Skocz do zawartości
IGNORED

Standy firmy TomBase

DrInvincibilis

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wygląda to za ciekawie:( Mogłeś Rafał spokojnie to reklamować.

Miałem u siebie jakiś czas podstawki Norstone Stylum 2. Też były tanie, ale były dobrze wykonane. Proste i ładnie polakierowane. Można się przyczepić, że są dość lekkie, ale jakość wykonania jest dobra.

Co do norm to nie jestem socjalistą. Pracuje w firmie, która produkuje meble biurowe i gdybyśmy dostarczali je klientom z tolerancją 5mm to miałbym duże problemy na odbiorach.

Ale to co widac na foto to nie jest stojak od nas to nie masz produkt!!.Kiedy były one zamawiane??W ogóle nie robimy tego modelu na połysk,tak jak widac na foto,bez otworów na kolce,widoczny spaw na łączeniu,gdzie i dokładnie od kogo to było kupione????

foto naszych do wglądu,803c85e6cc0d2b9e.jpg

nie były ten produkt przyjety do reklamacji-to fakt,bo to nie jest nasz produkt!

widać teraz co tu sie wyprawia i trzeba to zacząć kontrolować

Silver 85,taka jest tolerancja-5mm,czy to się komuś podoba czy też nie,tolerancja w blatach drewnianych,nie mówimy teraz o stali.To nie jest moje prywatne zdanie,wszędzie można o danych normach sobie przeczytać.Oczywiście trzeba sie starać żeby tolerancja była jak najmniesza w tym przedziale

Proszę Pana to jest wasz produkt. Zamawiałem celowo model w połysku żeby pasowały do kolumn (bo były tylko w macie), bez kolców, bo jak widać kupiłem sobie klejone. Umówiłem się z Wami żeby nie wiercić otworów w podstawie. Farba schła chyba ze 3 dni. Dlatego czas oczekiwania na przesyłkę się wydłużył. Wstawki z drewna też poprosiłem o połysk, nie mat. Standy kupione ponad rok temu, wiosną. Chyba nie myśli Pan że wkleję skany z meili. Standy z Pana zdjęcia, fakt wyglądają dobrze. Dlatego je zamówiłem. A doszły takie jak widać. A może doszły takie super, bo kupiłem poza Allegro? Może gdybym to kliknał ktoś by się chociaż przyłożył do roboty, a tak to niech sie cham wozi.

?👈

Jak mówiłem wcześniej,nie robimy tych stojaków w połysku,mało tego,żadnych jak do tej pory.Dodatkowo w lakierze o takiej strukturze jak na Pana foto.Proszę jeszcze o foto spawów z boku to sprawdzimy jak to wygląda.

Wysyłka jeśli produkt jest wadliwy jest na nasz koszt.O ile jest nasz to produkt. Proszę na maila jeśli można szczegółowe dane kiedy to było zamawiane,w celu ustalenia faktów,a zrobimy zwrot i wykonamy Panu nowe,ale tylko w macie.

Proszę o maila z datą zamówienia,na prywatny mail,rok temu to nie jest bardzo odległa data,jeśli tego Pan nie zrobi,potwierdza się to o czym piszę,koniec kropka.Pisać na forach jako anonimowy i szkalować coś i kogoś to jest jak wiadomo najłatwiej.

Panie TomBase widać i Pan jest w szoku jak to wygląda skoro próbuje się Pan nie przyznawać do swojego produktu.Jest coś takiego jak kątownik skoro już się żle przyspawało i jest krzywo to trzeba poprawic-proste jak dwa razy dwa.Jeśli się już spawa rurę do blachy 5mm i powstaje wybrzuszenie też jest na to rada pomijając dobranie parametrów automatu do spawanego materiału.Proszę z niecierpliwością zaczekać aż zgłoszę działalność,powstanie strona www.wtedy może Pan ocenić jak mi to wyszło.Narazie powstają wyroby w ilości jeden tygodniowo z racji braku czasu .Pozdrawiam serdecznie.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Jak mówiłem wcześniej,nie robimy tych stojaków w połysku,mało tego,żadnych jak do tej pory.Dodatkowo w lakierze o takiej strukturze jak na Pana foto.Proszę jeszcze o foto spawów z boku to sprawdzimy jak to wygląda.

Wysyłka jeśli produkt jest wadliwy jest na nasz koszt.O ile jest nasz to produkt. Proszę na maila jeśli można szczegółowe dane kiedy to było zamawiane,w celu ustalenia faktów,a zrobimy zwrot i wykonamy Panu nowe,ale tylko w macie.

Proszę o maila z datą zamówienia,na prywatny mail,rok temu to nie jest bardzo odległa data,jeśli tego Pan nie zrobi,potwierdza się to o czym piszę,koniec kropka.Pisać na forach jako anonimowy i szkalować coś i kogoś to jest jak wiadomo najłatwiej.

Porszę Pana nie róbmy jaj. Opisy i zdjęcia z waszych aukcji nie zmieniają się od lat (mam rację?). Dobrze pamiętam gdzie brałem standy, bo jeszcze zastanawiałem się nad innymi modelami z waszej oferty. Zresztą do dziś wiszą. Wiem że nie robicie w połysku, bo pisał Pan o tym w meilach. Ale uparłem się na połysk i tyle. Dobrze pamiętam że sam był Pan zdziwiony że ta farba długo schnie i wszystko się opoźniło z wysyłką (chyba żę meilowąłem z kimś innym?). Druga rzecz to drewno, które też zażyczyłem sobie w połysk, tutaj Pan zaznaczył że typowego połysku nie da się osiągnąć i będzie pół połysk. Trzecia rzecz to kolce, poprosiłem o ich brak, pamiętam że nawet zapłaciłem ze 20zł mniej.

Co do daty jedynie mogę podać datę odbioru w przybliżeniu do dwóch dni bo z tego co pamiętam to w wątku Wasze Ustroje wklejałem zdjęcia, pamiętam że nawet troche narzekałem na krzywe spawy, ale z racji że kolumny stały miesiąc na taboretach nawet nie próbowałem składać reklamacji. Jakbym tego dnia do was zadzwonił to skończyło by się na tym że nawsadzałbym ch.. do słuchawki i tak by się to skończyło więc dąłem sobie spokój. Zdjęcia też zamieszczałem na innym forum. Jak Pan może twierdzić że to nie wasz produkt? To skąd miał bym go wytrzasnąć? Z kapelusza? Znalazłem wasze oferty na Allegro i tak się zaczeło. Dostałem tylko dane do wpłaty z pominięciem Allegro to wpłaciłem. Nie raz tak robię. Firma to firma, przecież nikt mnie nie oszuka.

Edit.

Po kolei, post 796, ostatnie zdanie pisałem że już czekam na standy, data 04.03.15r

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Post 808, standy już są, data 28.03.15r i moj opis o krzywiznach.

Ukryta Zawartość

Jestem pewny że ktoś mnie pytał w tedy gdzie kupowalem standy,ale teraz to szukanie igły w stogu siana.

Może ten wątek rozwinie Pana wątpliwości, pada tam link do Pana aukcji i zdanie że też robiłem u Pana:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Nie wdaję się w taką dyskusję bo to nie ma sensu.Fakt to fakt,nie odpowiedział Pan na moje prośby i nie ma Pan jak potwierdzić swoje zamówienie u nas w żaden możliwy sposób,a zdjęcia potwierdzają wszystko.Nie chce Pan zrobić tego o czym napisałem bo zwyczajnie Pan coś ukrywa. Zamówił Pan w innej firmie takie stojaki na podstawie naszych zdjęć i tyle-możliwości jest kilka.W innym temacie jeden z forumowiczów opisywał felerny stolik,tam na początku napisane było że był zamawiany u nas,bo taka była prawda,a co do reszty tej sprawy to już osobny temat.Sprawa tych stojaków jest taka jak to teraz wszystko się wyjaśniło-tyle.Jest to przykład w jaki sposób można manipulować na dany temat poprzez internet.

Czego nie chce zrobić, bo nie rozumiem? Jak mam wam udowodnic że to wasze dzieło. Mysli Pan że skopiowałem zdjęcia z waszej aukcji i poleciałem do lokalnego spawacza żeby mi zrobił takie same 50zł taniej? Kpiny sobie jakieś robicie? Gdzieś mam wasze reklamacje, ale nie wyprzecie sie tego badziewia. Rok to juz stoi i bedzie stało dalej, a do dyskusji zainspirował mnie temat o waszym pięknym stoliku. Żeby nie on i Pana zagorzałe dyskusje że tak powinno być, bo tolerancja w stolarstwie wynosi 5mm to pewnie nie było by tematu i tych zdjęć.

Sprawa tych stojaków jest taka jak to teraz wszystko się wyjaśniło-tyle.Jest to przykład w jaki sposób można manipulować na dany temat poprzez internet.

No i na tym zakonczymy ten śmieszny temat. Potwierdziło się wasze podejście do klienta o czym napisałem jeszcze dziś zanim padło te zdanie. Dlatego nie zamierzałem i nie zamierzam reklamować tych standów, bo spełzło by to na niczym. Jak widać miałem rację. Gdyby nie temat o stoliku pewnie nic by nie wypełzło. Każdy sobie sam wyciągnie wnioski i kto posiada trochę rozumu szybko dojdzie do wniosku że kopiownaie zdjęć z aukcji i bieganie po lokalnych spawaczach nie obeznanych w temacie to jakis poroniony pomysł skoro pod ręką mamy firme z DOŚWIADCZENIEM, widać z jakim.

Nie oczekiwałem w sumie takiego obrotu sprawy, nie liczyłem na żane reklamacje, przedstawiłem tylko fakty. Pan obrocił wszystko przeciwko i zaczął zmyślać że to nie wasz produkt. Koń by się uśmiał. Świat mnie ciągle zadziwia, taka porządna firma przecież, a tu zonk - to nie nasze - "to nie moja ręka".

?👈

Swego czasu zamawiałem standy na zamówienie Tombase co mogę o nich powiedzieć lakier słabej jakości po jakimś czasie bladnie wygląda trochę jakby ktoś malował standy zwykłym sprejem, kolejna sprawa to połączenie blatów do profili najlepiej wypadało by je ładnie dookoła pospawać a nie tylko połapać lekko na rogach profili i wypełnić szpachlą ewentualni już znacznie lepiej wspawać w profile nakrętki a w blatach nawiercić otwory do skręcenia...

Osobiście mogę już bardziej polecić standy Sng, standy są ładnie wykonane i co najważniejsze na 100% mamy standy pokryte proszkowo i wypalone w piecu mam standy tej firmy ponad rok czasu na lakierze ani śladu blaknięcia itp.

PN-EN 14 323 - Płyty drewnopochodne -- Płyty laminowane do zastosowań wewnętrznych -- Metody badań

Tolerancję +/- 5mm (razem 10mm czyli 1cm) deklarują producenci płyt drewnopochodnych dla długości i szerokości arkusza płyty, przywołana norma opisuje wymagania dotyczące sposobu pomiaru długości i szerokości arkusza

Takie płyty kupują np. producenci skrzynek do kolumn, czy oni się tłumaczą, że wymiary kolumn mają taką tolerancję?

Norma normą, a fachowiec "fachofcem".

Nie teoryzuj, Docent!

"Przez cały kraj, idziemy dwaj, czy słońce, czy śnieżek czy słota

Niezbędna jest, czy chce ktoś, czy nie, w pionie usług fachowa robota.

Czy to sens ma kląć, że ten świat z kiepskiego zrobiony surowca?"

Tolerancję +/- 5mm (razem 10mm czyli 1cm) deklarują producenci płyt drewnopochodnych dla długości i szerokości arkusza płyty, przywołana norma opisuje wymagania dotyczące sposobu pomiaru długości i szerokości arkusza

I tyle w temacie.

?👈

rafal735,3 mm różnicy i kolumny nie da rady ustawić?

Człowieku zastanów się trochę co piszesz, bo wychodzisz na kompletnego kretyna.

to rozumiem że ma być co do mm i jest wtedy ok?? Waszym zdaniem nie ma żadnej toleracji i wszystko ma być na setne mm??

Chyba nigdy na oczy nie widziałeś prawidłowo spasowanych elementów. Moi nauczyciele jeszcze ze szkoły średniej powiesiliby Cię za jaja za wypisywanie takich bzdur. Większość spasowanych elementów wśród rzeczy których używam w domu i które wykonałem własnoręcznie ma tolerancję +-0.1-0.2mm, czyli 30x mniej niż to co sobie założyłeś i 50x mniej niż poroniona norma, którą przytaczasz.

Nie ma najmniejszego znaczenia czy to jest stal, aluminium, drewno czy inny materiał. Albo robisz coś z sensem, albo nie robisz tego w ogóle.

brak toleracji na wymiar czyli co do setnych mm itd.To nawet produkt 10 razy droższy tych wymagań nie spełni, a tu stojaki 450zł za dwie sztuki z drewnem, kolcami,blaty 5mm, rurki profile grubościenne,odprowadzenie podatku,utrzymanie firmy.

Cena nie ma tu nic do rzeczy. Te blaty ze słupkami powinny być spasowane tak, że po skręceniu kartki papieru(!) między nie wciśniesz. Jeśli tego nie rozumiesz to powinieneś zająć się sadzeniem ziemniaków, a stolarkę pozostawić innym. Jeśli natomiast sprzedajesz buble, to powinieneś na swojej stronie zaznaczyć, że produkujesz buble z dokładnością 5mm, czyli oferujesz towar dla ludzi którym koło dupy lata fakt, czy stojak giba się na boki.

± 5

norma

PN-EN 14 323

To jest norma dla żuli, pojmujesz? Produkty wykonane z taką dokładnością to zwykła chujnia.

Nie pisz już nic więcej i psuj opinii ludzi parających się tym fachem.

Czego nie chce zrobić, bo nie rozumiem? Jak mam wam udowodnic że to wasze dzieło. Mysli Pan że skopiowałem zdjęcia z waszej aukcji i poleciałem do lokalnego spawacza żeby mi zrobił takie same 50zł taniej? Kpiny sobie jakieś robicie? Gdzieś mam wasze reklamacje, ale nie wyprzecie sie tego badziewia. Rok to juz stoi i bedzie stało dalej, a do dyskusji zainspirował mnie temat o waszym pięknym stoliku. Żeby nie on i Pana zagorzałe dyskusje że tak powinno być, bo tolerancja w stolarstwie wynosi 5mm to pewnie nie było by tematu i tych zdjęć.

raz piszesz o tym, ze nie bedziesz oszczedzal 50 pln, a pozniej, ze kupiles poza allegro i jak sie domyslam nie wziales zadnego kwitu na towar.

to czemu mialo sluzyc kupowanie poza allegro i dotego bez tzw. papiera?

jesli te standy od poczatku byly tak fatalne, to czy nie zachowales waszej korespondencji w tym temacie?

pytam z ciekawosci

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Nie zastanawiałem się nad tym. Umówiliśmy się na meila, przesłali dane to wpłaciłem. To oni zaoszczedzili, nie ja. Kolumny stały miesiąc na taboretach to machnelem ręką, po drugie znam juz te wszystkie reklamacje. Nerwy tylko sobie zepsujesz i tyle co się potwierdzilo w temacie kilkakrotnie. Daje sobie rękę uciąć że zaczął by sypać normami jak teraz i spadaj Pan na drzewo. Jakby chcieli się zreflektowac to zrobili by choćby teraz, a zrobili z siebie idiotow. Jak pisałem - "to nie nasze". Nie, ja je sobie wystrugalem w piwnicy sam. Z takim buractwem mialem doczynienia nie raz, szkoda moich nerwów.

?👈

Nie zastanawiałem się nad tym. Umówiliśmy się na meila, przesłali dane to wpłaciłem. To oni zaoszczedzili, nie ja. Kolumny stały miesiąc na taboretach to machnelem ręką, po drugie znam juz te wszystkie reklamacje. Nerwy tylko sobie zepsujesz i tyle co się potwierdzilo w temacie kilkakrotnie. Daje sobie rękę uciąć że zaczął by sypać normami jak teraz i spadaj Pan na drzewo. Jakby chcieli się zreflektowac to zrobili by choćby teraz, a zrobili z siebie idiotow. Jak pisałem - "to nie nasze". Nie, ja je sobie wystrugalem w piwnicy sam. Z takim buractwem mialem doczynienia nie raz, szkoda moich nerwów.

no dokladnie, szkoda nerwow na takie cos. oni duzo wiecej straca na tym twoim opisywaniu problemu, niz na cichym i szybkim zalatwieniu tej sprawy. nie mowie, ze tak jest tu, ale ogolnie reklamacje to jest wielka bolaczka szczegolnie malych firemek.

no chyba, ze zalezy ci na postawieniu na swoim, wtedy mozesz zglosic sie do nich mimo wszystko z reklamacja. nawet w przypadku braku faktury, czy paragonu. oni musza sami ten dokument wyszukac. no chyba, ze go tez nie maja, ale to juz jest sprawa dla skarbowki.

ty dla kilku zlotych nie chcesz sie denerwowac, a moze producent dla kilku zlotych nie chce miec klopotow?

kazdy kij ma 2 konce, moze uda sie to jednak jakos zalatwic?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Po cyrkach w tym temacie to nawet nie chce mi się z nimi rozmawiać. Do tego musiał bym znów odrywac kolumny, kolce też które są przyklejone na stałe. Wysyłki, etam. Mi już to zwisa, jak kumplowi pokazałem ze sa krzywo pospawane dopiero zwrócił uwage, jakbym mu nie powiedzial, nawet by nie zauwazyl. A sam się zajmuje podobnymi rzeczami. Strace jedynie przy odsprzedaży z kolumnami, bo to już komplet. Górny blat i wysokość była robiona pod R300. W aukcji napisze: kolumny w stanie idealnym, standy wyglądają jak grzyby.

?👈

Odnośnie norm, to blaty do stolików są wykonywane przez zawodowy zakład stolarski,różnice w wymiarze to max góra 1-2mm, blaty krzywe źle przeciętne są po prostu wadliwe,nie równo dociete są wadliwe i to trzeba reklamować,staramy się przed wysyłką wszystko sprawdzić, ale człowiek to tylko człowiek.Odnosnie tych standów Pana Roberta. Proszę o rachunek, potwierdzenie wpłaty z banku, adres e-mail co by potwierdziło zamówienie, a standy zrobimy nowe. Jeśli tego Pan nie posiada,to proszę więcej oszczerstw nie wypisywać. Po adresie e-mail Pana, nie na problemu sprawdzić sprawę zamówienia Pana, wyszukiwarka powinna pomóc

Przepraszam, Pan Rafał

Jaka wyszukiwarka? Myslicie że mam meile sprzed ponad roku na skrzynce? Zwykle granie PANIE TOMAFOS, bo dobrze Pan wiesz że nic z tych rzeczy nie mam i nie da się tego odzyskać. Zwykla manipulacja i odbijanie piłeczki. Z choinki się urwaliście? Po drugie pokażcie mi kto jeszcze prócz was wystawia takie standy? Gdziekolwiek, allegro czy co tam sobie wymyślicie.

Druga rzecz to na jakiej podstawie twierdzi Pan że to nie wasz produkt? Jasno w aukcji jest napisane że można zmieniać kolory drewna czy wymiary standów. Poprosiłem o standy w połysku i bez dziur i bez wahania zgodziliście się takie zrobić. Jeże jeszcze ktoś z Allegro wystawiał by takie standy to może i miał bym wątpliwości u kogo je zamawiałem, ale nikt, nigdzie nie wystawia takiego lub podobnego produktu w sieci. Po drugie przewalilem wszystkie wasze aukcje, bo zastanawiałem się nad innymi modelami. Twierdzi Pan że na pewno nie robil tego modelu w połysku. Zastanawiające jest to jak można spamiętać takie rzeczy produkując mase takich rzeczy na codzień. A ja dobrze pamiętam tę transakcję, bo to moje pierwsze standy i pierwsze monitory jakie mam. Nie przewalam tego tonami jak wy.

?👈

Ale proszę mi podać maila Pana, mamy maile z przed paru lat.No chyba że to też taka tajemnica? A wpłaty z banku przelewu też nie ma, tak?. Kolega powiada Pan zajmuje się podobnymi rzeczami, no coraz ciekawiej. Jak narazie słabo z Pana tłumaczeniami.

Skoro Pan dobrze pamięta transakcję, to tym łatwiej zrobić to o co pytałem

Piękny Stefan, TOLERANCJA DŁUG./SZEROK. (mm)

± 5

norma

PN-EN 14 323

Panie TomBase, jeśli przywołuje Pan powyższą normę jako normę wykonawczą komponentu, to stwierdzam, że nie wie Pan o czym pisze. Prawdopodobnie z tej niewiedzy bierze się taka a nie inna jakość Pana produktów.

Norma, którą Pan przywołał, odnosi się do standardowej formatki o wymiarach 2800x1250mm. To norma dla formatek wielkogabarytowych. Dla formatki o takim wymiarze mamy faktycznie tolerancję +/- 5mm. I to nie jest żadna norma stolarska:)

Stolarz, posiadający obrabiarki CNC, jest w stanie pociąć taką formatkę z tolerancją +/- 0.01. I gdyby Pan z taką dokładnością wykonywał swoje produkty to zapewniam, że nie byłoby tych wszystkich problemów:)

Ja nie polecam tej firmy, zamawiałem u nich podstawki, które przyszły w lekko wygiętymi podstawami (dolna blacha z kolcami wygięta w lekki banan), oczywiście pan, z którym rozmawiałem telefonicznie stwierdził, że to uszkodzenie w transporcie i on za to nie ręczy. Dodam, że nie było śladów obicia czy uszkodzenia kartonu. Podobnie jak kolega nie miałem siły na szarpanie. Jakość wykonania średnia. Będę miał więcej czasu to wrzucę zdjęcia.

Bo pewnie wypaczylo przy spawaniu. Jak u mnie, tylko u mnie górny. Na aukcjach standy wyglądają dobrze. Widać ze ktoś się przyłożył. A jak dla klienta to na odwal i pojechali. Zresztą jak ktos sypie normami 5mm to o czym tu gadać. Wyobraźmy sobie ze dolny blat jest zrobiony z odchyleniem 5mm i górny. To mamy centymetr, haha. Kolumna się zsunie sama.

?👈

Kozak temat...ale sztukmistrz.

Jak osoba prowadzaca taka firme moze pisac tyle bredni. Tak jakby mechanik napisal, ze zawory spasowal z dokladnoscia do 5mm...kur....mac....serio tak mozna publicznie glupoty pisac?

Ta drewniana listwa tez wyglada jak sciagnieta ze sciany boazeria. Ale widzicie tak to jest...jeden napisal, ze nawet zadowolony ze standow mimo, ze krzywe i poobijane przyszly...

Widzialem duzo podstawek roznych firm, sam mialem custom design rs303, ktore byly spasowane idealnie. Sruby chodzily elegancko, lakier pierwsza klasa a tu taki bubel...na balkonie takie kulfony mozna robic z linijka z piornika a nie w warsztacie czy stolarni.

Wieza STEREO Technics :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.