Skocz do zawartości
IGNORED

Inspekcja Transportu Drogowego atakuje...

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Top,

Popisałeś się wyżej i to mi wystarczy.Zatem dziękuję już za odpowiedź.

Mógłbym długo pisać o wyższości edukacji nad karaniem, ale już mnie się nie chce, ponieważ obawiam się, ze tylko zmarnuje czas, a Ty niczym beton, niewzruszenie obstawać będziesz na bezwzględnym karaniu bez nawet śladu edukacji.

Podsumuje krótko.Jako kierowca PRZERAŻONY JESTEM TYM, ZE WŚRÓD NAS SĄ OSOBY O TAK PŁYTKIM, POZBAWIONYM NAJMNIEJSZYCH CECH DOJRZAŁOŚCI, SPOJRZENIU!!!

Przerażony jestem tym więcej, że patrzysz li tylko przez pryzmat oka kamery i wpływów do budżetu, celem rzekomego podniesienia bezpieczeństwa.

Co więcej, pokusiłbym się o stwierdzenie, ze jesteś gorszy od tzw.pirata, bo ten ost. nie zawsze siedzi za kółkiem, a Ty przesiąknięty jesteś swoją krótkowzrocznością 24h.

Nie wspominasz o innych czynnikach, które mogą przełożyć się na poprawę bezpieczeństwa, a wynika to prawdopodobnie z twojej niewiedzy i prawdziwych przyczyn zdarzeń na drodze.Zaślepiony jesteś w swoim bardzo płytkim spojrzeniu, a do tego przez pryzmat taryfikatora, a to bardzo niebezpieczna kompilacja.

Nic dodać nic ująć, choć wydaje mi się że top specjalnie prowokuje, bo trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś mógłby być tak naiwnie krótkowzrocznym pelikanem....delikatnie mówiąc.....

Brawo, ale czy szybciej się nie da? ;-)

Nie. To granica bezpiecznej, jak dla moich możliwości, jazdy na autostradach niemieckich jeżeli jest duży ruch.

Nie. Za duże opory powietrza...

Nie. To granica dla opon jakie stosuję.

Można sobie zadać pytanie; po co poruszamy się samochodami (pociągami, samolotami,...)?

Najczęściej nie dla szpanu, tylko dla konieczności szybkiego przemieszczenia się!

Jeżeli brzydzimy się przez poprawność prędkości to powinniśmy chodzić pieszo.

Powtarzam, wyższa prędkość pozwala na szybsze przemieszczanie ludzi i towarów. Naturalną drogą jest uzyskiwać ją taka aby: zachować bezpieczeństwo, jak najszybciej przemieszczać się, przemieszczanie było ekonomicznie uzasadnione, było technicznie możliwe.

W tą stronę idą pracę nad środkami transportu; samoloty, kolej,... W tym celu buduje się trakty transportowe; kolej, autostrady,...

Mój rekord to średnia prędkość 135km/h na dystansie 1200km. Skodziną z 1.9TDI :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przejechałeś ten odcinek szybciej niż gdybyś jechał z prędkością powiedzmy 100km/h. Oznacza to, że narażałeś się krócej na niebezpieczeństwa... O tym tez zapomina się w tych dywagacjach o prędkości.

<br />Jeżeli brzydzimy się przez poprawność prędkości to powinniśmy chodzić pieszo.<br />

Przez bezpieczeństwo. Tylko i wyłącznie. Nawet chodzenie pieszo - jak to pięknie ująłeś - nie jest bezpiecznie, jeśli na drogach pełno Polaczków i bandytów. Aż wstyd, że trzeba o tym przypominać.

Dukty piesze powinny być oddzielone od duktów dla zmotoryzowanych...

Więcej, na autostrady nie wpuszcza się nie tylko pieszych ale i furmanek...

Nie piszemy tu o centrach miast.

PS: Do pracy chodzę pieszo...

<br />Nie piszemy tu o centrach miast.<br />

A o czym? Fotoradary mają stać w centrach miast również.

<br /> Do pracy chodzę pieszo...<br />

Z sypialni do warstatu? A może boisz się jeździć po śniegu wśród współPolaczków?

top wyluzuj. Masz dużo racji ale sposób twojej argumentacji przysparza ci samych wrogów:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Top,

Byłbyś uprzejmy zakreślić tłustym drukiem jeden(1) najważniejszy(Twoim zdaniem) z wymienionych poniżej, czynnik w ruchu drogowym ?

policja

bezpieczeństwo

sprawne hamulce

ograniczenie prędkości

wyobraźnia w poruszaniu się

skrupulatne przestrzeganie przepisów ruchu drogowego

widoczność

stan dróg i nawierzchni

system kar i mandatów

stan techniczny pojazdu

foto rejestratory

pasy bezpieczeństwa

trzeźwość w tym inne środki

stan psychofizyczny

A o czym?

Zapewne nie o fotoradarach i takich tam innych...

Piszemy tu o podejściu państwa do społeczeństwa, obywatela...

Nie chodzi w tym o żadną dbałość o bezpieczeństwo!

Chodzi o zbieranie kasy.

A ci polaczkowie to dla mnie taki debil urzędnik, który robi przestępstwo zlecając instalacje przeszkód na drodze (grzybki, progi,...) i ci, którzy mają wyprane politycznie mózgi i nie są w stanie ogarnąć rzeczywistości i jarają się uzasadnianiem bzdurnych posunięć władzy...

Mój rekord to średnia prędkość 135km/h na dystansie 1200km. Skodziną z 1.9TDI :)

W Niemczech to normalna średnia....jak już powiedziano samochody są do szybkiego przemieszczania się, a nie łazikowania 30-50-70-90 km/h....

piano@

Do póki pojazdem kieruje człowiek, dopóty tylko i wyłącznie on ponosi odpowiedzialność za zdarzenia drogowe. Pomijam tu zawodność sprzętu i jakość dróg. zresztą to marginalny procent przyczyn wypadków.

W Niemczech to normalna średnia....jak już powiedziano samochody są do szybkiego przemieszczania się, a nie łazikowania 30-70-90 km/h....

Trasa była Harlingen(NL)-Kraków. I nie łamałem przepisów(no może te 20% czasami a jechałem nocą) :))

A ci polaczkowie to dla mnie taki debil urzędnik, który robi przestępstwo zlecając instalacje przeszkód na drodze (grzybki, progi,...) i ci, którzy mają wyprane politycznie mózgi i nie są w stanie ogarnąć rzeczywistości i jarają się uzasadnianiem bzdurnych posunięć władzy...[/size]

Te przeszkody na drodze to debilizm do n-tej potęgi.....tzw. model holenderski....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jechałem tamtędy, takiego toru przeszkód jeszcze nie widziałem :-)))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - polecam też tą przeszkodę:-)))

Magicy nie zamontowali progów, tylko na każdym z 3 pasów zamontowali na środku kwadratową wysepkę zwalniającą, jednocześnie pozostawiając między tymi wysepkami szerokie odstępy i teraz samochody po prostu omijają te wysepki, przejeżdżając połową wozu na przeciwległy pas :-)))) Zajebiście to bezpieczne, tym bardziej że każdy hamuje w ostatniej chwili jak nie zna tego miejsca, bo się nie spodziewa przeszkody :-)))))

Trasa była Harlingen(NL)-Kraków. I nie łamałem przepisów(no może te 20% czasami a jechałem nocą) :))

20 % to sporo ! w Szwajcarii już byś stracił prawko, a może i cela by czekała :), noc nie ma nic do rzeczy, zawsze mogłeś czarnego kota ukatrupić, albo bażanta jakiego, a w ogóle to miałeś wcale nie jechać, wtedy byłoby najbezpieczniej :-))))

jeśli na drogach pełno Polaczków i bandytów. Aż wstyd, że trzeba o tym przypominać.

Skończ już z tymi polaczkami i bandytami, za kogo się uważasz ? za kogoś lepszego ? Słoma z buciorów ci wystaje na kilometr, poczytaj swoje wpisy, a potem rzucaj polaczkami, ale prosto we własną twarz......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak, tak! Właściwie to miałem nie jechać tylko lecieć ale z międzylądowaniem w Smoleńsku!

:DD

Top,

Byłbyś uprzejmy zakreślić tłustym drukiem jeden(1) najważniejszy(Twoim zdaniem) z wymienionych poniżej, czynnik w ruchu drogowym ?

policja

bezpieczeństwo

sprawne hamulce

ograniczenie prędkości

wyobraźnia w poruszaniu się

skrupulatne przestrzeganie przepisów ruchu drogowego

widoczność

stan dróg i nawierzchni

system kar i mandatów

stan techniczny pojazdu

foto rejestratory

pasy bezpieczeństwa

trzeźwość w tym inne środki

stan psychofizyczny

Kogo bardziej kochasz - syna czy córkę, mamusię czy tatusia? W samochodzie najważniejszy jest hamulec, na drodze - bezpieczeństwo.

top wyluzuj. Masz dużo racji ale sposób twojej argumentacji przysparza ci samych wrogów:)

Być może, ale zawsze jest to obrona przed jeszcze gorszymi atakami. Jeśli mam dużo racji, to napisz coś więcej na ten temat.

Dygresja ogólna:

Jak są nielegalne wyścigi to należy zbudować w okolicy tory wyścigowe...

Takie są widocznie potrzeby społeczności lokalnej.

Kiedyś dzieciaki koło mnie kopały piłka o ścianę wkurzając lokatorów, teraz chodzą na Orlika 200m dalej. problem się rozwiązał...

Nie zapominajmy o edukacji młodych.

I w ogóle co to są nielegalne wyścigi?

To tak jak lanie się po mordach na ustawkach, jak jest to na hali i ktoś na tym zarabia to nazywa się to boks...

Nie zapominajmy o edukacji młodych.

I w ogóle co to są nielegalne wyścigi?

To tak jak lanie się po mordach na ustawkach, jak jest to na hali i ktoś na tym zarabia to nazywa się to boks...

Była kiedyś w prawie mądra zasada: Chcącemu nie dzieje się krzywda.

Ale teraz rządzący wiedzą lepiej, co dla ciebie dobre.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Top,

Już wcześniej wiedziałem jaki reprezentujesz poziom w tym temacie, a Twoja powyższa odp.tylko mnie w tym utwierdziła.

NIE MASZ POJĘCIA O PROWADZENIU POJAZDÓW,PORUSZANIU SIĘ I WIELU INNYCH ASPEKTACH RUCHU DROGOWEGO!

Znowu jestem przerażony, ale tym razem na serio.

Ps.Nie sil się na jakąkolwiek odp.dla mnie wypadasz z gry!

Ps.2 Moja żona, choć się zawahała, to jednak prawidłowo wytypowała, a ma na koncie ledwo 30 tysi km.

zacznijmy od tego PO CO SA SAMOCHODY

po to by poruszac sie szybciej niz pieszo czy rowerem oraz by na glowe nie kapalo

top20 zapomina o tym ....top20 chce zwolnic i tak wolny ruch w PL do wartosci osiaganych przez dobre konie...albo szybkiego rowezyste

pisze tutaj wyssane z palca dyrdymaly ktorymi zaslania sie rzad nierobów i klamczuchow na temat predkosci...

proponuje pójść dalej to sie spodoba top20 :

- UZIEMIC WSZYSTKIE SAMOLOTY przeciez samolot moze sie rozbic...a jak nie wystartuje to sie nie rozbije (takie glosy podnoszono ostatnio przez znafcow przy tutce) wiec...

- ZATRZYMAC WSZYSTKIE POCIAGI - tyle osob ginie na torach...po co...dla bezpieczenstwa podroznych i gapowiczy zatrzymac sklady NIKT wiecej juz nie zginie pod kolami pociagow

podoba sie topku? przeciez zamordyzm to idealny ustroj dla stworzen ktorych wlasna intelygecyja jest na poziomie ameby

ja i tak wiem swoje...gdyby w PL znaki ograniczajace mialy sens to by ludzie je respektowali

gdy lecisz 20km ze srednia 90-110km/h i nagle widzisz znak 40km/h to zwolnisz bo podswiadomie czujesz ze to cos niebezpiecznego (zakret, szkola, przejscie).

gdy przez te 20km masz 30x ograniczenie do 40-50km/h tylko dlatego ze stoi buda psa to zaczynasz olewac te ograniczenia...i pozniej rzeczywiscie tam gdzie powinienes zwolnic masz 2x za duzo...

Top,

Już wcześniej wiedziałem jaki reprezentujesz poziom w tym temacie, a Twoja powyższa odp.tylko mnie w tym utwierdziła.

NIE MASZ POJĘCIA O PROWADZENIU POJAZDÓW,PORUSZANIU SIĘ I WIELU INNYCH ASPEKTACH RUCHU DROGOWEGO!

Znowu jestem przerażony, ale tym razem na serio.

Ps.Nie sil się na jakąkolwiek odp.dla mnie wypadasz z gry!

Ps.2 Moja żona, choć się zawahała, to jednak prawidłowo wytypowała, a ma na koncie ledwo 30 tysi km.

Sorry. Ale pięć powyższych zdań = pięć głupot.

Bardzo bardzo wazny glos czlowieka ktory pracuje w szpitalu

Top20 poczytaj troche bo twoj stereotypowy sasiad w beemce to taki sam mit jak te bezpieczne drogi co chca nas uraczyc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A wiecie Państwo kto jest, też w moich statystykach, absolutnym numerem jeden jeśli chodzi o liczbę ofiar? Jest to pani lat 30-40, trzeźwa, w dobrym, służbowym samochodzie, przejeżdżająca pieszego na pasach. To się zdarza CODZIENNIE, i to kilka - kilkanaście razy dziennie.

Bo żadna akcja policyjna ani kampania medialna, w dotychczasowej formie, nie powstrzyma tej najgroźniejszej grupy morderców drogowych. WPROST PRZECIWNIE: wszystkie te akcje tylko ich uspokajają: "Nie jestem młodym kierowcą, mam zwykły samochód 1,3 litra, 70 koni, nie grzeję "gierkówką" 180 km/h, nie piłem, więc jadę zadowolony z siebie, prowadzę pewnie, bezpiecznie. Trzask! Lecące w powietrzu ciało uderzonego pieszego. Wtargnęła na jezdnię! Wszyscy widzieli, wtargnęła prosto pod koła, nie miałem szans!"

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

' Na pochyłego modrzewia żaden burek nie nasika".

Wtopa nie wysilaj sie z tą twoją grą słów, bo ze śmiechu mi beret spadł....na kolana. A podnieść będzie go ciężko,chyba,że jakaś młoda,ona by dała rade.Czas ci zmienić nicka na.............. wielka wtopa.

Kup sobie karabin i strzelaj do tych karków.Teraz bendzie ciłatwiej bo BMW funduje swoim użytkownikom,za darmo wymiane drzwi kierowcy i pasażera na....szklane.

<br />Wtopa nie wysilaj sie z tą twoją grą słów,<br />

Przyszło mi to bez wysiłku. Na drugi raz nie zaczynaj wycieczek osobistych, skoro brak Ci polotu.

<br />Top20 poczytaj troche bo twoj stereotypowy sasiad w beemce to taki sam mit jak te bezpieczne drogi co chca nas uraczyc<br />

Nie wiem, co masz na myśli. Skąd wziąłes mojego stereotypowego sąsiada w beemce? Ja takich nie mam. Coś Ci się po........

Nie wiem, co masz na myśli. Skąd wziąłes mojego stereotypowego sąsiada w beemce? Ja takich nie mam. Coś Ci się po........

"Z nasluchu ... Ale czemu sie dziwić, jak koło mnie mieszka burak, który jeżdził maluchem, a teraz przywióżł z niemiec BMW"

Top20 to przeciez napisales strone temu. A moze jest tam Was 20 i dlatego jeden nie wie co reszta pisze?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.