Skocz do zawartości
IGNORED

Zielona wyspa na Narodowym

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Wyglądano jej, wypatrywano, zwątpiono w nią, ale jest nareszcie. Na samym środku Stadionu Narodowego siedemdziesiąt tysięcy osób na własne oczy i miliony przed telewizorami ujrzały wielką, zieloną wyspę, przyrządzoną przez rząd Platformy Obywatelskiej. Donald Tusk dotrzymał słowa. Mamy ją. I nikt takiej nie ma. Jej sława kroczy teraz dumnie przez światowe media, gromkim echem sławiąc wiekopomne dokonania. Historia dzieje się na naszych oczach.

https://www.audiostereo.pl/topic/97850-zielona-wyspa-na-narodowym/

Wyglądano jej, wypatrywano, zwątpiono w nią, ale jest nareszcie. Na samym środku Stadionu Narodowego siedemdziesiąt tysięcy osób na własne oczy i miliony przed telewizorami ujrzały wielką, zieloną wyspę, przyrządzoną przez rząd Platformy Obywatelskiej. Donald Tusk dotrzymał słowa. Mamy ją. I nikt takiej nie ma. Jej sława kroczy teraz dumnie przez światowe media, gromkim echem sławiąc wiekopomne dokonania. Historia dzieje się na naszych oczach.

Ale o co kaman?

Dlatego w tym kraju pewnych rzeczy się nie osiągnie mimo poniesionych kosztów jeśli idioci są odpowiedzialni za pewne sprawy [czyt. np. RZĄD] . ps po co jest tam zamykany dach ?

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

"Narodowe Centrum Sportu informuje, że zgodnie z informacją od organizatora meczu Polska - Anglia, Polskiego Związku Piłki Nożnej, żadna ze stron spotkania nie chciała grać przy zamkniętym dachu. Na zasunięcie dachu muszą zgodzić się delegat meczu, obserwatorzy i drużyny. Żadna ze stron nie chciała jednak takiego rozwiązania."

Ciekawe.

Jestem Europejczykiem.

po co jest tam zamykany dach ?

On nie jest zamykany dlatego też pytanie jest nie na miejscu

Narodowe Centrum Sportu

Ani Narodowe, ani Centrum, a tym bardziej sportu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Skoro Narodowe Centrum Sporty zarządza tym stadionem, to może powinno zajmować się stanem jego murawy? Zresztą stadion przewidziano głownie do innych celów niż imprezy sportowe - miał przede wszystkim zarabiać pieniądze.

Bardzo lubiłem wypowiedzi prezesa PZPN..................Grzesiu zagadaj coś!!

Skoro Narodowe Centrum Sporty zarządza tym stadionem, to może powinno zajmować się stanem jego murawy? Zresztą stadion przewidziano głownie do innych celów niż imprezy sportowe - miał przede wszystkim zarabiać pieniądze.

Zarabiać pieniadze?

Już zarobili przy budowie!!

"Narodowe Centrum Sportu informuje, że zgodnie z informacją od organizatora meczu Polska - Anglia, Polskiego Związku Piłki Nożnej, żadna ze stron spotkania nie chciała grać przy zamkniętym dachu. Na zasunięcie dachu muszą zgodzić się delegat meczu, obserwatorzy i drużyny. Żadna ze stron nie chciała jednak takiego rozwiązania."

wyjaśnił Tomaszewski - tylko podczas trwania już meczu, ta decyzja mogła być podjęta administracyjnie np godzinę przed meczem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Redaktorzy

Nie popatrzyli na prognozę pogody, spore niedopatrzenie. Mecz będą musieli powtórzyć. Nie wiem natomiast, dlaczego zdaniem autora wątku dach miał zasunąć rząd.

wyjaśnił Tomaszewski - tylko podczas trwania już meczu, ta decyzja mogła być podjęta administracyjnie np godzinę przed meczem

To że coś wyjaśnił Tomaszewski nie znaczy, że tak jest. Niewątpliwie UEFA wyda jakieś oświadczenie z oficjalnym stanowiskiem. Ze strony organizatorów kompletny chaos, Pani Rzecznik jak dziecko we mgle, nie wie nic.

Jestem Europejczykiem.

Architekt Stadionu Narodowego: Na stadionie w zasadzie nie ma warstwy drenażowej. - Na Euro 2012 ta warstwa miała 22 centymetry. Obecna ma ok. 2-3. To nie jest ten sam system - powiedział architekt Stadionu Narodowego Zbigniew Pszczulny w rozmowie z TVN 24.

Jestem Europejczykiem.

To że coś wyjaśnił Tomaszewski nie znaczy...

skoro nic nie znaczy to sorry, nie wiedziałem, że masz tyle specjalności,

i leśnictwo (brzoza), piłeczka, ekonomia,chylę czoła

tylko kłamstw nie cytuj, zapłaciliśmy za jeden z lepszych drenaży murawy w Europie, gdzie jest?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

tylko kłamstw nie cytuj, zapłaciliśmy za jeden z lepszych drenaży murawy w Europie, gdzie jest?

No nareszcie napisałeś coś z sensem. Główny architekt też jest tym zaciekawiony:

"- Obecna murawa jest inna niż na Euro 2012, w zasadzie nie ma warstwy drenażowej. Na Euro 2012 ta warstwa miała 22 centymetry. Obecna ma ok. 2-3. To nie jest ten sam system, który montowaliśmy na mistrzostwa Europy. Nie wiem, czy chodziło o oszczędności. Obecna murawa jest mniej chłonna niż ta Euro 2012 i w dzisiejszych warunkach nie da się na niej grać - powiedział architekt Stadionu Narodowego Zbigniew Pszczulny."

Jestem Europejczykiem.

Grzesiu z działaczami wywieźli drenaż na swoje działeczki?

Tak na poważnie: 20cm*powierzchnia boiska to niezła kubatura i tonaż. Co sie z tym stało???

Jestem Europejczykiem.

Jednym słowem , dosłownie i w przenośni jesteśmy jedyną zieloną wyspą w Europie , brzmi dumnie - oby rozczarowanie nie było tym większe ?

Piotr

Dziś Anglicy przekonali się, że humor w stylu Monty Pythona nie jest nam obcy.

""Dach jest cały czas otwarty, a sędzia po raz kolejny wyszedł z tunelu, żeby porzucać piłką po boisku i przekonać się, czy się będzie odbijać albo toczyć. Po co to robi? To oczywiste, że murawa jest w dużo gorszym stanie niż ten 'klaun', co ostatnio sprawdzał. Za każdym razem, jak piłka przykleja się do murawy, kibice wiwatują" - relacjonowano.

"A teraz organizatorzy sami proszą się o zamieszki. Na stadionie puszczono utwór z repertuaru U2 pod tytułem... 'Beautiful Day'" - mówił kolejny wpis (Barry Glendenning z gazety "The Guardian").

Jestem Europejczykiem.

Opowiem wam stary dowcip.

Delegacja afrykańskiego plemienia, żyjącego w głębokiej izolacji, na czele z szamanem i czarownikiem udała się do tak zwanych krajów cywilizowanych, by podpatrzeć ich osiągnięcia. Po powrocie kierownik wyprawy zdaje współplemieńcom relację. Opowiada o dziwnych maszynach i zwyczajach, wzbudzając ogromne zainteresowanie, ale w pewnym momencie milknie na moment i ozywa się w te słowa:

– Wszystko to jednak jest niczym. Najwspanialsze było coś innego. Wyobraźcie sobie, wokół wielkiego placu na stokach okalających go wzgórz zebrała się masa ludzi. Wszyscy krzyczeli i podskakiwali. Po pewnym czasie wybiegło na plac jedenastu ubranych na czerwono i jedenastu na biało. Wówczas wszyscy zaczęli krzyczeć jeszcze bardziej. Potem wyszło jeszcze trzech ubranych na czarno. Cisza się zrobiła, bo oni byli najważniejsi. Stanęli najpierw pośrodku, ale zaraz dwóch pobiegło na boki. Wszyscy zamarli. A ten najważniejszy zagwizdał. – I wtedy lunął taki deszcz, jakiego żeście w życiu nie widzieli!

Nie popatrzyli na prognozę pogody, spore niedopatrzenie. Mecz będą musieli powtórzyć. Nie wiem natomiast, dlaczego zdaniem autora wątku dach miał zasunąć rząd.

Dlatego, że rząd jest od rządzenia.

Dlatego, że rząd jest by rządzić.

Dlatego, że rządzi rząd.

I BIERZE ZA TO PIENIĄDZE!!!

Nasze pieniądze!!!

Te, które należą od szanownego Pana Redaktora i te, które należą do mojej małżonki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piękny mecz.

Ukryta Zawartość

Internet to potęga :D

Ukryta Zawartość

post-13822-0-47864600-1350451709_thumb.jpg

post-13822-0-40531300-1350451710_thumb.jpg

post-13822-0-28163600-1350451711_thumb.jpg

post-13822-0-17593500-1350451712_thumb.jpg

post-13822-0-06860000-1350451713_thumb.jpg

post-13822-0-84050700-1350451713_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gwoli nabrania odpowiedniej perspektywy.

Mecz Polska - Anglia jest meczem reprezentacji państwowych. Drużyny reprezentują w tym przypadku państwa. Polska drużyna reprezentuje Polskę (czyli państwo) - ma orzełki na piersi i nazywana jest drużyną polską. Mecz odbywa się na terenie Polski, czyli Polska (państwo) jest organizatorem tej imprezy. I jakby tu nie patrzeć nasze państwo dało w tym przypadku dupy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.