Skocz do zawartości
IGNORED

Radmor LS30 i Sound Project 3SE

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegoś pieca dla mojego taty. "Fajerwerków" nie potrzebuje ale kilka razy był u mnie podczas gdy słuchaliśmy jego płyt (Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Erykah Badu, Diana Krall, Jetro Tull, Clapton, Davis) i zapragnął mieć trochę lepszy sprzęt od tego, który posiadał. Dlatego kilka miesięcy temu z moją pomocą wymienił swoje Eltaxy chyba Silverstony 200 na Radmory LS30. Zaprezentowałem mu je z MF E10 i zaakceptował to połączenie. Dlatego szukałem dla niego E10 albo E11. Niestety na Allegro dwa poszły powyżej budżetu jaki mój rodziciel chce przeznaczyć na wzmacniacz. Gdybym miał w tej chwili gotówkę żeby dołożyć to mojego E10 wziąłby ode mnie tata a ja kupiłbym MF A3, Caspiana albo Amplifona 30stkę lub 40stkę dla siebie i sprawa załatwiona.

Mogę kupić Sound Projecta do tych Radmorów. Czy będzie to dobre połączenie? Musiałbym jechać kilkaset km żeby go posłuchać ale po pierwsze Radmory są zasypane i jedna kolumna waży 30kg więc są raczej mało mobilne po drugie jazda kilkaset km za wzmacniaczem za 700zł nie ma sensu. Jeśli charakterem brzmienia SP przypomina MF E10/11 to będzie tacie odpowiadał. Z tego co widziałem to 3SE ma tylko 25W, wystarczy do wysterowania Radmorów? Pokój 24 metry, muzyka jak wyżej, źródło Marantz 63SE. Proszę o wpisy tych, którzy rzeczywiście ten wzmacniacz słyszeli.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/97691-radmor-ls30-i-sound-project-3se/
  • Redaktorzy

3SE wystarczy spokojnie - miałem i podpinałem pod przeróżne kolumny od Elaców bodajże 108 (małe wrednoty) po B&W 704. Dźwięk jest bardziej dynamiczny i lepiej kontrolowany niż w ww MF.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

On pracuje w klasie A? Ile prądu pożera? Nic nie mogę znaleźć.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Znajdź pod tym linkiem zakładkę kontakt i napisz maila. Myślę, że odpowiedzą chętnie na twoje wątpliwości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja miałem Sound Project 3 SE, grał ze Spendorami 3/1 i nie było problemów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znalazłem recenzję 2SE to za bardzo pochlebne one nie są. Mało otwarcia na górze, poprawna zaledwie dynamika, niski bas misio, wyższego mało i jednostajny.

Gość rydz

(Konto usunięte)

LS-30 to dobre kolumny,stały i pogrywały w jednym ze sklepów audio przez kilka lat w połączeniu z zestawem Marantza,to było bardzo dobre granie,często tam zachodziłem,warto zainwestować w dobry wzmacniacz!

PM 68? Budżet ograniczony. Tata nie chce wydawać więcej niż 800zł-900zł.

Znalazłem recenzję 2SE to za bardzo pochlebne one nie są. Mało otwarcia na górze, poprawna zaledwie dynamika, niski bas misio, wyższego mało i jednostajny.

To jednak chcesz kupić 2SE a nie 3SE?

3SE mogę kupić. A to taka różnica między nimi?

Nie za bardzo podchodzi mi brzmienie tańszych wzmacniaczy japońskich. Tata zaakceptuje to co wybiorę, marudził nie będzie :) ale chciałbym, żeby to grało przyzwoicie. Żałuję bo wczoraj ktoś mi sprzątnął Audiolaba 8000A z przed nosa, za 650zł poszedł.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ten Pioneer to kultowy wzmacniacz,swego czasu jedna z redakcji użytkowała go przez dłuższy czas do testu kolumn,poszperaj trochę a dowiesz się więcej na jego temat,była jeszcze wersja 400 z X, dużo gorsza.

To niezła maszyna.

Nie za bardzo podchodzi mi brzmienie tańszych wzmacniaczy japońskich. Tata zaakceptuje to co wybiorę, marudził nie będzie :) ale chciałbym, żeby to grało przyzwoicie. Żałuję bo wczoraj ktoś mi sprzątnął Audiolaba 8000A z przed nosa, za 650zł poszedł.

Marantz PM64 mk.II,stara szkoła Marantza.Ciepłe ale dynamiczne brzmienie,pierwsze waty w klasie A,mocno się grzeje.

Ale nie jest tak jak w przypadku PM80? Tam gdzie gra w klasie A to jest całkiem fajnie ale potem robi się bałagan i dźwięku tyle co nic.

Ale nie jest tak jak w przypadku PM80? Tam gdzie gra w klasie A to jest całkiem fajnie ale potem robi się bałagan i dźwięku tyle co nic.

PM80 nie słyszałem,to wzmacniacz z póżniejszego okresu.PM64II to linia "Quarter A",pierwsze 25% mocy oddaje w klasie A,a póżniej przechodzi w klasę AB.Przy głośnym słuchaniu nie robi się bałagan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.