Skocz do zawartości
IGNORED

Zegary nie tylko do DAC X

Luiis

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą dzwoniłem do tej firmy, przesyłka była w Łodzi już 8 ale będę miał ją dostarczoną jutro a tak się składa, że skończyły mi się dodatkowe dni i muszę zacząć pracować.

Wracam z pracy po 19 więc Luiis chyba przesyłka wróci do Ciebie, wyślij ją powtórnie pocztą.

Pani stwierdziła, że są dotrzymane wszystkie terminy. Tak przesyła nadana 6 ma być doręczona 13 to u nich standard.

Dobrze , że nie jest to jakieś ważne pismo urzędowe np. wezwanie do sądu.

Nie polecam inPostu.

Dziwi mnie ten sarkazm

Tak, rozumiemy że są zwykli pracownicy (co czasem biorą urlop) i pracownicy "niezastąpieni" - ci drudzy NIGDY nie biorą urlopu. Widocznie Twój doręczyciel nie wiedział o tym że należy do tych "drugich":)

Dziwi mnie ten sarkazm ,normalna firm w czasie urlopu pracownika daje zastępstwo (tak jest w PP) ,a szmaciana firma jaką jest Inpost nie .Ciekawe jak byś ćwierkał gdyby Ci inpost przynosił pensje ,czy było by tak radośnie gdybyś pieniądze dostawał tydzień póżniej.

Widze kazdy ma problem z inpostem ,to sie dolacze. Paczka nadana 7,czyli piatek, patrze w pon jest juz w blisko mnie(mysle cholera szybko!) czyli chrzanow(okolo 15km odemnie) Dzisiaj mamy koniec srody, a paczka jest .. chrzanow ;dbzdura, mam sam ja odebrac? PRacuje na fajna zmiane i moglbym sobie pogrzebac, w weekend planuje grubszy odsluch ktory mial byc z nowym zegarkiem. Dodam ze probowalem tam sie dodzownic i po 10 min oczekiwania zrezygnowalem.

Dziwi mnie ten sarkazm ,normalna firm w czasie urlopu pracownika daje zastępstwo (tak jest w PP) ,a szmaciana...

Miałem nie odpowiadać, ale się nie da...

Otóż mnie dziwi co innego..., dlaczego na tym portalu, gdzie przecież chodzi głównie o zabawę, jest tak dużo osób, którym najwyraźniej brakuje "luzu". To właśnie dlatego że się tak napinasz, był mój - jak to określiłeś - "sarkazm".

Na szczęście ja już dawno wyrosłem z postawy roszczeniowej , której wyraz dajesz swoimi wpisami...

Pewnie wielu kolegom się właśnie narażam, ale niech tam..

Dzięki Michał za regulacje zegarków :-) i za poświęcony czas w realizacji tego projektu ...

Nie wyobrażam sobie już sprzętu bez tego zegara :-)

Nie zazdroszczę Ci dłubaniny w tych małych elementach, aby przygotować każdemu zwartą paczuszkę.

Jak widać koleś z postów powyżej ma najwyraźniej w du...ie to, że straciłeś swój czas na zaspokojenie jego hobby.

Napinka z czasów komuny i pracowników PGRu ...BO MI SIĘ NALEŻY ...jak widać podejście roszczeniowe na tym forum zaczyna być normalnością ...zapłaciłem kilka złotych i mam mieć nie bacząc czy masz na to czas, pracę, rodzinę i inne tematy oprócz jegomościa na grzbiecie.

Do sklepu kupowac , płacić , wymagać.

Ludzi udzielających się i poświęcających swój czas na nasze zabawki ...SZANOWAĆ.

Moglby kolega Marer opis zmiane w dzwieku jaka zegar wprowadzil?

precyzja, lokalizacja, detal ...szybkość i kontrola basu.

Czekam na wasze spostrzeżenia ...w DAC X mam precyzyjny generator Crysteka, który działa świetnie, ale XO3 to jest klasa sama w sobie.

Jeszcze raz dzięki Michał ...dobrze wydane pieniądze :-)

Czekam na wasze spostrzeżenia ...w DAC X mam precyzyjny generator Crysteka, który działa świetnie, ale XO3 to jest klasa sama w sobie.

Jeszcze raz dzięki Michał ...dobrze wydane pieniądze :-)

:D

Tobie również należą się podziękowania ze strony kolegów, wszak zorganizowałeś to zamówienie, Mam nadzieję że większość uczestników będzie jednak zadowolona (z działania układu:). Dzięki.

Dzięki Michał za regulacje zegarków :-) i za poświęcony czas w realizacji tego projektu ...

Nie wyobrażam sobie już sprzętu bez tego zegara :-)

Nie zazdroszczę Ci dłubaniny w tych małych elementach, aby przygotować każdemu zwartą paczuszkę.

Jak widać koleś z postów powyżej ma najwyraźniej w du...ie to, że straciłeś swój czas na zaspokojenie jego hobby.

Napinka z czasów komuny i pracowników PGRu ...BO MI SIĘ NALEŻY ...jak widać podejście roszczeniowe na tym forum zaczyna być normalnością ...zapłaciłem kilka złotych i mam mieć nie bacząc czy masz na to czas, pracę, rodzinę i inne tematy oprócz jegomościa na grzbiecie.

Do sklepu kupowac , płacić , wymagać.

Ludzi udzielających się i poświęcających swój czas na nasze zabawki ...SZANOWAĆ.

Szkoda, ze nie mogę więcej kolejek postawić....

Zegar mam, ladniutki, porzadna robota MIchale! zmiany jakie wprowadzi opisze potem, jak go podlacze. Wroce do Inpostu, pierwszy raz skorzystale mz tej firmy i klapa. Jak pisalem wczesniej wedlug sledzenia przesylek, paczka byla 15km odemnie od pon, czekalem do dzisiaj , nikt mnie o tym nie powiadomil, tylko spokojnie sledzilem. Za drugi mrazme udalo mi sie dodzwonic do inpostu, czyli juz wydzownilem do nich 20min. Pani powiedziala ze kurier zadzwoni kolo 13, jednak zadzwonila pani ze kurier ma zepsute auto i nie ma jak przyjechac, wiec pojechalem tam osobiscie i odebralem, Trudno straiclem kase na 30km, na telefon, ale najgorsze jest to ze stracilem ponad godzine czasu, a czasu nikt nam nie odda.

Wielkie dzięki za miłe słowa i uznanie. Zazwyczaj dostaję podziękowania na PW i trochę nie krępuje to , że teraz czytam o tym w wątku.. ;)

Muszę tu wspomnieć, że niezwykle rzadko się zdarzają sytuacje nieprzyjemne (co uważam za postęp na tym forum, bo chyba nie jeden pamięta przeróżne pyskówki - z obiecankami "mordobicia" włącznie;)) i od ogromnej większości kolegów przeważnie odbieram przejawy sympatii, za które tą droga serdeczne dziękuje.

... Trudno straiclem kase na 30km, na telefon, ale najgorsze jest to ze stracilem ponad godzine czasu, a czasu nikt nam nie odda.

Przepraszam, że naraziłem Cie na kłopoty i wydatki.

Może faktycznie następnym razem skorzystam z P.P.

Tak sobie czytam i...

Przecież żyjemy w wolnym kraju i każdy może wysyłać czym chce...

Skoro Luiis ma takie "widzimisię" a uczestnicy zamówienia nie poinformowali go czym chcą mieć wysłane przesyłki to wybaczcie ale o to jego sprawa czym wysłał (sam na obecną chwile powiedziałem NIE P.P.)

Pomijam temat "prędkości" InPost'u - kolega tam pracował i wiem dokładnie jak to tam wygląda, czasami na innym rejonie miał roznosić rachunki z Orange po 2tyg od nadania... żal.

Następnym razem dorzucić 1-2 piwa do kuriera i będzie bez niespodzianek :)

Zmontowałem, wyregulowałem i zamontowałem zegarek w dacu na PCM1794 i muszę powiedzieć, że nawet ja usłyszałem różnicę. Poprawił się bas, uporządkowała scena, pojawiło się więcej szczegółów. Generalnie dobrze wydane pieniądze.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Dzisiaj dla relaksu sobie polutowałem, oczywiście zero problemu z uruchomieniem. A ja gra nie mam z czym porównać bo mam takie trzy :-).

Ten będzie pracował w trzecim moim X_ie :-)

Dziękuję Luiis.

... cisza... rozumiem, że wszyscy lutują ;))

Lutuję, a nawet zlutowałem. Na mojej płytce miałem klika niedotrawień (niestety zlokalizowałem już po zlutowaniu całości), co powodowało zwarcia z masą. Cudem je odnalazłem, dosłownie włosek przy ścieżce obok ferrytu i na ścieżce idącej bokiem płytki za diodą świecącą między przelotkami nr 2 i 3 (na poziomie kwarcu). Na razie mam tak, że zasilanie działa. Po wlutowaniu 0R MIC nie grzeje się jak wcześniej, ale nie mam na mierniku odczytu częstotliwości. Jutro szukam dalej.

No to pech, zlutowałem 6 zegarów i poza zwarciami które sam zrobiłem, lub które były na jednej z płytek przysłanych do mnie do uruchomienia i regulacji (ale również powstałych w czasie montażu - najczęściej było to przy trymerze, który jest nieco za duży do padów na pcb) nie było żadnych niedotrawień. Zwróć uwagę właśnie na trymer, jeśli masz na nim zwarcie do masy od strony C18 to generator nie ruszy. Odlutuj trymer i sprawdź wszystkie napięcia zasilania na rezystorach 10R.

Gdybyś "zamęczył" płytkę to mam jeszcze kilka w zapasie :)

Dzięki Michał za sugestię z tym trymerem, rzeczywiście tam miałem jedyne zwarcie, które powstało wskutek lutowania. Trymer zamęczyłem. Uruchomiłem zegar z kondem 22pF. Działa. Z regulacją muszę pofatygować kolegę z lepszym sprzętem bo mój miernik ma za małą dokładność i wyświetla mi tylko 24,58.

Dzięki Michał za realizację projektu.

No tak, trymer dość łatwo zamęczyć...

bez niego raczej trudno będzie uzyskać lepszy wynik niż jakieś kilkaset herców w prawo lub w lewo.

Co prawda grać będzie.. no, ale ;( nie o to chodziło.

patrz → PW.

Mimo ze nie jestem pewien czy aby wykrozystalem najlepsze polaczenie zegara ale w tej chwili porownujac z org wbudowanymi kwarcami zmiany sa wyrazne. Na pierwszu rzut ucha precyzja! czystosc brzmienia, troche poprawil sie bas i pojawilo sie kilka smaczkow. Dobrze wydane pieniadze, moze w pozniejszym czasie sprobuje zegar podlaczyc nieco inaczej. Wtedy moze byc tylko lepiej. Jeszcze raz dziekuje Michalowi za realizacje projektu i za pomoc w czasie instalacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.