Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Natomiast szczerze to zastanawia mnie info o budowie kolumn w porządnych obudowach na bazie głośników samochodowych. (...)

Być może konstruktor zechciałby po prostu wyjaśnić dlaczego zdecydował sie sięgnąć po takie rpzetworniki?

Bo tańszych nie znalazł :)

A tak na poważnie - to kulesza już wcześniej w tym wątku albo w swoim klubie przedstawił genezę swojego "wyboru" : usłyszał je w jakimś bagażniku, grały jak na car-audio słabo, więc sprytnie skonstatował, że skoro nie nadają się do car-audio, to świetnie sprawdzą się w home-audio. Próby odsłuchowe były już tylko formalnością i potwierdziły przewidywania konstruktora. Póki co nikt inny na świecie ich nie "odkrył", na forach o tematyce car-audio są traktowane jako low-endowa tandeta dla początkujących. Można się tylko domyślać, że grają w autach, od których są droższe.

Z innego wątku...

HQ150:

"Napisano 09.12.2012 - 15:38

Pytałem o te paki bo oczarowany brzmieniem pieców od Darkula zamówiłem trochę w ciemno, paki dla siebie. Niestety ostateczny termin odbioru kolumn miał być, 20-tego października. Do tej pory niestety nie mam ani kolumn ani nawet jednego zdjęcia z postępu prac. Przykre to,że w ten sposób Pan Darek traktuje klienta już przy trzecim zakupie."

Potem był termin

- listopad 2012

- grudzień2012

- styczeń 2013

- luty 2013 (ostatecznie ostateczny - 6 luty...)

HQ150 jak się czujesz?

Ja miałem wiele znakomicie grających wzmacniaczy i innych konstrukcji Darkula ale nigdy tyle nie czekałem.

Edytowane przez Filut
Gość Gosc

(Konto usunięte)

A tak na poważnie - to kulesza już wcześniej w tym wątku albo w swoim klubie przedstawił genezę swojego "wyboru" : usłyszał je w jakimś bagażniku, grały jak na car-audio słabo, więc sprytnie skonstatował, że skoro nie nadają się do car-audio, to świetnie sprawdzą się w home-audio. Próby odsłuchowe były już tylko formalnością i potwierdziły przewidywania konstruktora.

Możesz ten opis Pana Darka przytoczyć?

HQ150 jak się czujesz?

Ja miałem wiele znakomicie grających wzmacniaczy i innych konstrukcji Darkula ale nigdy tyle nie czekałem.

A dziękuję, dobrze.

No widzisz do tej pory też tyle nie czekałem.

Możesz ten opis Pana Darka przytoczyć?

nie sądzisz chyba że będę sie przebijał przez te słowotoki "Pana Darka" ? Poszukaj w tym wątku i w klubie, znajdziesz odpowiednie wpisy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

nie sądzisz chyba że będę sie przebijał przez te słowotoki "Pana Darka" ? Poszukaj w tym wątku i w klubie, znajdziesz odpowiednie wpisy.

No ja raczej śledzę te wątki i nic takiego tam nie znalazłem. Sądzę więc, że się rozmijasz z prawdą.

A ja napisałem, że podziwiam.

W odpowiedzi na to, że czujesz się dobrze.

Coś dziwnego?

No jestem w takim wieku, gdy dobre samopoczucie nie jest jeszcze powodem do podziwu.

Oj marudzimy , marudzimy.

Wzruszon jest bardzo niezmiernie troską maluczkich niby wszystkowiedzących drobnych handlarzy i dłubaczy rodem z allesdrogo :)

Muszę wam podziękować za wątek reklamowy jeszcze raz.

Przynajmniej po kwiatku powinniście dostać.

Złośliwa nieświadomość jest czymś na swój sposób uroczy.

Najciekawsze w tym wszystkim jest to że HQ zaprosi na odsłuch mlaskaczy i się okaże że żaden się nie pojawi z prostej przyczyny.

Raz musiałby posypać łeb popiołem , ujawniłby się co kłóci się z logiką hejtera.

Widzicie ja to umiem a wy macie lewe rączki. Za to wkręcenie śrubki platimy,platimy i platimy.

Raz musiałby posypać łeb popiołem , ujawniłby się co kłóci się z logiką hejtera.

-------------------------

Dobry sound sam się obroni.

--------------------------

Cieszę się że się słoneczka jednoczycie , przynajmniej inni maja spokój na forum :)

Edytowane przez darkul

No ja raczej śledzę te wątki i nic takiego tam nie znalazłem. Sądzę więc, że się rozmijasz z prawdą.

To w takim razie HQ śledzisz bardzo nieuważnie/wybiórczo, a rozmijania się z prawdą to bardzo cię proszę, ale mi nie zarzucaj. Chyba pod zbyt dużym wpływem "Pana Darka" jesteś, bo trochę zaczynasz gadać jak on.

No jestem w takim wieku, gdy dobre samopoczucie nie jest jeszcze powodem do podziwu.

Bardzo dyplomatyczne podsumowanie prawie półrocza.

Aby nie było że cuda niewidy.

System ulegał prze formatowaniu , czyli zmianie formy. Zawsze indywidualny temat pozostawia różne rozwiązania.

Na to potrzebny jest czas.

Tu nie ma mądrali , tylko wiedza praktyczna jest potrzebna w użyciu.

Innymi słowy nie ma miejsca na polemikę. jak któryś mądry nie zrobi a nie gada.

Obecnie mamy trzech poważnie zainteresowanych identycznym systemem.

Po cztery tory aktywne , zbalansowane.

Wydaje się być zaślepiony niczym ofiara sekty....bo zachowanie HQ uważam za irracjonalne....

Mam takiego kuzyna z którym przez kilkanaście pracowaliśmy w tej samej firmie

i osobiście byłem świadkiem jak różni kolesie do niego dzwonili albo przychodzili,

żeby mu podać namiary na frajerów z którymi jego stara w sensie żona się puszcza.

A po nim jak po kaczce spływało i na wszystko miał jedną odpowiedź - i po co takie głupoty gadasz?

Doszło w końcu do tego, że już pół miasta huczało o jej wyczynach, a ten dalej swoje - nie widziałeś, to nie gadaj.

No ja akurat widziałem, a przy okazji znałem paru bohaterów tych opowieści i od nich też co nieco słyszałem...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Aby nie było że cuda niewidy.

System ulegał prze formatowaniu , czyli zmianie formy. Zawsze indywidualny temat pozostawia różne rozwiązania.

Na to potrzebny jest czas.

Tu nie ma mądrali , tylko wiedza praktyczna jest potrzebna w użyciu.

Innymi słowy nie ma miejsca na polemikę. jak któryś mądry nie zrobi a nie gada.

Obecnie mamy trzech poważnie zainteresowanych identycznym systemem.

Po cztery tory aktywne , zbalansowane.

wszystko w porządku, to dobrze, że klienci się zgłaszają, ale proszę pamiętać o moim terminie - 15.02

wiadomo, boi się cokolwiek napisać, żeby nie podpaść kuleszy, no ale są jakieś granice ...

Oj chyba jednak nie ma...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Wydaje się być zaślepiony niczym ofiara sekty....bo zachowanie HQ uważam za irracjonalne....

Ja widzę jeden racjonalny powód w pianiu nad jakością dźwięków tych 'wyrobów' - by nie stracic potencjalnych chętnych przy odsprzedawaniu. Inaczej pozostaje jedynie śmietnik...

Jar1

Zawsze można na ciebie liczyć.

Ja do Ugody nic nie mam. Wystarczy posłuchać w porównaniu ampy. Nie moja to wina, sorry :)

Tu marudźcie ! Nie infekujcie innym wątków ! Dajcie ludziom żyć.

-----------------

Dzięki.

Jar1

Zawsze można na ciebie liczyć.

Ja do Ugody nic nie mam. Wystarczy posłuchać w porównaniu ampy. Nie moja to wina, sorry :)

Tu marudźcie ! Nie infekujcie innym wątków ! Dajcie ludziom żyć.

-----------------

Dzięki.

Darkul, mnie Twoje sprzety, porównania i zdanie nie interesuje. Ani Twoje biznesy.

Mnie ciekawi jedynie to zjawisko jako socjologiczne i pytanie dlaczego?

Edytowane przez jar1

Istotą tego pięknego seansu jest właśnie brak seansu!

To tak samo jak z tajnym składnikiem zupy z tajnym składnikiem, którego w rzeczywistości nie ma.

Filozoficznie rzecz ujmując: Pewne jest tylko to czego dotknąć będzie nam dane np. 200 kg niuteczek, toż to sens życia...

Uwielbiam folklor i Darkend wraz z chrumchrumciem są głównymi przedstawicielami tegoż nurtu.

>romekjagoda

Cały dowcip polega na tym że akurat te przetworniki za cholerę pod car audio nie podchodzą.

Trzeba posłuchac z dobrego napędu a nie słabizny.

Są to typowe speaki do grania w domu.

Nie wiem czym kieruje się dystrybutor umieszczając ten model jako car audio.

-------------

Mczaj , nie wiem ale ty masz coś ze sobą nie hallo. Zrób coś z tym.

-------------

>Szymon

Wzruszyłem się :)

Założyłem sobie okulary 3D, zrobiłem nowego popcornu i k.wa co???

Seans odwołany?

na razie się ściemnia

:)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A mnie zastanawia jak to wygląda technicznie? No bo z tego co pamiętam darkul robi wzmacniacz i filtry, a obudowę HQ we własnym zakresie, czyli obudowa musiałaby powędrować najpierw do darkula, żeby zestroić filtry i dopiero całość wylądować u HQ.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie, trochę inaczej.

Ja dałem obudowę, według projektu Darkula, do wykonania stolarzowi.

Darkul przetworniki uruchomi u siebie bez obudowy, na sucho.

A później do mnie przyjedzie celem zestrojenia całości już w skrzynkach.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.