Skocz do zawartości
IGNORED

Lampy JAN6922 w DAC-u grają b.dobrze. Czy są jakieś jeszcze lepsze?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do znawców lamp.

W DAC-u mam 2 lampy Philips JAN6922.

Czy warto je wymienić na jeszcze lepsze?

Jake są najlepsze z NOS-ów ?

A ze współczesnej produkcji?

Z góry dziękuje za porady.

Sly

Masz rację, jest już wątek o tych lampach choć teraz jak czytam go to jest wiele sprzecznych informacji co jest zastępnikiem a co nie.

Możesz zapakować każdą ecc88 i e88cc.Osobiście przerabiałem Siemens Halske CCa,Amperexa Bugle Boya i Valvo E88cc goldpin z fabryki w Heerlen.Wszystkie moim zdaniem lepsze od tych Janów.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Przerobiłem ponad 30 typów ecc88 i pochodnych, w tym ekstremalnie drogie, sprzedałem wszystkie. Są lampy znacznie lepsze za ułamek ceny siemensów, telefunkenów, buglebojów i innych pierdół, którymi się tak niektórzy podniecają. Ale co tam kto lubi. Ja nikomu trwonić kasy nie zabronię.

jeśli na ecc88 nie dasz 200V to nie zagra a jeśli masz 200V to ecc82 już zagra

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Father_PiO - jak już ktoś ma w układzie DACa E88CC to wpominanie o 12AU7 jaki ma sens bo nie czaje?

Ano ma taki, że ECC88 gra gorzej od 12AU7, a po całkiem niedużej przeróbce układu pod ECC88 można użyć 12AU7, która dla mnie gra lepiej, nie tylko przy 200V, ale i przy 90 też (polecam próbę z Tung-Solem, GE z zieloną "mapą" albo RCA clear top).

Fater_, trzymaj pion, przy 90V i żarówka kiepsko świeci :)

U mnie amerykańskie NOSy 12AU7 ze "średniej półki" rozwaliły najdroższe ecc88.

może tam u was lepsze powietrze

tylko dla czego dac "audiosuchary" na cee88 goni z odsłuchów krążące po rynku fikusy, to jest zagadka

(u mnie, niezależnie od wzrostu, ecc82 leżą w pudełku, grają tylko odpowiedniki na octalu i inne starsze bazy)

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ja tam nie wiem, jaki masz gust. Ja wolę po prostu 12au7 od ecc88, nikt oktali nie rozważał, bo nie ma na nie miejsca, a na 12au7 by się znalazło.

Widzę że "ojca" dobry nastrój nie opuszcza bo jak czytam sobie Waćpana wpisy to przypomina mi się kawał o dwóch głuchych sowach ...

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 24 Stycznia 2013 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 24 Stycznia 2013 - trolling

Wódka jest dobra,bardzo dobra i pyszna,natomiast lampy są dobre,bardzo dobre i ruskie))

sly

W Korisie nie moga Ci doradzić ci sprzedawcy hajenda??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.