Skocz do zawartości
IGNORED

Jak i czym to połączyć?

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,zakupilem nowy sprzet mianowicie rotel RA10 plus maratz CD5004 plus b&w CM1 i zupełnie nie wiem jaki interkonekt oraz przewody glosnikowe do takiego zestawu dobrac aby nie przeplacac bo powiem ze na czinczu ktory byl w zestawie z cd i na jakis kablach za 4zl od metra gra to zacnie .Czy uslysze roznice na porzadnych ?Pzdr.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

https://www.audiostereo.pl/topic/98129-jak-i-czym-to-po%C5%82%C4%85czy%C4%87/

Wypozyczyc?Do takiego sprzetu wypozyczac kable?Zart?Przeciez to nie jest jakis hajends tylko najtansze w miare grajace stereo jakie bylo w sklepie,

Posłuchaj dłużej na tych kabelkach, które masz, przeleć swoją płytotekę i to kilka razy, dopiero później pomyśl, czego Ci w swoim zestawie brakuje, czego za dużo. Zmiany dla samych zmian nie mają sensu. Kiedy będziesz miał już świadomość, czego oczekujesz, próbuj, zmieniaj, nic na pałę.

Wypozyczyc?Do takiego sprzetu wypozyczac kable?Zart?Przeciez to nie jest jakis hajends tylko najtansze w miare grajace stereo jakie bylo w sklepie,

A jak chcesz wybrać okablowanie bez możliwości porównawczej? Nie chodzi, czy masz "hajends", czy budżetówkę, kabelkami możesz spieprzyć nawet budżetówkę.

Przeciez to nie jest jakis hajends tylko najtansze w miare grajace stereo jakie bylo w sklepie,

Przepraszam. W takim razie nie żongluj kablami. Poczekaj na lepsze klocki. To będzie bardziej efektywny sposób wydawania pieniędzy.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

chodzi mi o to by bylo to podłaczone kablami ktore nie wprowadzaja strat a czincz za 2zł na ktorym gram obecnie raczej dobrze nie przewodzi,nie wierze ze kable graja bo gra sprzet a najbardziej kolumny ,takie jest moje zdanie ,poprost chce kable ktore sa optymalnie cenowo do tego zestawu

Ja tam używam kabli tej firmy i nie narzekam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chodzi mi o to by bylo to podłaczone kablami ktore nie wprowadzaja strat a czincz za 2zł na ktorym gram obecnie raczej dobrze nie przewodzi,nie wierze ze kable graja bo gra sprzet a najbardziej kolumny ,takie jest moje zdanie ,poprost chce kable ktore sa optymalnie cenowo do tego zestawu

Długa droga przed Tobą. Kable, niestety, "grają".

• 1 rok później...

Szanowni Panowie,

Mam do Was następujące pytanie: Między dvd i projektorem a wieżą mam około 15 metrów. Do tej pory aby połączyć wieżę z dvd używałem bezprzewodowym transmiterków, które podłączałem czinczami z jednej strony do dvd z drugiej do wieży. transmiterki komunikowały się ze sobą i dzięki temu miałem głos. Niestety od jakiegoś czasu zaczęły one bardzo buczeć - próuję zmiany kanału, ale nic sensownego to nie daje. Dlatego nie wiem czy nie czas skończyć z transmigterami za 100 zł i albo kupić droższe albo długi kabel czincz. Problem w tym, że nie wiem jakie transmiterki i nie wiem gdzie mogę dostać kabel czincz na metry. Na allegro nie widzę.. A może jest jakieś lepsze wyjście..? Pomoże ktoś?

Dziękuję :)

Witam,zakupilem nowy sprzet mianowicie rotel RA10 plus maratz CD5004 plus b&w CM1 i zupełnie nie wiem jaki interkonekt oraz przewody glosnikowe do takiego zestawu dobrac aby nie przeplacac bo powiem ze na czinczu ktory byl w zestawie z cd i na jakis kablach za 4zl od metra gra to zacnie .Czy uslysze roznice na porzadnych ?Pzdr.

Zdecydowanie idź za radami forumowicza o nicku jędrek. Podpisuję się pod tym obiema ręcyma:) Ale tak, jak napisał jędrek, najpierw dość długo posłuchaj swojego systemu, a dopiero później spróbuj robić kablami korektę tego, czego Ci brakuje/co Ci przeszkadza. Oczywiście cudów nie ma, jak system i konfiguracja jest do dupy, to kablami nie poprawisz go o 50%, ale jak są dobre podstawy, to i w budżetówce można sporo zdziałać kablami. Aha, tylko nie kupuj np. łączówek za 2 koła do Twojego systemu, to nie ma sensu. Lepiej już zainwestować w upgrade elektroniki lub głośników. W każdym razie wypożyczaj, zazwyczaj to nie jest problem, zwłaszcza jak wpłacasz kaucję. Ja pamiętam za kawalerki moje weekendowe wieczorne sesje z 3-4 parami interkonektów i głośnikowych w dość budżetowym systemie. I była fajna zabawa, bo na jednych kablach praktycznie nie było słychać różnicy a na innych ślepy test poszedłby na 100%. Taka moja polityka:) Alem żaden polityk ani ekspert, jeno skromny forumowicz:) Pozdrawiam, Tomek.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Górnik z Białegostoku:) Chyba pierwszy z tego miasta.

Sorry, po prostu nie spojrzałem na daty poprzednich wpisów... Ale urobek był w słusznej sprawie.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Szanowni Panowie,

Mam do Was następujące pytanie: Między dvd i projektorem a wieżą mam około 15 metrów. Do tej pory aby połączyć wieżę z dvd używałem bezprzewodowym transmiterków, które podłączałem czinczami z jednej strony do dvd z drugiej do wieży. transmiterki komunikowały się ze sobą i dzięki temu miałem głos. Niestety od jakiegoś czasu zaczęły one bardzo buczeć - próuję zmiany kanału, ale nic sensownego to nie daje. Dlatego nie wiem czy nie czas skończyć z transmigterami za 100 zł i albo kupić droższe albo długi kabel czincz. Problem w tym, że nie wiem jakie transmiterki i nie wiem gdzie mogę dostać kabel czincz na metry. Na allegro nie widzę.. A może jest jakieś lepsze wyjście..? Pomoże ktoś?

Dziękuję :)

A czy ktoś spojrza na moją sprawę..? :)

Cinch to złącza na końcach, pośrodku można wstawić dwa przewody ekranowane (z osobna), nawet takie proste jak te z białą i czerwoną wtyczką dostarczane z tanim sprzętem. Myślę że 15 m tez będzie działać. Pytanie tylko: czy to ma być HiFi

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.