Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Wolny rynek brutalnie ich przemielił i wywalił na margines życia. To bardzo smutne. <br />

Wolny rynek "wywala" nie tylko tych co mieli złych nauczycieli. Po prostu przy wolnym rynku trzeba mieć trochę a nawet dużo szczęścia (zwłaszcza w Polsce) żeby nie zostać "wywalonym na pobocze". Tu (Polska) każdy każdego próbuje "przewalić" , oszukać czy wystawić do wiatru wiadomą częścią ciała (plecy ;-)). Tu można powiedzieć, że prawdopodobnie bryluje w tym duży odsetek ludzi opisanych przez Ciebie wcześniej. Tych co "nie chodzili na wykłady" i na egzaminach ściągali (mnie ściąganie też się czasem zdarzało - żeby nie było że jestem idealny). Ale może się mylę to tylko hipoteza.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Owszem, polskie wydanie wolnego rynku jest brutalne a dodając do tego jeszcze polską mentalność to jest tak jak piszesz.

Ale najwięcej przewał moim zdaniem robią ludzie w białych kołnierzykach, politycy, urzędnicy, zawsze świetnie wykształceni,

po dobrych kierunkach studiów i często prymusi.

Co Was tak wzięło na takie pitu-pitu?

Magnolie zakwitły!

Polecam posłuchać " Ella and Louis" z Lasting Impression Music, Limited Edition.

Na tą okoliczność:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z "poprawionego/naprawionego" wydania LIM brzmi to co najmniej Pysznie;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Owszem, polskie wydanie wolnego rynku jest brutalne a dodając do tego jeszcze polską mentalność to jest tak jak piszesz.

Ale najwięcej przewał moim zdaniem robią ludzie w białych kołnierzykach, politycy, urzędnicy, zawsze świetnie wykształceni,

Zgoda z tym, że bez generalizowania (nie wszyscy). Nie przesadzaj z tym dobrym wykształceniem urzędników. Jak by byli dobrze wykształceni to nie poszliby na urzędników. Choć oczywiście czasem nie ma wyjścia. Wszystko zależy od tego jakiego się ma szefa i czy właściwie używa się tego co wcześniej wymieniłem czyli "komputera pokładowego". Czasem przepisy unijne wykluczają jego właściwe użycie więc niektórych też trzeba zrozumieć.

P.S. Czy przypadkiem nie offtop-ujemy ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jeśli jesteście audiofilami i sprawia wam to radość, to niekoniecznie offtopujecie ;-) A może ktoś odkrył jakieś ciekawe urządzenie, które wprowadziło jakieś ciekawe zmiany brzmieniowe?

Polki rynek nie jet brutalny. Nie ma nic wspólnego z wolnym rynkiem. Niestety dotyczy to nie tylko Polski. A świetnie wykształconych polityków mozna policzyć na palcach jednej ręki. Reszta to niedouczeni cwaniaczkowie. Podobnie jest z kadrą kierowniczą

Witam

Jestem nowy i szukam kabli głośnikowych do rotela ra-980bx i dynaudio 52 ???

Zestaw dosyć jasny i szukam muzykalnych kabli, a gdzie lepiej jak nie wśród miłośników grających kabli :)

Proszę bardzo o propozycje

Trudno mi wypowiedzieć się na temat majątku byłych komuchów.

Nie mam kontaktu z takimi sytuacjami i nie znam takich ludzi.

Z historii wiadomo źe zawsze przy zmianach ustrojowych ci którzy

byli u władzy i ich rodziny korzystały na tym bardziej niż normalni

obywatele.

To z czym mam kontakt i co mnie zaszkodziło to urzędnicza biurokracja

zarówno na poziomie lokalnym jak i ogólnym, krajowym.

To zahamowało rozwój mojej firmy a wręcz go cofnęły i to uważam

za przyczynę braku rozwoju kraju a co za tym idzie emigrację jako skutek

braku perspektyw rozwoju dla młodych.

To przeklęte lobby urzędasów-darmozjadów niszczy ten kraj ale to dotyczy

wszystkich polityków i urzędasów na przestrzeni ostatnich 30 lat a nie tylko

komuchów.

Taki Poznań który 20 lat temu kwitł dziś umiera.

Kiedyś miasto żyło ale ekipa prezydenta który jest od 2 albo wiecej kadencji wraz

z lokalnymi urzędasami wprowadzili w życie tyle złych decyzji że miasto jest wymarłe,

opustoszałe, nie ma pracy, nie ma nowych firm a duża ilość starych zawinęła się

zwalniając ludzi.

Ale ta ekipa nadal u władzy wprowadza kolejne chore decyzje jak poszerzenie strefy parkowania

którą wykończyli handel i biura w centrum, kolejne likwidacje miejsc parkingowych co pogłębiło

proces wymierania centrum miasta, coraz wyższe podatki lokalne, teraz chcą zamknąć kolejne

ulice co wykończy resztkę firm które w centrum jeszcze próbuje egzystować.

Ci ludzie powinni stanąć przed sądem i zostać skazani z przepadkiem całego osobistego

majątku. Ale czy to są komuchy? Nie, już nie. To już inne pokolenie.

Faktycznie, Poznań umiera

Co się stało z reprezentacyjną kiedyś ulicą Św. Marcin? brud , smród, zero życia, wieczorami hulające na wietrze śmieci i stare gazety, ulotki

Stary Rynek - centrum miasta - kluby Go Go (i natrętne panienki do nich zapraszające), jakieś ukryte burdele, wyszynki z wódką działające na omijaniu prawa, krzyki, menelstwo, żałość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Głucholce dochodzą empirycznie do wniosku, że pliki mp3 mogą być lepsze od wav. Stary Mierniczy przedstawia dowody, objaśnia i za chwilę będzie miał stado wyznawców swojej "odkrywczej" tezy ;)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Głucholce dochodzą empirycznie do wniosku, że pliki mp3 mogą być lepsze od wav. Stary Mierniczy przedstawia dowody, objaśnia i za chwilę będzie miał stado wyznawców swojej "odkrywczej" tezy ;)

Gdyby mu się udało zdigitalizować szary papier toaletowy tez byłby lepszy od białego bo tańszy i leży w zasięgu jego możliwości finansowych.

Myślę sobie że jednak to dobrze ze świat jest taki zróżnicowany, bez tego było by nudno jak cholera!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tu masz rację, nawracanie innych w ich kraju na wiarę najeźców; jakoś tak mi się kojarzy z praktykami palenia na stosie przez inkwizycję.

Oczywiście że usłyszymy ze w dobrej wierze żebyśmy wszyscy trafili do nieba.

Pytanie; czyjego?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ale ja nie mam potrzeby się z nimi integrować.

Nie widzę powodu abym miał się zniżać do ich poziomu.

Ja też nie specjalnie ale tworzenie getta lub też eksterminacja źle mi się kojarzy :)

Nigdy nie trafiały do mnie psychologiczne argumenty buma, ani interpretacja rzekomych pomiarów Super Mierniczych. Niech sobie mierzą i nie słyszą - ich sprawa...;) Na razie brak przesłanek integracyjnych z mojej strony.

.... tworzenie getta lub też eksterminacja źle mi się kojarzy :)

I słusznie. Nie wiesz, ze Rochu to specjalista od takich wypowiedzi?

Hmmm.... a w moim mieście nie widać kryzysu i głupoty rządzących. Miasto się rozwija, pięknieje - dokonano rewitalizacji centrum, dużo się buduje, zmiany są in plus.

Zwłaszcza dziś mnie to uderzyło jak byłem z rodzinką na spacerze. Obejrzeliśmy nowo otwartą: Pijalnię wód mineralnych, Palmiarnię i Baseny Termalne. Są to inwestycje zakończone ostatnim półroczu....

Może wystarczy sensowny gospodarz?

A z naszej bajki. Idzie do mnie Transparent Reference (coax) i mam nadzieję na pozytywne doznania!!!

Niesłysząco-niewierząco-niewidząco-niemających juz zapraszam do krytyki;-)

To niech sobie zabiorą ten swój świat i poszukają innego forum.

Może czasem wpadnę z ciekawości na takie inne forum.

Jak do ZOO.

Pytanie tylko kto tu jest obserwatorem, a kto mieszkańcem ......

A z naszej bajki. Idzie do mnie Transparent Reference (coax) i mam nadzieję na pozytywne doznania!!!

Będą bardzo pozytyne. Z pewnością. Zwłaszcza te wzrokowe.

Ale ja nie mam potrzeby się z nimi integrować.

Nie widzę powodu abym miał się zniżać do ich poziomu.

Chyba dorosnąć ;-)))

A czas ku temu już najwyższy!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.