Skocz do zawartości
IGNORED

Co zrobić z awanturami o transport, highres, etc.?

dd6

Co zrobić z awanturami?  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie oficjanlne środki mogą ukrócić awantury?

• Osobna zakładka: audiosceptycyzm lub coś podobnego
    • Zakaz sporów o brak wpływu na brzmienie oprócz wątków, które tylko tego dotyczą
    • Nic nie robić

Rekomendowane odpowiedzi

Mój drogi są znacznie prostsze metody dochodzenia do celu. Jak zapewne wiesz Rosjanie mają dobrych matematyków. Udowodnili mnóstwo trudnych twierdzeń. Tyle, że te twierdzenia są obecnie dowodzone ponownie, w sposób elegancki, bo rosyjskie metody są nazywane metodami młotkowymi. Zdobywanie doświadczenia metodą przerzucania ton sprzętu to właśnie taka młotkowa metoda.

To jakie są te prostsze metody wyboru sprzętu, jak nie odsłuchy różnych konfiguracji?

Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik bum1234 dnia 30.01.2013 - 20:04 napisał:

Tym razem trafiłeś w dziesiątkę - o to tu właśnie chodzi, a wszystkie napuszone teksty to jedynie bajeczki dla usprawiedliwienia się ;-)))

I pretekst do pokazania swoich zasobów ;-)))

a jak się do tego mają twoje zamulacze od VdH?

_______________________________________________________________________________________

A widziałeś Telefunkeny

bo myślę że go nawet na oczy nie widziałeś.

większość z nich nie widziała na oczy ani sprzętu ani markowych przewodów.

Wątpię żebyś widział na oczy takie kolumny

.I większość kolegów z tego wątku nie wie o czym pisze-bo na oczy nie widziała takich rzeczy.

Jakoś nie przypominam sobie aby ktokolwiek go widział.

...a widziałeś kiedyś jakiś kabel Furutecha na oczy?

a widziałeś chociaż kabel Xindaka na oczy?

______________________________________________________________________________________

A widziałeś chociaż jakiś "zamulacz" od VDH na oczy?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Myślę, że ta ankieta dla naszych braci "słyszących" powinna brzmieć inaczej, sądząc po ogromnej tolerancji, jaką wyrażają.

Co zrobić z glucholcami na forum?

1. Rozstrzeliwać na bieżąco.

2. Odcinać internet.

3. Wysyłać do obozów pracy produkcji kabli.

A naprawdę rzygam już tymi kabelkami i po prostu nie chce mi się po raz kolejny pisać tego samego...

I postanowiłem sobie, może mi się uda, nie brać już udziału w tej bez końca wojence.

No i postanowienie eMeReKo poszło się jeb.. lol.gif Tyle warte było co same wypowiedzi o kablach:)

Myślę, że ta ankieta dla naszych braci "słyszących" powinna brzmieć inaczej, sądząc po ogromnej tolerancji, jaką wyrażają.

Co zrobić z glucholcami na forum?

1. Rozstrzeliwać na bieżąco.

2. Odcinać internet.

3. Wysyłać do obozów pracy produkcji kabli.

Tobie StaryM nr 3 by się przydał

Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik eMeReKo dnia 27.01.2013 - 21:53 napisał:

A naprawdę rzygam już tymi kabelkami i po prostu nie chce mi się po raz kolejny pisać tego samego...

I postanowiłem sobie, może mi się uda, nie brać już udziału w tej bez końca wojence.

No i postanowienie eMeReKo poszło się jeb.. Tyle warte było co same wypowiedzi o kablach:)

Kolejny po sly30 manipulator i nadinterpretator, u którego również już dawno poszło się jeb... czytanie ze zrozumieniem, a jego zmanipulowane posty warte są tyle, co jego audio-voodoo-teorie...

Napisałem:

Jeśli zareaguję, to tylko być może w przypadku jakichś np. insynuacji pod moim adresem lub np. robienia wody z mózgu nowemu Forumowiczowi (patrz np.: polecanie kabli kosztujących 50% ceny wzmacniacza) - wiadomo, o co chodzi ;)

( http://www.audiostereo.pl/ankieta-kto-slyszy-kable-a-kto-nie_83891.html/page__st__3200#entry2709855 )

A teraz, Wielkie Manipulatorze, sprawdź sobie, do kogo kierowane były wypowiedzi m.in. nt. Furutecha, trollowania...

Ciekawe, że na kilku wątkach które założyłem np o wtykach, kablach zasilania itd nie ma tych awantur bo nie ma tam tych kilku awanturników.

Można tam się pospierać, podyskutować, ludzie mają różne, często sprzeczne opinie ale nie wynika z tego awantura.

A tam gdzie są awanturnicy są i awantury i tu to właśnie widać.

Gość

(Konto usunięte)

Ciekawe, że na kilku wątkach które założyłem np o wtykach, kablach zasilania itd nie ma tych awantur bo nie ma tam tych kilku awanturników.

Można tam się pospierać, podyskutować, ludzie mają różne, często sprzeczne opinie ale nie wynika z tego awantura.

1. Ale to nie jest wątek o kablach... ;)

2. I masz rację, jeśli chodzi o tych awanturników :)

Tak więc: eMeReKo, sly30, malikali, triode, bum1234, SzuB, Froju, StaryM i im podobni - WYNOCHA STĄD!

PS Tylko kto wtedy będzie tutaj pisał?... ;)

____________________________________________________________________________________________

Pierwsze wpisy w tym wątku niektórych "wybrańców":

Zacznij od siebie i nie pieprz bzdur o braku różnic brzmieniowych przy użyciu różnych kabli, bo jeszcze początkujący w te głupoty uwierzą.

Wątki o kablach to teraz underground na tym forum, większość pytań tego typu jest podpinana do starszego tematu o kablach, którego głuchole chyba nie zwęszyły jeszcze, bo tam spokój :)

Nie wiem ciągle po co w ogóle na tym forum są osoby nie słyszące a raczej nie chcące słyszeć.

Powinni założyć swoje forum i nie zaśmiecać wątków.

To tak jakby abstynenci okupowali forum o alkoholach.To non sens.

Wiwat wolność słowa i prawo do własnej opinii! ;)

"Wszyscy są równi, ale niektórzy są równiejsi"

"Możesz kupić swojego Forda T w dowolnym kolorze pod warunkiem, że będzie on czarny!”

Ciekaw czy wiesz w jakim wątku piszesz?-pytanie jest retoryczne.Paru głuchych napadło na jednego i próbują go zakrzyczeć.Ciekawe i naprawdę dobrze rokuje.

Głusi głośno krzyczą - to fakt.

Jak to głusi :)

Pozdro,

Yul

Tak więc: eMeReKo, sly30, malikali, triode, bum1234, SzuB, Froju, StaryM i im podobni - WYNOCHA STĄD!

PS Tylko kto wtedy będzie tutaj pisał?... ;)

Gdzieś około 44081 innych użytkowników.

Gość

(Konto usunięte)

Czy ja piszę niewyraźnie, czy masz kłopot ze zrozumieniem tego co napisałem?

Wot nie poniał...

Trudno...

A charakteru pisma nie musisz zmieniać, jest czytelny, tylko nad samą merytoryką popracowałbym ;)

A teraz, Wielkie Manipulatorze, sprawdź sobie, do kogo kierowane były wypowiedzi m.in. nt. Furutecha, trollowania...

No wielki eMeReKo musiał się jak zwykle wpierdzielić się do rozmowy na temat kabli, to niech nie liczy, że nikt mu nie odpowie na to biadolenie. A wystarczyło nie pisać w temacie i nikt by do tablicy nie wywołał.

_______________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________

A widziałeś chociaż jakiś "zamulacz" od VDH na oczy?

z jednego to sobie nawet zrobiłem sieciówkę,niezłą.

Ciekawe, że na kilku wątkach które założyłem np o wtykach, kablach zasilania itd nie ma tych awantur bo nie ma tam tych kilku awanturników

Istnieje szansa, że wielu jak to nazywasz awanturników nie zagląda do wątków podnoszących np. kwestie brzmienia wtyków zasilających. Prawdopodobnie aby uszanować podniosłą atmosferę niewątpliwie należną tej tematyce.

Natomiast ten wątek dotyczy problemu co z tymi "awanturnikami" zrobić.

Sądzę, że właśnie dlatego się tu pojawili.

Choć też uważam, że powinni raczej milczeć i czekać na orzeczenie Rady Tych Co Byli Tu Przed Nimi.

Tomek

Gość

(Konto usunięte)

Istnieje szansa, że wielu jak to nazywasz awanturników nie zagląda do wątków podnoszących np. kwestie brzmienia wtyków zasilających. Prawdopodobnie aby uszanować podniosłą atmosferę niewątpliwie należną tej tematyce.

Natomiast ten wątek dotyczy problemu co z tymi "awanturnikami" zrobić.

Sądzę, że właśnie dlatego się tu pojawili.

Choć też uważam, że powinni raczej milczeć i czekać na orzeczenie Rady Tych Co Byli Tu Przed Nimi.

Tomek

:)))

I nic nie powinno być dziwne, skoro rzekomo niewinna w założeniu ankieta, zachęcająca do WSPÓLNEGO rozwiązania problemu, już zawiera sugestie, co dalej...

"Jakie oficjalne środki mogą ukrócić awantury?

1. Osobna zakładka: audiosceptycyzm lub coś podobnego."

Nie np. "Osobna zakładka: audio-voodoo", czy też "Osprzęt i peryferia audio (kable, podstawki, stoliki, rodzaj nośnika - wpływ na brzmienie), tylko tak, jak jest powyżej - "My już dobrze wiemy, kto ma rację, a kogo należy izolować".

No wielki eMeReKo musiał się jak zwykle wpierdzielić się do rozmowy na temat kabli, to niech nie liczy, że nikt mu nie odpowie na to biadolenie. A wystarczyło nie pisać w temacie i nikt by do tablicy nie wywołał.

A wystarczy nie pisać o kablach w każdym wątku (np. ktoś pyta o wzmacniacz, bo słaby bas, a nawiedzeni od razu odpowiadają: zmień IC i głośnikowe)...

Znowu wybiórcze potraktowanie, ale już nie zwracam na to uwagi, szkoda tylko, a propos tamtego wątku, że "wywołujący do tablicy" (triode) sam później w angielskim stylu się spod niej zmył... ;)

A wystarczy nie pisać o kablach w każdym wątku (np. ktoś pyta o wzmacniacz, bo słaby bas, a nawiedzeni od razu odpowiadają: zmień IC i głośnikowe)...

Ale ja nie pisze o tym co ktoś prawi w innych, tylko typowo w wątkach na temat kabli, tam nie wypowiadasz się? Nie polecasz kabli:)

Kolego Froju, prawisz dość rozsądnie.

Osobiście uważam, że jest to forum sprecyzowane na szeroko rozumiane audio.

Ludzie wymieniają się tu radami i informacjami na różne tematy.

Ale generalnie są to ludzie chcący coś poprawić w swoich systemach.

Można zrozumieć, że ktoś w jakimś temacie uważa, że np on w swoim systemie kabli nie słyszy.I ok.

Nie ma w tym nic złego.Inny powie że testował 3 wzmacniacze i grały podobnie.To też jest OK.

Ale tu kilka może kilkanaście osób które negują wszystko nie proponując nic w zamian.

Wpieprzają się w każdą dyskusję robiąc awantury, mniej lub bardziej dosadnie określając innych mianem idiotów,

producentów złodziejami, oszustami itd.

Dla tych awanturników każdy kabel, transport,czy wzmacniacz gra tak samo.

Co ciekawe sami nie mają prawie żadnych doświadczeń ze sprzętami które krytykują, nie testowali ich, nie mieli

nigdy w ręku i nie słuchali. Co najwyżej widzieli na zdjęciach.

W ten sposób rozwalają wszystkie wątki. Widać, że te sprawy ich zupełnie nie interesują, czuć jakąś dziwną frustrację,

może nawet zawiść.

Przecież jeśli forum jest o fotografii to po co wypisywać tam że ich hobby jest do d... bo i tak coraz więcej ludzi robi fotki

iphonami!! Jeśli kogoś coś nie interesuje to po co zaśmieca dane forum swoimi wpisami i psuje innym ich zabawę?

Jest tu taki Bum1234. On od kilku lat pisze ciągle tą samą treść którą można zawrzeć w 2 zdaniach.

Jej przekaz to...wszystko gra tak samo, cały rynek audio to złodzieje a jak ktoś coś słyszy to jemu się wydaje.

I ok, takie ma prawo mieć swoją opinię. Ale wypisywanie tego w ponad 2000 wpisów?!!! To jest normalne?

Sam odpowiedz czy to jest normalne? I mija rok, kolejne jego 500 czy więcej wpisów o...tej samej treści!!

Albo StaryM, wypisuje dyrdymały podobne jak na swoim nudnym blogu o niczym.

Jego blog jego prawo. Może sobie tam pisać co chce. Pomijam fakt gigantycznej megalomanii bo ja bym nie wpadł

na pomysł żeby aż tyle czasu tracić na wypisywanie takich nudnych bzdur, że jego miasto to zaścianek i że był gdzieś tam coś

zobaczyć i jeszcze przepisane kilka codziennych wiadomości, że np Kaczyński złożył gdzieś tam kwiaty.

Mnie byłoby wstyd wypisywać takie dyrdymały ale on zapewne uważa, że to musi być super ciekawe dla milionów Polaków którzy powinni to czytać.

Co to kogo obchodzi że w Słupsku jest jedno kino?Mieszkańcy Słupska i tak to wiedzą a ci z innych części kraju mają to w d...

A przepisywanie części codziennych wiadomości z Onetu to dopiero kuriozum.

I to samo wyczynia tu na forum mimo, że nasze tematy w ogóle go nie interesują. Czasem udaje i rzuca jakiś temat, że niby ma wzmacniacz lampowy i lubi Armstronga ale takie wkrętki żeby choć 5% tego co wypisuje zahaczało o tematy forum.

To jest forum o audio i takich wątków, wpisów i osób nie powinno tu być bo to rozwala forum.

To jest tak jakbyś wszedł na forum fanów Skody i pojechał im że są frajerami bo Lexus jest lepszy.

Nie lubisz Skody to nie wypisuj swoich opinii na forum poświęconym Skodom.Proste.

Ich to kręci, lubią swoje Skody i fajnie.Wolisz Lexusa to wejdź na forum o Lexusach i tam się udzielaj.

Czy to nie jest oczywiste i sensowne? Dla nich zapewne nie bo bez wypisywania głupot oni nie istnieją.

Co ciekawe to jest max 10-20 osób.

To trochę jak taki nowotwór.Zajmuje mały kawałek organizmu ale niszczy i zabija cały.

Gość

(Konto usunięte)

Ale ja nie pisze o tym co ktoś prawi w innych, tylko typowo w wątkach na temat kabli, tam nie wypowiadasz się? Nie polecasz kabli:)

Bo wątek pt. "Wymiana wzmacniacza X na Y" jest tematem typowo kablowym...

Działa to na tej samej zasadzie...

I jak najbardziej polecam kable - najczęściej te, które już ktoś ma wpięte, bo nowe nic nie zmienią :)))

Bo wątek pt. "Wymiana wzmacniacza X na Y" jest tematem typowo kablowym...

Działa to na tej samej zasadzie...

I jak najbardziej polecam kable - najczęściej te, które już ktoś ma wpięte, bo nowe nic nie zmienią :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak tu cię nie ma, ktoś włamał się na twoje konto i pisał w tym wątku :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyjaśniłem już temat wpływu butelki i kieliszków na smak alkoholi.

Super dumny kolejny przykład trolli który miał nas ośmieszyć a okazał się

kompromitacją tychże trolli i to ich niewiedzę ośmiesza!

Co niektórzy zrozumieli że władowali się na minę i już nie podnoszą kwestii

szkła tylko teraz jest kwestia naklejki na butelce.

Jest to żałosne!

Sylwestrze, w wątku o braku różnic panuje totalna ignorancja: koledzy rozprawiają o Dianie Krall, o winie pitym z musztardówki (StaryM pije z takiej szklanki, ponieważ nie ma pojęcia o dobrych koniakach, o znakomitym winie, o odpowiednich kieliszkach, aromatach, węchu - w końcu z musztardówki chleje się, aby gięło, a nie aby smakowało), o sprzęcie - czyli o tym, o czym nie mają zielonego pojęcia. To taka wspólna masturbacja, która ma na celu poprawienie sobie nastroju w stylu: nasze życie i pasje wprawdzie nie mają smaku, ale my sobie pokażemy, że nie jesteśmy sami we własnej alienacji od rzeczywistości. Ci, którzy prostują te brednie, dbając o jakość forum, są banowani; StaryM, jako typowy homo sovieticus, stosuje ordynarną cenzurę nie wobec jednej osoby, ale wobec każdego, kto nie jest mu równy, lecz przewyższa go np. doświadczeniem. Piszę to dlatego, że rozprawianie o nieelegancji sporów jest reakcją pięknoducha, który jest w stanie tolerować wypisywanie bredni, a niejednokrotnie kłamstw bez prawa reakcji. StaryM, który przejął tradycje ulicy Mysiej, uważa, że to jest metoda, a w gruncie rzeczy sam podsyca spory w innych wątkach, gdyż zabiera prawo reakcji w swoich, obrażając (przenosząc cytaty) kolegów z innych wątków, nie dając im prawa odpowiedzi. Z całym szacunkiem, ale to komunista z ducha obleczony w szatki demokraty. A król jest nagi.

A po trzecie - wszędzie wypisujesz, że kable zmieniają brzmienie - a to przecież nieprawda.

Dlaczego kłamiesz? Kable wpływają na brzmienie, tylko ty o tym nie wiesz, ponieważ bazujesz na przesądach, a nie doświadczeniu.

Gość

(Konto usunięte)

http://www.audiostereo.pl/jeszcze-raz-kable_100073.html/page__p__2690762?do=findComment&comment=2690762

Tak tu cię nie ma, ktoś włamał się na twoje konto i pisał w tym wątku :)

Czy zaprzeczyłem, że nie piszę w takich wątkach, Manipulatorze?

W czym znowu masz problem?

I napisałem, że działa to w dwie strony: tak jak "fani okablowania" mają prawo pisać (bo jak na razie w Regulaminie nie ma zakazu) i piszą w wątkach nie dotyczących kabli, a jednak o kablach, tak ja mam prawo i piszę w wątkach dotyczących kabli.

Różnica tylko polega na tym, że ja wciąż trzymam się tematu danego wątku, bo jednak piszę o kablach, a wyjeżdżanie z kablami, gdy ktoś pyta o wzmacniacz, jest właśnie wpieprzaniem się nie na temat.

Jeszcze poza tym dręczą Cię jakieś inne problemy? Postaram się pomóc ;)

Ale Bum nie musisz moich wpisów traktować poważnie.

Twoje prawo. Już to pisałeś kilka razy.

Ja uważam inaczej i choć jest na rynku wiele kabli które nic nie wnoszą

to jest też wiele które zmieniają brzmienie systemu w różnym stopniu ale

jednak.

Znam wielu fanów audio, bardzo wielu i z tych prawdziwych, którzy mają dobry

sprzet nie ma ani jednego który uważa że kable nie mają wpływu na system i jego

brzmienie! Ani jednego.

A tacy jak wy, którzy nie macie sprzętów i nie macie w tym żadnych doświadczeń

mogą sobie uważać co chcą. Wolny kraj.

Bądź co bądź jesteśmy prawdziwymi Polakami. Dlatego napieprzać będziemy się zawsze i wszędzie - do krwi ostatniej.

To jest nasza cecha narodowa i nic tego nie zmieni.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dlatego nie kupiłeś żadnego high endowego klocka?

Wiedziałeś że to i tak nic nie pomoże ?

Ale te klocki są do słuchania muzyki a nie odzyskiwania utraconego

wcześniej rozumu!

Czy zaprzeczyłem, że nie piszę w takich wątkach, Manipulatorze?

W czym znowu masz problem?

I napisałem, że działa to w dwie strony: tak jak "fani okablowania" mają prawo pisać (bo jak na razie w Regulaminie nie ma zakazu) i piszą w wątkach nie dotyczących kabli, a jednak o kablach, tak ja mam prawo i piszę w wątkach dotyczących kabli.

Różnica tylko polega na tym, że ja wciąż trzymam się tematu danego wątku, bo jednak piszę o kablach, a wyjeżdżanie z kablami, gdy ktoś pyta o wzmacniacz, jest właśnie wpieprzaniem się nie na temat.

Problem w tym, że właśnie się nie trzymasz, podważasz ich wpływ, a ogólnie w temacie takich wątków nie o to chodzi. Ktoś jak zadaje konkretne pytanie o konkretne druty, to nie po to żeby mu prawić daj sobie spokój. To tak jakby pisać w temacie wzmacniaczy, gdzie użytkownicy wymieniają się doświadczeniem, że każdy gra tak samo proszę się rozejść, to jest w temacie? To jest trollowanie!!! Ale masz prawo nikt nie zakazuje.

A co w tym złego, jak w temacie wzmacniaczy ktoś wejdzie na temat kabli, kolumn czy źródła, to się wiąże i czasem nawet trzeba spytać "a z jakimi kolumnami" itd. Ale nikt nie podważa tam niczego i nie wyśmiewa, taka jest różnica.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.