Skocz do zawartości
IGNORED

Zaprosi ktoś na odsłuch? :)

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy zbieram się do zakupu lampy, pierwszej mojej lampy. Naczytałem się, wymieniłem się spostrzeżeniami z niektórymi z Was z forum i chciałbym czegoś posłuchać. Do tej pory gościły u mnie Amplifon WT40 i monobloki Phasta na 6L6.

Chciałbym trochę poszerzyć swoje horyzonty słuchowe w temacie lampa i może ktoś ma chwilę w tygodniu albo w któryś weekend niedaleko mojego miasta-Skierniewice (między Łodzią a Warszawą) i zechce zaprezentować swoją lampę. Coś mi może wpadnie na tyle w ucho, że będę właśnie tego szukał a może jakiś DIY ktoś ma fajny. Przedział cenowy to 3000zł, 3500zł już total max!

Chcę już coś kupić, czekam nawet w kolejce w Yaqin Polska bo chcę i posłuchać któregoś z tych Chinoli.

Jeśli ktoś ma 1.5 godzinki to z chęcią się wybiorę w dogodnym dla nas terminie.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/100501-zaprosi-kto%C5%9B-na-ods%C5%82uch/

Witam,

w listopadzie rozpocząłem przygodę z lampą mam PrimaLunę DiaLogue One. Może nie jestem jeszcze doświadczony w lampach ale mieszkam w Sochaczewie więc całkiem blisko. Chcesz usłyszeć ten wzmacniacz to zapraszam. Cd to Metronome Technologie CD One, kolumny VA Mozart Grand

czekam nawet w kolejce w Yaqin Polska

sprostuję moje wcześniejsze info

opuść tą kolejkę na rzecz MingDa, rozbierałem, słuchałem, daje radę (choćby MC34a), Yaginy przy nim to podstawówka

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

@defol jak będziesz chciał przyjechać do stolicy to zapraszam mam Mingda MC34-A, którą Mamel rozbierał i słuchał i jest tak jak mówi, daje radę.

Pozdrawiam

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

@defol jeśli chce ci się targać paczki to możesz, u mnie jest winda więc nie ma problemu, u mnie jako napęd pracuje Micromega, więc jeśli ci to pasuje to ustalimy jakoś termin, ten weekend odpada ;)

i ważna informacja, kable mam do d...py, jestem w trakcie ich zmiany, więc weź to też pod uwagę

Ok. Dzięki. To może przyszły weekend? Wezmę swoje niehajendowe JMLaby i wezmę swojego niehajendowego Roksana Caspiana (więc proszę się nie śmiać). Na lepsze póki co mnie nie stać. Kable to ja mam totalnie budżetowe, jak w "o mnie".

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

wstępnie może być przyszły weekend, dla mnie na chwilę obecną pasuje, jeśli mamel nie ma nic przeciwko to można wstępnie się umówić, a szczegóły się dogra na PW

Ok. Dzięki. To może przyszły weekend? Wezmę swoje niehajendowe JMLaby i wezmę swojego niehajendowego Roksana Caspiana (więc proszę się nie śmiać). Na lepsze póki co mnie nie stać. Kable to ja mam totalnie budżetowe, jak w "o mnie".

opowiedz potem, jak lampa gra z Focalami

Ale Twoje JMLaby to potrzebują słonia żeby je napędzić. Obawiam się że nic z tych piecyków, które będziemy słuchać nie dałyby rady. Moje Cobalty to seria niższa od Electry ale były wyżej w hierarchii od Chorusów.

sprostuję moje wcześniejsze info

opuść tą kolejkę na rzecz MingDa, rozbierałem, słuchałem, daje radę (choćby MC34a), Yaginy przy nim to podstawówka

Mingda mc-34a jest w cenie yaqina mc-100B :)W tym wypadku to chyba 100b miażdży tą mingde , mocą,brzmieniem itp.Mingda według testów nadaje się do spokojnej muzyki typu jazz i spokojny rock.Mc-10t jest bardziej żywiołowy i w dodatku tańszy.

Mingda mc-34a jest w cenie yaqina mc-100B :)W tym wypadku to chyba 100b miażdży tą mingde , mocą,brzmieniem itp.Mingda według testów nadaje się do spokojnej muzyki typu jazz i spokojny rock.Mc-10t jest bardziej żywiołowy i w dodatku tańszy.

Thomaz ty się nie sugeruj testami, tylko sam posłuchaj, a nie sądy na odległość wydajesz.

Thomaz ty się nie sugeruj testami, tylko sam posłuchaj, a nie sądy na odległość wydajesz.

Gra klasycznie lampowo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"MingDa MC34-A nie jest wzmacniaczem idealnym, nie jest do każdego rodzaju muzyki i przede wszystkim dla każdego słuchacza".Za tą cene wybrał bym po prostu yaqin mc-100b bo jest lepszy i napędzi trudne kolumny.

Ukryta Zawartość

Dlatego sam się chcę przekonać. Nawet jeśli w "rankingach audiofilskich" wygrywa wzmacniacz X a mnie będzie bardziej podobał się Y to z pewnością wybiorę tego drugiego.

Panowie w przyszły weekend nie dam rady, możemy umówić się na 9 albo 10 lutego.

Za tą cene wybrał bym po prostu yaqin mc-100b bo jest lepszy i napędzi trudne kolumny.

po co dywagować skoro się nie słyszało, kup se

lecz ludziom w głowie nie mieszaj, opisy są ogólnie dostępne, czytać każdy porafi

gorzej z wnioskami

"Mingda według testów nadaje się do spokojnej muzyki typu jazz i spokojny rock.Mc-10t jest bardziej żywiołowy"

A Mamel mówił że Yaqin to przedszkole dla Mingdy :) U komu tu wierzyć ?

pozdrowienia dla "Szklanych"

Gra klasycznie lampowo

Ukryta Zawartość

"MingDa MC34-A nie jest wzmacniaczem idealnym, nie jest do każdego rodzaju muzyki i przede wszystkim dla każdego słuchacza".Za tą cene wybrał bym po prostu yaqin mc-100b bo jest lepszy i napędzi trudne kolumny.

Tak właśnie wygląda tworzenie nie do końca prawdziwych i obiektywnych opinii. Naczyta taki jeden z drugim i wypisuje różne głupoty.

Żenada!!!

Panowie piszcie o swoich doświadczeniach a nie powielajcie opinii innych.

Mingdy nie znam więc na jej temat się nie wypowiadam. Lepszy gorszy miażdży czy jest miażdzony.

Nauczcie się panowie czytać opinie ze zrozumieniem. Zachęcam także do posiadania własnego zdania i nie zabierania głosu tylko po to żeby się odezwać.

Pozdrowienia i rozwagi życzenia.

Paweł

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Dlatego sam się chcę przekonać. Nawet jeśli w "rankingach audiofilskich" wygrywa wzmacniacz X a mnie będzie bardziej podobał się Y to z pewnością wybiorę tego drugiego.

Panowie w przyszły weekend nie dam rady, możemy umówić się na 9 albo 10 lutego.

Defol, dla mnie wstępnie pasuje, nie mam jeszcze planów, nie wiem jak mamel się na to zapatruje.

Pozdrawiam

Tak właśnie wygląda tworzenie nie do końca prawdziwych i obiektywnych opinii. Naczyta taki jeden z drugim i wypisuje różne głupoty.

Żenada!!!

Panowie piszcie o swoich doświadczeniach a nie powielajcie opinii innych.

Mingdy nie znam więc na jej temat się nie wypowiadam. Lepszy gorszy miażdży czy jest miażdzony.

Nauczcie się panowie czytać opinie ze zrozumieniem. Zachęcam także do posiadania własnego zdania i nie zabierania głosu tylko po to żeby się odezwać.

Pozdrowienia i rozwagi życzenia.

Paweł

Wypowiedź tupu "zjada na sniadanie" lub "Yaginy przy nim to podstawówka" oczerniają inną firmę.

Można to zauważyć głównie na Polskich forach.Osoba która zakupiła wzmcniacz jakiejś tam firmy

uważa , że ta firma produkuje wszystko co najlepsze.Czuć tu branżą.Co do testów i opinii na forach

to bardzo czesto się sprawdza w realu , a przynajmniej mówi co nieco o charakterystyce brzmienia.

Przed zakupem zawsze czytam pare opinni i testów na forach bo w moim miescie nie ma mozliwosci odsluchu

np yaqina czy mingdy.Odezwałem się bo pewna osoba zaczeła oczerniąc yaqina bezpodstawnie tylko dlatego

że ma mingde.

czy auror tej wypowiedzi uczestniczył w porównaniu?

czy porównania były dokonane w jednym systemie i tym samym materiale?

czy to testy z pisemek produkowane dla chleba przez fachowców z branży pisarskiej?

(nie mam nic do Fr@ntza, co usłyszał to napisał i zrobił to zawodowo, unikając porównywania z innymi konstrukcjami)

po ilu upgrade był ten MC-10? :) bo MingDa wystarczy wymiana dwóch lampek na wejściu

dla mnie temat wyczerpany, to tylko dwa chinolki

czy auror tej wypowiedzi uczestniczył w porównaniu?

czy porównania były dokonane w jednym systemie i tym samym materiale?

czy to testy z pisemek produkowane dla chleba przez fachowców z branży pisarskiej?

(nie mam nic do Fr@ntza, co usłyszał to napisał i zrobił to zawodowo, unikając porównywania z innymi konstrukcjami)

po ilu upgrade był ten MC-10? :) bo MingDa wystarczy wymiana dwóch lampek na wejściu

dla mnie temat wyczerpany, to tylko dwa chinolki

Ukryta Zawartość

"Przyostrzejszym graniu, metallica audioslave lub paradise lost - wciąż nie jestem przekonany, całość trochę hałaśliwa i nieczytelna. Gitary - schowane z tyłu."

MIngda jest dobrze zbudowana i ma pilota co nie znaczy , że gra znakomicie.Co do 100b to nawet nie ma co porównywać tej mingdy chyba , że jakiś droższy model.Co do testów z pisemek to akurat mingda była promowana

w jakimiś Polskim pisemku.

Ukryta Zawartość

Panowie trochę robicie złe porównanie jeden to wzmacniacz na lampach EL34 a drugi KT88 to jak by porównywać ogień z wodą. Zupełnie inne granie. EL34 wolne ciepłe brzmienie do ostrego grania raczej słabiej się nadaje a KT88 to dynamika.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

@thomaz, nie rozumiem już o co kaman, czyli na podstawie pisemka i artykułu wiesz więcej niż właściciel wzmacniacza ?? Ciekawe rzeczy, naprawdę. ja rozumiem że nagrania Metalliki nijak się mają do tego czego słucham ja, a w płytotece znajdę choćby całą dyskografię "Epica", "Korn" czy choćby z naszego podwórka "Coma" i @elektropunkt tu też się troszkę mylisz, tak EL34 ma swoje ograniczenia, ale to nie jest wolne granie, daj jej prądu, a zobaczysz jak zmienia się dźwięk, daj jej dobre lampki na wejściu i jest bardzo fajnie. Ja nie twierdzę że to co mam jest lepsze od wszystkiego innego, TAK NIE JEST, natomiast nie trawię wyciągania wniosków na podstawie artykułu w prasie.

Koniec tematu jak dla mnie. PEACE

Defol a chciałbyś posłuchać monobloki lampowe na diabełkach Andrzeja Analogowego, jeżeli ci chcę podjechać do Warszawy to zapraszam

Z chęcią, dzięki za propozycję. Ale stać mnie na nie??? :) Patrz pierwszy post, tam podałem budżet. Mogą grać bez pre? Bo jeśli nie to w budżecie muszą zwierać się monobloki i pre.

Ja nigdy nie kupowałem w ciemno i nigdy nie kupię. Nie chce mi się potem bujać z odsprzedażą a nie śpię na kasie więc chcę aby był to przemyślany zakup. Budżet jaki posiadam był dość długo odkładany włącznie z odmawianiem sobie zakupu płyt. Więc chciałbym, żeby był to mądry zakup a każda złotówka dobrze wydana.

Problem polega na tym, że słucham muzyki od klasyki do technicznego metalu. Głównie jazz.

Pozdrawiam

@thomaz, nie rozumiem już o co kaman, czyli na podstawie pisemka i artykułu wiesz więcej niż właściciel wzmacniacza ?? Ciekawe rzeczy, naprawdę. ja rozumiem że nagrania Metalliki nijak się mają do tego czego słucham ja, a w płytotece znajdę choćby całą dyskografię "Epica", "Korn" czy choćby z naszego podwórka "Coma" i @elektropunkt tu też się troszkę mylisz, tak EL34 ma swoje ograniczenia, ale to nie jest wolne granie, daj jej prądu, a zobaczysz jak zmienia się dźwięk, daj jej dobre lampki na wejściu i jest bardzo fajnie. Ja nie twierdzę że to co mam jest lepsze od wszystkiego innego, TAK NIE JEST, natomiast nie trawię wyciągania wniosków na podstawie artykułu w prasie.

Koniec tematu jak dla mnie. PEACE

Tak tylko tą mingdą nie napędzę dynaudio mój budżet to max 3000.Jedyny sensowny wybór to yaqin mc-100b.

Przy wysokoskutecznych kolumnach może by jakoś plumkała w rocku ale przy dynaudio to by była totalna klucha.Do tego 100b jest tańszy,zaoszczędzone pieniądze mogę przeznaczyć na lampki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.