Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

- he,he - dobre, dobre :) - masza masz ode mnie drinka...

- mam też kamerkę pół-hd /720/ - obraz daje ładny, ale dźwięk do kitu...taka ciekawostka...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Z drugiej strony czasem trudno nie zareagować na taką ilość głupot, kłamstw i absurdów jakie excel wypisuje!

- nie powinienem reagować na ten śmieciowy post, w którym sty 30 próbuje usprawiedliwić pmcompa, ale skoro się rzuca takie gołosłowne oskarżenia, to dobrze byłoby przynajmniej podeprzeć się jakimś cytatem - mam ok. 2000 postów /ale się nazbierało :)/ więc jest w czym wybierać, inaczej sty 30 wychodzisz, jak to słusznie zauważył StaryM, na wszechwiedzącego bufona....

Po 1- Sly a nie Sty, po 2- nikt nie jest doskonały, ja również ale to co sądzi i mnie zakłamany hipokryta StaryM nie ma dla mnie znaczenia.

A co do sprzętów to faktycznie z racji użytkowania i 30 letnich doświadczeń w tym temacie zapewne wiem znacznie więcej od niego.

Dalego mi do nawet ułamka wiedzy totalnej jaką on sobie przypisuje ale i tak wiem od niego więcej.

Po 3-cóż tu cytować Excelu.Jakbyś posłuchał dobrej cyfry to byśmy pogadali a tak nie ma o czym.

Nie dziwię się, że czasem komuś puszczają nerwy. Mnie to już nie rusza bo wiem, że jesteś jak komunistyczny beton i dyskusja z tobą nie ma

sensu a ja wszystko w temacie już dawno napisałem ale rozumiem osoby, które trafiając na beton tracą dobre maniery.

Po 4- nie łudź się że 2000 twoich wpisów czy raczej bezsensownych filmików z kręcącą się płytą mają jakąś wartość.

Równie dobrze można zamieścić 10000 filmików z kotami lub psami i będą przynajmniej zabawne, śmieszne a i pouczające.

A co jest śmiesznego lub pouczającego w twoich filmikach? Nic. I nie mówię tego złośliwie bo mnie to nawet nie interesuje.

Mam twój wątek zaznaczony już dawno więc zawsze pokazuje mi nowe wpisy i czasem zaglądam.

Mnie jest obojętne jakie bzdury wypisujesz ale rozumiem innych których to irytuje i tyle.

Równie dobrze można zamieścić 10000 filmików z kotami lub psami i będą przynajmniej zabawne, śmieszne a i pouczające.

- no cóż - poziom postów kolegi sly30 jaki jest, każdy widzi - zatem parafrazując pana Pospieszalskiego: warto rozmawiać ? - myślę, że w tym przypadku jest to pytanie czysto retoryczne....pzdr.

Nie dziwię się, że czasem komuś puszczają nerwy.

- na nerwy jest dużo środków w aptece i monopolowym - niekoniecznie trzeba wyładowywać swoje frustracje na forum....pzdr.

A juz twój ostatni wpis do którego sie wczesniej odniosłem jest szczytem debilizmu i nieodpowiedzialności.

- może doprecyzuj dokładniej o co Ci chodzi, a potem wspólnie zastanowimy się, kto tu jest idiotą...

sly30 - może wiedzą, może nie - ale żeby łatwiej się było domyśleć, zacytuję twój wpis z zakładki hi-fi:

"Mam taką wizję użytkową żeby potem kolumny moźna doginać, przesuwać, korygować ich ustawienie.

Postawienie na kolce kolumny o wadze od 100kg w górę praktycznie uniemożliwia późniejsze korekcje dogięcia

a to podstawa uzyskania sceny.

Wg mnie gruba na 6cm płyta kamienna podklejona na całej powierzchni filiem a do płyty przymocowane po bokach

jakieś uchwyty. Na płytę podstawki antywibracyjne np F-franc wersja z dziurką pod kolce a na to kolumny z kolcami.

Ewentualnie można jeszcze dodatkowo na kamień dać jakieś drewno.

Wtedy mamy układ gdzie kolumny stoją ok 11cm wyżej co przy wysokiej kanapie lub fotelu jest nawet wskazane,"

pzdr. :)

No i co w związku z tym? Nie zrozumiałeś o co chodzi?

Może nie wiesz ale jest wiele kolumn które ważą 100kg i więcej.

Są też takie które ważą 200 albo 300kg.

A wiesz że kolumny muszą mieć pewną odległość od ściany za nimi?

A wiesz też że trzeba je lekko dogiąć na słuchacza ale ów kąt dogięcia bywa bardzo

różny żeby uzyskać najlepszą scenę dla danego modelu kolumn?

- może doprecyzuj dokładniej o co Ci chodzi, a potem wspólnie zastanowimy się, kto tu jest idiotą...

Mówisz i masz, cytuję Ciebie: "- ciekawostka - w ostatnim moim poście po prostu wkleiłem wiadomość e-mail od You Tuba i pojawił się ten klip Laskowskiego, bo w wiadomości był do niego link - jak sprawdziłem jest to link do archiwum YT - na mojej liście w YT film ten jest usunięty - z tego wynika, że ten klip można obejrzeć tylko w zakładce Analog ! - co dowodzi oczywiście wyższości analogu nad cyfrą :) - sądzę, że pan Janusz Laskowski, którego bardzo lubię i cenię za jego piosenki, tu nie zagląda....pzdr."

Jesli ten wpis miał być miarą wyższości analogu nad cyfrą albo Twojej inteligencji, poczucia humoru czy spostrzegawczości to ja Ci gorąco gratuluję.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

sly30, pmcomp, może wystarczy?

Nie, nie wystarczy. Skoro excel sprawdza czy On jest idiotą czy ja to ja właśnie używając pokerowego języka podbiłem stawkę i powiedziałem sprawdzam. I chyba poznaliśmy golasa korzystając z klasyka z filmu Wielki Szu.

Ciekawe czy usłyszę takie malutkie słówko na literkę p, którego moja mama uczyła mnie już od maleńkości?

Jakoś excel jeszcze nic nie napisał ...

Pozdro

W takim razie nic nie wskóram:-( Pamiętam Ty już przeprosiłeś, jeśli excel zażyczył sobie udowodnienia oczywistego? :-( Tylko po co miast łagodzić brnie w przegrany spór ?

ps.to do pmcomp.

W.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Oni są nowi. Muszą się oswoić. Po fazie złości nadchodzi zobojętnienie, a po niej, bliżej niesprecyzowana, mieszanka radochy, pobłażania, pewnie nawet sztamy :)

Po co wchodzić do wątku, którego autor jest "nieodpowiedzialny i pisze debilizmy"? Żeby zaistnieć, zabłysnąć? Wykazać się inteligencją ?

Bo efekt jest żałosny.

Nie, nie wystarczy. Skoro excel sprawdza czy On jest idiotą czy ja to ja właśnie używając pokerowego języka podbiłem stawkę i powiedziałem sprawdzam. I chyba poznaliśmy golasa korzystając z klasyka z filmu Wielki Szu.

Ciekawe czy usłyszę takie malutkie słówko na literkę p, którego moja mama uczyła mnie już od maleńkości?

Jakoś excel jeszcze nic nie napisał ...

Pozdro

Czekam ... excel lustro chyba ma i piersi też żeby w nie uderzyć mocno i zawyć na literkę p.

Też nawiążę ... historycznie:

Ukryta Zawartość

Zawsze to lepsze od kręcących się czarnych placków. BTW zgaduj zgadula: co to za malunek, czyj i czego dotyczy? Ręczę że w oryginale analogowy.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

E, tam. Brakuje Wam odejścia. Każdy z nas czegoś tam słucha, na czymś tam i go to cieszy z reguły. Excel ma więc coś tam, co go cieszy,ale i często słyszy, że ma źle. Ja mam coś tam i też sie dziwią, że mam tak źle, a mnie cieszy. Twój sprzęt pmcomp też łatwo sponiewierać i ośmieszyć, a także i twój Sly :) Bo gość, który kupił sprzęt za dwa razy tyle nie spojrzy na ciebie inaczej jak z pobłażaniem. Żeby się wyrwać z tej drabinki cenowej wypadałoby się skupić na potrzebach i odczuciach indywidualnych człowieka. No skoro człowieka cieszy to co ma, uważa, że coś jest lepsze, a coś gorsze, to zawsze można zauważyć, że widzisz to inaczej. Ale zaraz nagonka? Palenie czarownic?

Nie ... teraz rozmawiamy o wygadywanych głupotach które szkodzą, a nie o sprzęcie, muzyce, lubieniu czy odczuciach.

W prawie każdym wątku podkreślam, że słucham muzyki a nie sprzętu. I nic na to nie poradzę, że zazwyczaj na lepszym i droższym sprzecie ta muzyka "gra" lepiej. Amen.

I nie mam kompleksów jak ktoś ma lepszy i droższy sprzęt, ba cieszę się jak mogę go posłuchac żeby widzieć w którym kierunku ew. zmieniać u siebie. Czego wszystkim życzę.

Tu natomiast dyskutujemy nad stwierdzeniem excela typu "analog jest lepszy od cyfry bo dzisiaj było 21 stopni ciepła i nie padało ... i bo tak".

No to teraz porównaj to z moim stwierdzeniem: "w niektórych aplikacjach i z niektórych realizacji cyfra brzmi lepiej, a z niektórych analog".

Czujesz różnicę ???

Pozdro

Masz rację. Miecz i krzyż w rękę i na Saracena. Wszak jesteśmy głosicielami jedynej słusznej prawdy.

Przykre, że nic nie zrozumiałeś.To przecież excel jest głosicielem jedynej prawdy i to w sposób fanatyczny.

Obrona fanatyzmu podpartego absurdalnymi argumentami właśnie legitymizuje takowy absurd i paranoję.

To nie ma już wiele wspólnego z lubieniem czy pasją jakiegoś formatu.

Mnie jest obojętne, niech sobie wypisuje co chce.To was ośmiesza gdy dajecie mu poklask za te jego idiotyzmy,

ale rozumiem osoby takie jak pmcomp.

Być może jest też tak, że w duchu nabijacie się z niego i żeby było weselej utwierdzacie go w przeświadczeniu

że "prawdy" który głosi mają sens.On wierzy, że jest tak fajnie i sam jest taki super a wy macie źródło do pośmiania się.

Tak czasem robią starsze dzieciaki wobec młodszych, nieświadomych wielu rzeczy.

E, tam. Brakuje Wam odejścia. Każdy z nas czegoś tam słucha, na czymś tam i go to cieszy z reguły. Excel ma więc coś tam, co go cieszy,ale i często słyszy, że ma źle. Ja mam coś tam i też sie dziwią, że mam tak źle, a mnie cieszy. Twój sprzęt pmcomp też łatwo sponiewierać i ośmieszyć, a także i twój Sly :) Bo gość, który kupił sprzęt za dwa razy tyle nie spojrzy na ciebie inaczej jak z pobłażaniem. Żeby się wyrwać z tej drabinki cenowej wypadałoby się skupić na potrzebach i odczuciach indywidualnych człowieka. No skoro człowieka cieszy to co ma, uważa, że coś jest lepsze, a coś gorsze, to zawsze można zauważyć, że widzisz to inaczej. Ale zaraz nagonka? Palenie czarownic?

Ale nie o to chodzi. Każdy ma co ma i lubi co lubi.Zawsze znajdzie się większy kozak który ma więcej, wie lepiej, ma lepszy sprzęt.

Nie chodzi o to żeby kogoś poniewierać.W gruncie rzeczy nie chodzi też o format audio.

Chodzi o to, że excel tkwi w świecie absurdu i wierzy, że to jest prawdziwy świat i tak powinno być.

Co więcej głosi swoje prawdy, że wszystko co jest innym punktem widzenia to świat kompletnych durni!!

To tak jakby pasjonat hamburgerów nabijał się z dobrych restauracji włoskich czy niemieckich gdzie serwuje się

wykwintne dania z wołowiny a nie śmieciowe hamburgery.

Excel to taki znawca hamburgerów który nigdy nie był w dobrej knajpie serwującej wołowinę ale na forum notorycznie

serwuje swoje bzdury, że fast food jest lepszy a ci dobrzy kucharze to idioci i złodzieje a poza tym nie znają się na gotowaniu.

I jest grupa która utwierdza go w przekonaniu,że ma rację co jeszcze bardziej go nakręca do głoszenia swoich "teorii".

Gdy nagle czyta to bywalec dobrych steakhouse-ów to szlag go trafia dlatego jak pisałem rozumiem kolegę pmcomp.

Czy teraz jest bardziej zrozumiałe o co mi chodzi?

Jeszcze dodam, że czasami na biwaku z przyjemnością zjem hamburgera ale we włoskiej knajpie wolę wołowe carpaccio zamiast wołowego plastra z bułą.

Voila:

Ukryta Zawartość

Pozdro

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.