Skocz do zawartości
IGNORED

A gdzie swastyka?

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Reklama Unii Europejskiej dla wszystkich. Jest miejsce dla sierpa i młota oraz 100 milionów jego ofiar, ale dla ofiar zbrodni faszystowskich miejsce się nie znalazło.

Nawet piec miejsc!

?👈

Lubisz się wywyższać i obrażać interlokutorów. I zdaje się - myślisz, że to jakoś świadczy o wielkiej inteligencji.

Nie świadczy.

Napisałeś: ale dla ofiar zbrodni faszystowskich miejsce się nie znalazło i to mnie zastanowiło, bo z tego zdania wyraźnie wynika w połączeniu z tytułem: A gdzie swastyka?, że twoim zdaniem symbolem ofiar zbrodni faszystowskich jest swastyka. Zacząłem się więc zastanawiać, czy to taka bezmyślność, kompletne pomieszanie z poplątaniem wynikające z bezrozumnej wrogości do UE, czy jakaś totalna ignorancja w sprawach związanych z WW2.

Wygląda na to, że wszystkiego po trochu drogi filozofie.

Kwestię debilnego i bezsensownego plakatu pomijam, jest przede wszystkim brzydki i to wystarczy już, żeby go odrzucić.

To nie ja się lubię wywyższać, tylko ty zadawać kretyńskie pytania.

Pan Autor wątku tak już ma.

Kiedyś oskarżył Unię - Nierządnicę Europejską, że niecnie zmusiła kapitalistów do podłego zachowania wobec swoich pracowników. W sklepach carrefour zatrudnieni mieli stawać na kropce namalowanej na podłodze i czekać na pozwolenie wyjścia do toalety.

A miejsce dla krzyża i miliarda jego ofiar też nikogo nie wzburzyło???

Masz z pewnością na myśli ten miliard ofiar katolickich obozów koncentracyjnych, zakładanych już przez Chrystusa i apostołów..

A miejsce dla krzyża i miliarda jego ofiar też nikogo nie wzburzyło???

I tu się zgadzam. Przy nich Hitler i Stalin to amatorzy.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

StaryM i jego klony. Wyciągnijcie jeszcze mulsa z lamusa, dokooptujcie preziego, i utwórzcie reprezentację proeuropejskich komunistów-antykablistów w niebieskich gaciach, z czerwonymi kropkami na czołach i napisami "tu sikać".

Jak już o wypróżnianiu mowa.

Czy jest już dostępna w dobrych księgarniach rozprawa filozoficzna Piotra Ryki? Powiesił bym w łazience na haczyku...

Konstruktywna krytyka UE zawsze w cenie, zwłaszcza w tym temacie. Zatem służę linkiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak już o wypróżnianiu mowa.

Czy jest już dostępna w dobrych księgarniach rozprawa filozoficzna Piotra Ryki? Powiesił bym w łazience na haczyku...

Moja ty umysłowa biedoto, na nic więcej cię nie stać?

Tak nawiasem. Powiesiłbym pisze się razem.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

StaryM i jego klony. Wyciągnijcie jeszcze mulsa z lamusa, dokooptujcie preziego, i utwórzcie reprezentację proeuropejskich komunistów-antykablistów w niebieskich gaciach, z czerwonymi kropkami na czołach i napisami "tu sikać".

Aj waj panie Piotrze, coś zwieracze wam puszczają. "Bez nerw prosiemy", bo złość na zdrowie szkodzi i buzia z fasonu wychodzi. ;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Taś taś* wszystkie klony, zwołuję was...

Zatupiemy pana Piotra wątek mały...

--

* Bo c i p moduł cenzorski ocenzurował. Kurczaków nie da się zwołać, jedynie kaczki.

Symptomatyczne! :D

• Redaktorzy

Trochę nie rozumiem przebiegu tej dyskusji. Kolega zaprezentował skądś wyciągnięty plakat z faktycznie nieprzyjemnym elementem graficznym. Obecni dość zgodnie przychylili się do potępienia dzieła. Więc o co jest to całe ple-ple teraz?

Trochę nie rozumiem przebiegu tej dyskusji. Kolega zaprezentował skądś wyciągnięty plakat z faktycznie nieprzyjemnym elementem graficznym. Obecni dość zgodnie przychylili się do potępienia dzieła. Więc o co jest to całe ple-ple teraz?

Nie rozumiesz? Nie udawaj. Chodzi o to, by UE nie wpadła w błoto, które sama swoim zwyczajem wytworzyła. Albowiem świętą jest ona, a sierp i młot luby nam jest - nieoszołomom - i Unii jest naszym zdaniem z nim bardzo do twarzy. Natomiast krzyż symbolizuje miliard ofiar katolickich oprawców, którzy od dwóch tysięcy lat mordują masowo ludzi w kościołach.

Czego?

No tak, zapomniałem. Ty tego nie masz więc nie możesz wiedzieć co to takiego. Już ci dzisiaj mówiłem, że zadajesz kretyńskie pytania, ale pewne gatunki się nie uczą i nie ma na to rady.

Chodzi o to, by UE nie wpadła w błoto, które sama swoim zwyczajem wytworzyła.

no przecież właśnie to wyżej napisałem. A że mnie dobrze opłaca Michnik, to jestem na stanowisku.

No tak, zapomniałem. Ty tego nie masz więc nie możesz wiedzieć co to takiego. Już ci dzisiaj mówiłem, że zadajesz kretyńskie pytania, ale pewne gatunki się nie uczą i nie ma na to rady.

anieboty (pamiętacie te przedszkolne odzywki? :DDD )

anieboty (pamiętacie te przedszkolne odzywki? :DDD )

Nie sięgam wprawdzie pamięcią do czasów przedszkola, najpewniej dlatego, że do niego nie chodziłem, natomiast przypominam sobie niedawną dojrzałą zagrywkę prawdziwego nieoszołoma, który w swoim wątku prewencyjnie mnie zbanował za, jak wyjaśnił, "twarz". No cóż, klonie bady, twarze nie są zdaje się twoją mocną stroną.

Reklama Unii Europejskiej dla wszystkich. Jest miejsce dla sierpa i młota oraz 100 milionów jego ofiar, ale dla ofiar zbrodni faszystowskich miejsce się nie znalazło.

No cóż, autor wątku chyba sam sobie winny.

Ciężko zrozumieć pokretną logikę drugiego zdania. Autor dokonał jakiejś własnej interpretacji plakatu w duchu antyunijnym i dziwi się, że inni nie podzielaja jego przemyśleń. A może rozumieja plakat inaczej i maja inne przemyślenia?

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Lenin i Stalin wymordowali więcej ludzi, niż Hitler w czasie II światowej, wiec logika jest jak najbardziej zachowana.

A umieszczanie symboli sowieckiego reżimu, w reklamie UE, po prostu żenująco prostackie.

Tak można by przyjąć tą reklamę intuicyjnie.

Choć z drugiej strony, do czego się odnoszą symbole innych religii, systemów, wierzeń umieszczone w tej reklamie ?

No chyba do tego, że UE jest na tyle przyjaznym miejscem dla całej populacji, że jest zdolna wszystkich przygarnąć.

Stworzony został po prostu drugi Babilon.

Swastyki brak, bo resztki zbrodniarzy niemieckich siedzi w Ameryce Płd.

A co jest napisane pod tą reklamą ? http://exlaodicea.wordpress.com/

j.angielskiego nie znam , więc za translatorem;

"Przed powtórnym przyjściu Chrystusa Kościół musi przejść przez ostatecznej próby, które będą wstrząsać do wiary wielu believers.574 prześladowań, który towarzyszy jej pielgrzymkę na earth575 odsłoni "tajemnicę nieprawości" w formie religijnych mężczyzn oferujących oszustwa rozwiązanie pozornej ich problemów po cenie apostazji od prawdy.Supreme religijnej jest to, że oszustwo Antychrysta, pseudo-mesjanizmu, w którym człowiek uwielbia samego siebie zamiast Boga i Jego Mesjasza, przyszedł w flesh.576.

676 oszustwo Antychrysta już zaczyna się kształtować w świecie za każdym razem, roszczenie sobie sprawę, że w historii nadziei mesjańskiej, które mogą być realizowane tylko poza historią przez eschatologicznego wyroku.Kościół odrzucił nawet modyfikowane formy tego fałszowania królestwa przyjść pod nazwą millenaryzmu, 577 zwłaszcza "wewnętrznie perwersyjny" polityczna forma świeckiej messianism.578

677 Kościół wejdzie do chwały królestwa tylko dzięki tej ostatniej Paschy, kiedy będzie ona przestrzegać swojego Pana, w Jego śmierci i Resurrection.579 królestwo będzie spełniony, to nie, zabytkowym triumfu Kościoła poprzez stopniowe przewagę, ale tylko przez zwycięstwo Boga nad ostateczna rozpętanie zła, co spowoduje jego Oblubienicy zejść z triumfu heaven.580 Boga nad buntu zła przyjmie formę Sądu Ostatecznego po ostatnim wstrząsie kosmicznym tego przejścia world.581 "

Translator jest co prawda ułomny w tłumaczeniu, ale sens można załapać.

Sprawa swastyki została wywołana niepotrzebnie.

Przesłanie tego portalu jest zupełnie inne.

Albo nie znacie j. angielskiego, albo nie potraficie posługiwać się translatorem.

Lepiej kilka razy pomyśleć niż raz pierdyknąć głupotę.

Poza tym o jakiej reklamie może być mowa, chyba tylko auto-reklamie KK, i rzekomej zagładzie ludzkości, a związanej z również rzekomym nadejściem zbawiciela.

Kto jest autorem tego bohomaza, kto się pod nim podpisuje ?

Sądząc po zamieszczonej treści - kościół katolicki.

Natomiast krzyż symbolizuje miliard ofiar katolickich oprawców, którzy od dwóch tysięcy lat mordują masowo ludzi w kościołach.

A w tym kościele to już na pewno. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Redaktorzy

No chyba do tego, że UE jest na tyle przyjaznym miejscem dla całej populacji, że jest zdolna wszystkich przygarnąć.

Stworzony został po prostu drugi Babilon.

Raczej drugi Rzym, jeśli szukać bezpośredniej analogii.

Albowiem świętą jest ona, a sierp i młot luby nam jest - nieoszołomom - i Unii jest naszym zdaniem z nim bardzo do twarzy.

Nie zauważyłem w tej dyskusji osób będących fanami sierpa i młota.

...a wystarczyłoby wstawić motyw banana i fizjonomia Merkel i sprawa nie byłaby tak kontrowersyjna.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.