Skocz do zawartości
IGNORED

Van den Hul The THIRD ®

marwsk

Rekomendowane odpowiedzi

"Jeżeli ktoś ma taką możliwość, to niech podłączy biegun dodatni kablem Vdh Third, a ujemną możliwie najdroższym srebrnym Audio Note."

Z ciekawości zrobiłem to co zasugerowałeś. Nie mam Audio Note ale mam coś innego ze srebra. Na razie sobie gra i jest ciekawie. Dziękuje bardzo za pomysł.

Magnepan, co do Revelation to może sie nie podobać, może nie przypaść do gustu i można go wtedy wyrzucić przez okno, ale że muli to bardzo ciekawe. Nigdy się z taka opinią nie spotkałem. Dosłownie Ty też o tym nie piszesz ale twierdzisz, że VD Muł, być może miałeś coś nie tak z konfekcją inaczej nie mogę tego wytłumaczyć.

Pozdrawiam

"Jeżeli ktoś ma taką możliwość, to niech podłączy biegun dodatni kablem Vdh Third, a ujemną możliwie najdroższym srebrnym Audio Note."

Z ciekawości zrobiłem to co zasugerowałeś. Nie mam Audio Note ale mam coś innego ze srebra. Na razie sobie gra i jest ciekawie. Dziękuje bardzo za pomysł.

Magnepan, co do Revelation to może sie nie podobać, może nie przypaść do gustu i można go wtedy wyrzucić przez okno, ale że muli to bardzo ciekawe. Nigdy się z taka opinią nie spotkałem. Dosłownie Ty też o tym nie piszesz ale twierdzisz, że VD Muł, być może miałeś coś nie tak z konfekcją inaczej nie mogę tego wytłumaczyć.

Pozdrawiam

VDH kupiony był u dystrybutora /nowy i nie sadzę abym pomylił bieguny.... /to oczywiscie zart/.Pozostała konfekcja -wysoki Siltech a pózniej Transparent Audio Ultra /głośnikowy/

Bardzo proszę.

Proszę zwrócić uwagę na kierunkowość srebra, proszę użyć kierunku zgodnego z obiegiem energii, czyli początek srebra/zacisk kolumny/, koniec - zacisk wzmacniacza.

Można wypróbować użyć jako minus, zarówno dodatnią jak i ujemną żyłę z srebra.

Żyła dodatnia może dać zbyt napompowany dźwięk, lecz z piękną barwą.

Żyła ujemna da doskonałe odpowiedzi impulsowe, dźwięk będzie chłodny, lecz realistyczny.

Proszę zwrócić uwagę na kierunkowość srebra, proszę użyć kierunku zgodnego z obiegiem energii, czyli początek srebra/zacisk kolumny/, koniec - zacisk wzmacniacza.

747 a nie odwrotnie ? Impuls energii zaczyna się od wzmacniacza.

Z całym szacunkiem, miała być zakładka "technika", jednak administracja nie wyraziła na to zgody, stąd niedomówienia odnośnie właśnie takich zagadnień.

Ok ,rozumiem. Niedomówienia odnośnie zagadnień technicznych potwierdzają mój tok myślenia czy nie ?

Można wypróbować użyć jako minus, zarówno dodatnią jak i ujemną żyłę z srebra.

Nie chcę rozpisywać się tu o technice, ponieważ w przeszłości wystąpiły sytuacje braku aprobaty dla takiej formy przekazu.

Kolego 747 - dajesz popalić...

747, lubię Twoje wpisy bo często są zagadkowe i jakby z innej planety a często zabawne po prostu......

Jednak jak by na to nie patrzeć pozostajesz dalej w kręgu audiofilskiego światka jako niezwykle barwna postać w pozytywnym

tego słowa znaczeniu i o dużym ilorazie kultury osobistej.Pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia.

• 6 miesięcy później...

Fajnie się czytało, bo znalazło się miejsce na rozwój, połączenie przewodnika niemetalowego z metalem daje unikatowe warunki pracy, nie osiągalne w żaden inny sposób.

Niestety istnieje wymagalność absolutnie najwyższej jakości materiałów, aby osiągnąć rezultat, przesuwający granicę dotychczasowego poznania danego systemu, a jak już zostało to zauważone, z powodów ekonomicznych takie zestawienie może być trudne.

Nic tak nie zamula, jak kable van den Hula ;-) No może z wyjątkiem Orchida, który jest IC wybitnym w swojej cenie.

Proponuję zainteresować się najnowszymi kablami Chrisa Sommovigo: Black Cat Neo-Morpheus! Chris jest bardzo miłym, pomocnym i uczciwym facetem. Gdyby tak grające konstrukcje sprzedawała Tara lub Acrolink, cena byłaby wyższa jakieś 10x. Cały ten hi-end kablarski to jedno wielkie oszustwo i ściema. Dwie firmy, jakie znam, które normalnie wyceniają swoje produkty to Black Cat/Stereovox i właśnie van den Hul. Mój Neo-Morpheus dosłownie zniszczył, zmiażdżył topowego srebrnego Kimbera, konstrukcję ponad 10 x droższą.

Analysis nie znam. Szkoda. Pewnie coś fajnego :-)

Jest to amerykańska firma kablarska i bardzo znana w branży profesjonalnych muzyków z wieloletnim doświadczeniem i masą nagród i wyróznień.Od kilku ładnych lat produkuje audiofilskie kable ic i głosnikowe o których jest wszędzie głośno.I co ważne nie kosztują majątku jak niektóre topowe brandy [ Transparent Audio czy Crystal Cable].Brzmią neutralnie w stronę delikatnego ciepła z fajną stereofonią i przestrzenią.

van den hul-mul, każdy ford g...o wort, a każdy pijak to złodziej

Szanowni Panowie Audiofilowie , a cóż to za koszmarne stereotypy, a fuuj!!!!

dodam coś jeszcze sprzed wielu lat jak bawiłem się w dystrybucje sprzętu Pioneera . W jednym ze specjalistycznych sklepów w Warszawie miły chłopak powiedział coś głupiego co prawie na zawsze odsuneło mnie od głosników skandynawskich - DALI NIE GRALI , adsurd a jak może zapaść w głowie

Mnie weszło do głowy powiedzonko, bodajże z naszego właśnie forum: "NAD jest poNAD!". W sumie trudno byłoby mi się z tym nie zgodzić. IMHO, w swojej klasie cenowej, mało jest równie fajnie grających klocków, jak te brzydkie szare pudełka :-)

Co do Dali, to faktycznie głupio chłopak powiedział. Fajna firma i robi zacne kolumny, choć spośród duńskich konstrukcji wybieram Dynaudio :-)

Mnie weszło do głowy powiedzonko, bodajże z naszego właśnie forum: "NAD jest poNAD!". W sumie trudno byłoby mi się z tym nie zgodzić. IMHO, w swojej klasie cenowej, mało jest równie fajnie grających klocków, jak te brzydkie szare pudełka :-)

Co do Dali, to faktycznie głupio chłopak powiedział. Fajna firma i robi zacne kolumny, choć spośród duńskich konstrukcji wybieram Dynaudio :-)

to nasza ludzka słabość że pewne powiedzonka do nas przylgna , choć są bezsensowne . Ponad 40 lat temu na dyktendzie w II klasie podstawowej taka ryza polonistka wychowawczyni zatrzymała się przy mojej ławce i powiedziała słowa które mnie skrzywiły na całe życie : a ten to nie dość żę tak wolno to jeszcze tak brzydko . MIałem w zyciu wiele poważniejszych " obciachów " , które wyleciały mi z pamięci . ale te głupie , bezsensowna słowa dźwięczą mi w głowie do dziś

Miałem Firsta Ultimate, Second XLR i Revelation. Było to dość dawno. Jednak dobrze zapamiętałem Revelation. Grał z Tempo 2 SE, Accuphase E306 i CEC TL 5100 Z. Dodał energii, przestrzeni, dynamiki i basu dobrej jakości. Jednocześnie też wprowadził do dźwięku odrobinę finezji i polotu.

• 2 tygodnie później...

ja tez pare slyszalem i zupelnie nie zgadzam sie z kolega magnepan, np obecnie podstawowy przeciez ic jakim jest 102 mkiii gra u mnie lepiej(nic nie muli) niz argentum 6/4(srebro), ktory tez posiadam, sluchalem tez ww(wind, revelation) i zaden nigdy nie mulil, zawsze mialy b dobra przestrzen, barwy, i b ladna gore, wszystko zalezy od zestawienia, np z takim densenem, czy np gryphonem spisuja sie znakomicie

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Bubusia, jak to mówią do 3 razy sztuka Van Den Hull the Third.

Mam ogromny szacunek dla tego konstruktora który ma tyle patentów za swoje technologie że nie jeden z nas nie zmieściłby takiej ilości klusek w gębie.

Seria węglowa była rewolucyjną technologią w świecie audio i wszystko byłoby w najlepszym porządku brzmienia tych kabli

[ first , second] gdyby nie glinkowo - porcelanowe wtyki które jeszcze bardziej tłumiły przekazywany dzwięk.Czasami 2 w 1 to już

za dużo dobrego [złego] gdyż dżwięk nie miał tyle blasku co powinien mieć.Do ostro i technicznie grających systemów sprawdzał

się.Do bardziej neutralnie brzmiacych juz mniej a do lampowych całkowicie NIE i tu była porażka.

Natomiast kiedy wtyki a la porcelanowe zostały wymienione na typowe WBT kabel brzmiał lepiej ale nie idealnie.

Co do VDH Revelation [głosnikowe] pisałem już na forum nie raz o moich przykrych doświadczeniach z tym kablem.

Faktem jest że grały z amplifikacją lampową pre/ power ale takiej 'kaszanki' dżwiękowej i totalnego zamulenia to nie słyszałem w życiu. System był wyłączony do czasu kiedy nie dotarły do mnie Transparent Audio Ultra po wpięciu których [jeszcze nie wygrzanych] uśmiech pojawił się na zestresowanej twarzy.Te oraz inne ale już mniej dokuczliwe doświadczenia z VDH

na zawsze utrwaliły mój wizerunek brzmienia tych kabli.

Jednak aby być do końca rzetelnym muszę przyznać ze kilkakrotnie przez moje ręce przewinął się niedrogi kabelek ze szpuli

o symbolu Ls 122 lub Ls 22 coś w tym rodzaju i grał bardzo dobrze.To był zwykły miedziany kabelek o bardzo zrównoważonej

liniowości brzmienia - moim zdaniem mega hit.

Miałem również Winda i Winda II ale to był przewód który niskie i średnio niskie tony rozdmuchiwał do nienaturalnej wielkości balonu transportowego .

Jak sami widzicie moje doświadczenia z VDH nie były za rózowe na przestrzeni kilku lat, więc mówię STOP. Zapewne znajdą

się szczęśliwi użytkownicy tej marki i takich będzie spora grupa.Ale tak jest ze wszystkim, bo gusta i potrzeby bywają różne.

Miałem vdH he Revelation przez ponad rok, miał okazję grać nie z jednym, a z kilkoma wzmacniaczami, i zupełnie nie zgadzam się z twoją opinią.

Miałem także zachwalanego przez ciebie TA Ultra MM i większego wrażenia nie zrobił.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

ja tez pare slyszalem i zupelnie nie zgadzam sie z kolega magnepan, np obecnie podstawowy przeciez ic jakim jest 102 mkiii gra u mnie lepiej(nic nie muli) niz argentum 6/4(srebro), ktory tez posiadam, sluchalem tez ww(wind, revelation) i zaden nigdy nie mulil, zawsze mialy b dobra przestrzen, barwy, i b ladna gore, wszystko zalezy od zestawienia, np z takim densenem, czy np gryphonem spisuja sie znakomicie

Ale jak ktoś ma "mulący" umysł, o wszystko mu "muli".

Zwłaszcza kable.

Bumik,

Kurna,

Ty to powinieneś we wszystkich wątkach kablarskich, dostać banem, albo kablem bez łeb na dzień dobry!:)

Weź sobie chłopie odpuść trochę.Tak Ci to przeszkadza, ze ludzie słyszą!?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.