Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Ten wpis Grzegorza powinien być sloganem 2013 roku na forum AS'.

W podobnym stylu jest kolejna myśl nie mająca nic wspólnego z audio, ale:

Skoro mówicie ze Polska leży w Europie to niech wam będzie że jest to kraj Europejski.

Porównanie zupełnie od czapy bo Polska jest krajem europejskim!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Stary Mitoman napisał:

Powinienem się zacząć nabijać, że komuś tam jest słownik potrzebny, bo faktycznie jest jak ten dyrektor od vive versa. Jak użył słowa niewłaściwie raz, to można udawać, ze się nie zauważyło. Ale jak powtarza się to, to warto zastanowić się nad wartością wypowiedzi takiego durnia, który nie zna nawet dość pospolitych słów. Mitomania to inaczej pseudologia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - i za cholerę nie jestem ws stanie zrozumieć, co ma wspólnego moja niewiedza dotycząca stroików saksofonowych do chorobliwego tworzenia jakichś tam fantastycznych historii.

Fantastyczna historia dotycząca instrumentu dętego drewnianego z grupy aerofonów stroikowych - saksofonu, który nagle stał się instrumentem dętym blaszanym z grupy aerofonów stroikowych. Mit blaszanego saksofonu Stary Mądralo. Rozumiesz teraz, czy wciąż rżniesz głupa?

eMeReKo ... poklep Starego Mitomana i przekaż mu od durnia życzenia sukcesów w szerzeniu pseudologii o dętym blaszanym saksofonie. Jesteś tu najwyraźniej posłańcem sceptyków voodoo, więc nie obrażaj się i czyń swoją powinność.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość partick

(Konto usunięte)

eMeReKo..nie widzisz, że saksofon jest blaszany???

Widzę, że jest blaszany! A Ty widzisz coś innego???

Jest blaszany i należy do instrumentów dętych drewnianych.

o! i to jest słuszna koncepcja.

"przetwornik" - stroik w saksofonie jest drewniany...stąd grupa drewnianych instrumentów...a z czego jest sax - z blachy, jak zmysły nie mamią...wystarczy zamknąć oczy, dotknąć i wiadomo że grupa drewniana ;)

Fantastyczna historia dotycząca instrumentu dętego drewnianego z grupy aerofonów stroikowych - saksofonu, który nagle stał się instrumentem dętym blaszanym z grupy aerofonów stroikowych. Mit blaszanego saksofonu Stary Mądralo. Rozumiesz teraz, czy wciąż rżniesz głupa?

A może by tak chłopakom "naukowcom" zaturlać do wątku blaszany bębenek?

Mieli by zajęcie na tydzień.

Gość

(Konto usunięte)

eMeReKo ... poklep Starego Mitomana i przekaż mu od durnia życzenia sukcesów w szerzeniu pseudologii o dętym blaszanym saksofonie. Jesteś tu najwyraźniej posłańcem sceptyków voodoo, więc nie obrażaj się i czyń swoją powinność.

Sam możesz mu przekazać te swoje życzenia, Twoim posłańcem nie będę... ;)

A może by tak chłopakom "naukowcom" zaturlać do wątku blaszany bębenek?

Mieli by zajęcie na tydzień

Przecież to właśnie tutaj onanizujecie się nad tym, co napisano w tamtym wątku, już od 24 godzin...

Przecież to właśnie tutaj onanizujecie się nad tym, co napisano w tamtym wątku, już od 24 godzin...

Jak się ma takich gości w odwiedzinach, to trzeba ich czymś poczęstować. Choćby saksofonem. Ciągną tu jak do miodu.

Porównanie zupełnie od czapy bo Polska jest krajem europejskim!

Argument jak najbardziej na miejscu , bo dla niektórych rzeczy oczywiste nie są do końca oczywiste z ich pogladami i przekonaniem. Są gotowi podważyć Kopernikowską teorię o Obrocie Ciał Niebieskich byle by

postawić na swoim.

Może to i dobrze, że roztrząsacie tą historię o saksofonach. rozpamiętujcie ja dalej. Przynajmniej jesteście czymś zajęci i nie wmawiacie wszystkim dookoła, ze kable grają.

Blaszany?

Ogląda ktoś na TVP Kultura film o Edith Piaf? Za młodych lat nie cierpiaem tego rodzaju muzyki/śpiewania, a dziś...mimo, ze ni w ząb nie rozumiem:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Blaszany?

Ogląda ktoś na TVP Kultura film o Edith Piaf? Za młodych lat nie cierpiaem tego rodzaju muzyki/śpiewania, a dziś...mimo, ze ni w ząb nie rozumiem:)

to lubię [chyba tak chciałeś zakończyć swój post]. Najważniejsze ze mówisz o tym wprost i bez ogródek.

Bum, a my czekamy na chwilę kiedy z pokorą napiszesz że kable grają i to jak......i że cały ten kablarski cyrk za szybko ruszył i zanim się zorientowałeś to było za pózno aby się wycofać z poglądów że kable nie grają .

Najważniejsze ze mówisz o tym wprost i bez ogródek.

Inaczej już nie umiem, nie to co kiedyś, potrafiłem otoczeniu i co gorsza sobie różne swoje dziwadła wytłumaczyć:)

az miałem kłopoty z odróżnieniem wzmacniaczy z podobnej półki cenowej - Primare i Audio Note lub Audiomet, już nie pamiętam. Przyznaje się bez bicia.

Jeśli nie słychać różnic między tymi firmami to proponuję forum o zdrowym żywieniu albo (wpisz co chcesz....)

Na chyba, że grało to na Altusach

Panowie wiem, że wiosna przyszła nagl,e ale przestańcie pier....lić jak wygłodzone norki!

Jam Czub (nie SzuB;-)) słyszący i wkurzają mnie wypowiedzi osób negujących to, ale TO ICH PRAWO!

Za to dziwi mnie potrzeba szukanie podniety i konfliktowanie się z "tamtym wątkiem"!!!!

Nie byłem tam i nie będę, bo mi on zwisa, może Wam nie?????

Tak samo nie rozumiem, po co w tym wątku piszą osoby, którym jego założenie jest obce??

Nie ma nic lepszego do roboty??

Pozdrawiam wszystkich, stwierdzając to weekendzie majowym, że wytęsknione słoneczko w nadmiarze może szkodzić;-)

Oj tam, słówka. Sfera i ciało to to jak kabel i muzyka:)

"obrócić ciało" to możesz w sypialni.

O obrotach sfer niebieskich

He,he Szkot i się mądruje ,Patrick you are partickular right. Widziałeś już potwora z Loch Ness ? Wiesz

jaką kasę można na tym zarobić ? Wycieczki autokarowe z Polski zamiast do Niepokalanowa pojadą

do Szkocji zaprzyjażniać się z tamtejszymi tradycjami i lokalną whisky.

Grześ "kuma":

A ja wyczytałem, że dobra sieciówka optymalizuje sygnał w systemie.

I wreszcie zaczynam kumać; kablarze używają kabli sieciowych do przesyłania sygnału...

Ten hi-end jest niesamowity, potrafi przesłać sygnał po wszystkim...

Grzesiu, otóż można użyć kabla sieciowego do przesyłania sygnału. Przykładowo jest to taka konstrukcja:

audiomica-pirop-reference.jpg

Ukryta Zawartość

Wiem, wiem...miałeś na myśli coś innego, ale masz rację Ten hi-end jest niesamowity.

Ukryta Zawartość

Czy to będzie brzmiało jakoś tak? Bo mowa oczywiście o rechocie drewnianym. Czy raczej blaszanym?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

najświeższe wiadomości z frontu:jeden z chłopaków-reversiaków usłyszał!(brawo p.Michale,że chciało ci się chcieć)--niestety,guru neguje-jego łapy nie namaściły kabelków.

Kolejny z nowych kabli głośnikowych DNM - Precision2 - zawitał w systemie. W odniesieniu do opisywanego przeze mnie odsłuchu "większego brata" (wpis #2198) nie było różnic pozwalających potwierdzić jego "dedykację" sugerowaną przez producenta.

Owszem gra bardziej subtelnie, z nieco chudszym i jeszcze odrobinę bardziej konturowym basem i mniejszą "muskulaturą" lecz nie są to zmiany znaczne. Ma to swój urok w nagraniach gdzie biorą udział wokale oraz instrumenty w małym składzie. Przekaz staje się wówczas jakby bardziej wiarygodny. Przy muzyce orkiestrowej Resolusion nie zostawia wątpliwości, że jest bardziej uniwersalnym kablem. Co kto lubi. Nawet na tle swoich poprzedników można powiedzieć, że są to wybitne kabelki.

To czego nie podkreśliłem poprzednio w sposób znaczący, to wybitna wręcz umiejętność budowania sceny i stabilnego prezentowania źródeł pozornych. To umiejętność z tych, które zwykło się określać - holograficzną sceną. Cecha ta dotyczy obu modeli.

Naprawdę warto spróbować, zamiast skakać z balkonu lub filozofować na temat saksofonu.

Ukryta Zawartość

post-17911-0-78468200-1368300299_thumb.jpg

post-17911-0-33089400-1368300327_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

najświeższe wiadomości z frontu:jeden z chłopaków-reversiaków usłyszał!(brawo p.Michale,że chciało ci się chcieć)--niestety,guru neguje-jego łapy nie namaściły kabelków.

Ja zawszę chętnie pomogę, a już sąsiadowi to obowiązkowo.

Człowiek, który do mnie przyszedł był po prostu otwarty na nowe doświadczenia.

@Filut,

a ja zaniechałem (zapewne niesłusznie) prób z tymi Resonami, bo odstraszył mnie fakt, że jest to bi-wire i do moich kolumn trzeba by zastosować opcję "wtyczka we wtyczce"; wyobraziłem sobie, że to nie jest dobry pomysł i zacząłem się "miotać", kierując swój wzrok w kierunku Vovoxów (np. Vocalis). Ale może jednak to nie jest błąd, by sygnał szedł dwoma przewodami? Na stronie DNM pokazują, że te kable można rozciąć na dwa odcinki single, by "poprawić dźwięk", co także mnie zastopowało i zastanowiło, o co chodzi producentowi, że wypuszcza wersję bi. A może od razu przetestować Auditorium 23? Obecne kable wybrałem dawno temu właśnie konfrontując je ze starymi Resonami i ETI wygrały (też są solid core i naprawdę grają, że hej).

Gość

(Konto usunięte)

Kolejny z nowych kabli głośnikowych DNM - Precision2 - zawitał w systemie. W odniesieniu do opisywanego przeze mnie odsłuchu "większego brata" (wpis #2198) nie było różnic pozwalających potwierdzić jego "dedykację" sugerowaną przez producenta.

Owszem gra bardziej subtelnie, z nieco chudszym i jeszcze odrobinę bardziej konturowym basem i mniejszą "muskulaturą" lecz nie są to zmiany znaczne. Ma to swój urok w nagraniach gdzie biorą udział wokale oraz instrumenty w małym składzie. Przekaz staje się wówczas jakby bardziej wiarygodny. Przy muzyce orkiestrowej Resolusion nie zostawia wątpliwości, że jest bardziej uniwersalnym kablem. Co kto lubi. Nawet na tle swoich poprzedników można powiedzieć, że są to wybitne kabelki.

To czego nie podkreśliłem poprzednio w sposób znaczący, to wybitna wręcz umiejętność budowania sceny i stabilnego prezentowania źródeł pozornych. To umiejętność z tych, które zwykło się określać - holograficzną sceną. Cecha ta dotyczy obu modeli.

Naprawdę warto spróbować, zamiast skakać z balkonu lub filozofować na temat saksofonu.

Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami! Faktycznie, rewelacyjny jest tego typu kabelek! :)

Mam takim połączonego tunera z anteną - brak zastrzeżeń :)

Wprawdzie mam bez tego nadruku, ale on chyba "wiosny" i różnicy wielkiej nie czyni - przecież to tylko nadruk, a musiałbym o wiele więcej zapłacić tylko za to, że są tam te "napaćkane" literki... ;)

PS

Tak, to jest istotna uwaga w recenzji kabli:

filozofować na temat saksofonu

eMeReKo, nasz natręcie, możesz się, jak to mówią prawdziwi mężczyźni, nie wp***dalać między wódkę a zakąskę? Nikt cię nie pytał o zdanie w tej sprawie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.