Skocz do zawartości
IGNORED

55th Annual GRAMMY Awards, Feb.10, 2013

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Coś cicho na forum o imprezce... Czy ktoś oglądał...??? Jakieś wrażenia, oceny...???

160996719_black_keys_patrick_carney_kw.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

https://www.audiostereo.pl/topic/100970-55th-annual-grammy-awards-feb10-2013/

Kto miał dostać ,dostał ,dużo tego jest dla wszystkich starczyło :-)

Bardzo ciekawy i wartościowy wpis! Dziękuję! Podobały mi się wspólne występy gwiazd, a nowoorleańsko- rockandrollowy klimat w wykonaniu The Black Keys i Preservation Hall Jazz Band to był czad nieziemski...'-) W moim odczuciu poziom artystyczny tegorocznych GRAMMY był wysoki, a sama imprezka obfitowała w szereg fantastycznych klimatów.

Parker's Mood

Bardzo ciekawy i wartościowy wpis! Dziękuję! Podobały mi się wspólne występy gwiazd, a nowoorleańsko- rockandrollowy klimat w wykonaniu The Black Keys i Preservation Hall Jazz Band to był czad nieziemski...'-) W moim odczuciu poziom artystyczny tegorocznych GRAMMY był wysoki, a sama imprezka obfitowała w szereg fantastycznych klimatów.

Ogladalem tak z 80%. To byl najlepszy obraz HD (z telewizji) jaki kiedykolwiek ogladalem. Na moim Kuro poziom czerni, ostrosc , odwzorowanie barw - niesamowite. Praktycznie calkowity brak 'artifacts' pomimo niezliczonej ilosci ekranow i paneli w tle. Perfekcja.

szacowna akademia nagradza nie najlepszych tylko najmodniejszych , w danym momencie , artystów .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

szacowna akademia nagradza nie najlepszych tylko najmodniejszych , w danym momencie , artystów .

Absolutna racja.

Muzyka juz jakis czas temu sie prawie skonczyła.

A tzw dzisiejsza ? W znakomitej większości jęczące i wijące się k....y - to ma oglądalność , klikalność i poczytność a z tego kasa i TYLKO o to w obecnych czasach chodzi.

Rozumiem zażenowanie, ale nie rozumiem pojęcia najlepszy artysta i czy mógłbyś podać jakieś przykłady? Według mnie zawsze się nagradza najpopularniejszych i najmodniejszych w danym momencie, bez względu na rodzaj uprawianej muzyki.

Muzyka juz jakis czas temu sie prawie skonczyła.

A tzw dzisiejsza ? W znakomitej większości jęczące i wijące się k....y - to ma oglądalność , klikalność i poczytność a z tego kasa i TYLKO o to w obecnych czasach chodzi

Tutaj też proszę o jakiś przykład co się prawie skończyło i co jest dla szanownego forumowicza prawdziwą muzyką. Wydaje mi się (a może tylko wydaje?), że zarówno jazz, klasyka i w szerokim pojęciu muzyka rozrywkowa rządzą się swoimi prawami i wszelkiego rodzaju mody, trendy czy też inne tendencje mają swoj czas i miejsce w ogólnie pojętym przemyśle rozrywkowym. Nigdy nie działaly na mnie żadne nagrody czy też wyróżnienia, bo to przecież jest wynik wielu czynników/zmiennych na które generalnie nie mam wpływu. Głównie chyba chodzi o to, żeby był fan!

No i teraz najważniejsze, merytoryczne pytanie: czy obejrzeliście tegoroczny show rozdania nagród GRAMMY i jakie są Wasze wrażenia z tej impezki...??? Czyli co Wam się podobało, a co nie podobało...???

Parker's Mood

notabene grammy ..... slyszalem ze filharmonia narodowa dostala statuetke , gdzies indziej czytalem ze to dyrygent dostal statuetke

to teraz jak to jest ?

Antoni Witt dostal jako szef czy jak to je .... żem się pogubił

For Pankracyk:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Ukryta Zawartość

W tym roku widać, że szanowne jury przeszło samych siebie. Patrząc na listę nagrodzonych, widać, że oni chyba kierowali się wyłącznie popularnością danego wykonawcy na komercyjnych listach przebojów, amerykańskich zresztą. Może ktoś mi powie kim do cholery jest Kelly Clarkson???

Zresztą patrząc na nominacje, bez względu na gatunek , nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Oni zapewne przez ostatnie kilka lat siedzieli w bunkrze. Oczywiście jest kilka ciekawych rzeczy, ale coś tam musieli przecież dorzucić, żeby zachować pozory, że trzymają rękę na pulsie.

Album roku oraz zdaje się Best Alternative Music Album (przynajmniej te leśne dziadki maja poczucie humoru :]) - takie sobie Making Mirrors (chyba tylko za ten hit, którego już chyba wszyscy mają serdecznie dość). A najciekwsze, że ta płyta została wydana rok wcześniej, czyli w 2011 :)

Ukryta Zawartość

Nie śledzę aż tak bardzo sceny rockowo/popowo/komercyjnej, ale cały show wraz z występami poszczególnych artystów bardzo mi się podobał, w sumie chyba bardziej niż zeszłoroczne Oscary. Obejrzałem od początku do końca i miałem fan!

Powiedz aster_ komu wręczyłbyś statuetkę, gdyby od to od Ciebie zależało... i dlaczego...???

Parker's Mood

Ludzie dajcie spać... :)

Prawdę mówiąc wszelkie nagrody mało mnie interesują, a wiele rzeczy z poprzedniego roku poznaję na bieżąco.

Ale nie obraziłbym się gdyby jedną z nagród dostała np Fiona Apple, tylko w całkiem innej kategorii, w której została nominowana.. Może Best Pop Vocal Album, choć sama nazwa kategorii wygląda dość osobliwie i widać, że stworzona została na siłę.

Z jazzowych klimatów w kręgu tegorocznych GRAMMY było mniej więcej tak: jak tak, to tak!... '-)

W kategorii Best Improvised Jazz Solo - The Winner is: Cheech and Chong czyli Gary Barton i Chick Corea za solo z Hot House

W kategorii Best Jazz Vocal Album - The Winner is: Esperanza i płytka Radio Music Society - dałbym Ellingowi, ale on dostał parę lat temu, to już ma!

W kategorii (mojej ulubionej) Best Jazz Instrumental Album - The Winner is: (tutaj uwaga!) po raz dwudziesty, znany kolekcjoner statuetek: Pat Meteheny i płytka Unity!... '-)))

W kategorii Best Large Jazz Ensemble Album - The Winner is: Arturo Sandoval i płytka Dear Diz (Every Day I Think Of You) - słuszna decyzja!

Też bym dał innym, ale inni nie chcieli! Tak czy siak, cała impreza była z pompą, fajnie zrealizowana, z fajną muzyką i kto nie oglądał niech żałuje!

Parker's Mood

Wlasnie obejrzalem! :)

Faktycznie, nie najgorsza impreza. Dobrym humorem swiecila Adele - UK gora. Szkoda, ze Prince tylko wreczal, moglby cos zagrac i byloby odbicie z krzesel calej tej usadzonej publicznosci. No ale byl ;)

Swietny był odjazd kiedy zaśpiewała Mavis Staples - pod koniec z Eltonem Johnem w tle. Zawsze na nią poluje bo kobieta ma klase.

Generalnie dobrze, zaluje tylko, ze ogladalem z atrapy telewizora i z paskudnym dźwiękiem.

pzdrw

saa-saa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.