Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy /stary cd Hi end-owy

caparol

Rekomendowane odpowiedzi

Lukasiq jak by na to nie spojrzeć to napęd Krella MD 10R wygląda i gra wybitnie.

Popatrz na szczegóły.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A nie było tak, ze Levinson sprzedał MLAS Madrigalowi i jednocześnie odszedł z firmy ? Tak czy inaczej, Madrigal rozwinął firmę bardziej, niż to sie Levinsonowi kiedykolwiek śniło, z peakiem sprzedaży na początku lat 90tych. Dopiero (kolejna) sprzedaż Harmanowi kilka lat później wszystko zepsuła.

Tak, też słyszałem, że nie za bardzo rodził sobie na polu biznesowym. Sprzedał firmę Madrigalowi, a póżniej się sądził z nimi i chociaż szczegółów nie znam, to można przypuszczać o co chodzi jak nie wiadomo o co chodzi, zresztą szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to. Pewnikiem jest, że nie był żadnym konstruktorem ani inżynierem, tylko muzykiem-audiofilem (trębaczem jazzowym..!?). Miał po prostu swój czas w biznesie hi-endowym i to chyba wszystko, pozostało nazwisko jako legenda i nic poza tym.

MarkN , jeśli masz na myśli Dan'a D'Agostino to nowy produkt Momentum ma doskonałą prasę i sprzedaje się jak ciepłe bułeczki.

Japończycy po otrzymaniu pierwszego egzemplarza [końcówki stereofonicznej] okrzyknęli ją produktem roku bez dłuższego zastanawiania się.Nawet gdyby D'Agostino już więcej nic nie zrobił to Momentum będzie [już jest] ponadczasowym produktem

mistrza Dana i westchnieniem wielu fanów. Podobno jest tak dużo zamówień na pre/power że okres oczekiwania wynosi 5 mies.

Oczywiście Magnepan! Sprzedaje się jak ciepłe bułeczki, produkcja rozgrzana do czerwoności, a na produkt trzeba czekać 5 miesięcy...(!?) A co to jest, prom kosmiczny...? Nie rozśmieszaj mnie i nie opowiadaj historii z mchu i paproci! Jak bułeczki to się sprzedają iphony, a nie wzmacniacz za 100tys baksów. Niech to sobie będzie nawet produkt dziesięciolecia, co ma jedno z drugim wspólnego... Poza tym pożyjemy-zobaczymy... i po kilku latach będzie wiadomo jaki jest ranking ponadczasowego wyrobu Twojego mistrza Dan'a i ile lat był obiektem, jak to nazwałeś, westchnień i modlitw wielu fanów. Nie odbierz tego jako atak, ale raczej patrzę chłodnym okiem na tego typu posunięcia i nie podniecam się aż tak bardzo w klimatach hi-endowych.

Pozdrowionka '-)

Parker's Mood

Moim zdaniem przy obecnej wielkości sprzedaży, nie bedzie miał najmniejszego problemu ze zwiazaniem końca z końcem. Pamiętajmy także ze jest właścicielem 40% Krella, więc także dostaje dywidendę z tego tytułu.

I jeszcze taka ciekawostka:

Rumor has it that Dan the Man is working on a new " Super Amp " . Scheduled release date is set for June . Expected retail 120k USD.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak, też słyszałem, że nie za bardzo rodził sobie na polu biznesowym. Sprzedał firmę Madrigalowi, a póżniej się sądził z nimi i chociaż szczegółów nie znam, to można przypuszczać o co chodzi jak nie wiadomo o co chodzi, zresztą szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to. Pewnikiem jest, że nie był żadnym konstruktorem ani inżynierem, tylko muzykiem-audiofilem (trębaczem jazzowym..!?). Miał po prostu swój czas w biznesie hi-endowym i to chyba wszystko, pozostało nazwisko jako legenda i nic poza tym.

Oczywiście Magnepan! Sprzedaje się jak ciepłe bułeczki, produkcja rozgrzana do czerwoności, a na produkt trzeba czekać 5 miesięcy...(!?) A co to jest, prom kosmiczny...? Nie rozśmieszaj mnie i nie opowiadaj historii z mchu i paproci! Jak bułeczki to się sprzedają iphony, a nie wzmacniacz za 100tys baksów. Niech to sobie będzie nawet produkt dziesięciolecia, co ma jedno z drugim wspólnego... Poza tym pożyjemy-zobaczymy... i po kilku latach będzie wiadomo jaki jest ranking ponadczasowego wyrobu Twojego mistrza Dan'a i ile lat był obiektem, jak to nazwałeś, westchnień i modlitw wielu fanów. Nie odbierz tego jako atak, ale raczej patrzę chłodnym okiem na tego typu posunięcia i nie podniecam się aż tak bardzo w klimatach hi-endowych.

Pozdrowionka '-)

Nie potrafię wytłumaczyć Twojego tonu powątpiewania na temat Momento pre/power .....To jest świetny wzmacniacz a co najważniejsze bardzo dobrze gra .Jak zwykle powściągliwi Japończycy pieją pieśni pochwalne zewsząd na temat Momento i coś w tym jest mój drogi a to że produkcja jest sprzedana na kilka miesięcy do przodu wiem z wywiadu przeprowadzonego z Danem i na pewno nie jest to chwyt marketingowy. Dan jedynie głowi się aby sprostać zamówieniom i trzymać poziom jakości.

Zapewnia również że jego urządzenia będą nadal produkowane w USA.

Rumor has it that Dan the Man is working on a new " Super Amp " . Scheduled release date is set for June . Expected retail 120k USD.

Ale pracuje nad nowym wzmacniaczem pod szyldem Krella czy swoim?

MarkN,

Słuchałeś go w ogóle?

Ludzie! Nie demonizujcie! Nie słuchałem i nie krytykuje wzmacniacza, tylko wypisywanie historii i stukanie łbem w posadzkę i jakieś dziwne modły do produktu, który się sprzedaje jak ciepłe bułeczki, kosztuje sto koła, a okres oczekiwania to pięć miesięcy! Zastanówcie się! Nie podniecam się może aż tak bardzo i wiem, że nigdy takiego wzmaka nie kupię, bo i po co? Posłucham jak będzie okazja i tyle. Nie wiedziałem też, że D'Agostino jest w dalszym ciągu udziałowcem Krella i to faktycznie zmienia wiele. Myślałem, że sprzedał firmę i kombinuje jak ML.

Parker's Mood

jakieś dziwne modły do produktu, który się sprzedaje jak ciepłe bułeczki, kosztuje sto koła, a okres oczekiwania to pięć miesięcy! Zastanówcie się!

Mark , jesli nawet tak jest to dlaczego się dziwisz i niepotrzebnie 'owocujesz' irytacją ? Widać produkt znajduje nabywców a to

że nie każdy może sobie na niego pozwolić to już jest inna sprawa.

Gość

(Konto usunięte)
<br />pozostało nazwisko jako legenda i nic poza tym.<br />

Myslę, że jak czyjeś nazwisko staje sie "legendą" to naprawdę nic więcej nie potrzeba..:-)

A poza tym, jakiś czas temu Mark Levinson poslubił angielską aktorkę Kim Catrall. W czasie pięcioletniego związku z nim Kim doświadczyła - jak sama przyznała - tylu i takich orgazmów, że zaczęła odkrywać samą siebie na nowo. Efektem odkrycia jest jej książka "Inteligencja seksualna", wydana także w Polsce. Legenda pokazała inną, hmmm..., twarz ?

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 22 Lutego 2013 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 22 Lutego 2013 - nie na temat

Legenda pokazała inną, hmmm..., twarz ?

owszem, twarz mężczyzny ma również wiele wspólnego z orgazmami. :) Przynajmniej przez pierwsze 20 minut :)

A poza tym, jakiś czas temu Mark Levinson poslubił angielską aktorkę Kim Catrall. W czasie pięcioletniego związku z nim Kim doświadczyła - jak sama przyznała - tylu i takich orgazmów, że zaczęła odkrywać samą siebie na nowo.

Jeśli tak dobrze było im razem, to dlaczego tylko 5 lat ?

Nie bardzo rozumiem autora wątku. Rozumiem że potrzebujesz dobrego odtwarzacza CD. Ale do czego ? Albo przynajmniej czego oczekujesz od dźwięku ??? Bo tak jak teraz każdy poda Ci jakieś tam modele (o ile wątek nie rozpłynie się w rozmowach nie na temat) - i co z tego będziesz miał ? Kupisz je wszystkie, czy jeden losowo ?

1. Moim zdaniem najpierw powinieneś określić co z dotychczasowymi odtwarzaczami było nie tak. Czego w dźwięku było za mało, za dużo albo nie było w ogóle. I wtedy można coś Ci doradzić pod konkretny problem.

2. Pamiętaj że nie gra firma tylko konkretne urządzenie. Nie każde urządzenie które nazywa się Accuphase, Krell czy Wadia gra dobrze. Niektóre grają na poziomie starego Philipsa.

3. Pamiętaj że nie gra jedno konkretne urządzenie tylko cały system. Jakiego wzmacniacza i kolumn używasz żeby CD Ci się wpasował ?

4. Każde urządzenie ma swój specyficzny sposób grania. Jakiego Ty szukasz ??? Mogę Ci polecić np. Sphinx Project 32. Ale po co - skoro możesz szukać zupełnie innego dźwięku ...

O orgazmach Kim Catrall nie będę się wypowiadał ...

Tascam za 100 zl a moze nie.

Ukryta Zawartość

To jest MKII kontynuacja produkowanego CD od 20 lat!! Myślę o tym sprzęcie zalegającym w magazynach prawie każdego radia w naszym kraju. Jak przeszli na pliki Tascamy wylądowały w szafach i się kurzą :) Jak by byli chętni mam znajomego w radiu to mogę popytać za ile można odkupić takiego Tascama.

post-45171-0-67586200-1361539025_thumb.jpg

post-45171-0-12853500-1361539096_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mogę Ci polecić np. Sphinx Project 32

Sphinx Project to wyśmienita Manufaktura Dobrego Dżwięku która do swoich wzmacniaczy i urządzeń 'wkładała' okablowanie Siltecha.Kiedyś te dwie firmy były spółką do odzielnych projektów Sphinxa ale widać że coś niedobrego zaiskrzyło między nimi i kazdy kontynuował dalej swoje wynalazki.

Powstało jednak kilka ciekawych projektów które miały zagrozić Krellowi w tamtych czasach.

Myslę, że jak czyjeś nazwisko staje sie "legendą" to naprawdę nic więcej nie potrzeba..:-)

A poza tym, jakiś czas temu Mark Levinson poslubił angielską aktorkę Kim Catrall. W czasie pięcioletniego związku z nim Kim doświadczyła - jak sama przyznała - tylu i takich orgazmów, że zaczęła odkrywać samą siebie na nowo. Efektem odkrycia jest jej książka "Inteligencja seksualna", wydana także w Polsce. Legenda pokazała inną, hmmm..., twarz ?

Już się rozwiódł. Ale przynajmniej widać ze jest artystą :)

Dan nie odszedł tylko go wyrzucili. Sprzedał jakiś procent (chyba nawet nie 60% ale tylko 40) funduszowi inwestycyjnemu, ale widać nie był biegły w sprawach prawnych i/lub miał słabego prawnika, bo ten fundusz tak zamieszkał, ze w świetle prawa odsunął go od kierowania firmą. Został więc większościowym udziałowcem, bez żadnego stanowiska. Tak jak kiedyś Jobs a Apple.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Już się rozwiódł. Ale przynajmniej widać ze jest artystą :)

Dan nie odszedł tylko go wyrzucili. Sprzedał jakiś procent (chyba nawet nie 60% ale tylko 40) funduszowi inwestycyjnemu, ale widać nie był biegły w sprawach prawnych i/lub miał słabego prawnika, bo ten fundusz tak zamieszkał, ze w świetle prawa odsunął go od kierowania firmą. Został więc większościowym udziałowcem, bez żadnego stanowiska. Tak jak kiedyś Jobs a Apple.

Elb, a czy to nie jest to samo KONSORCJUM FINANSOWE które przejęło Sonus Fabera i Audio Research i Krella ?

Nie. Tamci przejęli jeszcze Maca.

Nie. Tamci przejęli jeszcze Maca.

Z tego co wiem to 'Oni' nie byli zainteresowani Macintoshem , ale mogę się mylić.Część inwestorów jest z UK i pilotowali

Krella od przeszło 20 lat.

o tak masz też racje ale jak wytłumaczyć że dzielona Theta zagrała lepiej niż Accu Dp 78 a mnie nie stać na cd za np.50 koła

Ukryta Zawartość

plus dac do wyboru, moze byc nowy ps audio. Cena godziwa stare cd zjedzone i przemielone a i film obejrzec da rade.

Jezeli uznacie to Panowie za niewłaściwe...trudno. Kazdy ma uszy niech słucha. Stare to podobno....byle nie CD.

Ukryta Zawartość

Z tego co wiem to 'Oni' nie byli zainteresowani Macintoshem , ale mogę sie mylić.

Tak, nie byli zainteresowani i dlatego kupili, LOL. U ciebie widzę jak w Misiu:

Dzwonie do Ciebie, bo niestety nie moge z Toba rozmawiac.

Pan Levinson miał sławnego przodka wynalazcę wiec moze stąd on takze ma opinię guru? W kazdym razie od kiedy napisał książkę o osiąganiu orgazmow to już nikt na poważnie go nie traktuje. Po prostu w pewnym momencie facet odleciał a znany numer z Chinami go pogrążył.

Wystarczy tylko wpisać w Google imię i nazwisko, jak by kogoś interesowała historia i biografia Marka L.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

W 1995 roku KRELL wypuścił jedno z ciekawszych urządzeń w swojej historii Referencyjny MD 10 R cd transport z wyśmienitym

Philipsem CDM -4 pro mechanizmem z pieknym akrylowym topem.

and finally a top view of this beautiful object:

Krell_MD10_34.jpg

Doskonała rozdzielczość i dżwięk w parze z dobrym dackiem stawia to urządzenie na szczycie najlepszych cd transportów audio.

Naprawdę niezły

nadchodzi to co przeczuwałem i czuje się tutaj jak w klubie filatelistycznym. Nowy? stary hiendowy cd ? a po co????? teraz wystarczy dobry dac, konwerter spdif . macbook lub lap na w7 i masz lepsze zrodlo od najlepszego cd jakie kiedykolwiek skonstruowano, takie czasy .Dla mnie ok ,bo przyrost jakości jest niewspolmierny do ceny jaka kiedyś zadalo się za ta sama jakosc ,mało tego nie za ta sama a za namiastke tego co teraz mozemy mniejszym kosztem osiagnac .....idzie nowe.... cd is dead a szczotkowane aluminium i akrylowe konstrukcje to nic innego jak dobrze przemyślany chwyt marketingowy ,wiadomo prawdziwy audiofil jest wzrokowcem i wylozy kazde siano za piękny sprzet nie ważne jak gra bo przecież gra jak kosztuje i wyglada,pozdrawiam :-)

No tak ale jestem starej daty i muszę czyć płytę w ręku czy kompaktową czy winyl

To jest MKII kontynuacja produkowanego CD od 20 lat!! Myślę o tym sprzęcie zalegającym w magazynach prawie każdego radia w naszym kraju. Jak przeszli na pliki Tascamy wylądowały w szafach i się kurzą :) Jak by byli chętni mam znajomego w radiu to mogę popytać za ile można odkupić takiego Tascama.

Witaj

Jeśli nie sprawi Ci wielkiego kłopotu

Dan nie odszedł tylko go wyrzucili. Sprzedał jakiś procent (chyba nawet nie 60% ale tylko 40) funduszowi inwestycyjnemu, ale widać nie był biegły w sprawach prawnych i/lub miał słabego prawnika, bo ten fundusz tak zamieszkał, ze w świetle prawa odsunął go od kierowania firmą. Został więc większościowym udziałowcem, bez żadnego stanowiska. Tak jak kiedyś Jobs a Apple

mniej wiecej w podobny sposob wydymany zostal Per Abrahamsen i spolka...

to jakas epidemia?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.