Skocz do zawartości
IGNORED

Związki partnerskie

Rekomendowane odpowiedzi

Ile stron temu pisałem,że adopcja jest celem głównym homoniewiadomo?A związki partnerskie to rzeczywiście droga do małżeństw jednopłciowych a w tle adopcja właśnie.To nierozłączne jest.

Co wtedy odpisywałeś?

To dziwne , co pan pisze , ponieważ w ustawie o związkach partnerskich w jej obecnym kształcie nie ma nawet wzmianki o adopcji przez pary homoseksualne .

Skąd zatem u pana takie przeświadczenie ?

Tolerancja dla mniejszości seksualnych nie jest tożsama z aprobatą adopcji przez pary homoseksualne i na to nigdy nie będzie w Polsce społecznego przyzwolenia , zresztą słusznie .

Piotr

Skąd zatem u pana takie przeświadczenie ?

Trzeba uważniej czytać wątek.Wszędzie tam,gdzie wprowadzono związki małżeńskie dla par homo,jest zgoda na adopcje.

U nas będzie tak samo,jak wprowadzą a takie naiwne twierdzenia,że u nas nie będzie nigdy....do dzieci i to takich do lat pięciu.Starsze też nie dadzą wiary.

Nigdy nie mów nigdy....zna Pan?

Oj naiwny naiwny naiwny...

Czy tylko takiego udaje?

Niby jezd przeciw a jednak....za.

Trzeba uważniej czytać wątek.Wszędzie tam,gdzie wprowadzono związki małżeńskie dla par homo,jest zgoda na adopcje.

U nas będzie tak samo,jak wprowadzą a takie naiwne twierdzenia,że u nas nie będzie nigdy....do dzieci i to takich do lat pięciu.Starsze też nie dadzą wiary.

Tak samo jak zgoda na sprzedaż alkoholu jest zgodą na śmierć kilkaset osób rocznie w wypadkach spowodowanych przez pijancyh kierowców.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"W 2011 roku w Polsce doszło do 40 tysięcy wypadków drogowych. W porównaniu do roku poprzedniego to 1200 wypadków więcej. Ogólny bilans osób poszkodowanych w wypadkach to 49 tysięcy oraz 4,2 tysiące ofiar (jest to wzrostowi o odpowiednio 600 rannych oraz o 300 zgonów).

Zatrzymano w tym okresie 183 tysiące kierujących pojazdami, którzy byli pod wpływem alkoholu (wzrost o 10 tysięcy w porównaniu do roku poprzedniego). Nietrzeźwi kierowcy spowodowali 2717 wypadków, w których 300 zginęło, a 3,8 tysięcy zostało rannych."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oj naiwny naiwny naiwny...

Czy tylko takiego udaje?

(+ )

Może i faktycznie jestem naiwny , zresztą pożyjemy , zobaczymy .

Nigdy nie mów nigdy....zna Pan?

( + )

Znam , może i ma pan rację , pożyjemy , zobaczymy .

Piotr

W przypadku userów tego forum naiwność nie niesie skutków...żadnych.Natomiast w przypadku ludzi,którzy będą decydować o tym .....już nie.Zobaczymy kto i jak będzie działał w tej sprawie.

Kim jest ktoś,kto wniosków nie wyciąga?Na to pytanie niech każdy odpowie sobie sam.

Złodzieje kradną,bandyci napadają,pijani kierowcy jeżdżą,piraci drogowi piratują,tylko co ma to wspólnego ze związkami partnerskimi....nie wiem.Chyba,że mocno ukryta jakaś myśl............. jara1.

Aaaaaaaaaaaaaaa z adopcją ma!!!!

- Tato mogę iść na prywatkę?

- Nie i koniec dyskusji !

To też naiwność...

Tylko twoja.Takie gadanie to zostaw dla dzieci.

Ale młodszych troszke....od prywatkowych.

Panowie, widzę, że kończą się argumenty i wola dyskusji. Czyli chyba formuła tematu tez się kończy. Czas zamykać? I ewentualnie pocałować misia w dupkę?

Powrót po dłuższej przerwie...

Czas zamykać? I ewentualnie pocałować misia w dupkę?

Można zamknąć, tematu nie ma i nie było:)) Ale zamiast misia lepiej żabke w łapke!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

(+ )

Może i faktycznie jestem naiwny , zresztą pożyjemy , zobaczymy .

( + )

Znam , może i ma pan rację , pożyjemy , zobaczymy .

(+)

Zanim zamkną temat! :)

Ps. Oczywiście plusik za samokrytykę.

(+)

Dla Dziadkawłodka - niżej!

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie jestem przeciwny związkom partnerskim w jakiejkolwiek konfiguracji. Jestem natomiast przeciwny traktowaniu ich na równi w jakikolwiek sposób z małżeństwem w tradycyjnej formie.

Nie widzę żadnych sensownych powodów dla równania związków partnerskich z tradycyjnie rozumianym małżeństwem jest to niepotrzebne i szkodliwe dla rodziny, społeczeństwa i państwa, nie jest też żadnym przejawem postępu.

Domaganie się przez środowiska LGBT prawnego zrównania ich związków z małżeństwem zawieranym przez mężczyznę i kobietę przez państwo polskie jest niczym innym tylko agresywną forma dowartościowania wyznawanych przez siebie wartości przy pomocy prawa państwowego.

Żaden rozsądny i praworządny rząd w Polsce nie powinien nigdy uczynić takiego kroku, ponieważ jest to niekonstytucyjne – polska Konstytucja wyraźnie mówi o tym w Art. 18. Państwo ma wiele innych obszarów do wspierania.

Żądania definiowania prawnego jako małżeństwa związku homoseksualistów jest tak samo sensowne, jak nazywanie małżeństwem związku mężczyzny ze sztuczną pochwą lub kobiety z wibratorem czy też ich związków ze zwierzętami. Zresztą nikt nie może wykluczyć, że takie żądania tez mogą się pojawić. Adopcja dzieci przez takie pary powinna być zakazana.

Jeżeli , ktoś chce żyć poza obowiązującymi w danym kraju poza obowiązującymi normami społeczno-prawnymi, to zawsze może skorzystać z wolności wyemigrowania do takiego kraju, gdzie owe postawy mają inne uregulowania.

Nie wszystko co przychodzi do nas z Zachodu jest pożądane. W ostatnim czasie wiele rozwiązań kulturowych tam przyjętych okazało się błędem.

A gdzie muls i wladz? Uciekli do wątku DNO, a teraz bardzo ich wyważonych poglądów tu brakuje, sama katolicka i homofobiczna hołota o iq planktonu ostała się :)

Ps. Oczywiście plusik za samokrytykę.

Nie wiem , czy plusik za samokrytykę , czy minusik za moją naiwność , tak czy inaczej nie mam absolutnie nic do mniejszości seksualnych i traktuję ich jak równych sobie , gdyż w mojej ocenie poza orientacją seksualną niczym się nie różnią od heteroseksualnej części świata , natomiast na adopcję dzieci przez pary homoseksualne nigdy się nie zgodzę ze względu na obowiązującą w Polsce obyczajowość i stąd wynikającą niechęć narażania dzieci na szykany ze strony szkolnych rówieśników oraz najbliższego otoczenia (również a może przed wszystkim dorosłych hetero) aczkolwiek nie twierdzę , że dwie lesbijki są gorszą rodziną dla dziecka od heteroseksualnego modelu rodziny w której ojciec z matką piją alkohol , kłócą się , zdradzają się wzajemnie i nie interesują się dziećmi .

Heteroseksualny model rodziny nie chroni jej od społecznych patologii czego wymownym przykładem są Domy Dziecka .

Piotr

<br />Heteroseksualny   model  rodziny   nie  chroni  jej  od  społecznych  patologii  czego   wymownym   przykładem   są  Domy  Dziecka   .<br />
Aaaaaaaaaaaaa to znaczy,ze u homoniewiadomo nie piją alkoholu?Dobre!!!!To jesteś naiwny...do potęgi.Aż szkoda.

Aaaaaaaaaaaaaa jeszce nie ma u nich paaaaaaattttooolllooogiii?Jeszce lepsze...niż dobre.

Bardo dobre argiu menty

Numerek piłeś cóś...mocnego?Czy wąchałeś?

Jedna racja!!!!!Od homoniewiadomo nie trafiają dzieci do domów dziecka.PRAWDA

Aaaaaaaaaaaaa to znaczy,ze u homoniewiadomo nie piją alkoholu?Dobre!!!!To jesteś naiwny...do potęgi.Aż szkoda.

Aaaaaaaaaaaaaa jeszce nie ma u nich paaaaaaattttooolllooogiii?Jeszce lepsze...niż dobre.

Bardo dobre argiu menty

Numerek piłeś cóś...mocnego?Czy wąchałeś?

Jedna racja!!!!!Od homoniewiadomo nie trafiają dzieci do domów dziecka.PRAWDA

Tego panie Modrzew 47 nie powiedziałem , orientacja seksualna nie chroni przed alkoholizmem , to jest oczywiste i zrozumiałe i nie podlega dyskusji , zastanawiam się nawet skąd u pana taki pomysł ?

Piotr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.