Skocz do zawartości
IGNORED

Karta Muzyczna Na USB do 1000 zł

Karol_Szymanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam naprawdę dobrej karty muzycznej by czasem coś puścić na moim wzmacniaczu lampowym i zestawie stereo za ponad 6 tys zł i niechce tracić na jakości słucham czasem FLAC z komputera jakiś nowości anim przegram Na CD na pierwsze oko trafiło sie to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale może być równiez coś 2 x razy droższego bylejakość była najlepsza

Sprzet na 100 % będzie podłączony przez RCA innej opcji niema optyka i inne udziwnienia odpadają

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/99732-karta-muzyczna-na-usb-do-1000-z%C5%82/

Witaj,

zwróć uwagę na przetwornik Arcam rPac oraz Hegel HD2, powinny dobrze współpracować w Twoim systemie. Przy trochę wyższym budżecie natomiast namawiam na posłuchanie NuForce UDH-100.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą. Gwarantuję także możliwość wypożyczenia urządzeń do testu w Twoim systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Karta dźwiękowa to rozwiazanie bez sensu. Kup sobie ze te pieniądze przetwornik C/A z wejściem USB, np. MF V-DAC II lub rzeczony rPAC Arcama. Hegel się nie zmieści w tym budżecie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

DAC z wejściem USB to praktycznie prosta karta dźwiękowa.

optyka i inne udziwnienia odpadają

Przestaną "odpadać" jak będziesz miał pętle mas/przydźwięki/uziemienie wzmacniacza przez płytę główną PC i związane z tym znaczne ryzyko uszkodzenia, i inne dziwne przygody :]

Przez wejscie USB takie cuda??

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Przez wejscie USB takie cuda??

USB to port szeregowy - jak chcesz mieć z tego dźwięk to musi być odpowiedni odbiornik (po stronie urządzenia DAC) i sterownik dźwięku w systemie ... to jest normalka, a nie "cuda". Cuda to by były, gdyby było inaczej x-P

... chyba że miałeś na myśli cuda w postaci pętli mas - tak ... takie "cuda" są możliwe przy USB, FireWire, Coax, analogowym RCA itp. ... tylko na TOSLINK lub innym optyku takich problemów nie będzie.

Tak chodzilo mi o petle mas i zaklocenia. Obecnie uzywam MF V-DAC II + V-PSU II i powyzszego problemu nie zauwazylem stad pytanie wlasnie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Tak chodzilo mi o petle mas i zaklocenia. Obecnie uzywam MF V-DAC II + V-PSU II i powyzszego problemu nie zauwazylem stad pytanie wlasnie.

Rozrysuj które urządzenia są na 3 żyłowych wtyczkach w całym Twoim systemie, napisz do jakiej listwy to podpięte, czy prawidłowo uziemione, to Ci powiem dla czego problemu nie masz, lub masz tylko tego nie słychać :)

Pojawia się przy niekorzystnym zbiegu okoliczności.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Szukam naprawdę dobrej karty muzycznej by czasem coś puścić na moim wzmacniaczu lampowym i zestawie stereo za ponad 6 tys zł i niechce tracić na jakości słucham czasem FLAC z komputera jakiś nowości anim przegram Na CD na pierwsze oko trafiło sie to :

Ukryta Zawartość

ale może być równiez coś 2 x razy droższego bylejakość była najlepsza

Sprzet na 100 % będzie podłączony przez RCA innej opcji niema optyka i inne udziwnienia odpadają

witam, mam ta karte moge, z czystym sumieniem polecic. Wczesniej urzywalem wyjsc rca teraz optyka. Moze cos takiego tez Cie zainteresuje

Ukryta Zawartość

ale jakis czas temu myslem o zmianie i moj wybor tez padl na Arcama rPac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli jesteś zainteresowany to wkrótce będę sprzedawał DAC Styleaudio Topaz - w tej nowszej wersji. Kosztował 1490pln, myślę, że za 990pln mogę go oddać. Zostałby u mnie, ale tak wyszło, że potrzebuję DAC/preamp z pilotem.

witam, mam ta karte moge, z czystym sumieniem polecic. Wczesniej urzywalem wyjsc rca teraz optyka. Moze cos takiego tez Cie zainteresuje

Ukryta Zawartość

Bez jaj :D

Ukryta Zawartość

haha moze mu "przypasi" zostanie troche pieniedzy na dobry kabel:)

Ze tak zacytuje z opisu:

"Przetworniki: Burr-brown PCM2702, 16bit/48kHZ"

Kolega życzy odtwarzać FLAC z komputera co zapewne wiąże się z ich wyższym próbkowaniem (przynajmniej czasami :) ) niż możliwości D/A tegoż urządzenia

Polecam NFB-5.32

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ostatnie dni promocji :))

Ukryta Zawartość

Karol_Szymanowski

Mam tą kartę.Mogę polecić zewnętrzną kartę Creative Sound Blaster X-Fi USB HD.

Da się zastosować jako DAC pod warunkiem wykorzystania jako transport netbooka, notebooka lub PC ponieważ jest zasilana poprzez USB.

Posiada dwa wejścia cyfrowe: asynchroniczne USB i optyczne.

Ma sterowniki (do Windows) ale funkcję Dac-a realizuje u mnie bez ich wykorzystania (instalacji).

Bez problemów (sterowników) współpracuje z Ubuntu i Debianem.

Odtwarza pliki bez żadnych trzasków lub zakłóceń mimo zasilania z USB.

Odczytuje pliki 44,1 48,0 88,2 96,0 176,4 192,0 kHz 16-to lub 24-o bitowe współpracując z Windows i Linuksem.

Nie wiem czy będzie odczytywała wszystkie pliki po instalacji sterowników, wg dokumentacji powinna 44,1 48,0 i 96,0 kHz 16 i 24 bity,

ponieważ nie wymienione wyżej częstotliwości próbkowania prawdopodobnie są konwertowane przez system operacyjny do jednej z trzech natywnie obsługiwanych częstotliwości.

Jako przetwornik cyfrowo analogowy wykorzystuje układ scalony AK4396VF.

Posiada wzmacniacz słuchawkowy oraz oraz cyfrową regulację głośności.

Dla mnie to mniej istotne ale wykorzystując załączone oprogramowanie można konwertować sygnał analogowy na cyfrowy (ADC) nawet pochodzący z gramofonu czyli wymagający odpowiedniej korekty charakterystyki częśtotliwościowej.

Pozdrawiam

cubus85, nie używam często karty jw, ponieważ nie mam jeszcze docelowego transportu (np. netbooka) do zarządzania plikami, ale nie miałem problemów z żadną częstotliwością taktowania wyłączając wzmiankowaną przez Ciebie z którą się nie spotkałem.

Być może miałeś na myśli 24bity/48kHz?

Inna sprawa, że kartę zakupiłem okazyjnie i traktuję ją jako rozwiązanie doraźne.

Pozdrawiam i przepraszam za zwłokę w odpowiedzi.

Proszę o pomoc. Nie chcę zakładać nowego wątku. Kupiłem na próbę kartę Steinberga VSL2020. Jest płyta instalacyjna (nieoryginalna), sterowniki są w zipie . Niestety nie mogę- nie umiem jej zainstalować.Na stronie producenta też jest to zapakowane. Poprzedni właściciel nie ma teraz głowy z powodu problemów rodzinnych i ja nie chcę mu się narzucać.

Witam

Od miesiąca jestem posiadaczem C3 i jadę na karcie sound blaster audigy SB0230, niestety jestem zmuszony przesiąść się na laptopa, w związku z czym ma pytanie odnośnie zewnętrznej karty, która oczywiście zagra jeszcze lepiej niż SB0230. Dysponuję kwotą 400zł, co możecie polecić? Słucham głównie trance i itp...

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Witam

Od miesiąca jestem posiadaczem C3 i jadę na karcie sound blaster audigy SB0230, niestety jestem zmuszony przesiąść się na laptopa, w związku z czym ma pytanie odnośnie zewnętrznej karty, która oczywiście zagra jeszcze lepiej niż SB0230. Dysponuję kwotą 400zł, co możecie polecić? Słucham głównie trance i itp...

http://www.audiostereo.pl/dackarta-muzyczna-na-usb-do-400-zlotych_94450.html !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.