Skocz do zawartości
IGNORED

MAGICO Q5 vs. HANSEN THE KING vs. VIVID AUDIO GIYA1

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę ,że po dłuższym zastanowieniu posłucham 2 kolumn.

Problem w tym , że za pewne nie na tej samej elektronice co może zafałszować wrażenia i tym samym ocenę.

Jarek,

Na moje nie ma się co spieszyć, bo źle wybierzesz i za pół roku znowu założysz wątek.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek,

Na moje nie ma się co spieszyć, bo źle wybierzesz i za pół roku znowu założysz wątek.

Masz rację.

Pośpiech wskazany jest przy łapaniu pcheł.

Ale egzotyka raczej odpada.

Czytałeś PW?

Jak z piątkiem?

Daleko mi do ingerencji w twój portfel i ost. decyzję, ale zalecam bardzo skrupulatne podejście do wyboru kolumn.

Wiem, ze audiofilskie ciśnionko podpowiada, aby już mieć i słuchać, jednak gdy dokonasz pośpiesznego wyboru, to na odsprzedaży(pomijam wkur..nie) stracisz duuużo więcej niż na targaniu elektroniki do sklepu w Germanii, aby dokonać odsłuchu w danym secie.Po za tym dalej będziesz miał ten sam problem.

Na moje, to za dużo kasy, aby zakup obarczać takim ryzykiem.

Rozważyłbym jeszcze inną opcję.

Pisałeś coś o zmianie lokum i pokoju pod audio i kino.Zatem, ja z zakupem kolumn wstrzymałbym się do czasu, aż będziesz miał już pokój i znał dokładnie jego kubaturę i akustyczne właściwości.

Przy tej kasie, to zadałbym sobie trud i przytargał je do siebie, aby właśnie w tym pokoju dokonać oceny.Ile stracisz na tym targaniu?parę tysi, co przy kwocie zakupu jest kroplą.Jak dobrze potargujesz, to jeszcze Ci opuszczą i targanie będziesz miał za friko.

No..,ale to zrobiłbym ja.

M5 są ze sklejki. I te kolumny bardzo mi się podobały za każdym razem kiedy ich słuchałem. I to mimo że mają Scana z czubkiem, który nigdy nie należał do moich ulubionych tweeterów.

(podobnie jak V2 i V3).

Nie mimo - a właśnie dlatego że mają Scana z czubkiem to dobrze grają - ratując brzmienie tych kipskawych głosników z nanoczegośtam.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

ja z zakupem kolumn wstrzymałbym się do czasu, aż będziesz miał już pokój i znał dokładnie jego kubaturę i akustyczne właściwości.

Dokładnie o to mi chodzi.

Przecież wiadomo, że nie polecę jutro do sklepu i nie przytaszczę coś tam do chaty.

Takie decyzje muszą być dokładnie przemyślane.

Stąd ten wątek ;)

Zanim wybrałem sprzęt trwało to kilka miesięcy więc pośpiechu nie było i nie będzie.

Jak juz sie wprowadzisz to posluchaj 800D w nowym pomieszczeniu. Mysle, ze 50m to nie bedzie dla nich za duzo. Moze okaze sie, ze nie trzeba spieszyc ze zmiana czegokolwiek.

A tak apropos muzyki to czego sluchasz?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Jak to co? Jarek&ania ostatnio słucha kwilenia odjeżdżających tuczników do skupu ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jak to co? Jarek&ania ostatnio słucha kwilenia odjeżdżających tuczników do skupu ;)

Chcesz wpie.....? ;)

Jak juz sie wprowadzisz to posluchaj 800D w nowym pomieszczeniu. Mysle, ze 50m to nie bedzie dla nich za duzo. Moze okaze sie, ze nie trzeba spieszyc ze zmiana czegokolwiek.

A tak apropos muzyki to czego sluchasz?

Oprócz świńskiego jazgotu słucham ambient, electronic i lekkiego rocka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wracając do Magico to ten materiał nanorurkowy na membrany to taki za zdrowy nie jest, kupić sobie chorobę do domu za tyle kasy. Warto poczytać o nanorurkach i ich kancerogennych właściwościach.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarku, to w jaki temat głośnikowo/panelowy będziemy teraz dmuchać ?

Raczej już wybrałem 2 kolumny do odsłuchu więc w coś (lub kogoś) tam będziemy dmuchać ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek,

Chciałbyś się z nami podzielić, tym co wybrałeś?

A w jakim celu?

Jak jesteś ciekawy to pisz na priv.

Nie będę pisał na forum bo zaraz jakiś pajac zacznie bredzić ,że mi odwaliło, że się przechwalam i takie tak różne inne ciekawe rzeczy. ;)

Tzw. standardowe forumowe pieniactwo.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Fajna firma Tomito Lata ostatnio lider high endu z drugiej Japonii

O ile się nie mylę to jest wspólny projekt kilku "ekspertów" z AS ale mogę się mylić i są one faktycznie Made in Laponia ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.