Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski satiricon...

macson

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy jesteśmy równi wobec muzyki.

...

Chyba że, jak StaryM, mamy słaby słuch i mierny system: wtedy udajemy, że kable nie mają wpływu na brzmienie i dorabiamy ideologię, że płytka Holfi to jest to samo, co kabel głośnikowy; że - słowem - różnic w prezentacji nie słychać, bo tak mówi miernik oraz ogólna wiedza z podstawówki. Ale oczywiście nie robimy żadnych doświadczeń i prób, jeno obdarowujemy forum jednym narcystycznym "bo tak". Co nie, StaryM?

Triode, bezsensownym pieprzeniem pokrywasz brak argumentów. Daruj sobie, bo nie śmieszysz tylko śmiesznie wyglądasz.

kolego-Wyluzuj!bo to ty pieprzysz o dziwnych rzeczach i próbujesz być naiwnie dowcipny.
  • Redaktorzy

Panowie, prosimy usilnie: bez dowalania. Chyba poziom cukru wam spadł. Kawkę poranną wypić, rogalika zjeść lub czekoladkę i świat zaraz ujrzycie w barwach bardziej różowych.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Chyba że, jak StaryM, mamy słaby słuch i mierny system

Może być jeszcze inaczej. Wypisujemy w "o mnie" kilka audiofilskich marek i liczymy, że wszyscy będą pod wrażeniem. Udajemy, ze słyszymy kable i inne gadżety, by zaliczać się do elity.

PS. Mam nagraną płytę z sinusoidami od 16Hz do 20kHz - mogę ci to sprezentować, świetnie się nadaje do pokazywania wysokich osiągów twojego sprzętu. Będziesz wniebowzięty.

StaryM, elity? Elity awatarów? Wirtualnej elity? Miesza ci się wirtualność z rzeczywistością. To jest forum audio i stereo - mam wpisać w "o mnie" jakąś ckliwą opowiastkę o sobie zamiast twoich ulubionych suchych faktów, na czym słucham? Kpiny. Tobie i twoim kolegom wszystko gra tak samo: BD, CD, DAC, wzmacniacz, kable itd. Tworzycie własną elitę przygłuchych awatarów, którzy tyle o tym piszą, bo muszą sami siebie przekonywać się do własnych przekonań. Przy okazji wszechobecna drwina z audiofilów delikatnie leczy cię i twoich kumpli z kompleksów, żalu, zawiści, zazdrości itd. To są proste mechanizmy.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Przy okazji wszechobecna drwina z audiofilów delikatnie leczy cię i twoich kumpli z kompleksów, żalu, zawiści, zazdrości

Jedyne czego mogę ci zazdrościć (i niektórym innym) to wieku. Chciałbym być młodszy...

Elity awatarów? Wirtualnej elity?

Nieee. Elity w zakompleksionych głowach. jak się tak popisze o kabelkach duperelkach i nirwanach od razu się człowiek może poczuć ważniejszy. Wszyscy mu na forum cmokają z zachwytu.

Jedyne czego mogę ci zazdrościć (i niektórym innym) to wieku. Chciałbym być młodszy...

To tylko twoje przypuszczenie. Nie wiesz, lecz zakładasz. Na tej regule opierasz każdy swój wpis i pogląd. Bez doświadczenia, na prze(d)sądach. W sprawie zaś wieku mogę tylko dodać, że wraz z nim nie zawsze otwierają się horyzonty, czego jesteś najlepszym przykładem.

Nieee. Elity w zakompleksionych głowach. jak się tak popisze o kabelkach duperelkach i nirwanach od razu się człowiek może poczuć ważniejszy. Wszyscy mu na forum cmokają z zachwytu.

I tobie to cmoknie pomaga?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To tylko twoje przypuszczenie. Nie wiesz, lecz zakładasz. Na tej regule opierasz każdy swój wpis i pogląd. Bez doświadczenia, na prze(d)sądach. W sprawie zaś wieku mogę tylko dodać, że wraz z nim nie zawsze otwierają się horyzonty, czego jesteś najlepszym przykładem.

Jezu, ale chrzanisz...

<Linda-mode>Nie chce mi się z tobą gadać.</Linda-mode>

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Może być jeszcze inaczej. Wypisujemy w "o mnie" kilka audiofilskich marek i liczymy, że wszyscy będą pod wrażeniem. Udajemy, ze słyszymy kable i inne gadżety, by zaliczać się do elity.

PS. Mam nagraną płytę z sinusoidami od 16Hz do 20kHz - mogę ci to sprezentować, świetnie się nadaje do pokazywania wysokich osiągów twojego sprzętu. Będziesz wniebowzięty.

Kolego StaryM, co do elyt, wpisów itd to OK, pewnie masz sporo racji, natomiast o te kable to będę się cały czas sprzeczał.

Piszesz, że Twoje Klotze grają tak samo jak wszystkie inne bezpuszkowce. Jeśli masz ochotę to wypożyczę Tobie jedne z moich kabli głośnikowych (absolutnie nie mają żadnych puszek - aczkolwiek ja wolę i używam tych z puszkami). Wepniesz i powiesz nam wszystkim czy system zagra tak jak z Klotzami czy inaczej. Co Ty na to?

Skoro ja słyszę zmiany na Altusach i Diorze to myślę, że nie powinieneś mieć problemu na swoim sprzęcie.

Jezu, ale chrzanisz...

<Linda-mode>Nie chce mi się z tobą gadać.</Linda-mode>

Znaczy zabolało. Nie histeryzuj, StaryM, tylko weź się za siebie, otwórz oczy, bądź miły, serdeczny i sympatyczny. Tego ci życzę.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Piszesz, że Twoje Klotze grają tak samo jak wszystkie inne bezpuszkowce. Jeśli masz ochotę to wypożyczę Tobie jedne z moich kabli głośnikowych (absolutnie nie mają żadnych puszek - aczkolwiek ja wolę i używam tych z puszkami). Wepniesz i powiesz nam wszystkim czy system zagra tak jak z Klotzami czy inaczej. Co Ty na to?

Akurat Klotz to interkonekt. Do głośników mam Adam Hall 2x1,5mm². ale owszem jestem jak najbardziej otwarty na wszelkie próby.

Znaczy zabolało. Nie histeryzuj, StaryM, tylko weź się za siebie, otwórz oczy, bądź miły, serdeczny i sympatyczny. Tego ci życzę.

Przeceniasz się SzuB. Nic nie zabolało, tylko było nudne. Jesteś do bólu przewidywalny.

Nie mogę być miły i sympatyczny, bo mi to image popsuje, w końcu cały rok pracuję ciężko na AS.

Akurat Klotz to interkonekt.

... i moje serdeczne wyrazy współczucia także :(

Nie mogę być miły i sympatyczny, bo mi to image popsuje, w końcu cały rok pracuję ciężko na AS.

całkiem jak muls

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Adam Hall 2x1,5mm²

OOOOOOOOOOO!to wybitna rzecz jest! I wyjaśnia dlaczego żadnych różnic nie słychać-bo inni jednak słyszą,nawet w transportach cyfrowych.NADMIERNICZEGO poproś to ci zrobi coś porządnego i wtedy usłyszysz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I tobie to cmoknie pomaga?

Każdemu pomaga. Ludzie są próżni z natury.

Akurat Klotz to interkonekt.

W dodatku dołączany podobno do odtwarzaczy Cyrus (?) Przynajmniej tak twierdzi strona Internetowa Rogoz Audio, który ma w ofercie te kable.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

W dodatku dołączany podobno do odtwarzaczy Cyrus (?) Przynajmniej tak twierdzi strona Internetowa Rogoz Audio, który ma w ofercie te kable.

Nikt, komu zależy na najwyższej jakości, nie powinien zatem kupować badziewia z tej firmy. Sprzedając kable Klotz sprostytuowali hi-end. :D

Sprzedając kable Klotz sprostytuowali hi-end. :D

hiendu nie ma potrzeby prostytuować ...

to właśnie ci "hajendowcy" kupujący Klotza pokazują swoja "wiedzę" nie rozróżniając produktów dedykowanych do hi-end i Pro

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Za dobrze Wam ... w głowie Wam się przewraca od dobrobytu ....Komuny Wam trzeba.

W pokoju 3 x 2.m na czarnym combie Unitry - Artur siadałem na szerokiej wersalce, o wiele za szerokiej do tego pokoju, bo mniejszych nie było. Nogi opierałem na biblioteczce. W tej pozycji, jako lekko zbuntowany poppers przeorałem i zdarłem ponad setkę płyt.

Niczego nie brakowało, ani góry ani dołu. Co rok - kupowało się wkładkę, model "wkładka", w pustym sklepie RTV. To był prawdziwy hi-end, bo wyżej się nie dało...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Za dobrze Wam ... w głowie Wam się przewraca od dobrobytu ....Komuny Wam trzeba.

W pokoju 3 x 2.m na czarnym combie Unitry - Artur siadałem na szerokiej wersalce, o wiele za szerokiej do tego pokoju, bo mniejszych nie było. Nogi opierałem na biblioteczce. W tej pozycji, jako lekko zbuntowany poppers przeorałem i zdarłem ponad setkę płyt.

Niczego nie brakowało, ani góry ani dołu. Co rok - kupowało się wkładkę, model "wkładka", w pustym sklepie RTV. To był prawdziwy hi-end, bo wyżej się nie dało...

Mój rocznik +/- :)

Bo wtedy słuchało się muzyki a nie sprzętu i kabli. Szkoda mi tamtych lat. Nie wiem czy teraz słucham muzyki z połową takiej frajdy jak wtedy, na byle gównianym grundigu na ławce z chłopakami listy przebojów 3.

Audiofile jak dzieci... Tylko wódka, dziwki, no i dowalanki w głowie :-)

jak ty masz takie dzieci to co bedzie jak dorosna.

pieknie powiedziane.

ale "czego uszy nie zaja tego sercu nie zal". a teraz mamy nowy hajendowy swiat i nawet sklepy rtv sa pelne..

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Macson:

Zaraz Ci napiszą, że to forum jest dla tych doświadczających dobrobytu...

Ale spoko.

Jak nadal, jak w tamtych latach, jesteś w stanie radować się muzyką to wszystko OK.

Te drogie klocki nie grają tak dobrze. Dowód to grające kable.

Wówczas grało na kablu od lampki nocnej.

Teraz tak nie da rady.

Zaginęła gdzieś ta radość życia tamtych czasów.

Może zniewoleni ludzie wyostrzali swoje zmysły...?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.