Skocz do zawartości
IGNORED

DiY na AS 2013.

palton

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='palton' timestamp='1382987567' post='2975889']

Proponuję ponownie, zajmij się drugim pokojem i pokaż nam, jak ma to wyglądać. Jeśli nie, to proszę daj nam spokój, bo nie po to odblokowałem Cię w temacie, żeby teraz się sprzeczać.
[/quote]

Dzięki za odblokowanie-lecz to nie wszystko-aby było normalnie.Daj nam spokój...............podoba mi sie ten zwrot-nawet bardzo))....taki od serca!!
Jesli mam wpisy kontrolowane prawie rok to myśle wciąż ,że jestem tu persona non grata.
Żadne sprzeczki mnie nie interesują-chcę żebyś to wiedział.

Jeżeli chodzi o źródło cyfrowe, to wezmę laptopa i Musilanda 03USD (USB 3.0 - SPDIF) , to całkiem niezłe pudełeczko i powinno chodzić na każdym komputerze po zainstalowaniu sterowników. Gra to lepiej niż hiface które miałem na spotkaniu w Q21.

[quote name='Piotr_1' timestamp='1383038793' post='2976368']
Jeżeli chodzi o źródło cyfrowe, to wezmę laptopa i Musilanda 03USD (USB 3.0 - SPDIF) , to całkiem niezłe pudełeczko i powinno chodzić na każdym komputerze po zainstalowaniu sterowników. Gra to lepiej niż hiface które miałem na spotkaniu w Q21.
[/quote]
Bardzo mnie to raduje Piotrek. Będę spał spokojniej. Dzięki.

Cytuję za stroną AS2013: "...
Ken Ishiwata
Ken Ishiwata - tej osoby nie trzeba chyba przedstawiać miłośnikom dobrego dźwięku. W tym roku będzie prowadził prezentacje najnowszych urządzeń, w tym najnowszego odtwarzacza sieciowego NA-11S1 ... oczywiście w sali Marantza.

[quote name='Piotr_1' timestamp='1383038793' post='2976368']
[/quote]
Piotrek a tam wejdzie wtyk USB typu B (USB 2.0) i bedzie to dzialac?

[quote name='Tomek 1685' timestamp='1382950361' post='2975270']
1. Muzg - DAC & Interconnect DIY + ew. wzmacniacz słuchawkowy+ serwer muzyczny
2. Piotr_1 - DAC (SPDIF-->RCA) + pre-bufor + trochę akcesoriów (laptop, lutownica, narzędzia, części awaryjne)
3. benpe - pre phono
4. -------------------
5. _mucha_ - monitory wzorowane na 3SM
6. Bodo_z Pre liniowy, AtidampMK4, i ABOXowa końcówka mocy (choć nie wiem jeszcze która). i jeszcze jakieś sznurówki wezmę.
7. ahaja - Nuda II - dziękuję za pomoc
8. DeTom - Soul (DAC + wzmacniacz) - jak zdążę go ogarnąć odrobinę
9. Jaskiniowiec - wzmacniacze , 4100, 5000, 7100, A45 .
10. misiomor i twonk - kolumny trójdrożne (w rezerwie dwudrożne)
11. Tomek 1685 - liniowe pre lampowe
12. PeterK - wzmacniacz (Tholus by vittorio) ? + DAC z regulacją głośności + przedłużacz z rozgałęźnikiem (zawsze był problem) + kable głośnikowe (żelki).
[/quote]

Gość vittorio

(Konto usunięte)

[quote name='stary audiofil' timestamp='1382911192' post='2975075']
bo w tym czasie jestem gdzieś indziej zaangazowany także od piątku,takze na AS zresztą.
[/quote]

Czyż mielibyśmy do czynienia z przypadkiem rozdwojenia jaźni ?

[quote name='vittorio' timestamp='1383232983' post='2978558']
Czyż mielibyśmy do czynienia z przypadkiem rozdwojenia jaźni ?
[/quote]

Nic sie nie znasz chyba na żartach))

Witam.
Życzę wszystkim aby nie przesadzać z nadmiarem ustrojów i słuchać przede wszystkim muzyki, a nie własnych klocków. Pamiętajmy też, by przytargać dobrze zrealizowane płyty - bez tego nie ma co oceniać. I oby każdy mógł wynieść coś pozytywnego z tego całego Show! Dużo uśmiechu i rozważnych decyzji, ale głównie kupę uśmiechu i dobrej zabawy!

>>Palton
Podaj może numery pokojów w tytule, to każdy będzie wiedział gdzie się udać :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Użytkownicy+

Mamy pokoje 328, 330 na trzecim piętrze. Na przeciwko będzie Pylon Audio.

Zapewne atmosfera będzie fajna i nieźle się będziemy dogadywać, jednak jest trochę spraw organizacyjnych. Chciałbym więc poprosić osoby które będą w pokoju, a nic nie wystawiają o pomoc. Wiem, że będzie masza i Rick, więc do Was panowie ta prośba.

Na tą chwilę, trzeba zorganizować transport ustroi akustycznych na terenie miasta. Trzeba to zrobić w piątek do południa, panele ma w tej chwili pal55.

[quote name='Stasiop' timestamp='1383472607' post='2981056']
A co z rada pokoi, kto bedzie zasiadal?
[/quote]

Stasiop jestes branża..........to dlaczego Cię to interesuje??

• Użytkownicy+

Piotr, naprawdę musi to tak wyglądać? Jeśli tak, to powiedz co robisz w tej zakładce? DiY nie oznacza przecież, "weź i zamów klocek u kogoś"... to nie polega na posiadaniu, tylko na budowaniu samemu. Nie oczekuję, że ktoś zacznie od kopalni miedzi i huty szkła czy tartaku, ale kupić gotowy sprzęt i nazywać go DiY tylko dlatego, że ktoś nie zarejestrował działalności, to trochę naciągane. Oczywiście, nie ma w tym nic aż tak zdrożnego, jednak wypadałoby mieć trochę pokory dla tych, co własnymi rękoma coś wytwarzają.
Staszek robił i nadal robi swoje rzeczy, a, że marzy mu się to sprzedawać... cóż, to świetnie.

Sądzę, że dla wszystkich forumowiczów jest miejsce w naszym pokoju, więc [b]ślicznie zapraszamy[/b]. Proszę tylko o [u]pozytywne i serdeczne nastawienie[/u].

stary audiofil........poniewierany forumowicz z kontrolowanymi wpisami.........kiedyś z Paltonem w jednej drużynie.
stasiop-kosmiczny konstruktor.........poniewierany w watkach przez innych,kolega Paltona......teraz niestety branzysta
palton-moderator się zachowujacy tak...........patrz w o mnie -stary audiofil.

Dla mnie jest to zrozumiałe dość jasno..........komentarze nadwyraz zbyteczne są-bo wszystko jasne.

Palton
Moze zaproś innych branzystow do tzw.rady pokoju............bo znasz ludzi.

Sam sobie daję dyspensę do AS................ŻEBY NIE BYŁO-ŻE SZKODNIK COŚ PSUJE.
Miłego spotkania i niezłej frajdy życzę z odsłuchów wszystkim na AS 2013.

[quote name='palton' timestamp='1383505200' post='2981599']
Proszę tylko o pozytywne i serdeczne nastawienie.
[/quote]
Oczywiscie ze tylko pozytywne :) a jak komus jeszcze zagra to bedzie nadwyraz pozytywne, niezaleznie od koloru skory wyznania i pogladow poltycznych. ;) Uwazam ze konkurowanie miedzy soba w pokoju DIY to jakas paranoja jest, uwazam ze konkurujcie z zachodnimi sprzetami, a nie miedzy soba.

[quote name='stary audiofil' timestamp='1383509215' post='2981701']
Moze zaproś innych branzystow do tzw.rady pokoju............bo znasz ludzi.
[/quote]
Ja sie absolutnie nie pcham do rady pokoju, wrecz przeciwnie, bycie w radzie to ciezka robota i robienie sobie wrogow z innych to niewdzieczna robota czesto tez po nocy. Zapytalem tylko bo jestem ciekawy, w tamtym roku rada sie sprawdzila wiec moze i w tym roku rowniez zrobic podobny sklad?

[quote name='stary audiofil' timestamp='1383551509' post='2981988']
Sam sobie daję dyspensę do AS................ŻEBY NIE BYŁO-ŻE SZKODNIK COŚ PSUJE.
Miłego spotkania i niezłej frajdy życzę z odsłuchów wszystkim na AS 2013.
[/quote]
No i StaryA trzymaj takie pozytywne nastawienie! :) masz u mnie kolejke ;)

[quote name='stary audiofil' timestamp='1383509215' post='2981701']
stary audiofil........poniewierany forumowicz z kontrolowanymi wpisami.........kiedyś z Paltonem w jednej drużynie.
stasiop-kosmiczny konstruktor.........poniewierany w watkach przez innych,kolega Paltona......teraz niestety branzysta
palton-moderator się zachowujacy tak...........patrz w o mnie -stary audiofil.

Dla mnie jest to zrozumiałe dość jasno..........komentarze nadwyraz zbyteczne są-bo wszystko jasne.
[/quote]
Chyba mam niskie IQ czytalem ten Twoj wpis wiele razy i dla mnie nic nie jest jasne. Nie rozumiem Cie, mozesz jasnie?j :)

Jakby ktos mogl przywiezc ze soba jakis zasilacz wtyczkowy tak zeby mial okolo 9Vstalego to przywiozlbym tez i pozyczyl pokojowi Rezonator Shumanna, dyzo lepiej wtedy wszystko gra. Jest ktos chetny przywiezc taki zasilacz?
No chyba ze ma ktos zmontowany caly taki rezonator i wezmie...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

[quote name='Stasiop' timestamp='1383579157' post='2982375']
przywiozlbym tez i pozyczyl pokojowi Rezonator Shumanna, dyzo lepiej wtedy wszystko gra.
[/quote]

Stasiop, teraz to już tak pojechałeś po bandzie, że cie na zakręcie wywaliło :)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Stasiop,
jeśli już, to z jazdy po bandzie, repertuaru Shumann'a oraz także samo zarówno innych demagnetyzerów bym się wyluzował na rzecz na przykład koncertów fortepianowych Chopina które zdecydowanie preferuję.

Jakie to wzniosłe. A ja nie. Już od dawna wiadomo że tego typu duże spotkania DIY nie są od prezentowania kolegom swoich gustów muzycznych. Są od tego kameralne spotkania, np. 2, 3, 4 osobowe.
Wolę przetestować demagnetyzery i jakiś rezonator, przynajmniej coś nowego.

• Użytkownicy+

Panowie, jeden komunikat. Wszyscy chętni muszą być w [b]piątek[/b] w pokoju w Sobieskim. W piątek testujemy sprzęt, w sobotę i niedzielę włączamy zestawione wcześniej konfiguracje.

• Użytkownicy+

Dokładnie jeszcze podam dziś. Powinno to być ok. 13.00
W piątek wszyscy z listy dostaną identyfikatory.

Jeśli ktoś nie da rady być na tą godzinę, to trochę poczekamy. Proszę w takim przypadku podać spóźnienie.
Mój telefon 604 053 502. Wyślijcie mi wizytówki, sms, lub zadzwońcie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.