Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory do kina za 3,5 tys. zł.

Krzychu72

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Szukam dobrych monitorów do kina domowego i do stereo. Do tego chcę dokupić centralny i subwoofer. Całość za ok. 6,5 tys. Zestaw ma ładnie się prezentować i ładnie brzmieć. Pomieszczenie mam małe (ok. 15 m2) dlatego też zastanawiam się czy lepiej kupić większe monitory i zrezygnować z subwoofera. kolumny będą stały blisko ściany ( 15 cm ) W tej chwili posiadam podłogowe Tonsile SONATA 160 bez subwoofera, ale po zmianie mebli zabraknie dla nich miejsca. w kręgu moich zainteresowań są modele :Dali IKON 2, MA RX2, KEF R100, CHARIO SYNTAR 516, CASTLE WARWICK 3. USHER V 601. (i jescze kilka innych). Będą one podłączone do Denona 1801. Jeżeli ktoś ma kolumny w tym przedziale cenowym i porównywał ich brzmienie do innych to proszę o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/100141-monitory-do-kina-za-35-tys-z%C5%82/

Witaj,

aby podać konkretne rozwiązania, konfiguracje podaj mi proszę, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Czekam na szczegóły

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeżeli chodzi o muzykę to słucham głownie rocka i muzyki instrumentalnej ( muzyka filmowa,elektroniczna ) ale słucham także muzyki pop.Jeżeli chodzi o brzmienie to preferuje dźwięk czysty z dużą ilością detali ( Nie jestem audiofilem i nie potrafię dokładnie opisać dźwięku kolumn, albo mi się podobają albo nie ) W mojej miejscowości nie mam możliwości odsłuchu a jadąc do sklepu chcę mieć już trochę zawężony wybór żeby nie siedzieć w sklepie kilkanaście godzin.

to się poważnie zainteresuj tym - monitory z membraną pasywną

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

były nawet testowane jako zestaw kina domowego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Twoja propozycja wydaje się być ciekawa ale w moim rejonie (Dolny Śląsk) nie mam możliwości posłuchać tych kolumn. Jeżeli ich słuchałeś i miałeś możliwość porównać je z innymi modelami to byłbym wdzięczny za Twoje spostrzeżenia.

Twoja propozycja wydaje się być ciekawa ale w moim rejonie (Dolny Śląsk) nie mam możliwości posłuchać tych kolumn. Jeżeli ich słuchałeś i miałeś możliwość porównać je z innymi modelami to byłbym wdzięczny za Twoje spostrzeżenia.

witaj,

w najnowszym hi-fi choice jest recenzja tych kolumn

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

słuchałem tych monitorów 55 i dają czadu, basowo miażdżą, subwoofer nie powinien być potrzebny ;)

poza tym szeroka i ładna scena, dynamicznie i melodyjnie

na pewno warto posłuchać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 29 Stycznia 2013 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 29 Stycznia 2013 - spam

trochę aktualności

studio-monitor-55-recenzja-test-opinie.jpg

studio-monitor-55-opinie-test-recenzja.jpg

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 29 Stycznia 2013 - wpis odnosi się do skasowanego posta
Ukryte przez Fr@ntz, 29 Stycznia 2013 - wpis odnosi się do skasowanego posta

Litości, naprawdę nie macie tych paru złotych na baner reklamowy? Przegięcie ...

Poproś kogoś niech ci założy klub tej marki i tam się realizuj, zamiast wciskać DT gdzie popadnie.

słuchałem tych monitorów 55

Z jakim słuchałeś wzmacniaczem , lub wzmacniaczami ?

Edytuję : pytam się z ciekawości . Byłem jakiś czas temu w RMS - sie białostockim i stały tam bipolary pasywne Bp10 , podłączone do HK 990 i nie grały tak jak trzeba , a przednia ściana wyłożona miękką gąbką , takie stożki , kolumny daleko od ściany , poprosiłem żeby postawił za kolumnami dużymi Avance KIng K 3 , chodzi o odbicie , no i nie to , ( może faktycznie potrzebują " twardszego odbicia " ) i na pewno wzmacniacz nie ten , chciałem następnym razem odsłuchać ze swoimi płytami , ale już ich nie było , sprzedali .

Wiem , że te pasywne najlepiej grają z wysokimi Pioneerami i Adwance Acoustic .

Zgadzam się, z HK990 to nie było to. Za to z AA MAX450 absolutna bomba.

Teraz wygrzewamy Studio Monitor 65 z Roksan Caspian - poezja, jak to gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.