniecznie od "baby" ? :) PS II - a te nabyte kompakty - mint. Chyba nie były w odtwarzaczu.

"Jarmarek" w Lille

To jest dla mnie fascynujące, i zastanawiające jaką drogę płyta pokonała.

Wczoraj dostałem płytkę T.Monka z usa z 1964. , nabyłem ją w berlinie, skąd się tu znalazła. który żołnierze ją tu przytargał

Jaka jest jej historia, co widziała.

Tak, możecie mnie nazwać lekko szalonym, ale miewam takie myśli.

Prawie 50 lat, gra cudownie, plyta się pięknie postarzała, i jak pachnie.

Też mam prawie pięćdziesiąt lat. Żona mawia , że się ładnie starzeję :))) Ale - nie pachnę , jak pięćdziesięcioletnia płyta , mam nadzieję ! :) Bo nie jestem żołnierzem ani z Berlina , ani z USA. Nie , Dominic - nie jesteś szalony. No - przynajmniej taką mam nadzieję , że nie jesteś bardziej szalony , niż nasi Koledzy z Forum. WYŁĄCZNIE - tego forum ! :) Pozdrawiam Was wszystkich- Jacek.

Ja kwotę trzeba wydać na płytę aby zostać uznanym za szalonego, gdy można ją mięć na kompie za free ?

Bukowski to ocenił tak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br /> cóż osadziłeś mnie z powrotem na ziemi:-)<br />

drogi vlado - chyba trochę przegiąłem - przepraszam, jeżeli Cię uraziłem - zapraszam i mam nadzieję czytać dalej w moim wątku Twoje wnikliwe opinie i analizy - za karę posłucham sobie dzisiaj płytę cd :) pzdr.

drogi vlado - chyba trochę przegiąłem - przepraszam, jeżeli Cię uraziłem - zapraszam i mam nadzieję czytać dalej w moim wątku Twoje wnikliwe opinie i analizy - za karę posłucham sobie dzisiaj płytę cd :) pzdr.

Excelku, ja się na Ciebie nie gniewam. Twoje zamiłowanie do płyty winylowej jest godne pochwały, jednak sam przez swój oportunizm odbierasz sobie możliwość podwyższenia jakości dźwięku słuchanych płyt z wykorzystaniem sprzętu jaki posiadasz. Jednak kiedy popadasz w zwykły złośliwy upór, ignorując dobre i szczere rady ludzi którzy cię lubią, oraz ich samych, jawisz się jako zwykły dziwak, do tego pozbawiony kultury.

Wybacz, że tak obcesowo.

Twoje przeprosiny, choć podbarwione lekką złośliwością, oczywiście przyjmuję:) Bardzo cie proszę, nie zmuszaj się do słuchania płyt CD. Nie zniósłbym że jestem przyczyną Twoich cierpień:-)

Jak zawsze skrytykowałem Twoje postępowanie, nie Ciebie jako człowieka.

Pozdrawiam szczerze z sympatią i wyrazami szacunku. Włodek.

Dziękuję za zaproszenie do uczestnictwa w Twoich wątkach.

Audio jest z mikrofonu?

Przede wszystkim z gardeł i instrumentów:-)

Excelku, ja się na Ciebie nie gniewam. Twoje zamiłowanie do płyty winylowej jest godne pochwały, .....

Dla mnie coraz bardziej podziwu, podziwu, ja mimo wszystko taką konsekwencję w obranej linii postępowania podziwiam. Wybacz Vlado, moim zdaniem nie ma w tym oportunizmu, wręcz przeciwnie. Mnie na taką żelazną konsekwencję nie byłoby stać, szarpię się, to tu to tam, to w tę to w inną stronę. Więc to chyba ja jestem w tym sensie oportunistą, kolega Excel nie. Czasem mnie tak nachodzą reflesje, czy to przypadkiem właśnie Excel nie ma w tym wszystkim w końcu jakiejś głębszej racji.......

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bo excel jest melomanem - ekshibicjonistą a nie audiofilem :)

Wymianę pre już mam za sobą. Jeszcze czekam na nowe monobloki i tez nie widzę przeszkód do stania się melomanem :)

Ale nic nie będę pokazywał ;)

Ryszard to proste, Ty jesteś oportunistą błądząco - poszukującym, a excel zafiksowanym:-)

Maszeńko naprawdę nic ci nie ubędzie, kiedy się choć troszkę "obnażysz" :-)

W.

Zakładka analog jest nieprawdopodobna :) Wzruszyłem się. Któryś już raz.

Nigdy nie wątpiłem, że masz wrażliwą duszyczkę :-))

W.

Audio jest z mikrofonu?

- tak, z mikrofonu kamery

- udało mi się zrobić jeszcze większe zbliżenie :)

<br />Bo excel jest melomanem - ekshibicjonistą <br />

masz na myśli, że robię to przy muzyce ? :)

przytaczam definicję ekshibicjonizmu za wikipedią:

"Ekshibicjonizm – rodzaj parafilii seksualnej; stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest demonstrowanie swoich narządów płciowych lub aktywności seksualnej (np. masturbacji) obcym osobom - zazwyczaj płci przeciwnej - które się tego nie spodziewają[1]. Osoby obnażające się nie zdradzają zamiaru współżycia seksualnego z mimowolnym uczestnikiem tej sytuacji. Reakcja lęku/szoku u świadka tego zdarzenia zwiększa podniecenie ekshibicjonisty[2]."

Miałem na myśli ekshibicjonizm winylowy a Twój tok rozumowania trochę mnie zaniepokoił :)

- nie no żartowałem :) - życzę powodzenia z nowym sprzętem. pzdr.

- tak, z mikrofonu kamery

- udało mi się zrobić jeszcze większe zbliżenie :)

Ukryta Zawartość

Chyba ta sama technika malowania MF-ki co literek na nagrobkach.

Wygląda to identycznie :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.