Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

jelenia mogłeś sobie darować, przez odrobinę delikatności do mnie:)

Bardzo Cię przepraszam, ale to nie było nic osobistego, chciałem opisać pewien proces. Pewną odmianę można zaobserwować na Allegro, człowiek wystawia masę dupereli po 10-150 pln, łapię masę pozytywów i wystawia wtedy sprzęty za 2k ludzie kupują a sprzedawca się zwija.

W dużych firmach też były przykłady gdy pierwsze partie produktów były super, entuzjastyczne recenzje na forach a potem wychodziły te same modele na tańszych częściach. Oczywiście przypadek z Allegro to oszustwo a drugi to biznes :)

Oczywiście ja nie zakładam złej woli Darkula, twój preamp może mu zwyczajnie niewyszedł - zdarza się w DIY, zostaje kwestia jego dalszego postępowania. Ale swoją drogą ja bym nie kupił niczego za 10k bez umowy pisemnej

Edytowane przez jurkas74

Damjan

Dzięki za wyjaśnienie. Czyli nie tylko mi trudno się połapać w tej ofercie, modelach.

Ale dalej jednego nie wiem, Ty masz 3 szt zagry ?

I - która miała być za system dzielony = gratis

II - system dzielony brumiący = 13400zł

IV - dzielona za kolumny 8800 + dopłata 1600zł = 10400zł

Kolumny Darkul odebrał od Ciebie ?

Sorki, ze tak dopytuję, ale to wszystko skomplikowane ;)

Preamp muszę mieć nowy, bo co zrobię z samą końcówką i kto ją ode mnie kupi? Darkul wysłał mi integrę zagra I w zamian za mój system dzielony, postanowiłem zmienic warunki tego "interesu" i zatrzymałem zarówno swój dzielony jak i zagrę I, biorąc pod uwagę, ze konstruktor spzreadł mi zagrę II za 13400 zł, nie naprawił preampa (przecież to jego obowiązek), i zaproponował w zamian coś jeszcze gorszego, to teraz ja się odegrałem, ale i tak jestem mocno w plecy.

Rozumiem Twoje podejście bo w sumie zapłaciłeś za droższy sprzęt więc dlaczego miałbyś się godzić na tańszy. Z kolei odesłać po raz kolejny system dzielony do Darkula do naprawy to też ryzyko, bo nie wiadomo czy byś go w ogóle odzyskał. Może by wykorzystał części żeby zrobić elektronikę dla HQ.

to nieprawda, Darkul robi swoje sprzęty, tego preampa po prostu schrzanił i naprawa nic tu nie da, trzeba zrobić nowy, ale to mu się NIE OPŁACA

No tak tylko w tym momencie pytanie czy on Ci sprzedał model seryjny, sprawdzony, który przecież powinien dać się naprawić czy jakiś prototyp.

Rany ale to pokręcone.

Damjan

Dzięki za wyjaśnienie. Czyli nie tylko mi trudno się połapać w tej ofercie, modelach.

Ale dalej jednego nie wiem, Ty masz 3 szt zagry ?

I - która miała być za system dzielony = gratis

II - system dzielony brumiący = 13400zł

IV - dzielona za kolumny 8800 + dopłata 1600zł = 10400zł

Kolumny Darkul odebrał od Ciebie ?

Sorki, ze tak dopytuję, ale to wszystko skomplikowane ;)

wszystko się zgadza, a kolumny wysłałem w grudniu kurierem do Darkula.

Zostawiam sobie zagrę IV, a pozostałe sprzedam znajomym, bo szkoda mi sprzedawać innym za grosze

Edytowane przez damjan

Zastanawiam się ,ze pomimo tylu narzekań i ostrzegajacych wpisów ludzie jeszcze u darkula cokolwiek zamawiają i wpłacają całość kasy za sprzęt...

Jak już to zaliczka 10 % wartosci,a zapłata dopiero jak sprzet jest zrobiony i się spodoba dzwiękowo .

Ciekawe czy kolega HQ doczeka się na sprzet....

myśle ze inspekcja handlowa i urząd skarbowy niedługo odwiedzą pana darkula -ja bym już dawno zawiadomił odpowiednie organa.

To naprawdę spore pieniądze u Darkula zostawiłeś. Tak mały, jednostkowy wykonawca powinien na takiego klienta chuchać i dmuchać żeby był zadowolony. Tu mamy coś odwrotnego.

To zachowanie jest anormalne, to chyba coś co siedzi gdzieś głęboko w głowie i jest silniejsze od niego, jakaś autodestrukcja czy coś, w każdym razie coś bardziej dla psychologa, nawet nie staram się tego zrozumieć.

Myślę, że wyjaśnienie jest dużo prostsze. Znasz powiedzenie "mierzyć siły na zamiary"? Robię dobry klocek, zgłasza się do mnie kilka osób i dużo płaci (dla mnie to jest dużo). Więc biorę zlecenia mimo że nie jestem w stanie ich wykonać fizycznie w umówionym czasie - w końcu kasa korci. Nie biorę podwykonawców bo szkoda im płacić. Potem np. pojawiają się problemy chociażby rodzinne. Brak czasu, pieniądze się rozeszły. Resztę sobie dopowiedz.

Myślę, że wyjaśnienie jest dużo prostsze. Znasz powiedzenie "mierzyć siły na zamiary"? Robię dobry klocek, zgłasza się do mnie kilka osób i dużo płaci (dla mnie to jest dużo). Więc biorę zlecenia mimo że nie jestem w stanie ich wykonać fizycznie w umówionym czasie - w końcu kasa korci. Nie biorę podwykonawców bo szkoda im płacić. Potem np. pojawiają się problemy chociażby rodzinne. Brak czasu, pieniądze się rozeszły. Resztę sobie dopowiedz.

Marcin myślę, że po części masz rację, ale to raczej jednak tylko część prawdy.

Gdybyś Ty prowadził taki interes i przejechał się na złym rozplanowaniu zamówień, potem wyszedł na prostą to pewnie przemyślałbyś sprawę i unikał drugi raz popełnionych błędów. U Darkula historia się powtarza po raz kolejny, kolejny i kolejny.

Zwróć uwagę jak wprawnie kręci, konfabuluje i zwodzi klientów widać, że to nie pierwszyzna dla niego. Darkul pomimo wszystko nie jest pozbawionym inteligencji człowiekiem, dokładnie wie co robi.

Co do braku czasu to zauważ ile początkowo Darkul przesiadywał na tym forum pomimo, że miał kilkumiesięczne już opóźnienia realizacji zamówienia HQ, prawdopodobnie więcej niż przy samej robocie.

Dlatego uważam, że to po prostu taki charakter, mentalność o specyficznym podejściu do ludzi i świata - mówiąc ogólnie i delikatnie lekkoducha - takie geny.

Jak się ma tak prowadzić biznes to się idzie do roboty...

Choć... w każdej robocie rozliczają z czasu i efektów...

Myślę, że w żadnej normalnej robocie nie zagrzał by miejsca, w końcu każdy szef - spyta co Pan zrobił ? I nie da sobie na dłuższą metę wciskać kitu.

Myślę, że ktoś o predyspozycjach Darkula prędzej sprawdził by się gdzieś w polityce. Kręcić, zwodzić, pięknie mówić oraz obiecywać wszystkim to co chcą usłyszeć i niewiele robić, a odpowiedzialnością obarczać innych ;)

Ale nie ma się co martwić już za 3 dni środa ;)

środa, serio a która?

Z HQ mamy "mieszane" rozliczenia , nie otrzymałem pełnej kwoty ,

to tak dla ścisłości aby "konfabulanci" bzdur nie ubierali w wytworną ich jedynie słuszną prawdę.

Głośniki musiał kupić sam, obudowy musiał wystrugać sam, poskładać wszystko do kupy też musiał sam.

Elektronikę miał dostać w rozliczeniu za darmo w ramach rekompensaty za lecenie w człona przez rok czasu.

Już był w ogródku i już witał się z gąską, aż tu nagle ups, niespodzianka!

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Guru nie ma czasu -pracuje nad SERYJNA PRODUKCJA budżetowego ampa ZAGRA UNO za 1800 PLN szt

Buahahahaha Juz widzę te kolejki ,te tłumy walące drzwiami i oknami.... już słyszę te zachwyty " rozjeżdża niczym walec wszystko do 5tys...

na potrzeby tego wątku załóżmy ze z ta seryjna produkcja to prawda ( podkreślam- na potrzeby tego wątku)..

Poczekajmy jakieś por roku od ukazania się SERII na rynku i .... pojawia się na Alledrogo po jakieś 600zl bo taki jest zdaje się spadek wartości przy odsprzedaży wyrobów naszego guru...

o seryjnej produkcji czegos tam budzetowego przez Darkula to ja juz slyszalem chyba ze 3 lata czyli jakies ponad 150 śród temu :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Z wpisów Parantulli I Zoltana odnosze wrażenie, że jakieś posty zostały wycięte? Chyba, że odnosiliście się do innego wątku z tą Zagrą UNO, a Parantulla wkleił wypowiedź Darkula z nie wiadomo skąd (???).

Powrót po dłuższej przerwie...

Z HQ mamy "mieszane" rozliczenia , nie otrzymałem pełnej kwoty ,

to tak dla ścisłości aby "konfabulanci" bzdur nie ubierali w wytworną ich jedynie słuszną prawdę.

No właśnie skąd ten wpis ?

Edytuje:

Dobra już wiem, z drugiego wątku.

.

Edytowane przez omen

Czy szanowni koledzy mogą przybliżyć scenariusz ostatnich odcinków telenoweli bo dawno nie czytałem Gdzie się podział poprzedni wątek klubowy ZAGRY?

Co się obecni dzieje z Alejandro (HQ150) i Lucecitą (DarkEnd), pokochali się czy nadal miłość przez łzy?

Edytowane przez Szymon
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nuda Panie Szymonie aż się chce z kina wyjść.

Od kilkuset odcinków praktycznie bez zmian.

No, może z tą różnicą, że prawdopodobnie Alejandro popełnił sepuku strzeleniem sobie z łuku w plecy - gdyż albowiem od ładnych kilkuset odcinków nie występuje w serialu.

Panowie chyba nie ten serial oglądają. Otóż jest tak, że Isaura wpadła w sidła okrutnego i bezwzględnego Leoncia, który szantażem próbuje wymusić całość kwoty z góry + prezenty. Nie ma mowy o jakichś karach umownych i ewentualnej dopłacie jeśli ZAGRA pięknie zagra. Calutka kasa + bonus + prezenty To może w przyszłą środę lub sobotę...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czy szanowni koledzy mogą przybliżyć scenariusz ostatnich odcinków telenoweli bo dawno nie czytałem Gdzie się podział poprzedni wątek klubowy ZAGRY?

A więc z skrócie telenowela: pingpongi, jeszcze się z nikim nie przespały bo ledwo się w serialu pojawiły, Obudowa pewnie z wszystkimi sądząc po wielkości otworków i czeka na romans z pingpongami, zagra zaliczyła wszystkich ale nie w tej telenoweli, tu już pewnie nikogo nie zaliczy bo się już w niej nie pojawi.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Panowie ale albo na temat albo do widzenia. Nie pozwolę żeby przez Wasze pi.....nie wątek wylądował na bocznicy.

Nic nie piszę, bo nic się nie zmieniło. A jak nie mam nic nowego do napisania to wolę milczeć niż zamieszczać wpisy tak merytoryczne jak Wasze. Czekam w dalszym ciągu.

Dzisiaj dostałem zdjęcia nowych obudów. Nie pytajcie mnie czemu Darkul zdecydował się zrobić nowe, bo dla mnie też to jest zagadką. Ale te nowe pojechały do lakierni.

Dzisiaj mają być pomalowane. Dzisiaj miała być wysyłka gotowych ale jak widzicie nic z tego.

parantulla jak możesz to nie wrzucaj tutaj cytatów z całkiem innych dyskusji w których nie uczestniczę, bo naprawdę się w ten sposób nie dogadamy.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.