Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

poza tym jutro w samo południe przedstawię w/w dowód

No to się cieszę. Liczyłem, że koniec świata będzie 21-go ale mnie oszukali. Teraz jak zapowiadasz, będzie to pewniak. Mam jeszcze trzy godziny to przynajmnie zaleję się w trupa i nie zauważę końca.

położę kres tej brazylijskiej telenoweli raz na zawsze;-)

A co masz zamiar popełnić seppuku ? ;-). Nie warto lepiej przeprowadzić się do innego kraju gdzie Ciebie nie znają i można zacząć wszystko od nowa. Najlepiej do USA tam chyba mieszka Randi jak przeprowadzisz u niego dowód będziesz audio-bogiem, guru i wyznacznikiem trendów. Potrzebny Ci tylko certyfikat. Pomyśl, może można go kupić na bazarze. W końcu maturę i dyplom można to może certyfikat od Randiego też. ;-)

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt. :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

posiadam 100% dowód na to że kable i całą tę resztę o którą tak zawzięcie walczycie : SŁYCHAĆ!

No tak.

Monitory na 17cm pierdziawkach (z „o mnie”) mają brzmienie niekoherentnie dopełnione przez subwoofery.

Ale może tego nie być słychać na lipnym wzmacniaczu impulsowym?

Chłopie. Kable to można usłyszeć na jakimś porządnym systemie. Nie na takim śmieciowym jak twój…

Zegar tyka. 20 minut do końca świata. No to kolejka chłopaki bo już się pewnie nie zobaczymy. Jednak kto przeżyje niech się odezwie po 12:00

O cholera, nie zauważyłem , że to ma być jutro. No to super, zdążę choinki ubrać.

Chodzi o ten post?:

No właśnie. Chyba trudno uznać, że "słyszenie" kabli to zjawisko paranormalne ;) Poza tym, jeśli nawet chodziło by tu o kable, to Randi nie kwestionuje tego, że mogą być między nimi różnice. Wydaje mi się, że czeka on na wyjaśnienie z naukowego punktu widzenia, dlaczego te różnice słyszymy.

"Chyba trudno uznać, że "słyszenie" kabli to zjawisko paranormalne."

Tak. Nie jest to zjawisko paranormalne.

"Randi nie kwestionuje tego, że mogą być między nimi różnice"

Sądzę, że nikt przy zdrowych zmysłach tego nie zakwestionuje.

"czeka on na wyjaśnienie z naukowego punktu widzenia, dlaczego te różnice słyszymy"

Może i czeka.

Z naukowego punktu widzenia to oznacza poprzez dostarczenie dowodu.

Przypominam, że dowodem w sprawie nie jest stwierdzenie słowne jakiegoś faktu (postawienie tezy).

W nauce trzeba dowieść tezy.

I chyba o to ostatnie idzie rzecz.

Przypominam, że dowodem w sprawie nie jest stwierdzenie słowne jakiegoś faktu (postawienie tezy).

Za to ja pozwolę sobie przypomnieć, że południe minęło ponad godzinę temu i jakoś nie widzę żadnego dowodu.

jutro w samo południe przedstawię w/w dowód i położę kres tej brazylijskiej telenoweli raz na zawsze;-)

Ciekawe czemu ani trochę mnie to nie dziwi...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Za to ja pozwolę sobie przypomnieć, że południe minęło ponad godzinę temu i jakoś nie widzę żadnego dowodu.

Ciekawe czemu ani trochę mnie to nie dziwi...

He he, zrobiłeś ten sam błąd co ja. Gość to napisał w nocy więc koniec świata będzie jutro w południe :)

dajcie spokoj Panowie!

kupcie w koncu ta pieprzona choinke, pobawcie sie z dziecmi, pomozcie zonie pokroic cebulke do sledzia i zabic karpia (zeby nie plakala). pomyslcie o ludziach starych, samotnych, moze warto kogos zaprosic do siebie...

chociaz na te kilka dni niech nie dziela Was tupolewy, kable, komunisci, klechy albo uziemnienia ze zwirkiem dla kota.

Wesolych Swiat! (i tym gluchym i tym slyszacym kolendy zycze).

maya.

kupcie w koncu ta pieprzona choinke

No pisałem o tym. Stoją już obie, lampki założona a jak przyjdą moje Panie

to będziemy stroić.

Spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.

Gość jest pewnie po naszej stronie i robi sobie jaja.

Ale na wszelki wypadek kilka założeń:

Porównujemy kable wykonane z tego samego materiału (Cu, Ag, Al, ), przy czym nie ma znaczenia tzw. czystość (np. miedzi).

Porównujemy kable o podobnym przekroju.

Kable nie mogą mieć wtrąceń typu "puszki" (Mit).

Kiedyś jak mi się chciało zrobiłem następujący konkurs.

Dostaję "grający" kabel do oględzin.

Fabrykuję swój kabel.

Zaczynamy procedurę porównawczą. Nawet żadne tam testy ABX...

Jak "słyszący" nie rozróżnił kabli to ja zabierałem oba, jak rozróżnił on zabierał oba.

Samo porównywanie to kilkanaście przełączeń w kilku sesjach.

PS:

Do Świąt już wszystko przygotowane...

Do Świąt już wszystko przygotowane...

Tylko nie mów, że choinkę kablami przystroiłeś...bo ja tak:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Kiedyś jak mi się chciało zrobiłem następujący konkurs.

Dostaję "grający" kabel do oględzin.

Fabrykuję swój kabel.

Zaczynamy procedurę porównawczą. Nawet żadne tam testy ABX...

Jak "słyszący" nie rozróżnił kabli to ja zabierałem oba, jak rozróżnił on zabierał oba.

Samo porównywanie to kilkanaście przełączeń w kilku sesjach.

I ile kabli zabrali słyszący? A ile zostało u ciebie?

Tylko nie mów, że choinkę kablami przystroiłeś...bo ja tak:)

Bez kabli nie... zaświeci... ;)

Ale żeby je było słychać...?

Chociaż, idę przystawić ucha.

Na sieciówce zauważyłem jakieś puszki!

Może to jakieś MIT Cables...!?

Ale dlaczego do porównań kabli muszą być z tego samego przewodnika i o tym samym przekroju?

Kable mają różne konstrukcje, różne izolację, ekranowanie i roźne rodzaje przewodników.

I tak samo mają różne przekroje przewodników.

To właśnie jedne z wielu elementów które mają wpływ na ich brzmienie.

Jeśli twierdzicie że nie ma różnic miedzy kablami to ich nie ma bez względu na rodzaj

i przekrój kabla.

A jeśli piszecie źe muszą być z tego samego metalu oraz mieć ten sam przekrój to sami sobie

odpowiadacie źe miedzy kablami czasem różnice są, bo nie zawsze.

Czyli sami sobie przeczycie.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

kot to jeszcze nie świnia uf.... mam szczęście:-)

poza tym jutro w samo południe przedstawię w/w dowód i położę kres tej brazylijskiej telenoweli raz na zawsze;-)

Ps. ogólnie to zwisa mi to czy słyszycie te cholerne kable czy nie ... zrobię to tylko dlatego że marnuję zbyt dużo czasu na czytanie tych bzdetów to wciąga i uzależnia jak w/w telenowela a nie wnosi nic do mojego świata audio, właściwie poza artykułem który przedstawił Szub z którym nikt z was nie chciał polemizować bo i niby jak to nic... kompletny klops wujaszku!

pozdrawiam Szuba facet z takim avatarem ma do was jajca jak byk !!!

wesołych świąt bracia rodacy!!!!!

No to jedziesz z tym dowodem, bo już 14:58 jakby nie patrzeć :). Bo te 8 wykrzykników, to nadal nie dowód na cokolwiek.

A co do "Twojego" świata audio, to zgadzam się , każdy żyje w jakimś "swoim" świecie. Może to i być świat audio, czemu nie :D. Ważne że "swój". W swoim świecie, każdy ustala swoje zasady. Co zresztą widać po zasadach Kolegi Szuba, z Jego własnego świata. "Udowodnijcie, że nie ma zjawiska wpływu, na zjawisko którego nie ma" :D

dajcie spokoj Panowie!

kupcie w koncu ta pieprzona choinke, pobawcie sie z dziecmi, pomozcie zonie pokroic cebulke do sledzia i zabic karpia (zeby nie plakala). pomyslcie o ludziach starych, samotnych, moze warto kogos zaprosic do siebie...

chociaz na te kilka dni niech nie dziela Was tupolewy, kable, komunisci, klechy albo uziemnienia ze zwirkiem dla kota.

Wesolych Swiat! (i tym gluchym i tym slyszacym kolendy zycze).

maya.

Ależ Mayu, nie odbieraj gościom prawa do pisania w ich własnych wątku. W cudzych im takie prawo jest odbierane, bo "nie w temacie", albo nie "po jedynie słusznej linii przewodniej partii". W cudzych nie wolno, we własnym też im chce się odebrać to prawo, najlepiej niech zamilkną na wieki, bo śmieli mieć inne zdanie. A do świąt jeszcze sporo czasu. Niedziela, piękny mroźny dzionek. Przynajmniej tutaj mroźny. Ludziska na mieście już nieco przestali mieć zakupowego "jobla". W sam raz dobry moment, żeby się nieco wyciszyć i odsapnąć od przedświątecznej krzątaniny :).

No to jedziesz z tym dowodem, bo już 14:58 jakby nie patrzeć :).

No już wspominałem ale post kolegi był o "Napisano dziś, 03:44" czyli to wydarzenie bedzie jutro. Cieszmy się więc z danego nam dodatkowego dnia, pogódźmy się z rodziną etc. albowiem jutro w samo południe szeryf rozprawi sie z bandą złoczyńców :)

Pozdr.

JacekPlacek

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Zauważyłem poniewczasie. Edycja posta już była zablokowana niestety.....

Znaczy w Wigilię otrzymamy dowód ostateczny? Wolałbym mniej "spektakularny" termin. W Wigilię mogą być kłopoty z przetrawieniem, zarówno w praktyce, jak i w przenośni ;).

Ale i tak czekam z niecierpliwością i zaintrygowaniem.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Zapomniałeś rozwinąć, dla pełnego obrazu sytuacji:

"Twierdzę, że grają i twierdzę, że to jest fakt. A skoro tak twierdzę, to to jest fakt. I faktem pozostanie, dopóki ktoś nie udowodni, że jest inaczej. A jeśli ktoś się z tym faktem nie zgadza, to fuckt z nim i na drzewo, Kabotyn jeden, niech spada..."

Koniec dowodu :D W oparciu o dotychczasową retorykę w tej kwestii.

Żebyś się nie zdziwił jak jutro gość oświadczy, że kable grają!

I co?!

No dobrze ale to nie miało być oświadczenie tylko dowód, no chyba że to oświadczenie ma moc dowodu i wtedy mamy c.b.d.o :)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

No dobrze ale to nie miało być oświadczenie tylko dowód, no chyba że to oświadczenie ma moc dowodu i wtedy mamy c.b.d.o :)

A co, nie ma takiej mocy? Patrz mój post wyżej. Myślałem, że już się przekonałeś, jak w mniemaniu niektórych osób, wygląda "dowód".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.