Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

HQ nie pokaze zadnych zdjec dopoki nie dostanie towaru bo sie boi ze go wogole nie dostanie jak sie Darkul zemsci....aczkolwiek potem tez zdjec nie bedzie bo serwisowanie towaru stanie pod znakiem zapytania,myle sie? :)

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

zastanawia mnie jedno - co trzeba mieć w głowie, żeby tak robić z ludzi idiotów, sam przez to przechodziłem. To, że są obsuwy to wszyscy wiemy, ale jaki jest problem, żeby podać pewny termin wysyłki??? ale nie Pan Darek mówi "jutro,...nie pojutrze,..popojutrze", zamiast podać termin z zapasem i nie wnerwiać kolejny raz HQ150, to jest chore,...albo rzeczywiście ściemnia i tego sprzętu nie wyśle, kto to wie...

I tak się zachowuje DOROSŁY facet, dramat.

No i kolejne złe wieści. Dzisiaj znowu nie będzie wysyłki.

Dostałem zdjęcia z prac nad końcówkami ale do zakończenia jeszcze sporo pracy.

Wieczorem dopiero ma być gotowe i grać. Wtedy też mam dostać resztę zdjęć a wysyłka podobno dopiero jutra do południa.

żenada, to co mówił (ściemniał) wcześniej darkul w piątek?, po co mówił, że wysyła w piątek, potem w poniedziałek, we wtorek?, a dziś wiemy, że nic nie wiemy. Jutro powie, że wyśle w czwartek:) i tak w kółko.

Pytania są oczywiście retoryczne, ale ja bym nie przekreślał szans HQ150 na otrzymanie sprzętu, po prostu Pan Darek jest "specyficzny", jak mawiają nawet jego koledzy, nie łatwo jest zrozumieć psychikę tego człowieka.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

HQ150 w imieniu społeczeństwa apeluję: pokaż no te zdjęcia!

Jak tylko otrzymam klocki to od razu robię zdjęcia i je pokażę. Mało tego w pre mam regulację zwrotnicy pod zdejmowaną pokrywą więc i wnętrze pstryknę.

Edytowane przez HQ150

No i kolejne złe wieści. Dzisiaj znowu nie będzie wysyłki.

Dostałem zdjęcia z prac nad końcówkami ale do zakończenia jeszcze sporo pracy.

Wieczorem dopiero ma być gotowe i grać. Wtedy też mam dostać resztę zdjęć a wysyłka podobno dopiero jutra do południa.

HQ, coś czuję że będzie problem z realizacją , bo i jak ma zrobić elektronikę fotograf?

... po prostu Pan Darek jest "specyficzny", jak mawiają nawet jego koledzy, nie łatwo jest zrozumieć psychikę tego człowieka.

Prawdziwy artysta! Nie sądzicie…?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Jak tylko otrzymam klocki to od razu robię zdjęcia i je pokażę. Mało tego w pre mam regulację zwrotnicy pod zdejmowaną pokrywą więc i wnętrze pstryknę.

Po takim wpisie możesz nic nie dostać.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No przecież zamieściłem Wam zdjęcia wnętrza pre które sam Darkul zapodał.

Dlaczego uważacie że jest to jakieś faux-pas?

Skoro były tak oczekiwane to może jakiś komentarz na temat tego co jest na zdjęciach?

Ja się nie znam, mnie to nic nie mówi.

Dobrze, że wrzuciłeś te fotki. Chodzi o to, że nie wiadomo co Ci tam Darkul majstruje, może jakiś wynalazek, więc jak przeczytał, że chcesz zamieścić jego zdjęcia to może rozmyślić się z wysyłką, tym bardziej jak będzie tam taki pasztet jak u Damjana.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No ale fotakch pre będzie niewiele więcej niż na tych które sam zapodał.

Dojdzie zasilanie i buda.

Czekam z niecierpliwoscią na jakiś komentarz tego co jest na zdjęciach. Tyle było próśb, że myślę, że i osoby które na te foty czekały coś z nich są w stanie wywnioskować.

Edytowane przez HQ150

No tak, ale nie wiesz czy to pre jest dla Ciebie, przecież końcówki mocy już były gotowe, już wysyłał i nagle robi nowe.

Druga sprawa Darkul uciął dyskusje na temat tego projektu lakonicznymi odpowiedziami:

Moc odpowiednia , klasa odpowiednia.
Stereo, jfet , parametry poprawne.
O to się nie martwię , wszystko da się ustawić,

Ja się na tym nie znam, ale na rzeczowe pytania padały takie odpowiedzi. Myślę, że ktoś kto ma pojęcie nie chce się wypowiadać bo za mało informacji.

Darkul tyle poświęcił na to forum to może dla odmiany napisze coś na temat, poda jakieś szczegóły, zrobi kilka lepszych fotek i może wtedy będzie jakaś konkretna dyskusja.

Może poproś o to swojego producenta.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Zdjęcia Darkula elektroniki mojego pre.

ooooo, dziękuję, kolejne zdjęcia do kolekcji, można nawet powiedzieć - do wyjątkowej kolekcji.

Darkul wklejał sporo zdjęć swoich wyrobów, nawet płytek końcówek mocy, na forum AH, ale jakoś ich teraz nie widać, a może ja nie potrafię ich znaleźć (?) ;-))

Pytałeś dlaczego nie powinieneś, a może nawet i nie możesz tych fotek wklejać.

Bo naruszasz prawa autorskie.

Darkul może zdjęcia swoich urządzeń i ich wnętrza wklejać nawet w toalecie dworcowej.

A Ty jak uzyskasz na to zgodę, i to najlepiej pisemną, bo konstruktor może zapomnieć "że się wyraził przychylnie", i będziesz mieć kłopoty.

Edytowane przez stary bej

foty srodka to prawa autorskie ? chyba ze darkul daje ksiazeczke w ktorej są warunki eksploatacji, warunki gwarancji itp i powiadomienie o zakazie rozbierania, fotografowania i rozpowszechniania

kupujacy sam z siebie nie musi znać prawa a foto to nie skradziona dokumentacja projektowa

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

tak ale sprzedajacy chyba musi zadbac o minimum ktore chocby zasugeruje ze to jest jego autorski produkt , a na tych składakach przeciez nie ma nic :) jak rowniez brak dowodu zakupu z potwierdzeniem co- czyj projekt i od kogo

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No nie sądzę, żeby sfotografowanie wnętrza zakupionego przez nas urządzenia i opublikowanie takich zdjęć było naruszeniem jakichkolwiek praw. Bez względu na to kto go wyprodukował. Coś chyba brniecie za daleko i całkowicie bez sensu. Kolejne bicie piany żeby tylko sobie pogadać niestety.

Darkul może zdjęcia swoich urządzeń i ich wnętrza wklejać nawet w toalecie dworcowej.

A Ty jak uzyskasz na to zgodę, i to najlepiej pisemną, bo konstruktor może zapomnieć "że się wyraził przychylnie", i będziesz mieć kłopoty.

Jest jak wół w regulaminie, że jak zamiesciśz dowolny utwór na tym forum to AS staje sie jego włąscicielm i może nim dysponować. Zdjęcie jest "utworem" więc Darkul juz do niego praw autorskich nie ma, bo sam je zamieścił.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Jest jak wół w regulaminie

Oczywiście, jak zrobi to Darkul, to zdjęcie jest już własnością AS.

Proszę zwrócić uwagę na to, jak są chronione zdjęcia, choćby nowych telefonów.

Dlatego czym innym jest, jak zdjęcie produktu z "flaczkami" zamieszcza firma produkująca urządzenie, i posiadająca prawa do niego, a czym innym jest publikacja tych zdjęć przez osoby trzecie, bez uprzedniej zgody na tą publikację.

To się chyba nawet jakoś nazywa - szpiegostwo przemysłowe.

Czyli zrobienie zdjęcia np samochodu i jego silnika ,wnętrza itp i zamieszczenie tego w necie jako np informacja o sprzedawanym przedmiocie jest szpiegostwem przemysłowym??

To co z tym :

http://www.audiostereo.pl/rozbierane-zdjecia-naszych-urzadzen_26753.html/page__st__1320

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Oczywiście że zamieszczenie zdjęć wnętrza naszych urządzeń nie jest żadnym niedozwolonym krokiem!

Mamy do tego prawo. Tak samo jak zdjęcie wnętrza samochodu z podniesioną maską, czy fotografia silnika.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Czyli zrobienie zdjęcia np samochodu i jego silnika ,wnętrza itp i zamieszczenie tego w necie jako np informacja o sprzedawanym przedmiocie jest szpiegostwem przemysłowym??

I w dalszym ciągu nie rozumiesz o czym ja piszę.

Dajcie spokój bo się zagalopowaliście z tymi prawami autorskimi. Jak HQ będzie chciał zamieścić zdjęcie to zamieści i niczego złego nie zrobi, zresztą czym to jest przy przegięciach Darkula, jak będzie miał problem ze zdjęciami niech poda HQ do sądu :). Nie ma co rozmydlać tematu.

Nie zapominajcie o najważniejszym - jutro środa !

Z tymi prawami autorskimi to nie tak w moim mniemaniu. Kiedyś była sprawa Strusia na forum w temacie. Jeżeli urządzenie posiada jakieś kosmiczne, opatentowane technologie i producent je zastrzega, oczywiście może dochodzić swoich praw. Przed sądem dowodzi, że zdjęcie ujawnia tajemnicę, łamie patent itd. W przypadku Lemura podciągałbym to pod rękodzieło i radosną twórczość własną. Generalnie trudno tu, w "produkcji" Konstruktora, doszukiwać się jakichś zapędów komercyjnych i stosowania tajemnych technologii. Obudowy też nie można by fotografować. A prawo autorskie do zdjęcia to będzie jeszcze inna kwestia, praca fotografa, studio itd. Tak samo szpiegostwo przemysłowe, będące zagrożeniem innowacyjności.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

@stary bej

mogę zamieścić dowolne zdjęcia bebechów Twojego sprzętu - a Twoim prawem jest mnie skarżyć i tyle.

Masz rację, i widzę że chociaż Ty zrozumiałeś o czym piszę.

Użytkownik czester15.30 dnia 26.03.2013 - 22:13 napisał

, ale gdy rozkręci obudowę to serwis w sposób legalny nie naprawi na gwarancji .

to wtedy ja go będę skarżył.

Gwarancji pisemnej na swoje sprzęty to Darkul chyba nikomu nie wystawiał (?), wiec dla powyższego przypadku można polemizować, gdyż racji należałoby dopuszczać dala każdej ze stron.

Edytowane przez stary bej
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.