Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Kubri,

trochę stronniczy jesteś, odnośnie kolumn - masz rację - zdjęcia nie kłamią. Dodam, że gdybym wiedział jaki będzie efekt końcowy - wykonanie, to bym nie kupił takich kolumn

Co do wzmacniaczy - nie słuchałeś, więc Twoje wnioski są nic nie warte. Zupełnie na luzie i bez emocji - z naśmiewcami jest tak - krytykują, owszem - ale na propozycje "posłuchaj" są już wykręty - nie warto, nie ma sensu itp. Tak wiec dalsza rozmowa jest g...warta.

kto ma więcej rozumu - ja, który zmieniam preampa, czy inni, którzy kupują kable sieciowe za parę tys. złotych i jeszcze twierdzą, że one coś zmieniają.

Sprzęty salonowe, jak mówisz, są dla mnie za drogie, w swoim wyborze kieruje się głównie ceną. Za 5-6 tys złotych to ja właśnie kupię firmowy sprzęt używany, ale g... warty - przynajmniej w porównaniu do tego g...a, które mam obecnie w domu.

dużo napisałeś, ale i tak nic nie wyjaśniłeś. Nie możesz ocenić czegoś czego nie słyszałeś, a wypowiadasz się kategorycznie. Zostawmy kolumny - tu się nie spieram, ale chodzi o wzmacniacz. Zmiany zostały zrobione pod moje "potrzeby", z dobrym skutkiem, ale i tak Ty wiesz lepiej, w związku z tym po co dalej mam tłumaczyć?

Pomiar został zrobiony, przez Fathera PIO

Jest gdzieś wynik?

Nie żebym się specjalnie dziwił ale to by był kolejny fascynujący dowód na bezczelność z jednej strony i naiwność z drugiej. Takie przekładańce psychologiczne są bardzo interesujące.

Ale Damjan już zwrócił te kolumny szczęśliwie Darkulowi. Wiec coś mi się zdaje, że w środę HQ150 otrzyma zdjęcia swoich nowych głośników a może nawet przyjdą już gotowe kurierem ;)

dużo napisałeś, ale i tak nic nie wyjaśniłeś. Nie możesz ocenić czegoś czego nie słyszałeś

Mogę oceniać, to wolny kraj. A co oceniłem i na jakiej podstawie, to opisałem. Nie mając porównania kupiłeś wzmacnniacz tak spieprzony ze dało się to usłyszeć. Taki zamawiałeś - z wbudowanych na stałe korektorem graficznym i loudnesem??

Sprzęty salonowe, jak mówisz, są dla mnie za drogie, w swoim wyborze kieruje się głównie ceną. Za 5-6 tys złotych to ja właśnie kupię firmowy sprzęt używany, ale g... warty - przynajmniej w porównaniu do tego g...a, które mam obecnie w domu.

Oczywiscie testowałes kilka zestawów w tej cenie? Co do wzmacniaczy to się Father PIO wypowiedział jaki to super sprzęt:D

Jest gdzieś wynik?

Kilka postów wstecz. Pomiar kolumn Bobonerka.

Mogę oceniać, to wolny kraj. A co oceniłem i na jakiej podstawie, to opisałem. Nie mając porównania kupiłeś wzmacnniacz tak spieprzony ze dało się to usłyszeć. Taki zamawiałeś - z wbudowanych na stałe korektorem graficznym i loudnesem??

jak dziecko...

nie dość, że wiesz lepiej jak on gra, to jeszcze wiesz jak jest w środku zbudowany

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale Damjan już zwrócił te kolumny szczęśliwie Darkulowi. Wiec coś mi się zdaje, że w środę HQ150 otrzyma zdjęcia swoich nowych głośników a może nawet przyjdą już gotowe kurierem ;)

Starasz się być jasnowidzem za wszelką cene?

Nowe głośniki już są u mnie ponad tydzień. W ten weekend czekam na Darkula, żeby teraz dostroił sprzęt pod nowe przetworniki.

Co do wzmacniaczy to się Father PIO wypowiedział jaki to super sprzęt:D

Czytałeś opinię Wuelema?

Jemu się chciało pofatygować, żeby muzyki u Damjana posłuchać.

Edytowane przez HQ150

Przyjedzie z obudową ... Całą w KORKU ? :-)

Wybacz HQ150 ale nie mogę się powstrzymać od ironii. Opisane tu sytuacje są tak nieprawdopodobnie naiwne, że aż śmieszne. Wyszedłby z nich dobry skecz na festiwal kabaretów.

A jakie są te tajemnicze głośniki na zamówienie?

Poniżej załączam pomiar SPL tego czegoś, co do mnie dotarło od kolegi Bobonerek, który padł ofiarą oszustwa.

Załączone miniatury

E nie wyglądało tak źle - przełoży sie kable i będzie pan zadowolony ;)

Edytowane przez Kubri

Oczywiscie testowałes kilka zestawów w tej cenie? Co do wzmacniaczy to się Father PIO wypowiedział jaki to super sprzęt:D

ATC SIA2 150

dzielony NAIM, mogę pomylić modele, bo piszę z głowy - chyba NAP 200 + NAC 202

oba firmowe wzmacniacze lepiej spisały się na średnicy, odrobinę lepiej - jakby bardziej bogate brzmieniowo, ale to były niuanse, z kolei w zagrze lepszy bas - mocniejszy, no i większy.

Różnice były bardzo małe, więc pozostała mi ocena - nowy wzmacniacz za 15 tys., czy może szukać tego samego używanego tylko w jakiej cenie? 10? 8 tys? czy zaryzykować wzmak darkula. Tak naprawdę odsłuch był zrobiony już po moim zakupie od darkula, zatem odsłuch miał na celu porównanie zagry do czegoś firmowego.

Nie chcę wysuwać wniosku, że zagra made in darkul to sprzęt jakości takiego NAIMA:), bo wykonanie to przepaść, ale sonicznie już tak nie odbiega. Moim skromnym zdaniem.

Father PiO nie odnosił się do dźwięku tylko do usterek.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To prawda. Za często służbowo tam bywam. Mam straszne opory żeby prywatnie komuś do.....ć.

W tym przypadku wystarczy mi wniosek o nadanie klauzuli wykonalności. Na razie idzie ku dobremu. Za tydzień już będę raczej wiedział, czy będzie wizyta w sądzie konieczna czy nie.

z kolei w zagrze lepszy bas - mocniejszy, no i większy.

Więc nie pisz że budżetówka to gówno tylko że nie ma ogromnego, większego basu /o jakosci jakos nie wspomniałeś/. Tak oceniając sprzęt to można z powodzeniem stwierdzić że moje dali na wstędze to gówno bo nie mają basu jak altusy.

Kubri przestań kopać leżącego. Ja mam duży szacunek dla damjana że pokazał te foty. Naprawdę trzeba mieć dużo cywilnej odwagi żeby się przyznac do zakupu czegoś takiego i powinniśmy być mu wdzięczni bo może uchroni to jakiś początkujących "audiofilów" przed tego typu przygodami.

PS. Ja bym się zesrał jak bym coś takiego dostał .....

Więc nie pisz że budżetówka to gówno tylko że nie ma ogromnego, większego basu /o jakosci jakos nie wspomniałeś/. Tak oceniając sprzęt to można z powodzeniem stwierdzić że moje dali na wstędze to gówno bo nie mają basu jak altusy.

łapiesz mnie za słówka, jak Kubri. Nie pisałem, że lubię OGROMNY bas, on ma przede wszystkim być - a w ATC SIA2 150 jest go za mało, a przecież to jest integra dedykowana między innym do ATC SCM 40, które miałem. Może po prostu lubimy inną prezentację dźwięku, nie znam Dali Ikon 1, miałem natomiast Dali Ikon 6 MK2 - i takiej anemii nigdy nie słyszałem - jeśli te Twoje to coś bliskiego Dali Ikon 6 mk2 - to stary nawet się nie śmiej z kolumn darkulowych - bo akurat te moje były szkaradne, fakt, ale one przynajmniej w ogóle grały, natomiast te Dali to jakaś parodia dźwięku.

Kubri przestań kopać leżącego. Ja mam duży szacunek dla damjana że pokazał te foty. Naprawdę trzeba mieć dużo cywilnej odwagi żeby się przyznac do zakupu czegoś takiego i powinniśmy być mu wdzięczni bo może uchroni to jakiś początkujących "audiofilów" przed tego typu przygodami.

PS. Ja bym się zesrał jak bym coś takiego dostał .....

przyjąłem ten sarkazm, bez urazy, mam dystans do siebie, tym bardziej, że w sumie dobrze na tym wyszedlem - kolumny zwróciłem, a w zamian dostałem naprawdę przyzwoity wzmacniacz, i z tego jestem zadowolony

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

tych kolumn już nie mam dawno, zamieniłem je u darkula na zagrę IV - i z tego jestem zadowolony.

O kolumnach - korek się odklejał (miałem mieć okleinę), przebarwienia na korku, głośniki basowe brzęczały - bo nie można było ich dobrze przykręcić, dźwięk - bas siadł po miesiącu, na początku robił wrażenie - choć bez zejścia, to z dużą swobodą, ale potem jak pisałem. Średnica - wyraźna, wysunięta - tak jak lubię, tylko niestety piskliwa, wrzeszcząca, nerwowa.

Ale finalnie dostałem zagrę IV - i ten wzmak jest świetny, na minus to fakt, że mocno za nią przepłaciłem, z dwojga złego lepiej przepłacić za integrę niż zostać z takimi kolumnami.

Ale paździerz !!!

I to dosłownie.

Czy aby one nie są wykonane z płyty paździerzowej jak buda dla burka?

P.S.

I facet (znaczy się producent) potrafi z tej profesji wykarmić siebie i swoją rodzinę.

Moje gratulacje.

Zdjęcia końcówki do kina już mam. Całkiem fajnie wygląda.

A ja naiwny myślałem ,że we wzmacniaczu przede wszystkim chodzi o dżwięk.

Człowiek uczy się się całe życie.

Kupowałeś wzmacniacz ze zdjęcia w necie?

Stasiop tobie doradzał czy sam na to wpadłeś?

słuszna uwaga, mam wrażenie, że dla większości dyskutantów wygląd wzmacniacza jest najważniejszy - ale ta uwaga nie jest pod adresem HQ150 - bo znam jego podejście.

Edytowane przez damjan
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Człowiek uczy się się całe życie.

Kupowałeś wzmacniacz ze zdjęcia w necie?

Stasiop tobie doradzał czy sam na to wpadłeś?

Tak rozmawiać to możesz z kimś u siebie z podwórka.

Popatrz na jakie zapytanie to była odpowiedź.

Jak ktoś zna dźwięk Darkulowych wzmaków, to akurat ich wygląd ma w głębokim poważaniu.

Są już zdjęcia, fajnie. Czy mogę zapytać jak te zdjęcia grają?

Jasne że pytać możesz.

Kto Ci zabroni zadawać kretyńskie pytania?

Ale odpowiedzi na nie raczej nie oczekuj.

Edytowane przez HQ150

bo akurat te moje były szkaradne, fakt, ale one przynajmniej w ogóle grały, natomiast te Dali to jakaś parodia dźwięku.

U mnie nic nie pierdzi, nie brzęczy i nie dudni..masz rację anemia:)

Różnice były bardzo małe, więc pozostała mi ocena - nowy wzmacniacz za 15 tys., czy może szukać tego samego używanego tylko w jakiej cenie? 10? 8 tys? czy zaryzykować wzmak darkula. Tak naprawdę odsłuch był zrobiony już po moim zakupie od darkula, zatem odsłuch miał na celu porównanie zagry do czegoś firmowego.

Poparz na to też z innej strony. Jak Ci się Naim znudzi to, jeśli kupiłeś używkę sprzedasz bez straty. I masz tysiąc innych do wyboru. A ile dostaniesz za Zagrę? W zasadzie już jesteś skazany na jego wyroby.

słuszna uwaga, mam wrażenie, że dla większości dyskutantów wygląd wzmacniacza jest najważniejszy

Nie jest najważniejszy. Jednak za te pieniądze można się jednak trochę bardziej postarać. Zważywszy że z zakupem ładnej obudowy do DIY nie ma najmniejszych problemów.

U mnie nic nie pierdzi, nie brzęczy i nie dudni..masz rację anemia:)

już sobie teraz Ciebie przypominam - wyjechałeś kiedyś z tymi swoimi Dali:) he he na pewno nie brzęczą, są ładne, ...tylko że nie grają, albo inaczej - grają gorzej nawet od tych moich odpustowych szkarad. Dali Ikon to anemia do kwadratu, to moja ocena bezwzględna, nie odnosząca się ani do ceny kolumn, ani w porównaniu do innych modeli (bo zbyt mało słyszałem). Luźno dywagując, ceny są bardzo wysokie, lub też nasze zarobki niskie, niestety. W tym znaczeniu napisałem, ze wzmacniacze budżetowe za parę tys. zł są niewarte (czyt. za drogie w stosunku do oferowanej jakości).

To jest taka trochę jałowa dyskusja, cena - wysoka czy niska - to rzecz względna, podobnie nasz odbiór dźwięku.

Ja przynajmniej mam tą przewagę w rozmowie - znam swoje darkulowe kolumny, znam też Dali - w tej kwestii mogę mieć JAKIEŚ zdanie, Ty natomiast nie możesz - bo nie masz porównania, a mądrzysz się...

Ze wzmacniaczami to też nie wyjeżdżaj, bo nie ma po co.

Tyle warta jest ta dyskusja w tym wątku, nie dziwmy się, że temat jest na bocznicy

marcindzieg, masz zupełną rację, sprzęty darkula są praktycznie nieodsprzedawalne, jeśli już to z dużą stratą. Ludzie boją się takich tworów, ja to rozumiem - wygląd odstrasza, przynosi obawy.

Chyba coś się zmienia powoli w tej kwestii, w tym wątku pokazałem swój preamp - ja się tego widoku nie wstydzę, obudowę darkul zamówił gdzieś - i tak już chyba zamierza robić w kolejnych wzmakach.

Mogę też tu wkleić zagrę, którą ma mój kolega - a darkul przełożył mu elektronikę do nowej obudowy - ta kosztowała kolega zaledwie 200 zł...

Ponadto firmowe sprzęty są praktycznie bezawaryjne, przede wszystkim powtarzalne. Natomiast u darkula nie ma pojęcia "model", "seria":)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Poparz na to też z innej strony. Jak Ci się Naim znudzi to, jeśli kupiłeś używkę sprzedasz bez straty. I masz tysiąc innych do wyboru. A ile dostaniesz za Zagrę?

Dwa poprzednie moje wzmaki, nawet nie wróciły do Darkula.

Kupiły je od Darkula osoby, które miały możliwość posłuchać ich u mnie.

ATC SIA2 150

dzielony NAIM, mogę pomylić modele, bo piszę z głowy - chyba NAP 200 + NAC 202

oba firmowe wzmacniacze lepiej spisały się na średnicy, odrobinę lepiej - jakby bardziej bogate brzmieniowo, ale to były niuanse, z kolei w zagrze lepszy bas - mocniejszy, no i większy.

Nie chcę wysuwać wniosku, że zagra made in darkul to sprzęt jakości takiego NAIMA:), bo wykonanie to przepaść, ale sonicznie już tak nie odbiega. Moim skromnym zdaniem.

Father PiO nie odnosił się do dźwięku tylko do usterek.

Wydaje mi się, że porównanie w postaci jednego wzmacniacza to trochę mało. Niektórzy przed Naimem klękają, inni są zdystansowani. Nie każdemu ten dźwięk odpowiada, nie w każdej konfiguracji ten sprzęt zagra. Nie słyszałem Zagry, ale mając do wydania poważną kasę postarałbym się posłuchać więcej sprzętów.

Swoją drogą chętnie bym kiedyś Zagry posłuchał, a najchętniej porównał z tym, co mam w domu, ale odległość nie pozwala (i nie jest to wymówka). Niemniej powiem szczerze, że mając do wydania 1,5-2 tys euro na wzmocnienie w używkach można wyrwać sprzęty b. wysokiej klasy.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ponadto firmowe sprzęty są praktycznie bezawaryjne, przede wszystkim powtarzalne. Natomiast u darkula nie ma pojęcia "model", "seria":)

Z tą bezawaryjnością to też różnie bywa. Tylko jest gwarancja i serwis - jak się zepsuje to nie prosisz się rok o naprawienie. Są dostępne serwisówki, więc nawet jeśli serwis nie istnieje to ktoś da radę. Ja nie krytykuje waszych wyborów. Sam w życiu wydawałem pieniądze w taki sposób że wstyd się przyznać. Bardziej chodzi mi o to, że jeśli już zdecydowaliśmy się na zakupy u Darkula, to dobrze jest znać wszystkie za i przeciw tego wyboru.

Dwa poprzednie moje wzmaki, nawet nie wróciły do Darkula.

Kupiły je od Darkula osoby, które miały możliwość posłuchać ich u mnie.

Bez straty?

Edytowane przez marcindzieg

Ja chciałbym się odnieść do strony finansowej tych zakupów. Damjan to nie jest tak jak sugerujesz, że markowe sprzęty to drogie, a u Darkula tanio. Jak sam kiedyś podliczyłeś zostawiłeś u niego dobrze ponad 20tyś. Gdyby podliczyć do chwili obecnej to ile by wyszło ? 30 tyś ? To jest tanio ?

Za te pieniądze to można przebierać w markowym sprzęcie do woli, zwłaszcza używanym. Czytają między wierszami o wydatkach klientów Darkula (między wierszami bo jesteś jedyną osobą, która nie wstydzi się uczciwie napisać, inni mają jakąś chyba tajemną przysięgę milczenia) to Darkul wcale tani nie jest.

Biorąc pod uwagę jeszcze jego niesłowność, nierzetelność i chimeryczność oraz tragiczną jakość wykonania to jest mega drogi.

Edytowane przez omen
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.